Перейти до змісту

AMD - тащить, або правильна експлуатація процесорів

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

А ви знали:

також тут ще "м"ясо" для розгляду:

https://people.overclockers.ru/Blondin/14881/K_voprosu_o_neobhodimosti_razgona_CPU_NB_processora_Phenom_II/

Не І7, але перші мої вчорашні тести підтверджують дану теорію/гіпотезу... :rolleyes:

Опубліковано

@Ukrainec На роботі стоїть fx-8350, на ньому 5 віртуальних машин на віндовсі+1c+ms sql + термінальний сервер (20-30 юзерів). Вузьке місце - обмеження в 32Gb пам'яті.

Опубліковано
15 хвилин тому, alexvvv сказано:

@Ukrainec На роботі стоїть fx-8350, на ньому 5 віртуальних машин на віндовсі+1c+ms sql + термінальний сервер (20-30 юзерів). Вузьке місце - обмеження в 32Gb пам'яті.

Наскільки розумію що це від бідності (але поважаю), бо  для таких завдань існують спеціалізовані варіанти.

Цікавіше почути/почитати як в кого воно того... типу гониться

Опубліковано

Близько 10 років просидів на різних амд, чи то моделі попадались провальні, чи то зорі не так стали, але крім нагріву, малої продуктивності і мінімального позорного розгону на 300mhz, добитись не вдавалась. Зараз стоїть офісний пентіум з розблокованим множником, земля і небо. Тому справа не в кількості ядер та потоків, які червоні намагаються запихнути побільше, справа в архітектурі. Колись AMD брали ціною, зараз різниця вже не така велика.

Опубліковано
6 минут назад, AnimaNoir сказал:

Колись AMD брали ціною, зараз різниця вже не така велика.

Зараз досить цікаво подивитися, як покаже себе ryzen. По анонсах дуже гарне співідношення ціни і продуктивності.

Опубліковано
1 минуту назад, FOX сказал:

Зараз досить цікаво подивитися, як покаже себе ryzen. По анонсах дуже гарне співідношення ціни і продуктивності.

На даний момент для роботи, райзен тащить, для ігор - ні.

Побачим що дадуть молодші моделі, але стільки було шуму, піару, обіцянок революції... 

Опубліковано
11 хвилин тому, AnimaNoir сказано:

Побачим що дадуть молодші моделі, але стільки було шуму, піару, обіцянок революції... 

В чиїх руках тащить/не тащить, я наприклад кілька англомовних оглядів проглядав, то тут є ще суперечливі результати, наприклад в деяких тестах де в оглядах на москальскій мові пишуть "злив", райзен йде на рівні. :blink:

Я наприклад теж не вірю в швидке домінування AMD над Intel, але все має свою ціну.

А щодо FX & Phenom , будуть думки?

Опубліковано
23 хвилин тому, Ukrainec сказано:

Наскільки розумію що це від бідності (але поважаю), бо  для таких завдань існують спеціалізовані варіанти.

Цікавіше почути/почитати як в кого воно того... типу гониться

Не те що від бідності, навантаження поступово додавалось, але поки тягне, то працює і так.

Опубліковано
23 хвилин тому, AnimaNoir сказано:

Близько 10 років просидів на різних амд, чи то моделі попадались провальні, чи то зорі не так стали, але крім нагріву, малої продуктивності і мінімального позорного розгону на 300mhz, добитись не вдавалась. Зараз стоїть офісний пентіум з розблокованим множником, земля і небо. Тому справа не в кількості ядер та потоків, які червоні намагаються запихнути побільше, справа в архітектурі. Колись AMD брали ціною, зараз різниця вже не така велика.

я так розумію були проци максимум am2 і ddr2 пам'яттю?

Опубліковано
23 хвилин тому, Ukrainec сказано:

Я навпаки, ніколи не був власником процесорів AMD.

FX мій перший

FX добре тащить, не дивлячись на свій древній вік, а коли не використовуєш сучасну топову відеокарту, то його цілком достатньо.

Опубліковано
38 хвилин тому, AnimaNoir сказано:

але крім нагріву, малої продуктивності і мінімального позорного розгону на 300mhz, добитись не вдавалась.

Є такий одноядерний проц. як sempron 140, то на ньому розблоковується друге ядро +  розгін 1000mhz, це дає приріст продуктивності більш як в два рази .

