Перейти до змісту

Утилізація ламп КЛЛ в Луцьку

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго дня. Цікавить питання де в Луцьку простому громадянину можна здати на утилізацію вийшовші з ладу компактні люмінісцентні лампи? Пункти прийому батарейок зараз вже є а от як у нас в місті з утилізацією люм. ламп?

Опубліковано

Було колись таке собі підприємство Логос-Еко, рівненське здається, з філією в Луцьку, чи існує зараз хз.

Опубліковано

Про Рівненське підприємство також чув.  Але воно ніби заключало договори з юридичними особами на утилізацію а от для фізичних осіб нічого такого нема.?

Опубліковано

З утилізацією таких лам в нас не тільки в місті а й в державі повна срака. Здається лише один чи кілька заводів що реально їх утилізовують а всі решта фірми тіпа утилізатори на ділі лише збирають лампи і беруть за це бабло а самі лампи потім вспливають навіть на стихійних звалищах.

Опубліковано
  В 15.12.2016 в 19:50, Basil сказав:

Рівненське? Чи все-таки Львівське? 

Показати  

Ну ніби Рівненське.  Але це було давно.  Сильно спорити не буду.  До речі за львівське підприємство також читав але там вони отримували ліцензію на цей вид діяльності а чи отримали не знаю

Опубліковано

Блін ну невже свідомий громадянин не може ніде здати ті грьобані лампи.  Ну не хочу я їх просто в смітник викидати.  Хочу бути європейцем а фіг виходить

Опубліковано
  Цитувати

Також у Луцьку є пункт, де приймають для утилізації лампочки, батарейки, акумулятори.Розташований він за адресою проспект Волі, 27 (будівля обласної друкарні). Як пише газета “Волинь нова”, у кабінеті з лаконічною вивіскою «ПП (приватний підприємець) Іванов С.К» відходи приймуть на утилізацію, але за це доведеться заплатити.

Показати  

Інтерактивна мапа: де здати сміття в Луцьку

• 2 місяця потому...
Опубліковано

Можливо хтось має нову інформацію, де можна здати на утилізацію відпрацьовані енергозберігаючі лампи. Якщо за це треба платити, то скільки? Хтось вже здавав? 

Опубліковано

@Gipokratik, в Луцьку ніде. Можна занести у відділ екології ЛМР, вони мені казали що беруть від людей, на практиці як воно незнаю. Дуже дороге задоволення приймати від людей такого типу лампи ( збір + перевезення дорогі).

Опубліковано
  В 16.03.2017 в 17:39, 4erkeZ сказав:

@Gipokratik, в Луцьку ніде. Можна занести у відділ екології ЛМР, вони мені казали що беруть від людей, на практиці як воно незнаю. Дуже дороге задоволення приймати від людей такого типу лампи ( збір + перевезення дорогі).

Показати  

Дякую, що відгукнулись. Вчора вконтакті такий пост знайшла "Довго шукала але всетаки найшла у нас у місті є пунк збору люмісцентних ламп,Луцьк Рівненська 76 а,0673620759" Маю надію там здати, ще не дзвонила. Поки вчора шукала інформацію, знайшла таку, що є такі шарлатани, які типу збирають (за гроші від населення), а самі просто на смітник викидають... Як так може бути, що практично усі такими лампочками користуються і викидують у звичайний смітник. І напевно таке не лише з лампочками. Що з нами буде, з нашим майбутнім і що залишиться нашим дітям???

Опубліковано

@Gipokratik, процес утилізації складний і дорогий. Контейнер для збору повинен відповідати багатьом вимогам, так як лампи з вмістом ртуті, а ртуть це 1 клас небезпеки. Далі йде перевезення ламп в спецтранспорті з супровідними документами на небезпечний вантаж. У Львові є підприємство, яке переробляє люмінесцентні лампи, у них новий демеркуризатор який працює буквально трішки більше року. Всі підприємства/школи Луцька по мірі накопичення ламп туди їх вивозять на утилізацію. За це відповідає спеціальна людина в кожному закладі.
В Луцьку населенню немає куди здати, в відділі екології були потуги організувати хоча б один контейнер на Луцьк, але все вперлося в кошти.
Шкода що люди та і влада ще не зрозуміли всю суть проблеми. Добре що хоча б з батарейками проблема розв'язана) 

Опубліковано
  В 17.03.2017 в 18:33, 4erkeZ сказав:

Контейнер для збору повинен відповідати багатьом вимогам, так як лампи з вмістом ртуті, а ртуть це 1 клас небезпеки.

Показати  

В Праге в супермаркетах простые бумажные коробки стоят для таких лампочек, вывозят очень редко, судя по их постоянной наполненности.

Опубліковано

если кидать в контейнер, они будут биться, нужна защита, если складывать в маленькие коробочки, то они не бьются и защита не нужна. У нас же ДСТУ делают, копируя ЕN, думаю в них должен быть стандарт по утилизации. 

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...