Перейти до змісту

Существует ли в Украине проблема языка?

difoto

Проблема языка  

127 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

А правда что работникам, например, магазинов,банков, и пр. сферы обслуживания запрещают говорить российскою мовою, если к ним обращаются по-русски?

• Відповідей 479
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано
А правда что работникам, например, магазинов,банков, и пр. сферы обслуживания запрещают говорить российскою мовою, если к ним обращаются по-русски?

У нас в банку до цього часу основний документообіг на язикє.

Опубліковано

На скільки я помітив, то в більшості наших банків російська мова більш активно використовується. Чомусь при дзвінку спочатку розмовляють російською, потім інколи переходять на українську. І то не завжди.

Опубліковано
(ну то давай організовувати внутрішню політику по рівню найпримітивнішого інтелектуального прошарку населення) - багато поїздив по Україні і постійно зустрічалися ті 15% які розуміють українську. Є нормальна інформаційна політика країни і тупо дозволяти заходити на наш телевізійний простір жорстким провладним каналам Росії, це взагалі гон - дозволяти щоб власну країну кожен день купа іноземних каналів обгаджувало зранку до вечора "воізбєжанія конфліктних сітуацій с рускоязичнимі". По-перше, конфліктних ситуацій фіг уникнеш, єдиний вихід залагодити конфліктні ситуації, це: віддати Крим і газо-нафтотранспортну інфраструктуру Росії і всьому україномовному населеннюорганізувати безкоштовний виїзд до Сибіру, або під шумок світової кризи голодомором гатанути по західних областях.

Ты не устаешь меня радовать. Плакаль. Не вникнув в пост, нашлепал ответ - это почерк таких кто ныне у руля.... Писши исчо.

encoarage Я вже давно пересвідчився що російські подреоди завжди будуть рахувати нас гівном щоб ми не робили, а нормальні росіяни тільки підтримують.

romaxa11стоп., тут питання піднялось про закривання каналів і його хочуть зіштовхнути на рівень російської мови в Україні, а реально все значно серйозніше, кожному українцю в квартиру завалюють рупор Кремля і під впливом політичних передач, серіалів і розважальних програмок пропагують свою політику і доречі безкоштовно, це ж яким лохом потрібно бути щоб нахаляву рекламувати свого конкурента.

в мене кабельне від Аверса - біля 40 каналів/17грн/міс: в пакеті купа російських, навіть єврейських каналів, де ДУЖЕ АКТИВНО і ЧАСТО мусолиться тема України, нажаль з цього всього пакета є максимум п'ять каналів які я дивлюсь все решта брєд, н*х.. мені знати коли сра... губернатор ставропольского краю. Цікаво чи є хоча б теоретична можливість прориву наприклад 5-го каналу в мережу всеросійського кабельного оператора, сумніваюсь я щось.

Вы граждане себя сами говном считаете, друг дружку регулярно обливаете и упиваетесь тем что вас кто то пожалеет.

Ваш рупор, который вы хотите донести всем всем всем - "кто родился жил боролся за свою страну не в теперешней Украине - ваша история не наша, вы поголовно стукачи, сволота, комуняки, быдлота и пьянь, не достойные люди. А вот мы...., а если, а когда".

Кто вас заставляет смотреть российские каналы? Кто тебе Ромаха конкретно запрещает поставить спутниковую антенну и не смотреть ненавистные тебе каналы? Что ж ты такой патриотичный взял пакет Аверса? Обратись в облраду с просьбой о ходатайствовании вопроса о прекращении вещания всего что не угодно Украине, хотя бы на территории области, с нажимом на патриотичность.

проблема не тупа і не ідіотська, так само як і дублювання фільмів українською, ведення діловодства українською, дотримання Контитуції в мовному аспекті, захист власного інформаційного простору, гідності громадян України.

Проблема высосана из пальца, - фильмы дублируются, документооборот во власти ведется на государственном языке (как и что у частников - им решать как им удобней а не государству), Конституция исполняется во всем что касается языка, не веришь - перечитай ее еще раз, а защита ведется только в тех рамках в каких она целесообразна, сиреч возможна. Вопрос о чести и достоинстве как никогда актуален на фоне борьбы за власть.

Опубліковано

тут можна сказати тільки одне, чому таких розумних як ти так мало в Росії, чому у нас все всім можна і Конституція дозволяє, а у них майже таж Конституція, тільки нічого не можна. Ну не бачиш ти нічого дивного, що державні канали, радіостанції однієї країни вільно несуть своє бачення інформації в наш простір, ну й добре.

