Перейти до змісту

Настройка мережі

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Виникла у мене така проблема, хочу підключити до інтернету ноутбук через свій компютер за допомогою сєті. Купив ще одну сєтєвуху і кабель, але ніяк не можу правильно настроїти. У мене на компютері стоїть ХР на ноуті Віста. Піскажіть хто з таким стикався

Опубліковано

192.168.0.1 - комп (на второй сетевухе /сетевые подключения/ в ХР задай этот айпи, DNS поставь такой же, как и на первой карте, а шлюз - точно не вспомню - попробуй тот же, что и на первой карте, если не пойдёт, то 192.168.0.1)

192.168.0.2 - ноут (в настройках IPv4, шлюзом пропиши 192.168.0.1, а DNS - всё тот же, основной)

Опубліковано

derek Вита пара? Якщо так, то він має бути обжатий "крос-лінком".

Інакше компютер-компютер працювати не буде ^_^

Тоді треба буде використовувати ще один кабель і світч :(

Опубліковано

Почнем з того, що тема створена не в тому розділі форуму, це софтове запитання.

Тема вже піднімалась мінімум раза 4... і у всіх випадках давали розгорнуту відповідь

http://board.lutsk.ua/index.php?showtopic=17469

http://board.lutsk.ua/index.php?showtopic=6017

раджу все таки купити роутер, щоб наявність інтернету на ноуті не залежала від того чи увімкнений комп

Опубліковано

Zheny@, а свитч зачем? ^_^

У меня всё работало через 2 сетевых и кабель - и инет, и сетка на ноуте была. Правда из сети в ноут залезть неьлзя было, но с него в сеть - без проблем.

Опубліковано
Виникла у мене така проблема, хочу підключити до інтернету ноутбук через свій компютер за допомогою сєті. Купив ще одну сєтєвуху і кабель, але ніяк не можу правильно настроїти. У мене на компютері стоїть ХР на ноуті Віста. Піскажіть хто з таким стикався

Якщо ти любиш совати ноута туда-сюда по кімнаті то краще підключай по вайфаю бо якщо по лану підключиш то постійно буде кабель переломуватися і гніздо роздовбуватись.

Опубліковано
Zheny@, а свитч зачем? ^_^

У меня всё работало через 2 сетевых и кабель - и инет, и сетка на ноуте была. Правда из сети в ноут залезть неьлзя было, но с него в сеть - без проблем.

бо якщо він купив шнурка, обжатого по схемі "комп-свіч", то не буде мережі в нього, і тоді два виходи, або докупити свіч і ще один такий самий шнурок ))))), або купити два конектори і пережати звичайною викруткою їх по схемі "комп-комп", перед тим запитавши гугла про таку схему. )

Як обіжмеш, прописуєш на ноуті ір=192,168,1,2, маску 255,255,255,0 і шлюз=192,168,1,1 на компі в властивостях тої мережевої, до якої підключив ноут -ір=192,168,1,1, маску 255,255,255,0 і виділивши два мережевих інтерфейси (щойно налаштований і той що в іннет дивиться) та створюєш міст в властивостях якого прописуєш точно такі самі налаштування, як інтерфейсу того що в інет дивиться, попередньо їх записавши на папір. Повинно "канати", або постав на комп якусь прогу, типу LanToNet, будь-яку простеньку, щоб давала ноуту доступ по нату чи проксі в нет.

Якщо зробиш по нату, то в ноуті взагалі крім налаштувань інтерфейсу нічого не треба буде прописувати, він буде думати, що має прямий вихід в інтернет., Якщо проксі, то в кожній програмі треба буде писати в властивостях, кудою "ломитись" в світ. і через який порт.

А, і ДНС можна на ноуті прописати, перший - 192,168,1,1 а другий - ДНС провайдера )

Опубліковано

Странно. Я с работы брал шнурок - не знаю как обжатый - который шёл из свитча в комп и соединял им комп с ноутом - всё работало. Причём в обе стороны (независимо от того, каким концом куда воткнуто) ^_^

Опубліковано

Маю весь необхідний інструмент. (обжимники (телефонний дріт та вита пара), зобойник (телефонні плінти, та комп.розетки))

Кому цікаво в приват :lol:

Опубліковано

"Кроссовер-кабель отличается от обычного тем, что провода разведены в нем не один к одному, а крест-накрест. Современные сетевые карты (в том числе и интегрированные) могут сами определять разводку кабеля и при прямом соединении работать как с кроссоверным, так и с прямым кабелем. Но старые сетевухи при прямом подключении с прямым кабелем работать не будут"

Перевірено на інтегрованих мережевих випуску принаймні двох останніх років. Тому і на "звичайному" патч-корді мережа може працювати.

Опубліковано
Zheny@, а свитч зачем? :lol:

бо якщо він купив шнурка, обжатого по схемі "комп-свіч", то не буде мережі в нього, і тоді два виходи, або докупити свіч і ще один такий самий шнурок ))))), або купити два конектори і пережати звичайною викруткою їх по схемі "комп-комп", перед тим запитавши гугла про таку схему. )

Як обіжмеш, прописуєш на ноуті ір=192,168,1,2, маску 255,255,255,0 і шлюз=192,168,1,1 на компі в властивостях тої мережевої, до якої підключив ноут -ір=192,168,1,1, маску 255,255,255,0 і виділивши два мережевих інтерфейси (щойно налаштований і той що в іннет дивиться) та створюєш міст в властивостях якого прописуєш точно такі самі налаштування, як інтерфейсу того що в інет дивиться, попередньо їх записавши на папір. Повинно "канати", або постав на комп якусь прогу, типу LanToNet, будь-яку простеньку, щоб давала ноуту доступ по нату чи проксі в нет.

Якщо зробиш по нату, то в ноуті взагалі крім налаштувань інтерфейсу нічого не треба буде прописувати, він буде думати, що має прямий вихід в інтернет., Якщо проксі, то в кожній програмі треба буде писати в властивостях, кудою "ломитись" в світ. і через який порт.

А, і ДНС можна на ноуті прописати, перший - 192,168,1,1 а другий - ДНС провайдера )

Не поміг міст, або я щось не так зробив :lol:

Опубліковано
Не поміг міст, або я щось не так зробив :lol:

то напиши ж що робив, як тобі всліпу допомогти то? Може й я щось упустив, бо все по памяті писав, хз..... копай в цьому напрямку, воно має працювати. локалку настроїв? пінгує комп з ноута? фаєрвол? вінда на компі, аля "філка"?

Опубліковано
... Современные сетевые карты (в том числе и интегрированные) могут сами определять разводку кабеля и при прямом соединении работать как с кроссоверным, так и с прямым кабелем. Но старые сетевухи при прямом подключении с прямым кабелем работать не будут"

Перевірено на інтегрованих мережевих випуску принаймні двох останніх років. Тому і на "звичайному" патч-корді мережа може працювати.

- а я то, блін, голову ламав - шо за полтергейст ;)

якщо чесно, то я не можу уявити яким макаром воно працює....., але робить, то й ладно

- перша заповідь інженера: працює - не ремонтуй :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...