Перейти до змісту

Проблемка з об'єктивом


AgentSmith13

Рекомендовані повідомлення

Маю vivitar 55mm f2.8 macro 1:1 Nikon, скло класне, але, на жаль PRE-Ai (і відповідно на D7100 виникає ситуація "татку, не лізе"). Шукається 1) фото зі сторони байонета такого ж, але AI-сумісного (щоб підпиляти кільце діафрагми саме стільки, скільки потрібно, в Інтернеті в нормальній якості фото нема, а на тих, що є, фіг зрозумієш скільки виступу лишати, і де саме). 2) або майстер, який професійно це зробить. З завданням по самому сточуванню кільця справитись то може кожен в домашніх умовах в принципі (напильник, шліфшкурка, трохи чорної нітрофарби і 10 хвилин), але потрібно то зробити саме так, щоб значення діафрагми передавалося в тушку коректно, а не "на око, як для любого 50 мм" - макрик в мене один, враховуючи, скільки тепер він коштує - хотілося б обійтися без "пробних дублів"

Суть процедури:

В не-Ai скла кільце діафрагми суцільне

nikkor_non-ai_vs_ai.jpg

 

А так треба сточити, лишивши те, що червоним не виділено, як виступ. В тому і проблема - ХЗ скільки його лишати і де?

nikon_non-ai_ai_modification1.jpg

 

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Маю одного знайомого який може зробити цю операцію професійно, але він живе в Чернівцях. Якшо цікавить можу дати його контакти, може так щось підкаже.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

Вже виникає питання - чи варто? Скло працює ідеально, може то і лишити його на D3100, а на 7100 купити щось на зразок знаменитого тамрона 90/2,8 макро автофокусного, і забити та забути? Неохота спартачити скельце, що робило таке (форум фотки стискає, дивіться фуллсайз, натиснувши):

DSC_0813

 

DSC_0727

 

DSC_0820

 

DSC_1810

 

 

P.S. Наскільки розумію, достатньо сантиметрового вирізу "там, де треба" на кільці діафрагми (ну й акуратно ставити в байонет його при тому) - на камерах типу плівкових і д70-80 юзати його не збираюся... От би знати конкретне розташування того вирізу - зробив би сам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

41 хвилин тому, AgentSmith13 сказано:

Вже виникає питання - чи варто? Скло працює ідеально, може то і лишити його на D3100, а на 7100 купити щось на зразок знаменитого тамрона 90/2,8 макро автофокусного, і забити та забути?

якщо фінанси дозволяють - то хіба це не оптимальний варіант, без рукоприкладства?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...