Опубліковано
2 минуты назад, alexvvv сказал:

Є такий одноядерний проц. як sempron 140, то на ньому розблоковується друге ядро +  розгін 1000mhz, це дає приріст продуктивності більш як в два рази .

Прикольно. Але це всеодно лотерея. 

Опубліковано
23 хвилин тому, alexvvv сказано:

FX добре тащить, не дивлячись на свій древній вік, а коли не використовуєш сучасну топову відеокарту, то його цілком достатньо.

Та й для топової цілком зійде, ще впродовж певного часу

Показати прихований контент  

Hide  
Опубліковано

Ну наскільки я пригадую, то AM2 було в догонялках у Інтела по неспіврозмірним цінам, які гарячкувато постійно корегувалися. Інтел C2D підкуповлював своєю піддатливості до розгону. Під кінець ери C2D щось путнє вони створили: 640 х4, але дуже скоро вийшли кларки і вони знову в доганялки.

Як по мені за часів AM2 проблема AMD була: малий, повільний, розділений кеш L2.

Опубліковано

Вдома в мене інтел 4670к. на роботі FX4170.Для ігор(тундра,вот) на максимумі хватає.Але фпс на 20(іноді і більше) кадрів вище в інтела...залізо +- однакове...

Опубліковано
2 годин тому, AnimaNoir сказано:

Объяснение низких цифр на райзене в игровых тестах. В видео замечен английский язык, странный акцент и толика налитики. Впечатлительным синим не смотреть.

Опубліковано
3 годин тому, AnimaNoir сказано:

В які саме рока ви сиділи на AMD? "Золотий вік" AMD десь від 2002 до 2005/2006, Athlon тащили і були швидшими за будь-який процесор Intel (особливо в розгоні), занепад почався з переходом на 64bit і багатоядерність.

Опубліковано
41 минуту назад, snouden сказал:

В які саме рока ви сиділи на AMD? "Золотий вік" AMD десь від 2002 до 2005/2006, Athlon тащили і були швидшими за будь-який процесор Intel (особливо в розгоні), занепад почався з переходом на 64bit і багатоядерність.

Починаючи з amd athlon xp 2000+, закічуючи обрубком phenom 8450.

Не кажу що амд погані, на кожний товар свій покупець, але з мене досить)

Опубліковано
21 хвилин тому, AnimaNoir сказано:

Починаючи з amd athlon xp 2000+, закічуючи обрубком phenom 8450.

Не кажу що амд погані, на кожний товар свій покупець, але з мене досить)

Категоричность худший враг прагматичности.

ПС- тем более если посмотреть видео, которое я выложил выше, то мнение может поменяться, особенно если вы сформировали его по игровым бенчмаркам.

Опубліковано
5 годин тому, Ukrainec сказано:

В чиїх руках тащить/не тащить, я наприклад кілька англомовних оглядів проглядав, то тут є ще суперечливі результати, наприклад в деяких тестах де в оглядах на москальскій мові пишуть "злив", райзен йде на рівні. :blink:

Я наприклад теж не вірю в швидке домінування AMD над Intel, але все має свою ціну.

А щодо FX & Phenom , будуть думки?

мій старий феномх2 перетворений в х4 працював мені вірою і правдою десь 3 роки. при тмоу що мамка з процом мені обійшлась в смішні 120 баксів
Якби не купив минулого року i5 6500 точно б взяв райзен) .. а так хз... дорого міняти систему.. Навіть якщо і для моєї роботи в 3д це буде + до швидкодії.
Тому домінування не вийде.. люди ще й досі сидять на 2500к і не паряться)

Опубліковано
7 хвилин тому, Dima4s сказано:

мій старий феномх2 перетворений в х4 працював мені вірою і правдою десь 3 роки. при тмоу що мамка з процом мені обійшлась в смішні 120 баксів
Якби не купив минулого року i5 6500 точно б взяв райзен) .. а так хз... дорого міняти систему.. Навіть якщо і для моєї роботи в 3д це буде + до швидкодії.
Тому домінування не вийде.. люди ще й досі сидять на 2500к і не паряться)

85875.png

http://www.anandtech.com/show/11170/the-amd-zen-and-ryzen-7-review-a-deep-dive-on-1800x-1700x-and-1700/18

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...