Перейти до змісту

День победы

Xatabich

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ура! Ура! Ура! - эти крики можно было услышать с Красной площади час назад...Эти крики можно было услышать в далеком 1945м году. Я помню. Я не забыл. И я не забуду. Я горжусь. Для моих дедушки и бабушки это самый большой праздник, и я видел на их глазах слёзы...Не горя, а радости. Хочу поздравить ВСЕХ с этим ВЕЛИКИМ праздником!!!

УРА! УРА! УРА!!!!

phl445c60355f953.jpg

Опубліковано

Як це було:

1 травня о 3-й годині 50 хвилин на командний пункт 8-й гвардійської армії був доставлений начальник генерального штабу сухопутних сил Вермахту генерал піхоти Кребс, що заявив, що він уповноважений вести переговори про перемир'я. Однак Й.Сталін розпорядився не вести переговорів, крім як про беззастережну капітуляції. Німецькому командуванню був поставлений ультиматум: якщо до 10-ї годині не буде дана згода на беззастережну капітуляцію, радянськими військами буде нанесений нищівний удар. Не одержавши відповіді, радянські війська о 10-й годині 40 хвилин відкрили ураганний вогонь :0126: по залишкам оборони в центрі Берліна. До 18-ї години стало відомо, що вимоги про капітуляції були відхилені. Після цього почався останній штурм центральної частини міста, де перебувала Імперська канцелярія. Всю ніч, з 1 на 2 травня, тривали бої за канцелярію. До ранку всі приміщення були зайняті радянськими солдатами.

Уночі 2 травня о 1-й годині 50 хвилин по радіо було прийнято наступне повідомлення: «Висилаємо своїх парламентерів на міст Бісмарк-штрассе. Припиняємо воєнні дії». Пізніше заступник міністра пропаганди доктор Фриче звернувся до радянського командування із проханням про дозвіл виступити по радіо зі зверненням до німецьких військ берлінського гарнізону про припинення опору. До 15-ї години залишки берлінського гарнізону (більше 134 тисяч чоловік) здалися в полон.

7 травня о 2:41 ночі в Реймсі, був підписаний акт про беззастережну капітуляцію Німеччини. Від імені союзників акт про капітуляції підписали: генерал уолтер Беделл Смит, генерал І. Суслопаров (як свідок) за СРСР і генерал Франсуа Севез за Францію. Від Німеччини його підписали адмірал Фридебург і генерал Йодль.

8 травня в 22:43 за центральноєвропейським часом (9 травня в 0:43 за московському часом) генерал-фельдмаршал Вільгельм Кейтель, а також представники німецьких ВМС, що мали відповідні повноваження від Деніца, підписали Акт про беззастережну капітуляцію Німеччини, що ознаменувало закінчення Великої Вітчизняної війни.

©

З ДНЕМ ПЕРЕМОГИ!!!!!!! :0049::0050::0020::friday::horse:

Опубліковано

Не хочу підіймати флейм, але щоб ми так жили, як зараз переможені: Німеччина, Італія, Норвегія, Японія...

Опубліковано

Всіх ветеранів з Днем Перемоги!

Поки ще Ви живі, то й буде пам"ять про Велику перемогу 1945р., а том, хто його зна як складеться..

Опубліковано

Приєднуюсь до вітань і ветеранів і усіх. Не дай Боже пережити ті страхіття які випали на їх долю!

Але серце розривається, коли бачиш умови в яких живуть саме наші переможці!

Опубліковано

Низкій уклін усім вeтеранам і простим людям які здобули перемогу у цій страшній війні.З днем Перемоги!

Опубліковано

приєднуюсь до привітань...

p.s. Сталін- падло, перемогу можна було здобути меншими жертвами

Опубліковано
приєднуюсь до привітань...

p.s. Сталін- падло, перемогу можна було здобути меншими жертвами

Заваленя людським м'ясом одного-двох фріців в ДЗОТі, це явно переможна тактика Великих Радянських Полководців, на той час м'яса в колоніях вистачало. Скільки людських життів можна було зберегти, якщо б не ті кремлівські нелюди. Тим хто загинув на полі бою вічна пам'ять, а тим хто воював і дожив до 63 річниці Перемоги низький уклін.

