Перейти до змісту

"Бідні" бідні наші "чесні" судді, або "де ж твоя честь, вашачесть..."


jack74

Рекомендовані повідомлення

Думав-думав, в якому розділі створити цю тему, розривався між варіантами, але, врешті-решт, вирішив, раз це про суддів, то нехай буде в Юрисдикції. Якщо модери вирішать, що це більше флейм, то нехай перенесуть.

 

...спочатку була одна така "новина", потім ще одна... Дивлюсь, це вже стає системою... Як не прикро... Бачу, що вже можна збирати в підбірку, в одному місці, ці історії бідних чесних судей, котрих ображають злі поліцейські, вредні активісти, стоматологи, глисти... Та хто їх, бідних, тільки не мучить!

 

1. Луцькі патрульні оштрафували голову Господарського суду Рівненщини Вадима Торчинюка

Показати прихований контент  

На Волині через порушення поліція притягнула до адмінвідповідальності голову Господарського суду Рівненської області Вадима Торчинюка.

Про це повідомляє ТРК «Аверс».

Цей служитель правосуддя відомий як декларант восьми мільйонів гривень на банківських рахунках, власник кількох земельних ділянок, більше десятка транспортних засобів, кількох квартир. Судді-мільйонеру світить штраф 850 гривень за порушення Правил дорожнього руху. Аби визнати постанову поліцейських протиправною, він звернувся до суду. Однак, перше ж засідання одразу ж перенесли, позаяк на розгляд не з`явилися відповідачі – представники патрульної поліції Луцька. 

– На трасі Устилуг-Луцьк-Рівне був зупинений транспортний засіб, який рухався по крайній лівій смузі. Зупинили через те, що водій повинен був би рухатися по крайній правій смузі, – розповіла речниця патрульної поліції Луцька Ольга Бузулук. – При перевірці документів він поліс обов`язково страхування не показав, а в матеріалах бачимо, що це не було взято до уваги, він їх демонстрував. На щастя, у нас є відео з нагрудних камер і ми на наступне засідання звичайно це відео надамо для того, щоб було видно був той поліс чи не було.

Hide  

Ображений суддя Торчинюк звернувся до суду аби скасувати постанову поліцейських...

Досьє Торчинюка в "Четвертій владі"

"Антикор" про Торчинюка, власність його, бідного, його дружини бідної, і їхню занедбану "пам'ятку архітектури" під замком Любарта

Цей суддя неодноразово виносив рішення на користь наших мільйонерів Палиці, Мартиняка, Івахіва, покійного Єрємєєва, розповідають в сюжеті "Слідство.Інфо"

Показати прихований контент  
Hide  

 

2. Як голова Апеляційного суду Петро Філюк Волині в суді оскаржував постанову патрульних про порушення ПДР

Показати прихований контент  

Луцькі патрульні узялись штрафувати багатих та відомих водіїв. Серед останніх видатних фігур, на яких наклали адміністративні стягнення виявився водій голови обласної ради Ігоря Палиці та голова Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк. На останнього, знаного у Луцьку суддю, копи склали постанову про порушення правил дорожнього руху. Як стверджують у поліції, Петро Філюк погодився з інкримінованим йому правопорушенням, однак невдовзі чомусь звернувся до суду аби оскаржити постанову інспектора. Адвокат стверджує, що приводом для цього стало те, що поліцейські нібито суб`єктивні у своїй службовій діяльності. 

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс»

Правоохоронці розповідають, що 19 січня вранці суддя так поспішав на роботу, що проїхав на своїй службовій іномарці під заборонний знак. 

– О 9.05 з вулиці Ковельська на вулицю Червоного Хреста в`їхав атомобіль «Тойота Кемрі» чорного кольору, – розповідає поліцейський Вадим Ющик. – Людина в`їхала під знак «В`їзд заборонено» чим самим порушила ч.1 статті 122 Кодексу України про адмінправопорушення.

Оскільки порушник надто поспішав на роботу, розповідає поліцейський, постанову про адмінпорушення завершили складати вже у його службовому кабінеті. Там же, за словами Вадима Ющика, йому вручили копію постанови, відповідно до якої він мусив сплатити штраф 250 гривень. 

