Перейти до змісту

ASUS Eее PC 1001PXD апгрейд : варто чи ні ?


Рекомендовані повідомлення

маю 6 річний ASUS Eее PC 1001PXD. корпус вже трохи битий, батарея не тримає і не заряжається (постійно на 28%) але мене МАЙЖЕ влаштовує. система Windows 7 Ultimate

як можна апргейдити ? 

заміна HDD на SSD ?

замінити озу 2 Гб на 4 ?

також хотілось би й деталі корпусу замінити

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну, сам дав відповіді на питання.

 

Як я помічаю, зараз найбільш прожорливий софт - це браузери. Для того, щоб тирнет коректно працював, треба свіжі версії, інакше щось криво відображається, десь сертифікати не приймаються і тому подібний головняк. Але за умови, що в системі буде 4 гіга оперативки - браузер сильно лагатиме хіба лише на важких сторінках (соцмережі з купою примочок, медаіаконтент), з якими не справлятиметься процесор.

 

Та й в цілому система більш відзивчива стане.

 

SSD - це настільки пришвидшує комп, що однозначно варто. І я помітив особисто, що Windows 10 LTSB (спеціальна версія без ширпотребних плюшок) на SSD працює швидше, ніж Windows 7. Навіть на старому Core 2 Duo процесорі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене 32 бітна шина, і коли я при покупці хотів поставити 4 Гб сказали що з віндовсом воно щось конфліктує

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не варто. ціна ссд+озу це рахуйте вартість вашого нетбука. краще продати і купити нормальний б/у ноут з європи (зараз ноути по 150-180 долларів возять чисто для інета) з нормальним процом, екраном та можливо живою батарейкою.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ціна ссд+озу = 1700 грн. 

150 доларів то 4000 грн

різниця у фінансах теж чимала

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

там Atom N455 - він бачить до 2 ГБ памяті. 

вцілому, я б вже не мучив 8 літнього бюджетного бідолаху, 1.66Ггц, одне ядро, 1 канал пам'яті.... камон, 2018 рік надворі:)

вкладати гроші - сенсу ніякого, ліпше розлучитись з апаратом, докинути пару грошей і оновитись на хоча б щось з Cherry-Trail на борту, різниця в роботі буде приємна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а чи дає щось оновлення біосу?

та звик вже до нього. але морально застарів.

Cherry-Trail - це що ? хочеться такого ж типу як маю

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 часа назад, super_bord сказал:

а чи дає щось оновлення біосу?

Продуктивності не добавить.

 

3 часа назад, super_bord сказал:

Cherry-Trail - це що ? 

Нова архітектура мобільних процесорів від Інтел.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

13 часов назад, super_bord сказал:

ціна ссд+озу = 1700 грн. 

150 доларів то 4000 грн

різниця у фінансах теж чимала

 

4000-1700=1300 грн це вартість вашого ноута і одного походу на пиво з піццою. різниця не велика. 

 

Я просто веду до того що сенсу викидати 1700грн ну аж ніяк нема на те щоб піднімати такий нетбук

 

На днях я думав чи є сенс апгрейдити ноут дружити (Acer Aspire 5315), якому 9,5 років, але все ж таки поставив туди ссд + проц сор2дуо т8300 і це його оживило, але блін це 2 адра і 3гб озу і нормальний екран і жива баратея (правда уже третя за останні роки але жива) ще можна який рік/півтора прожити бо там хоч екран 15,4 - 1280*800, що дозволяє комфортно працювати в браузері з він10 на борту, а тут він7 та ще й екран обрізок і одне ядро.

Хоча це я робив бо зараз нема можливості купити щось адекватне хоча б на ivy bridge, а для фейсбучика, вайбера та ютуба поки, що т8300+ссд+3гб озу вистачає з головою, але це був останній апгрейд далі в топку бо далі уже сенсу нема взагалі

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мені 10.1" достатньо, він легенький і компактний. але підвисання браузера і вайбера трохи нервує. от і вирішив "малою кров`ю" пришвидшити наявний гаджет. батарея і корпус теж було б не погано апгрейдити, але це на задньому плані. взагалі є непоганий планшет, але тицяти пальцем мимо букв не дуже зручно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ТС ну невже не зрозуміло що в тому нетбуці проц як в хорошого калькулятора?

Навіть старі як гівно мамонта ноути з двохядерними процами Кор2Дуо від 2 ГГц нагібають ті старі і нові атоми шо аж куфайка завертається.

