Перейти до змісту

Страхування здоров'я, вибір страхової компанії

nickel

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Хочу застрахуватися, цікавить ваш досвід. Хто і де застрахований, хто оплачує страховку (роботодавець чи самі), просте страхування чи накопичувальне (лайфове), що краще і чому? Запитань багато, але треба комусь почати з досвідом, щоб хоч було в кого питати.

Опубліковано

Колись на роботі платили внески у ВОЛК. Працівники хвалили. 

Агресивні менеджери мене хотіли затягнути сюди:

https://www.pzu.com.ua/corporate/insurancestaff/health.html

Опубліковано

Роботодавець оплачує вже декілька років "Провідну" (десь 150-200₴/міс). Дають символічну суму на стоматологію, якраз один зуб в рік вистачає. Але програми є гнучкі навіть в рамках самої страхової. Ліки виписують лише через одну мережу аптек (не завжди є весь необхідний перелік ліків в найближчій аптеці). Часто економлять, виписують дешевші аналоги ліків. З плюсів хіба що звернення до лікаря профільного відбувається швидше через "платні" відділення при поліклініках. Але, тьху-тьху, рідко цим користуюсь.

Опубліковано
57 минут назад, $ΩLΩMΩN сказал:

Колись на роботі платили внески у ВОЛК. Працівники хвалили.

Крім ВОЛК була ще одна схожа кантора, назви не можу згадати. Я також був її членом. Є певні плюси перед класичним страхуванням, а є й мінуси. Як варіант можна і їх розглядати.

Опубліковано

Я в Приваті застрахував. На мінімалку. Хоча є різні тарифні плани.

Виплачують. Кум ногу зламав, збирав чеки і т.д. - заплатили.

В мене застраховано: дітвора, я і житло.

Опубліковано
8 часов назад, Zheny@ сказал:

Я в Приваті застрахував. На мінімалку. Хоча є різні тарифні плани.

Виплачують. Кум ногу зламав, збирав чеки і т.д. - заплатили.

В мене застраховано: дітвора, я і житло.

В мене брат в Приваті застрахований також на мінімальну - 50 000. Лежав з апендицитом, повернули 7500. Ніяких чеків не потрібно, лише виписка з лікарні. На сайті Привата є таблиця по якій хворобі скільки виплачують. Апендицит 15 процентів протягом 5 днів, а наприклад язва 5 процентів протягом 180 днів. Страхові внески від віку залежать. На мінімалці (50 000) в 30 років - 50 грн в місяць, в 37 - 75, в 43 - 100, в 75 - 200 грн, а от на дітей щось не глянув..

До речі в багатьох страхових є сімейні страховки, такі мене цікавлять в першу чергу

Опубліковано
2 минуты назад, rabzy сказал:

Роботодавець сплачує медичку в UNIQA. Сам накопичую (лайфове) в PZU.

Це ти лише похвалився, :) а тепер ще враженнями і досвідом поділися, цифрами, бо з того поста навіть не зрозуміло чи ти задоволений своїм вибором.

Опубліковано

Довго розписувати зараз немає змоги. Так в двух словах, по лайфу можна робити висновки по завершенню строку, хоча був страховий випадок (перелом без зміщення), то сплачено було без затримок (50 000 * 15% = 7 500). Важливо, що є можливість щорічної індексації на рівень офіційної інфляції. Медичкою ще не користувався, зі слів колег, то більш-менш: є асист по запису до лікаря, з аптеками теж працюють, по стомат ліміт 2500 в рік. Насправді вихвалятись тут немає чим, абсолютно нормальна практика для тих, хто дбає про себе і свою родину. Бо потім раптом що, то збирають цілим світом. Моя думка така, якщо є фінансова можливість, то потрібно обов'язково страхуватись.

Опубліковано

Користуюсь лайфовим в метлайфі. На щастя по ризиковій частині справи мати не доводилось, тому практичного фітбеку дати не можу. Але глобально все підбирається під потреби кожної людини індивідуально. Будь який каприз коштує грошей.

Опубліковано

ск Форте Лайф, почитайте гугл відгуки, відгук від Dmitry Zavgorodniy - це мій відгук і мій досвід по накопичувальному страхуванню.

https://www.google.com/search?q=Форте+Лайф&rlz=1C1CHZL_enUA803UA803&oq=Форте+Лайф&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8#

Опубліковано
15 хвилин тому, morokk сказано:

ск Форте Лайф, почитайте гугл відгуки, відгук від Dmitry Zavgorodniy - це мій відгук і мій досвід по накопичувальному страхуванню.

https://www.google.com/search?q=Форте+Лайф&rlz=1C1CHZL_enUA803UA803&oq=Форте+Лайф&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8#

я хотів застрахуватися від ковіду, почитав договори, які пропонують і передумав.

Опубліковано
3 минуты назад, $ΩLΩMΩN сказал:

я хотів застрахуватися від ковіду, почитав договори, які пропонують і передумав.

Чому?

Опубліковано

Теж цікавлять такі страхові. Дружина не раз вже говорила, що потрібно застрахуватися, розповідала поверхнево, що можуть бути якісь виплати в пенсійному віці. І навіть після смерті членам родини. Наскільки то правда? Хто може доходчиво простими словами просвітити?