– Філюк Петро Тодосьович не заперечував проти скоєння правопорушення і навіть неодноразово заявив, що він не буде цю постанову оскаржувати, оскільки він людина честі: якщо порушив, то повинен відповідати. на що ми порозумілися і на цьому все закінчилося, – каже правоохоронець. – Також він скористався можливістю телефонного дзвінка для юридичної консультації чи в силі працівники патрульної поліції складати постанови на суддей. Йому суддя знайомий пояснив, що так, ми в силі складати постанови. 

Однак вже невдовзі безкомпромісний поліцейський дізнався, що його викликають до суду в ролі відповідача, бо Петро Філюк вирішив визнати протиправними дії інспектора та скасувати винесену постанову. Щоправда на розгляд своєї скарги голова суду не з`явився. Його інтереси представляє адвокат. Як розповідає Олег Антонюк, скарга його довірителя справа принципова і викликана вона в першу чергу необ`єктивністю патрульних. 

– У працівників теперішньої нової поліції, наскільки мені відомо, є ряд вказівок про те, що вони по максимуму мають скласти протоколів на працівників правоохоронних органів, зокрема прокуратури, суду, з метою показати свою роботу, які вони незалежні і грамотні, що можуть штрафувати кого їм заманеться, – зазначає адвокат Олег Антонюк

Він натякає, що замість того щоб розкривати вуличні злочини, патрульні посилено працюють над створенням позитивного іміджу, в тому числі за рахунок його довірителя. 

Петро Філюк, за словами його адвоката, фізично не міг не порушувати Правила дорожнього руху на згаданому відрізку дороги, бо дорожні знаки розташовані там недолуго та суперечать один одному. На підтвердження цього юрист додає висновок науково-дослідної експертизи. 

– Згідно висновку експерта це зробити неможливо, оскільки є відповідне викопіювання стосовно дорожньої розмітки і наявності дорожніх знаків, яка суперечить ПДР. Поставити автомобіль не порушивши Правила дорожнього руху біля приміщення Апеляційного суду неможливо, – каже чоловік.

За твердженням адвоката, на вулиці Червоного Хреста працівники суду змушені або їхати на заборонний знак, або перетинати подвійну суцільну лінію. Тож патрульним слід було спочатку врегулювати дорожню розмітку, а вже тоді штрафувати водіїв.

На це полісмен дивується. Мовляв, ніякої подвійної суцільної смуги біля суду немає, а звідки адвокат це взяв, патрульний не знає. 

Серед підстав визнання дій поліції протиправними, адвокат Петра Філюка також називає те, що його довірителю при складанні постанови не зачитали усі його права. 

– В постанові стоїть підпис. Філюк Петро Тодосьович є головою Апеляційного суду у Волинській області, він ці права знає напам`ять і, окрім того, роз`яснює ці права усім громадянам. Тобто посилатися на те, що я не роз`яснив йому права, це нонсенс, – каже поліцейський. 

Далі у суді опоненти взялися надавати докази один проти одного. Патрульний демонструє копію ще одної постанови про порушення Правил дорожнього руху Філюком. Нібито суддя нещодавно повторно проїхав на заборонний знак, тільки уже в іншому місці. 

– Про наявність ще якихось порушень чи постанов ні мені, ні моєму довірителю нічого не відомо, – відповідає адвокат. – Те, що винесли працівники поліції без його підпису, належним чином не повідомили його про це, не свідчить про те, що скоєне якесь додаткове адмінправопорушення. 

У свою чергу адвокат надає суду компромат на патрульного, а точніше – його батька. Той, за його інформацією, колишній працівник ДАІ і раніше був судимий за перевищення службового становища і притягувався до реальної міри покарання, мовляв, ось і мотив упередженості патрульного до суддів. 

– Він не ніс відповідальності. Суд касаційної інстанції визнав дії його правомірними. Це, по-перше, дуже низько з вашого боку, копатися в особистих справах, – звертається до адвоката патрульний. – І на той момент, коли я виносив постанову, ніякої упередженості у відношенні до цього не було. 