Нема куди гроші подіти чи що? Чи так хочеться з куска лайна зробити цукерочку?

 

З власного досвіду - колись по роботі доводилось деякий час юзати нетбук на атомі (навіть з прикрученою вінХР замість 7мки) так бажання його знищити не покидало ніколи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, super_bord сказано:

мені 10.1" достатньо, він легенький і компактний

їх і досі випускають, тільки ще легші\тонші\швидші, пора оновлятись прийшла, підпирати костилями - ніяк.

я б радив ще розглянути 11.6" - більш комфортна діагональ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

33 минуты назад, Deemon сказал:

я б радив ще розглянути 11.6" - більш комфортна діагональ

 

а 12 дюймовий макбук з ретіною прям ващє агонь, але трохи в бюджет ТС не вписується

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Маю HP Elitebook 2530p - Core2Duo, 4 Gb RAM (а підтримує аж 8), 120 HDD, 12,1", WiFi, BT, 3G, GPS, кардрідер, 2 USB, FireWire, док-станція (додаткові USB при роботі в приміщенні), батарея 5-6 годин, корпус металевий, і головний плюс - є навіть ДВД-РВ, замість якого легко ставиться оптібей з великим вінтом + рідний 1,8" вінт легко замінюється з допомогою перехідничка і розібраного SSD (зняти корпус з якоїсь WD-шки 120-ки наприклад) - от він точно рве любого нетбука на Атомі, та ще й міцний, як холєра остання, хоч і маленький та легенький. НЕ продаю, але радив би таки змінити того ЕЕЕ на щось хоча б таке... Куплений був за 2000 + 150 грн. - карта 3G+GPS. Якщо пошукати - можна знайти і такого, і не сильно дорожче ще й потужнішого.

Брався якраз для скидання фото "в польових умовах" і часом зайти в інет чи мережу десь потестувати по роботі. 7x64 - літає, як і офісне все і навіть РАВку досить "тяжку" (D7100) обробити в Фотошопі чи CaptureNX - не проблема.

Як подивишся на сучасні бюджетні пластикові огризки розміром 14-15,6" на селеронах з вбудованою ОЗУ, батареєю, процом, кастрованою системою охолодження з отворами чітко знизу, а то й без кулера взагалі, без привода, з двома, а самий ШЕДЕВР - одним ЮСБ, з вбудованим "ССД" (а на ділі - флешкою NAND, як в планшеті, і не крепко швидкою) на 32/64 Гб, БЕЗ можливості апгрейду як такого (ну або ще пам'яті додати можна, але гаранія  - тю-тю, або в сервіс), зате аж за 6-7 тисяч - плакати хочеться, ну, чи сміятися... Бо такий мотлох, якщо він не в металі весь, не товщиною сантиметр-півтора, не сенсорний, і не 10-12 дюймів, має не більше китайського планшета вартувати. І головний "прикол" того нового нещастя - бачив і від Асуса, і від Acer - з флешки, якщо в неї розділи не GPT (не ОС з підтримкою UEFI, а саме так) воно тупо не завантажується - BIOS в ЮСБ-пристроях її бачить, в Boot options - даруйте, БОЛТ. Так, про rufus то я знаю, але... В мене зовнішній жорсткий з Easy2Boot - вибирай хоч вінду, хоч Лінукс, хоч Winpe з ісошника, і стартуй. Так от, без перевстановлення 10-ки на одному з таких недоноутів навіть перебити акронісом 500-ку жорсткого, на якого дуже "розумно" було встановлено систему "на один диск С" розміром у весь HDD - не вдалося. Про щирий і старанний секс з встановленням чогось на зразок FreeBSD (не убунти чи центОС, з тими геморою менше) - краще промовчу, цензурного опису немає. А для РОБОТИ декому іноді треба саме НЕ вінда, і не будь-яка ОС Linux, а саме конкретна... І так, свіжий Леново, як і HP, хоч ці - не всі далеко (на диво, бюдетніший ноту - ОК, дорожчий - з гемороєм)  - такої проблеми не мають. Скоро певно настольні материнки почнуть клепати з інтегрованою памяттю, процом, відеокартою і без жодних слотів для розширення + Віндовс онлі - хочеш вибирати комплектуху і ОС - купуй топову мать за штуку баксів... (Брр, не приведи Боже...).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...