Опубліковано
54 хвилин тому, Юріч сказано:

Теж цікавлять такі страхові. Дружина не раз вже говорила, що потрібно застрахуватися, розповідала поверхнево, що можуть бути якісь виплати в пенсійному віці. І навіть після смерті членам родини. Наскільки то правда? Хто може доходчиво простими словами просвітити?

Помітив, що фінансові піраміди ростуть у період різних криз, як гриби після дощу. ІМХО це не для нашої корумпованої країни. 

Знайомий чи родич бажає вступити у піраміду, як діяти?

Психолог Михайло Козюк радить, перш за все, пояснити людині, що це ні до чого хорошого не приведе, а вона лише втратить гроші.

─ Не вдавайтеся до філософських роздумів, – каже психолог. – Поясніть фактами, що фінансові піраміди не дозволять їм заробити. В історії таких прикладів є безліч.

В інтернеті ви можете зібрати інформацію про ту чи іншу організацію, які є фінансовими пірамідами та пояснити людині, чому їй не варто вкладати туди гроші.

– Ваша задача – донести, що гроші не можна заробити легко та швидко.

Якщо людина уже вклала гроші в таку сумнівну схему, внаслідок цього вона може розчаруватися у ній. І в людини може погіршитися емоційний стан. Необхідно постійно бути поруч. Пам’ятайте, що саме ви можете стати її підтримкою. Спілкуйтеся з людиною та постарайтеся її заспокоїти.

Опубліковано
36 минут назад, $ΩLΩMΩN сказал:

3-й пункт.

і 6-й теж.

Там де треба то з тебе інформацію приходиться витягувати кліщами. Що саме тебе не влаштовує? Тебе визнали недієздатним?

Опубліковано
2 хвилин тому, nickel сказано:

Що саме тебе не влаштовує? 

Те, що деякі пункти можуть бути спірними.

Наприклад:

3.2.4.  Недотримання Застрахованою особою вимог протиепідемічного режиму;

Які докази потрібно надати страховій компанії, що я дотримувався усіх вимог протиепідемічного режиму? Якщо захворів на коронавірус - це може означати, що не дотримувався вимог протиепідеміологічного режиму?

3.2.10.  Помилок лікарів та (або) медичного персоналу, невірно виконаних медичним персоналом своїх професійних обов’язків;

шикарний пункт. Вас неправильно лікували, отже гроші ми вам не заплатимо, бо це порушення умов договору.

4.2.9.  На вимогу Страховика, у разі збільшення ступеня страхового ризику укласти додатковий договір до цього Договору про внесення відповідних змін та сплатити додатковий страховий платіж;

на вимогу страховика грошові внески можуть бути збільшені.

Та марнота це усе. Потрібні реальні відгуки людей і судова практика.

Опубліковано
1 час назад, $ΩLΩMΩN сказал:

Помітив, що фінансові піраміди ростуть у період різних криз, як гриби після дощу. ІМХО це не для нашої корумпованої країни. 

Знайомий чи родич бажає вступити у піраміду, як діяти?

Психолог Михайло Козюк радить, перш за все, пояснити людині, що це ні до чого хорошого не приведе, а вона лише втратить гроші.

─ Не вдавайтеся до філософських роздумів, – каже психолог. – Поясніть фактами, що фінансові піраміди не дозволять їм заробити. В історії таких прикладів є безліч.

В інтернеті ви можете зібрати інформацію про ту чи іншу організацію, які є фінансовими пірамідами та пояснити людині, чому їй не варто вкладати туди гроші.

– Ваша задача – донести, що гроші не можна заробити легко та швидко.

Якщо людина уже вклала гроші в таку сумнівну схему, внаслідок цього вона може розчаруватися у ній. І в людини може погіршитися емоційний стан. Необхідно постійно бути поруч. Пам’ятайте, що саме ви можете стати її підтримкою. Спілкуйтеся з людиною та постарайтеся її заспокоїти.

При чому тут піраміди і те що ти виділив про мою дружину?

Опубліковано
Щойно, Юріч сказано:

При чому тут піраміди і те що ти виділив про мою дружину?

Дружина родич. А багато наших організацій і діють за принципом піраміди.  Я б і сам хотів застрахуватись але ж у нас це не врегульовано законодавчо. З депозитами трохи простіше бо є ФГВФО. А зі різними страховими і накопичувальними такого аналогу ніби немає.

Опубліковано
2 хвилин тому, Юріч сказано:

Відкрию тобі страшну таємницю: дружина - не родич :)

А хто? :ohmy:

11) "Близькі родичі" — батьки, дружина, чоловік, діти, рідні брати і сестри, дід, баба, внуки;

https://tyzhden.ua/News/6606

Цитувати

Зокрема, внесено зміну до пункту 11 статті 32 Кримінально-процесуального кодексу України, якою доповнюється перелік осіб, які відносяться до «близьких родичів».

Відповідно до нового закону, «близькі родичі» – це батьки, дружина, чоловік, діти, рідні брати і сестри, дід, баба, внуки».

Опубліковано

В моєму розумінні (і не тільки), родичі - це рідні люди...по крові. А дружина, де-факто, чужа людина. А те, що там депутати понапринімали - то їх проблеми...вони можуть :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...