Півдня суддя Андрій Подзіров слухав доводи сторін та врешті ухвалив задовольнити адмінпозов Філюка в повному обсязі, визнати протиправними дії патрульного та скасувати винесену ним постанову. Також суддя виніс орему ухвалу про врегулювання дорожньої розмітки на вулиці Червоного Хреста. Її суд надішле до департаменту ЖКГ міськради. 

До слова, ніякої подвійної суцільної лінії на вулиці Червоного Хреста, на яку посилався адвокат Петра Філюка, немає. Згідно офіційної відповіді, у Луцькій міській раді взагалі відсутня інформація про нанесення на цій ділянці дорожньої розмітки. У департаменті ЖКГ запевняють, що останні два роки крім пішохідного переходу тут точно нічого не малювали.

Чи буде оскаржувати рішення суду Управління патрульної поліції поки не відомо. 

Hide  

Волинське Агенство Розслідувань про "скромні нажитки" Філюка

 

3. Луцький суддя Андрій Подзіров судиться з патрульними через штраф (той, який попереднього "бідаку" - Філюка, виправдав! дійсно "рука руку...")

Показати прихований контент  

Суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Подзіров 17 січня цього року здійснив, за його словами, вимушену зупинку під знаком «Зупинка заборонена» по вулиці Конякіна обласного центру. Патрульні склали протокол і винесли постанову про адмінвідповідальність у вигляді штрафу сумою 255 гривень. Нині служитель Феміди оскаржує постанову патрульних в Рожищенському суді.

Слухання у справі відбулося 2 серпня, повідомляє «Громадське.Волинь».

У поясненні позивач стверджує, що здійснив зупинку вимушено, через крайню необхідність. Подзіров їхав в авто разом із сім’єю: дружиною, 8-річним сином і донькою-немовлям.

«Дитина раптово закричала і, щоб перевірити, що сталося, я припаркував авто», – пояснює позивач. Подзіров визнає, що правила порушив, але оскільки зупинка була викликана, на його думку, крайньою необхідністю, то адмінстягнення до нього застосовуватись не може. Окрім того, суддя скаржиться на те, що рядовий патрульної поліції Павло Новосад не пояснив йому вчасно його права, а також не поцікавився причиною зупинки. Позивач переконує, що не міг зупинитися в іншому місці, бо через вервечку припаркованих біля ринку автівок, довелося б їхати ще метрів до 300.

Рядовий патрульної поліції Павло Новосад розповідає про інші аспекти ситуації на дорозі. Зокрема, поліцейський стверджує, що побачив авітівку судді вже коли вона стояла під знаком заборони зупинки. Він підійшов до порушника і повідомив, що буде складена постанова. Посадовець спочатку сказав, що він є суддею, а його малолітній син навіть показав поліцейському посвідчення батька, – розповідає патрульний. Про причини нібито вимушеної зупинки Новосада проінформували після оголошення порушником його регалій.

Під час слухання справи у залі суду Андрій Подзіров неодноразово задавав відповідачам питання, а як би вони вчинили на його місці. На це рядовий поліції Павло Новосад відповів: як батько я, мабуть, теж би порушив правила, але, як громадянин, я б за це і відповідав.

Головуючий суддя у справі Сергій Панасюк вирішив, що для повноти картини варто заслухати свідка – напарника по патрулю. Відтак, засідання перенесли на 11 годину 16 серпня.

Hide  

Подзіров виграв суд у Патрульної поліції Луцька

Показати прихований контент  

31/08/2016

Суддя Рожищенського районного суду Сергій Панасюк задовольнив позов свого колеги з Луцького міськрайонного суду Андрія Подзірова до рядового Патрульної поліції Павла Новосада. Завершальне судове засідання у справі, що у першій інстанції розглядалася кілька місяців, відбулося сьогодні, 31 серпня.

