Перейти до змісту

Кабмін почав запровадження страхової медицини

seolutsk

Рекомендовані повідомлення

im578x383-strax-med_People-Countries.jpg

фото: People&Countries
30 ЛИСТОПАДА, 2016, 11:53
Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні затвердив концепцію реформи системи охорони здоров'я, яку запропонувало профільне міністерство

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Не секрет, що система охорони здоров'я перебуває в коматозному стані. Останні спроби її реформувати - це був крок до знищення системи охорони здоров'я. Сьогодні реформа охорони здоров'я - пріоритет", - сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання уряду.

Заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк зазначив, що прийнята концепція передбачає поетапне впровадження в Україні системи медичного страхування.

"Тому що охорона здоров'я - це не тільки про хвороби, про якість медичної послуги. Однак, на жаль, наша система на сьогоднішній день є джерелом фінансової катастрофи", - сказав він.

За словами Ковтонюка, врегулювати це питання можна тільки за допомогою запровадження страхової медицини.

"Яке є рішення з цієї проблеми? Це національна система медичного страхування, де кошти наші з вами, які ми платимо як платники податку, йдуть на послуги для кожного з нас. Наша концепція пропонує модель такої системи і поетапний шлях, як її можна в Україні впровадити ", - сказав Ковтонюк.

http://espreso.tv/news/2016/11/30/kabmin_dav_start_vprovadzhennyu_medychnogo_strakhuvannya

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Говорив з лікарем, він казав лікарні наші до такого не готові через брак обладнання, щоб страхова виплатила чи компенсувала лікування, дивлячись що там зроблять, потрібно в  обов'язковому порядку принести набір обстежень, апаратів які зробити в Луцьку не мають клініки,а відповідно страхова відмовить за нестачею документів . хіба в нас ще почнуть створювати свою державну нову страхову, але тоді ми будемо переливати з пустого в порожнє, чи ні?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, NeoN сказано:

Говорив з лікарем, він казав лікарні наші до такого не готові через брак обладнання, щоб страхова виплатила чи компенсувала лікування, дивлячись що там зроблять, потрібно в  обов'язковому порядку принести набір обстежень, апаратів які зробити в Луцьку не мають клініки,а відповідно страхова відмовить за нестачею документів . хіба в нас ще почнуть створювати свою державну нову страхову, але тоді ми будемо переливати з пустого в порожнє, чи ні?

"... У страховій системі громадянин повинен вибрати або заклад, або лікаря, отримати послуги, а оплата послуг відбуватиметься з бюджету. ..."

зразу ніхто нікого не буде відправляти до страховиків. кожен зможе вибирати лікаря, який йому сподобався, а не того, до кого пошлють.

" Родина обиратиме лікаря або лікарів «первинки» (педіатра, терапевта або сімейного лікаря), з яким укладатиме контракт. На цьому рівні відбуватиметься розподіл коштів за принципом «гроші ходять за пацієнтом» ..."

відповідно хороші лікарі і їх заклади будуть в шоколаді, хреновенькі - в задниці.

" Наприклад, у двох сусідніх районах існують дві районні лікарні. Якщо пацієнти з обох районів звертатимуться переважно в одну лікарню, то в іншу лікарню надходитиме значно менше бюджетних коштів. ..."

детально розказувалось на ВН http://www.volynnews.com/news/analytics/medychna-reforma-iak-ukrayintsiv-likuvatymut-u-2017-rotsi/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і ще "трошки" про реформування охорони здоров'я:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 01.12.2016 at 12:48, NeoN сказано:

Говорив з лікарем, він казав лікарні наші до такого не готові ...

наші лікарні ніколи і не будуть готові ні до чого, поки їх "чарівним підсрачником" і підправлять в потрібному напрямку.

Я колись створював тему по "страховій медицині" (до речі, якщо ТС не проти, то може б об'єднали теми), і там приліпив голосувалку - народ "ЗА" :) Знач лікарням/поліклінікам мусово рухатись в потрібному НАМ напрямку. А лікарні - да... вони ніколи не захочуть мінятися добровільно. Звичайні ХОРОШІ лікарі хочуть, а от різні "начмеди", "главврачі" і "при них" будуть ногами і руками впиратись змінам

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...