Перейти до змісту

Вибір кімнатного кондиціонера


laser

Рекомендовані повідомлення

Готуй сани влітку, а зимою кондюка =)

 

Підкажіть які бувають типи кімнатних (мобільних) охолоджувачів? у яких які переваги?

от зустрів якісь охолоджувачі, які працюють на льоду. пока, не зрозумів до кінця охолоджує льодом чи випаровуванням води?

 

Заодно дайте наводку, де купити. Пока думаю про б/у з європи, бо дешевше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо маєте бажання придбати кондиціонера, то тільки компрессорного типу. Толку від інших не буде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кімнатні шумні. Спати під роботу кімнатного кондиціонера можна лише в берушах, або будучи п'яним, або маючи ідеальну нервову систему :)

 

Кімнатні потребують отвір у вікні/стіні/дверях/даху для відведення теплого повітря від компресора назовні. При чому струмінь цього повітря досить потужний, відповідно, звідкись на заміну цьому повітрю в житло поступатиме інше повітря - і воно буде скоріш за все тепле, бо з вулиці. Відповідно, корисна дія кондиціонера по охолодженню повітря істотно зменшується. В "стаціонарних" кондюках цей процес виведений у зовнішній блок.

 

Те саме стосується відведення вологи (конденсату). За день роботи може легко набратися 4-5 літрів рідини. Якщо ця рідина відводиться через отвір в кондиціонері на висоті хоча б 30-40 см від підлоги - це ще нормально, бо в такому випадку можна підставити кількалітрову ємність і після наповнення виливати її раз у день. Але є моделі, де зливний отвір розташовано за сантиметрів 10 від підлоги, і конденсат зливається у комплектне "коритце" місткістю півлітри. Тоді треба виливати воду частіше, постійно контролювати, щоб кондюк не "впісявся". Або ставити кондиціонер на підвищення.

 

Якщо кімната має 20 квадратів - треба брати кондюк, розрахований бодай на 30 квадратів. Інакше маслатиме весь час на максимальній потужності, гудітиме - а толку буде мінімум. Хоча на 1-2 градуси температуру може й опустить, плюс забере вологість - цього інколи буває достатньо для комфортнішого почуття.

 

В мене колись стояли мобільні кондиціонери і в квартирі, і на офісі. Зрештою один продався, інший стоїть кілька років без викоррстання. Мушу визнати, що після цього якщо треба буде кондиціонер - я шукатиму будь-які способи, щоб встановити стаціонарний кондиціонер. До мобільного став би звертатися лише в разі остаточної неможливості поставити стаціонарний.

 

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 4 місяця потому...

придбав всетаки напольний. так. з виводом теплого повітря гемор, але не сильно критично. приміщення дозволило.

приміщення - майстерня, там не сплю, а в жарі працювати важко.

пока результатом більш-менш задоволений, краще ніж ніяк.

без кондюка буває 35 градусів напікає під кришею =) з ним значно легше. але тільки виключиш - зразу пекло знову...

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...