Опубліковано

эээ. а у вас телевизоры с ПТК? не думаю.

отсюда решение: не настраивайте свой ТВ на запоминание неугодных каналов

:)

Опубліковано
проблема не тупа і не ідіотська, так само як і дублювання фільмів українською, ведення діловодства українською, дотримання Контитуції в мовному аспекті, захист власного інформаційного простору, гідності громадян України.

спешл фо Romaxa 11, перечитайте будь ласка пост номер 442.

Варто бути не настільки приземленими і простіше дивитися на світ, а не думати, як би то ще поherити російську...

Опубліковано

Я вимагаю щоб все по ефірці і кабелю транслювалось українською мовою, мені так добре бо я українець і живу в україні, якщо хтось зазіхне на це моє право я пішлю його в дупу. І мені пофігу що якийсь там ефіоп чи араб ніфіга його не йме, хай вчить. Россійські, білоруські, американські, європейські канали пропоную перекладати, в першу чергу англомовні, потім їнші попорядку. Я не розумію чому всякі засранці ігнорують моє право дивитись і чути українською. Та пішли вони в дупу. ;-)

Так от в нашому некультурному суспільстві проблемаа язика буде доти доки його не почнуть вчити і використовувати, і саме головне проблему язика повинні вирішувати його носії, а державна українська це універсальна мова для всіх гостей і братів.

Опубліковано

vanus, ты не температуришь?

да смотри только украинские.

ты каналы со спутника хоть не требуешь переводить?

чего эти спутники вещают на территории Украины не по-украински? а?!

сбить нахрен!!!

Опубліковано

1. я принаймні дивлюсь все що хочу, а ключ до цього у знанні мов української, російської, німецької. тому проблем немаю. А вот ефіопи мають, хай їх і вирішують самим цивілізованим шляхом - ВЧАТЬ мову :-)

2. не треба перекручувати я хочу дивитись не просто українські а власне українською, вот таке в мене бажання :-), і я нехочу дивитись фільми в перекладі якщо я розумію мову оригіналу і це вбільшості стосується російських фільмів але не цих вбільшості сраних серіалів.

3. але проблема в тому що купа класних каналів є по НТВ+ і я дивлюсь їх бо я не ЕФІОП :-) і все розумію, тобто проблема в тому що в україні немає такого собі НТВ+

температури немаю, вона в мамонта, його заділо а я так прокашлявся :-)

Опубліковано

таки у тебя сильно горячие батареи (это негативный результат включенного отопления)...

1. я тоже смотрю что хочу. языки знаю: украинский, русский, английский. эфиопы - это кто?

2.

Я вимагаю щоб все по ефірці і кабелю транслювалось українською мовою, мені так добре бо я українець і живу в україні

ты же тут требуешь перевода всего на украинский.

а потом

я нехочу дивитись фільми в перекладі якщо я розумію мову оригіналу і це вбільшості стосується російських фільмів

3. те, кто не смотрят НТВ+ - эфиопы? хотя этот пункт я слабо понял...

ты все-таки поставь себе термометр :_35:

Опубліковано
Я вимагаю щоб все по ефірці і кабелю транслювалось українською мовою, мені так добре бо я українець і живу в україні, якщо хтось зазіхне на це моє право я пішлю його в дупу. І мені пофігу що якийсь там ефіоп чи араб ніфіга його не йме, хай вчить. Россійські, білоруські, американські, європейські канали пропоную перекладати, в першу чергу англомовні, потім їнші попорядку. Я не розумію чому всякі засранці ігнорують моє право дивитись і чути українською. Та пішли вони в дупу. ;-)

Так от в нашому некультурному суспільстві проблемаа язика буде доти доки його не почнуть вчити і використовувати, і саме головне проблему язика повинні вирішувати його носії, а державна українська це універсальна мова для всіх гостей і братів.

Дорогой модератор, ты конечно можешь требовать всего чего тебе хочется, в частности и одноязычного телевидения, но спешу огорчить - твои требования услышаны не будут, по той причине что есть другая сторона медали. Хотя, было бы интересно посмотреть что ответил бы комитет по вопросам телевидения и радиовещания. И в задницу, скорее всего пойдем мы (как носители русского так и украинского) а не они. И, кстати, нико твое право не игнорирует, рынок насыщен, смотри одни не смотри другие - дерьмократия.

