Перейти до змісту

Пай, зменьшення площі


MANJAK11

Рекомендовані повідомлення

На діда є документ спадщина пайової землі без визначених меж у розмірі 3.01Га . Дід помер, крім локументу про спадщину, більше ніяких документів не виявилось, навіть сертифікату про пай на того, хто спадщину давав. Дід помер. Почали робити документи на дочку діда. Ті *сім кіл ада*, піди туди не знаю куди, принеси справку про не знаю що, то окрема тема, але мова не про це. Видали новий сертифікат уже на дочку, але там виявилось, що розмір паю вже не 3.01Га, як зазначаєтся в документі на діда, а лише 2.3Га. Вніманіє вопрос - куди ділось 0.7Га землі ? Дочка задала це питання там, де виписують сертифікат, на що отримала малозрозумілу відповідь, що коли надавалась спадщина, була одна кількість людей, потім кількість більшилась й паї перенаділили. Як на мене, то якийсь брєд, як можуть перенаділити вже виділені паї ? Чи хтось щось не те сказав, чи хтось щось не те зрозумів ? Куди йти й звідки копати, чи взагалі є така практика перерозподілу паїв, чи то просто хтось хитрожопий по шматку землі у людей відтяпує ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 20.01.2018 at 16:30, MANJAK11 сказано:

Куди йти й звідки копати

можна походити по конторах, які землеустроєм займаються - на консультації

можна піти до адвокатів

можна написати письмове звернення - наприклад, в орган, який видав документ на 2.3га замість 3.01га (описавши в зверненні ситуацію - так і так, такий-то орган видав такий-то документ такого-то числа, на таку-то площу на діда, а на дочку по спадщині видали вже такий-то документ на таку-то площу, і попросити пояснити чому така різниця)

можна написати схоже звернення (скаргу) в прокуратуру, адже зменшена площа - це утиски інтересів громадян і заподіяння шкоди (це причина звернення, далі опис ситуації)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Треба задати це саме питання, тим хто видав сертифікат, але письмово, а тоді дивлячись яка відповідь буде: можливо до адвоката можливо до прокуратури. Хоча я б до адвоката вже звернувя, щоб запит був від адвоката, це на держ. чиновників магічно діє, може навіть і загуболений клапоть знайтися від одного лише запиту, коли зрозуміють серйозність намірів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Років 15-20 тому сертифікат на право власності паю видавала сільська рара, тоді це було дуже просто. Зараз такі сертифікати видає нотаріус (це вже остання ланка в ланцюгу). Декілька років тому також займався переоформленням паю. Треба мати море вільного часу і міцні нерви. Я вже точно не пам"ятаю всієї процедури. Але починав з нотаріуса (в мене було старе, десь 1986 року, свідоцтво на право власності батька). Нотаріус підготувала лист в Земельний відділ в будові Луцької районної ради (вул. Ковельська). Там потрібно було пройти в два кабінети (оцінка і розміщення), далі в будові навпроти (кажиться Держкомзем) потрібно взяти витяг з кадастру. Крім того в "Горизонті" зробили Особову справу на пай. В "Горизонті" писав заяву і збирав підписи власників сусідніх паїв. Вся процедура зайняла півтора місяці і десь 1100-1200 гривень (4 платежі і ще плюс нотаріус), це був початок 2014 року.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тут трохи не та схема й витрати трохи меньші (якщо через державного нотаріуса), але нерви й вільний час таки потрібні. Хайно через декілька днів зьїзджу сам й послухаю, що то за такий *пєрєдєл*

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...