Перейти до змісту

Проблема з платою (Dual chane RAM)

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Всім привіт, намалювась проблема з платою Geforce6100sm-m на АМ2.
2 дні мучився щоб виявити винного чи ОЗУ чи МП, спочатку грішив на оперативку, але виявилось інакше. Експерементальнім способом виявив що мамка не хоче працювати в двохканальному режимиі.Купив 2 планки по 2 гб одинакові, вставляю разом комп заведеться на пару секунд і глохне,виймаю одну з них і все працює,ставлю замість неї другу теж працює,знову 2 - не працює. Слот не винен,працюють одинаково добре в обох слотах. Є 2 планки по 1 гб гудрам на 800 шині і та ж сама історія. Пробуювставляти 1 планку на 2 гб і 1 на 1гб так працює в одноканальному,ще є 2 планки hynix на 1гб кожна(DDR2-800) так вони працюють в одноканальному,бо різні.
Але дивина криється вому що валось запустити 2 рази ПК з 4 гб і 2 рази з 2гб(GoodRam) в двохканальному. Після перетикань хініксів та муток в біосі з опцією DQS Training Control міняючи з Skip DQS на Perform DQS(але я думаю що це тут мало що дає).
Але коли вимкнути з розетки на декілька хвилин ПК то запуск в двохканальному знову неможливий. От така фігня малята.

Опубліковано

Почитав я вас і щось позитиву мало:mellow:
Поколупавшись в платі замітив там такого клієнта(фото).
Хочеться надіятись що це він винен....

Photo 23.jpg

Опубліковано
7 хвилин тому, Zirk сказано:

PS Может кто знает как отключить двохканальный режим вообще

в біосі є така штука

Опубліковано

Ну раз знайшов такого мухомора то оглянь плату детальніше і БЖ теж на предмет вагітних. Може пофартить і запрацює.

І біос обнули для чистоти.

Опубліковано
13 часа назад, S30 сказал:

Ну раз знайшов такого мухомора то оглянь плату детальніше і БЖ теж на предмет вагітних. Може пофартить і запрацює.

І біос обнули для чистоти.

Розкрутив плату і ретельно оглянув, вроді як проблемних не знайшов більше. Бп теж чистий,там все гуд.
Якось занесу кому хай перепаяють,самому не вийде,паяльник за 20 грн)

Може є на форумі хто перепаяє 1 конд і протестує за символічну плату?

Опубліковано

Проблему вирішено заміною вздутого конденсатора.
дякую S30 за перепайку

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...