В нашем глубоко некультурном обществе никакой "пролеемы" не существует, ее сотворил чей то воспаленный моск (неужели от слова москаль?)!

Опубліковано

Переводить фильмы с русского - жесточайшей формы маразм. Моя мама чуть не плакала, когда ее сериалы на прошлой неделе передублировали по-украински. И я вижу здесь многие поддерживают сию "политику для необразованных" (вижу встречные вопросы: почему в нашей стране должно все транслироваться на чужом языке? - Отвечаю: а зачем вообще смотреть русские сериалы, фильмы, передачи? Надо поднимать национальный продукт! Пусть крутят по нашим каналам 2 сериала, сделанные за всю историю Украины по кругу и 3 передачи, формат которых был куплен вслед за Россией у заграничных друзей. Вижу еще вопрос: почему тогда русские нас переводят, а мы их не должны? - Отвечаю: пример нужно брать в хорошем и мудром, а если у них кому-то там стрельнуло что-то, то это их проблемы.)

Так вот, что-то я отклонился от темы. Кто-нибудь когда-нибудь смотрел американские, французские и прочие фильмы с оригинальным звуком (без перевода)? Если таковые есть то они подтвердят, что фильм в оригинале смотреть куда лучше и приятнее, чем когда его дублируют, даже если это делает армия профессионалов. У нас же все всегда видят мнимую атаку русских и стремятся защищать национальные интересы! (Лучше бы подумали о людях и о комфортном просмотре ими телевидения). И опять же: проблемы там, где их нет и не было. Все годы смотрели без дубляжа и всем было хорошо. И все дружили между собой и никто не ссорился. Так нет! Пришел великий украинолюб товарищ пасечник и помог украинцам встать с колен! Вижу. Теперь даже деньги с банкомата не всегда удается снять.

Опубліковано

ну грип ходить канєшно такшо всі повинні моніторити свою температуру

якщо точніше то я хочу щоб всі канали українського виробництва були представлені на укр мові, а також щоб перекладались канали наприклад нац.меншин, а вдруг вони що то там на татарській якійсь переворот транслюють і народ підіймаєм а ми тут українці їх не розумієм і не підготовимся :-),

якщо кабельне включає в свої пакети канали інших держав ну тоді це інше і я тільки пропоную їх перекладати, і в першу чергу англомовні, так як туго з англійським

Опубліковано

ДАВАЙТЕ ЖЕ ДАЛЬШЕ СПОРИТЬ И РУГАТЬСЯ О ПРОБЛЕМАХ ЯЗЫКА, О ПРОБЛЕМАХ ТЕЛЕВИДЕНИЯ, ОБ ЭКСПАНСИИ РОССИИ! МЫ ВОТ ТОЛЬКО ВСЕ БОЛЬШЕ С НЕЙ РУГАЕМСЯ И НАМ СТАНОВИТСЯ ВСЕ ХУЖЕ. УДИВИТЕЛЬНЫЙ ПРОСТО ФАКТ...

Опубліковано
тут можна сказати тільки одне, чому таких розумних як ти так мало в Росії, чому у нас все всім можна і Конституція дозволяє, а у них майже таж Конституція, тільки нічого не можна. Ну не бачиш ти нічого дивного, що державні канали, радіостанції однієї країни вільно несуть своє бачення інформації в наш простір, ну й добре.

Я то как раз удивляюсь на счет радио, причем когда то был заинтересован тем как это дело организовано во Франции - для того что бы в ротацию пустить песнь не на французком надо отдупльтся бабосиками, которые в последствии идут на развитие культуры. Вот меня и поражает отношение государства которое никогда не имеет денег на культуру.

А про "рупор Москвы" - ну так а что ты хотел, "Голос америки" без малого 50 лет срал всем в мозг, не заглушили и сейчас срут... так что имеем то что имеем.

Опубліковано
температури немаю, вона в мамонта, його заділо а я так прокашлявся :-)

каналья (пардон, трясця) а я думаю с какого у меня горло болит

Опубліковано
Так вот, что-то я отклонился от темы. Кто-нибудь когда-нибудь смотрел американские, французские и прочие фильмы с оригинальным звуком (без перевода)? Если таковые есть то они подтвердят, что фильм в оригинале смотреть куда лучше и приятнее, чем когда его дублируют, даже если это делает армия профессионалов.