Нагадаємо, суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Подзіров 17 січня цього року здійснив, за його словами, вимушену зупинку під знаком «Зупинка заборонена» на вулиці Конякіна обласного центру. Патрульні винесли постанову про адмінвідповідальність у вигляді штрафу сумою 255 гривень. Служитель Феміди подав позов до суду, де доводив, що приводом до порушення ПДР стала крайня необхідність (плач дитини у автівці), а дії патрульного були протиправними.

Андрій Подзіров на два попередні засідання, в тому числі і на те, де слухали свідка, не з’явився. На оголошення рішення він прибув.

Під час судових дебатів він запитав сторону в особі юриста Департаменту патрульної поліції Луцька Марію Кондюк про те, скільки часу вона працює на цій посаді і чи відомо їй про випадки, коли представники поліції не складали постанову через те, що людина вчинила правопорушення у зв’язку з крайньою необхідністю. Марія Кондюк відповіла, що про порушення, на які за малозначністю не виноситься постанова, юристу ніхто не повідомляє.

Позивач акцентував увагу на тому, що поліція, на його думку, не застосовує поняття про крайню необхідність. «Поліції треба щось підчитати і повчитися», – порадив суддя-позивач.

Головуючий у справі суддя Панаск задовольнив позов. Якщо у 10 денний термін відповідачі не подадуть апеляцію, постанова буде скасована, а Андрій Подзіров не сплачуватиме штраф розміром 250 гривень.

Hide  

 

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Праця журналістів Волинського Агенства Розслідувань:

 

«Бідні» і «багаті» судді Луцького міськрайонного суду (част.1, 3 серпня)

Показати прихований контент  

Судді Луцького міськрайонного суду в середньому заробляють по 15-20 тисяч грн за місяць. Деякі  суддівські сім`ї мають по одному-два  авто, квартири та земельні ділянки в селах поблизу Луцька – в Боратині, Зміїнці.

Є судді, що в Луцьку працюють не так давно. Їх перевели з Криму, Луганської області та інших областей.

 

1.Суддівська сім`я-мільйонер 

Суддя Анатолій Пахолюк народився в селищі Олика Ківерцівського району Волинської області. Має дружину та доньку.

За 2015 рік отримав 671 тисячу 787 грн, з яких 159 тисяч 158 грн – заробітна плата, 1860 грн – дохід від викладацької діяльності  в Національній школі суддів України. А його сім`я отримала 329 тисяч 496 грн, з яких 37 тисяч 305 грн – заробітна плата. Тобто загальний дохід за минулий рік становить 1 мільйон 1 тисяча 283 грн, що в середньому за місяць – 83 тисячі 440 грн.

Дивіденди сім`ї – 61 грн, дарунки – 902 грн.

Чималі суми вказані в суддівської сім`ї в інших видах доходів, а саме –  510 тисяч 769 грн в судді, 219 тисяч 228 грн в дружини та доньки.

У власності небідної сім`ї  три земельні ділянки, житловий будинок та дві квартири.

Суддя має у власності земельні ділянки площами – 1200 кв.м. та 1740 кв.м.,  житловий будинок площею 236, 5 кв.м.в селі Боратин (право власності отримав в 2016 році) та квартиру (44, 73 кв.м.) в Луцьку.

Дружина з донькою володіє земельною ділянкою площею 600 кв.м. та квартирою площею 16, 43 кв.м.

На карті видно, що будинок ще недобудований.

Земельна ділянка в селі Боратин судді Пахольчука

Земельна ділянка і будинок судді Пахольчука в селі Боратин

Також суддя  їздить на «БМВ» 2005 року. За інформацією сайту Аuto.ria, таку автівку можна придбати за 18-20 тисяч дол.

Фото з сайту «Auto.ria», приблизна ціна 18-20 тисяч дол.

Фото з сайту Auto.ria, приблизна ціна 18-20 тисяч дол.

Сума коштів на рахунках в банку декларанта – 50 грн, а розмір внесків до статутного капіталу підприємства – 167 грн, вклади у банках – 2 тисячі 200 грн.

 

2. Небідна суддівська сім`я з Криму

Суддя Олександр Гринь працював суддею Красноперекопського міськрайонного суду Автономної Республіки Крим, а в 2014-му році його перевели в Луцьк.

