Перейти до змісту

Глибина промерзання грунту і насосна станція.

relaxgood45

Рекомендовані повідомлення

Хочу запитати хто як утеплює насосну станцію взимку, на якій глубині знвходиться і яка у нас глибина промерзання грунту? Скільки метрів копати траншею аби закласти труби від скважини до будинку? 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

копати більше 40 см, насосну станцію ніхто не утеплює, утеплюють приямок, можна хіба надіти антикондесаційний чехол чи щось схоже, глубина приямка 1-1.2 метри

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Особисто а мене приямок 1.6 метра. На зиму зробив невеличкий каркас на який кладу декілька листів пінопласту ( роблю так званий барьер між холодом і гідронасосом ). Труби десь орієнтовно на метровій глубині. Робив це все діло не я, так купив уже будинок. Проблем не було з водою

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

у мене залитий бетонний приямок на глибину 0,5м. Стоїть 100 Вт тен і терморегулятор, виставлений на 0-5 грудусів.

У брата - утеплений 10 см пінопластом, підігріву немає, вкопаний за сантиметрів 30. Не замерзає навіть в 20 градусний мороз

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Приямок зроблений на глибину 1,2м. аналогічно 30см. від верху  зробив каркас на який на зиму мінватою в мішках роблю ізоляцію. За 11 років (тьху-тьху) проблем не було.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Vikvik Mawr сказано:

Приямок зроблений на глибину 1,2м. аналогічно 30см. від верху  зробив каркас на який на зиму мінватою в мішках роблю ізоляцію. За 11 років (тьху-тьху) проблем не було.

як на мене мінваті в землі не місце.
В мене десь 1.6м глибина ями, змурував з цегли. На стіни ззвоні приклеїв 2см пінопласту. Зверху накрив 10 см ЕППС і 3мм бляха. так лежить весь рік. ніяких проблем ні зимою ні літом..  Дно не бетоноване.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

приямок обмурований, на каркасі  дошки, на які ложу мінвату у целофановому мішку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В приямку буде стояти так звана гідрофора? Якщо так то ще я б породив зробити її зручною в плані "шоб було де розвернутись". Час від часу вони потребують обслуговування і потріне місце для "маневрів"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Принаймі в мене так було. Раз міняв грушу і раз чистив мембрану ( погано спрацьовувала автоматика ).: в приямку робити не зручно, діставав на верх. Але і діставати не дуже зручно так як вузько. Тому можете звернути на це увагу ( якщо для вас це актуально )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У кого як підключена насосна станція? Тобто погружний насос і гідроаккумулятор чи у кого як саме? 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Глибинний насос та гідроаккумулятор. Тому що до дзеркала води 8-9 метрів. 

В гідрофорах є обмеження по глибині.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

все залежить від скважини, якщо до води 8 м то можна ставити насосну станцію, якщо до води більше, то насосна станція на початку буде працювати, але через деякий час їй стане піпец. Далі ццікавить яким діаметром скважина, якщо це 125 мм обсадна труба, то підходить і насосна станція і глубинний насос, якщо обсадна труба 50 мм - вибачте, але Ви приречені тільки на насосну станцію. За більш детальною інф звертайтесь 0955042878 Дмитро, доможу з підбором і зможу знайти нормально по цінам. Звертайтесь!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Отут Артем Владимирович добре пояснює про облаштування водогону - Правильный водопровод/водовод

Там ще багато цікавих відео. І доступно.

Глибина траншеї має бути "глибина промерзання грунту" + 50 см.

На Волині глибина промерзання (різні цифри попадаються в інеті, але найчастіше) - 80 см.

Але попадались мені цифра і 110 см.

Тому, щоб було надійно (раз закопав та забув), можна копнути 1,5 м.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...