Опубліковано
Заваленя людським м'ясом одного-двох фріців в ДЗОТі, це явно переможна тактика Великих Радянських Полководців, на той час м'яса в колоніях вистачало. Скільки людських життів можна було зберегти, якщо б не ті кремлівські нелюди. Тим хто загинув на полі бою вічна пам'ять, а тим хто воював і дожив до 63 річниці Перемоги низький уклін.

Блин, как вы достали. И эту тему загадить хотите??Идите в политику и там базар разводите....

...........

Никто не забыт, ни что не забыто.

Низкий поклон тем, кто еще жив.

Опубліковано

Після 9 травня наснився дивний сон. Була якась блокада. В мене в руках був Наган. Я помітив німецького снайпера. Я підібрався ближче, але в мене затремтіли руки. Мені було тяжко натиснути на курок. Щеб могли подумати - вбити людину у ві сні!. Вона була для мене як жива. АЛе я випустив кулю і влучив фашисту в сердце. Потім я до нього кинувся - він мені сказав пару слів й помер...

Самі подумайте як тяжко було мені в ві сні. Я не знав що мені обирати. Ось так і на війні. Вбивати..чи ні?. Ще раз доказує що у людини є сердце...

Опубліковано

просто на вайне царит паника...и там не смотришь на курок...ты просто жмешь его, что бы выжить. что бы увидеть еще один рассвет

Опубліковано
Блин, как вы достали. И эту тему загадить хотите??Идите в политику и там базар разводите....

...........

В тому то й біда, що забуті. Раз врік згадати, випити 100 гр., подивитися військові фільми, погуляти в парку і все...

На днях показували ветерана, жінку-пегулювальницю, відому з хроніки біля Бранденбурських воріт. Умови в яких вона доживає жахливі. Туалет на вулиці, хата прогнила, тішиться своїми медалями. А внучка, по іронії долі, живе в Берліні у власному великому будинку із сауною і т.д.

Отак от пам*ятаємо ;)

Опубліковано

...........

В тому то й біда, що забуті. Раз врік згадати, випити 100 гр., подивитися військові фільми, погуляти в парку і все...

На днях показували ветерана, жінку-пегулювальницю, відому з хроніки біля Бранденбурських воріт. Умови в яких вона доживає жахливі. Туалет на вулиці, хата прогнила, тішиться своїми медалями. А внучка, по іронії долі, живе в Берліні у власному великому будинку із сауною і т.д.

Отак от пам*ятаємо ;)

жлобиста внучка...бабушці не помага...

Опубліковано
Логіка правильна. Попробуй сам так с гвинтівки в німця...

Деякий час назад приснився мены сон. Стою я серед змій, а вони повзають скрізь - маленькі, великі, всякі. Повзають і шиплять. Змій в житті дуже сильно боюсь. Коротше з ранку просипався помятий і невиспаний. І сон цей продовжував снитись декілька ночей підряд. Десь ніч на четверту мене це задовбало і я почав копати тих змій, розкидати і таке все, бо реально задрало. Більше мені той сон не снився. Тому вали його і не роздумуй, буде слідуючий - вали слідуючого, вали всіх.

Отак от пам*ятаємо

Сумніваюсь що флуд заставить когось щось памятати. Кому треба - той памятає.

Опубліковано

Один мій знайомий ветеран, що пройшов піхотою до Берліну, часто розповідав мені про ті події. Казав, що наші фільми не відтворюють реалій війни. Єдиний фільм, який на його думку наблизився до реалій, був "Они сражались за Родину" особливо у сцені атаки. Коли солдати піднімаються з окопів, хто матюкається, хто Богу молиться і закриваючи очі від страху, стріляли. І спорядження і зброї катастрофічно не вистачало, особливо на початку війни. Одяг знімали з німців і зброю, якщо з німця зняв, то вже якось озброївся. Часто їли конину, а наїдатися стали лише коли звільняли Європу (мародерство в місцевих магазинах)...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...