Проживає з дружиною та сином.

В 2015 році суддя отримав доходу обсягом 174 тисячі 717 грн, а його дружина – 776 тисяч 280 грн, з них 756 тисяч 741 грн – заробітна плата. Дивіденди дружини – 17 грн, матеріальна допомога – 7 тисяч 290 грн, страхові виплати – 12 тисяч 232 грн. Тобто разом суддівська сім`я отримала в 2015 році  950 тисяч 997 грн , в середньому по 79 тисяч грн за на місяць.

У спільній власності сім`ї квартира площею 83 кв.м. та автомобіль «Тойота Кемрі» 2014 року випуску.

Фото з сайту «Auto.ria», приблизна ціна 25-30 тисяч дол.

Фото з сайту Auto.ria, приблизна ціна 25-30 тисяч дол.

А в декларації за 2014 рік є ще автомобіль дружини – «Мазда 3» 2008 року.

Сума коштів на рахунках в банку дружини судді – 117 грн. Добровільне страхування – 22 тисячі 200 грн.

 

3. Сім`я судді Пушкарчук – квартира «з обліку», автомобіль і півмільйона грн

Суддя Валентина Пушкарчук  проживає з  донькою та сином в Луцьку. Заробила за 2015 рік 311 тисяч 224 гривні, з яких  заробітна плата – 215 тисяч 959 грн. Члени сім`ї – 195 тисяч 659 грн, з них заробітна плата –  98 тисяч 168 грн. Тобто заробіток суддівської сім`ї в 2015 році – 506 тисяч 883 грн, що в середньому 42 тисячі за місяць.

Страхові виплати судді – 80 тисяч 225 грн, а сім`ї – 78 тисяч 536 грн. Інші види доходів – 15 тисяч 40 грн. Отримує сім`я судді Пушкарчук і допомогу по безробіттю – 18 тисяч 955 грн.

У власності судді квартира площею 85 кв.м  в Луцьку, та автомобіль «Мерседес Бенц Є 280» 2005 року випуску, ціна автівки за інформацією сайту Auto.ria приблизно 120-150 тисяч грн.

За інформацією видання «Четверта влада», в березні 2007 року за рішенням міськвиконкому їй виділили трикімнатну квартиру на вулиці Чорновола у Луцьку. Суддя перебувала на квартирному обліку також з 1999 року і оплатила частину вартості будівництва квартири у сумі 109 тисяч 338 гривень.

 

4. Cім`я судді Присяжнюк: три квартири, будинок та земельніділянки

Людмила Присяжнюк була суддею Старовижівського районного суду. В 2011 році стала суддею Луцького міськрайонного суду.

Проживає в Луцьку з чоловіком  та двома доньками.

В 2015 році загальна сума сукупного доходу судді – 188 тисяч 566 грн, з яких 174 тисячі 857 грн – заробітна плата , 1450 грн – дохід від викладацької діяльності. Дохід  чоловіка – 261 тисяча  939 грн, з яких  192 тисячі 605 грн – дохід від провадження підприємницької діяльності. За рік сім`я судді отримала разом  450 тисяч 505 грн – по 37 тисяч грн за місяць.

Страхові виплати членів сім`ї – 65 тисяч 348 грн, а дохід від передачі в оренду  майна – 3 тисячі 298 грн.  Інші види доходів судді – 12 тисяч 150 грн.

Суддя володіє квартирою площею 58,1 кв.м. в Луцьку з 2012 року та житловим будинком площею 77,1 кв.м., а чоловік двома земельними ділянками –  4291 кв.м. та  1000 кв.м., двома  квартирами – 58,1 кв.м. та 65,61 кв.м, а також іншим нерухомим майном – 195,6 кв.м, 33,60 кв.м. (оренда) та 36 кв.м.

У власності чоловіка вантажний автомобіль «Фольксваген Крафтер» 2009 року.

Має суддя Присяжнюк і фінансові зобов`язання  – 9 тисяч 150 грн та погашення суми процентів за позикою – 1269 грн.

