Перейти до змісту

тиск води після бойлера

Dima4s

Рекомендовані повідомлення

холодна вода має тиск від 1.6-3атм. бойлер 100л при нагріві набирає до 6атм, далі стравлює зайве через клапан.
Поліпропіленові труби я перевіряв 3ма атмосферами, так як труби в стінах під плиткою, не хочеться щоб щось, десь потекло.
Так розумію тиск ростиме саме в гілці гарячої води, так як клапан в холодну , назад, не пустить.
Тому може хто стикався, як скидати тиск до 3 атмосфер? а то взривні клапани в нас тільки 6атм всюди..
Шукати взривний клапан на 3 атм і ставити в гілку гарячої води? Чи є які ще варіанти?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Є дома бойлер років 8.Ніколи не заморочувався з атмосферами і все добре.В клапані можна поставити слабкішу пружину, якщо дуже хочеться. Пластикові труби в мене стоять на пневмолінії від компресора, тиск буває і 10 атм. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чудово що стоять і витримують)

Я ж ризикувати не бачу економічної вигоди.в разі протікання зривати плитку обійдеться дорожче

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для бойлерів на 100 л необхідно ставити розширювальний бачок. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

7 хвилин тому, лейтенант сказано:

Для бойлерів на 100 л необхідно ставити розширювальний бачок. 

На скільки літрів?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене насосна станція з га на 50л.

Може не ставити взагалі клапан? Груша спрацює як вирівнювач тиску

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Клапан ставиться для  того, щоб якщо не буде води в трубах, то не витікала вода з бойлера в труби і не згорів ТЕН.Ну і для зниження тиску в бойлер в разі перегріву .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 часа назад, Dima4s сказал:

На скільки літрів?

На 6-7 літрів буде достатньо. Коли появиться розшмрювальний бачок тиск впаде до 2-3 атм і нічого не буде капати. 

А замінити клапани на більший тиск варіант, але швидкість зношення резинок в бойлері під високим тиском і температурою прискориться і неочікувано бойлер потече. 

Тому міняти клапани я б вам не радив. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

є клапани, які стравлюють тиск з бойлера, назад в мережу холодної, при досягнені 5атм

а уже при 7 атм - стравлють у бічний вівдвід

ну и хороші ППР труби витримують до 15атм гарячої

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, flashmax сказано:

є клапани, які стравлюють тиск з бойлера, назад в мережу холодної, при досягнені 5атм

а уже при 7 атм - стравлють у бічний вівдвід

ну и хороші ППР труби витримують до 15атм гарячої

Вони то вИтримують.. але я таким тиском не перевіряв.. я 3 атм давав... А Тут буде 6

Спайку стиків. Труба то витримає...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Dima4s сказано:

Вони то вИтримують.. але я таким тиском не перевіряв.. я 3 атм давав... А Тут буде 6

Спайку стиків. Труба то витримає...

спайка тим паче

вона або тримає - або ні

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кажуть мені "консультанти" що в бойлері буде 6атм при нагріванні, але в трубах гарячої води тиск буде менший, тому що тиск води давит ьсаме на стінки бойлера... Мені це стопорить мозг.. як так може бути?

Базарнікі взагалі... такі речі говорили)))
одна сказала що тиск не росте в бойлері при нагріванні бо тиск то вертикальний стовп води... дивна аргументація...о_О
інший сказав що якщо при нагріванні клапан стравлює- значить БОЙЛЕР несправний о_О
Ще одна сказала вчити мені фізику)
Це люди які роками займаються продажем сантехніки і техніки для опалення.. Не знаю сміятись чи плакати.. я в них купляв речі при їх "фаховій" допомозі....8(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@Dima4s то тебе наябують, тиск в трубі може бути нижчим лише за однієї умови, якщо на виході з бойлєра стоїть редуктор, але таке в бойлерах здається не ставлять. А так взагальному тиск буде однаковим від вхідного клапана і до крана.

А по решті тез, то люди просто прогуляли фізику в школі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@Dima4s

24 хвилин тому, Dima4s сказано:

одна сказала що тиск не росте в бойлері при нагріванні бо тиск то вертикальний стовп води

треба було запитати чому вибухають бойлери? ось, не спрацювало реле та небуло клапана  http://fermer.ru/forum/raznoe/152944

24 хвилин тому, Dima4s сказано:

інший сказав що якщо при нагріванні клапан стравлює- значить БОЙЛЕР несправний о_О

о_О  на то він і клапан щоб стравлювати.

і ще може бути щи тиск в самій системі високий, бачив навіть сам як бойлер з холодною водою зливає воду.(1поверх)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

При нагріванні води до 80-90 градусів її обсяг збільшується приблизно на три відсотки.

Тобто в п'ятдесятилітрових бойлері має куди подітися 1,5 літра води. Для скидання цього зайвого обсягу і призначений запобіжний клапан.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

32 хвилин тому, Lisovic сказано:

@Dima4s то тебе наябують, тиск в трубі може бути нижчим лише за однієї умови, якщо на виході з бойлєра стоїть редуктор, але таке в бойлерах здається не ставлять. А так взагальному тиск буде однаковим від вхідного клапана і до крана.

А по решті тез, то люди просто прогуляли фізику в школі.

саме страшне що люди в це клято вірять...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перед бойлером ставлять  зворотний клапан.   Він пропускає воду з труби в бойлер , але не дає їй витікати назад.А після нього запобіжний клапан.Вони зазвичай йдуть в комплекті з бойлером.

33d48ff72ece74b5ec386d31894819595f853926

. Коли в вода нагріється і  її тиск підніметься більше норми, то надлишок може стравлюватись в бічний малий отвір клапана.А та ручка служить для перевірки і ручного стравлювання тиску. Я ні разу не бачив, щоб витікала вода. Мабуть це буде при поломці терморегулятора і перегріві води до кипіння. Але ще там є датчик перегріву, який відключить нагрівач. Тобто в бойлері вже все передбачено   для його нормальної роботи і не потрібно нічого додаткового.  

З досвіду -якщо температуру в води тримати біля 80-90 , то швидше обростає накипом нагрівач. Якщо 60-70 , то набагато повільніше. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

имея 3 бойлера в использовании через клапан спускает только с одного 100 л. 

если пугает давление после бойлера - поставьте редуктор : да. такое есть. 

а в остально - кажется вы сильно мнительный! 

если купили хорошую вещь и не экономили на остальном - пользуйтесь! ну а е ли же кроили на всем, чем только можно - бойтесь!!!!! ведь мы знаем что любое кроилово ведет к попадалову!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

20 хвилин тому, paksivatova сказано:

имея 3 бойлера в использовании через клапан спускает только с одного 100 л. 

если пугает давление после бойлера - поставьте редуктор : да. такое есть. 

а в остально - кажется вы сильно мнительный! 

если купили хорошую вещь и не экономили на остальном - пользуйтесь! ну а е ли же кроили на всем, чем только можно - бойтесь!!!!! ведь мы знаем что любое кроилово ведет к попадалову!

так і є) дурна звичка перестраховуватись не дає мені спокійно жити))
дякую за ідею з редуктором.

його і встановив.
6a7d39472d7d4a538056ba81b1fd75bf.jpeg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще є ідея купувати два квитки в маршрутці :) 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...