так так кльово, здається 1+1 по ночам з субтитрами українськими таке робить, мені сподобалось 100% такщо я підтримую такі проекти але як виокремлені.

ну якщо, мамонт, ти не проти, то нащо коментуєш :-) я ще можу і не таке сказанути :-)

я думаю треба швидше переходити на цифру де є можливість переключати звукові доріжки

Опубліковано

о народ, я тут собі таке подумав про різні звукові дорожки і сам собі ржу.

У явіть собі що ідуть новини, ну і там коментують якусь дію президента, по українськи його хвалять, переключив на російську звукову, а там жорстка критика, переключився на англійську а там президент виступає за швидкий вступ в НАТО, переключив на арабську а там президент каже АЛЛАХ акбар мусульмане млін ржунімагу, ну уявіть собі це, ПРІКОООООООООООЛЛЛ

Опубліковано
У нас же все всегда видят мнимую атаку русских и стремятся защищать национальные интересы! (Лучше бы подумали о людях и о комфортном просмотре ими телевидения). И опять же: проблемы там, где их нет и не было. Все годы смотрели без дубляжа и всем было хорошо.

проблема завжди була, просто тобі її не зрозуміти

По людей якраз і думаємо, є речі ради яких треба жертвувати сіємінутною вигодою, речі я би сказав, СТРАТЕГІЧНІ

Скільки було воплєй коли в 90х почали вводити ЗМІ на українськй мові, а тоді ситуація була набагато гірша, але, дякуючи Богу, мову буквально витянули з прірви

Перед очима в нас є приклад білорусі де на даний момент булоруська мова майже повністю знищена

И все дружили между собой и никто не ссорился. Так нет! Пришел великий украинолюб товарищ пасечник и помог украинцам встать с колен! Вижу. Теперь даже деньги с банкомата не всегда удается снять.

Слиш ти, якби тебе назвати, патріот росіянскій, який звязок між тим що банки понабирали дешевих грошей на заході і Президентом?

Може будеш відповідати за балабольство?

ДАВАЙТЕ ЖЕ ДАЛЬШЕ СПОРИТЬ И РУГАТЬСЯ О ПРОБЛЕМАХ ЯЗЫКА, О ПРОБЛЕМАХ ТЕЛЕВИДЕНИЯ, ОБ ЭКСПАНСИИ РОССИИ! МЫ ВОТ ТОЛЬКО ВСЕ БОЛЬШЕ С НЕЙ РУГАЕМСЯ И НАМ СТАНОВИТСЯ ВСЕ ХУЖЕ. УДИВИТЕЛЬНЫЙ ПРОСТО ФАКТ...

Кому хуже а кому і краще

Опубліковано

дійсно кому це гірше, і хто такі ми, я пропоную якось всім старатись говорити за себе тоді буде менше масових образ.

Опубліковано

проблема в том, что решают проблему, которой на самом деле нет, но чтобы подать вид, что хоть что-то делают на севере, в то время, как приближается чума на юге. На севере ее в упор не видят, пока наконец чума не начинает за собой уносить жизни. Нацию нужно объединять не вокруг вопроса о том, лучше слева или справа, а вокруг вопроса о том, как избежать приближающейся чумы.

Опубліковано
Перед очима в нас є приклад білорусі де на даний момент булоруська мова майже повністю знищена
И все дружили между собой и никто не ссорился. Так нет! Пришел великий украинолюб товарищ пасечник и помог украинцам встать с колен! Вижу. Теперь даже деньги с банкомата не всегда удается снять.

Слиш ти, якби тебе назвати, патріот росіянскій, який звязок між тим що банки понабирали дешевих грошей на заході і Президентом?

Може будеш відповідати за балабольство?

ты давно был в Белоруссии? думаю, разок и то проездом.

я тебе по секрету скажу: там белорусского языка (смішна мова шо капєц :D ) с каждым годом все больше.

и на ТВ и на улице

а насчет "банки понабирали дешевих грошей на заході" - сам ответь за свое балабольство...

ибо проблемы у кого?

Надра, Приват, ПИБ. а это - украинские банки!

а те, кто ресурсы брал из-за рубежа (например тот, в котором я сейчас работаю), бесперебойно выдают деньги через свои АТМ.

можешь мне поверить, ибо АТМ банка - в моем ведении.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...