Суддя прокоментувала походження майна сім’ї. Більше про це читайте тут.

 

5. Суддівська сім`я з Дніпропетровська

Суддю Василя Ковальчука перевели з  Дніпропетровщини в Луцький міськрайонний суд в квітні 2015 року. Він проживає з дружиною.

За 2015 рік сума сукупного доходу – 255 тисяч 432 грн, з яких заробітна плата – 230 тисяч 622 грн,  а його дружини – 158 тисяч грн. Це дохід від відчуження  майна. Отримував суддя Ковальчук і матеріальну допомогу в сумі 13 тисяч 780 грн. Інші види доходів судді – 11 тисяч 10 грн. Тобто разом за 2015 рік суддівська сім`отримала 413 тисяч 432 грн, що становить 34 тисячі грн в середньому за місяць.

В судді Ковальчука  є  житловий будинок – 55 кв.м. та квартира –  66 кв.м.

Цікаво, що в декларації за 2014 рік з майна ще є житловий будинок у власності дружини площею 63 кв.м.

А також автомобіль – ГАЗ 31105 2007 року.

Сплачує суддя і кредит обсягом 80 тисяч грн ( погашення основної суми  позики), 140 тисяч грн – погашення суми процентів за позикою. Погашення основної суми позики – 2000 грн, погашення суми процентів за позикою – 3500 грн.

 

6. Сім судді Філюк : земля в Зміїнці, два автомобілі

Суддя Тетяна Філюк народилася в смт. Ратне. Проживає з чоловіком  та двома синами. За 2015 рік суддя отримала 170 тисяч 105 грн, з яких 114 тисяч 68 грн – заробітна плата. Члени сім`ї заробили 217 тисяч 887 грн, з яких  90 тисяч 294 грн – заробітна плата. Сукупний дохід сім`ї – 387 тисяч 992 грн – по 32 тисячі за місяць.

Дивіденди судді Філюк  –  745 грн. Інші види суддівських доходів – 55 тисяч 292 грн, сім`ї – 127 тисяч 593 грн.

З майна вказана лише земельна ділянка площею  1200 кв.м.

В Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно вказано, що це земельна ділянка в селі Зміїнець Луцького району, яку отримав чоловік Тетяни в 2014 році.

Фото з кадастрової карти, земельна ділянка в селі Зміїнець

Фото з кадастрової карти, земельна ділянка в селі Зміїнець

Крім того, в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно знайшли  квартиру в Луцьку по вулиці Кравчука площею 73, 9 кв.м., зареєстровану в 2010 році на ім`я Розтоки  Наталії В`ячеславівни. За цією адресою теж зареєстрована суддя Тетяна Філюк.

Суддя їздить автівкою «Ніссан Ноут» 2013 року, а її чоловік «Мітцубіші Аутлендер» 2008 року.

«Ніссан Ноут»

«Ніссан Ноут»

«Мітцубіші Аутлендер»

«Мітцубіші Аутлендер»

У фінансових зобов`язаннях  погашення основної суми позики членів сім`ї – 8 тисяч 300 грн.

 

7. Суддя з Луганська: три квартири та автомобілі

Суддя Світлана Рудська народилася та працювала на Луганщині. Була суддею Жовтневого районного суду Луганська. Після початку АТО її перевели у Луцьк.

Проживає з чоловіком.

За 2015 рік вона заробила 238 тисяч 799 грн, з яких 212 тисяч 431 грн – заробітна плата, а чоловік  отримав 61 тисячу  338 грн  від провадження підприємницької діяльності. Дивіденди судді Рудської  – 14 тисяч 188 грн, чоловіка – 23 тисячі  338 грн.

Також  в минулому році служителька Феміди  ще отримала 12 тисяч 180 грн матеріальної допомоги, а її чоловік 38 тисяч грн доходу від відчуження майна.

Разом за минулий рік сім`я отримала 300 тисяч 137 грн, тобто 25 тисячгрн за місяць.

Цікаво, що сума сукупного суддівського доходу  в декларації за 2014 рік становила 615 тисяч 552 грн, з яких 390 тисяч грн – дохід від відчуження нерухомого майна.

З майна суддівська сім`я має три квартири – 64, 4 кв.м. , 42, 7 кв.м. (одна четверта частина) та 55, 98 кв.м. в безоплатному користуванні.

За 2015 рік задекларована лише одна автівка, якою користується чоловік судді. Це – «Рено Сандеро Степвей» 2015 року.

Рено Сандана Степвей, приблизна ціна – 350-400 тисяч  грн

Рено Сандеро Степвей, приблизна ціна – 350-400 тисяч  грн

А у власності суддівської сім`ї в 2014-му році було два автомобілі – «Кіа Соренто» 2012 року, яка за інформацією в декларації, належить судді Рудській і коштує приблизно півмільйона грн та «Рено Кенгу» 2008 року, на якій їздив її чоловік.

На банківських рахунках суддя має 57 тисяч 200 грн, з яких 7 тисяч 200 грн – вкладених у звітному році. В чоловіка в банку на рахунках – 29 тисяч 403 грн, а добровільне страхування – 11 тисяч 154 грн.

 

8. Сім`я судді Олексюка: квартира, земельна ділянка та авто

Суддя Андрій Олексюк народився в Луцьку. Проживає з дружиною та двом дітьми.

Про суддю Олексюка в інтернеті вдалося знайти більше інформації, ніж про інших суддів.

За інформацією газети «Волинь нова»,  в 1999 році суддя закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого. З жовтня 1993 року по жовтень 1994 року працював судовим розпорядником Луцького районного суду, з жовтня 1994 по серпень 1998 року — помічник голови Луцького районного суду. Після отримання вищої юридичної освіти з березня 1999 року по липень 2004 року працював в органах прокуратури, а з серпня 2004 року по січень 2007 року — помічником голови апеляційного суду області.

Згідно декларації в 2015 році сума сукупного доходу судді – 284 тисячі 16 грн, заробітна плата – 203 тисячі 536 грн. Дружина з дітьми отримала 19 тисячі 383 грн.

Дохід від відчуження майна – 60 тисяч грн. Інші види доходів – 20 тисяч 480 грн. Тобто разом за 2015 рік сім` заробила 303 тисячі 399 грн, тобто за місяць приблизно 25 тисяч грн.

Має суддя квартиру в Луцьку  площею 43, 3 кв.м,  житлова площа – 28, 7 кв.м.. Житло придбали в 2005 році за договором іпотеки. Розмір основного зобов`язання  – 21 тисяч 780 дол. до 2020 року.

В членів сім`ї  також  є земельна ділянка площею 900 кв.м.

В декларації за 2014 рік також у власності судді є гараж площею 20 кв.м..

Користується суддя Олексюк автомобілем «Мерседес Бенц» 1995 року.

Сплачує і позики в банку. Зокрема, 68 тисяч 992 грн – погашення основної суми позики , 22 тисячі 89 грн – погашення суми позики за кредитом. Добровільн естрахування – 720 грн.

 

9. Сім`я судді Кирилюк :дві квартири, земельна ділянка

Суддя Валентина Кирилюк народилася на Любешівщині.  Працювала в Рожищенському районному суді. В 2013 році перевели в Луцький міськрайонний суд.

Проживає з сином.

За 2015 рік заробила 210 тисяч 890 грн, а її син – 39 тисяч 515 грн. Інші види доходів судді – 278 грн, а сина – 31 грн, що разом становить 250 тисяч 405 грн, тобто приблизно 21 тисячу грн щомісяця.

У власності судді є земельна ділянка площею 100 кв.м., а також дві квартири – 60, 6 кв.м. та 50, 8 кв.м. в смт. Рожище. За інформацією Державного реєстру речових прав на нерухоме майно одну вона отримала в 2009 році за рішенням виконкому Рожищенської міськради, і ще одну за іпотечним кредитом  до 2021 року. Сума основного зобов`язання – 122 тисячі 600 грн.

Також у  власності її сина є земля площею 1000 кв.м.

Сума коштів на рахунках в банку судді – 1409 грн, а її сина – 2089 грн.

Сплачує Валентина Кирилюк і кредит. Погашення основної суми позики –  36 тисяч 590 грн, а погашення суми процентів за позикою – 17 тисяч 449 грн.

Син судді сплачує кредит обсягом 15 тисяч 669 грн, а погашення суми процентів за позикою – 1670 грн.

 

10. Сім судді Івасюти: дві квартири, земельна ділянка та автомобіль

Суддя Лоліта Івасюта проживає з сином.

За 2015 рік сума сукупного доходу  судді – 233 тисячі 893 грн, з яких 221 тисяча 713 грн – заробітна плата. А син заробив 21 тисячу 950 грн. Серед них матеріальна допомога – 12 тисяч 180 грн, 2 тисячі 721 грн – дивіденди.

Тобто за місяць сім`я Лоліти Іваюсти отримувала в 2015-му році приблизно 21 тисячу грн.

З нерухомого майна суддя має земельну ділянку площею   1431 кв.м. та квартиру площею 90 кв.м.  У власності сина ще є квартира площею 66, 1 кв.м.

Має сім`я Івасюти і автомобіль «Сузукі Грандвітарa» 2008 року. Згідно інформації на сайті «Auto.ria», приблизна ціна авто – 11-15 тисяч дол.

Сума коштів на рахунках в банку – 48 тисяч 1 грн. На утримання майна витратили 15 тисяч 600 грн. І 4 тисячі 79 грн – погашення основної суми кредиту.

 

11. Заступник голови суду Кихтюк: квартира та автомобіль

Заступник голови суду, суддя Роман  Кихтюкпроживаєз дружиною, донькою та сином. В 2015 роцісуддяотримав 198 тисяч 711 грн. Цезаробітна плата. Члени сім`ї за 2015 рік отримали  54 тисяч 77 грн. Разом за минулий рік сім`я судді заробляла по  21 тисячі грн за місяць.

У власності є квартира площею 25 кв.м та автомобіль – «Хюндай Тускон» 2007 року, приблизна ціна – 9-14 тисяч доларів.

Вкладів у банках немає. Однак є сума 100 грн – номінальна вартість цінних паперів. Добровільне  страхування судді – 200 грн, членів сім`ї – 600 грн.

 

12. Голова суду Квятковський: дві квартири, два автомобілі та земельна ділянки

Голова суду Михайло Квятковський народився в селі Веселе Луцького району. Проживає з дружиною.

За 2015 рік він заробив всього 237 тисяч 727 грн, що становить суддівську зарплату голови суду. За місяць суддівська сім` я отримує близько 20 тисяч грн.

Інших видів доходів в судді немає. В дружини за минулий рік теж жодних доходів не вказано.

З майна суддя володіє земельною ділянкою площею 2400 кв.м. та квартирою в Луцьку площею 67, 5 кв.м. В непрацюючої дружини є квартири – 78, 6 кв.м. та 67, 5 кв.м. та гараж площею 19 кв.м.

В державному реєстрі речових прав на нерухоме  є у власності судді земельна ділянка в селі Боратин Луцького району, яку він отримав в лютому 2016 році.

Земля голови суду в Боратині

Має суддя та його дружина і дві автівки.

Це «Шкода Октавія» 2007 року випуску та автівка дружини – «Тойота Корола» 2010 року.

Голова суду Квятковський приїхав на роботу автівкою «Тойота»

Голова суду Квятковський приїхав на роботу автівкою «Тойота»

На добровільне страхування в 2015 році суддя витратив 120 грн.

Голова суду Михайло Квятковський погодився прокоментувати джерела походження свого майна.

Як розповів посадовець, земельну ділянку в селі Боратин йому виділили ще десять років тому, однак дані внесли лише в 2016 році:

«Років десять назад була отримана земельна ділянка в Боратинській сільській раді. Я написав заяву і отримав землю. Документи були оформлені у всіх відповідних державних органах, про що було видано відповідні свідоцтва про право на цю землю. І декларації  скільки я не подавав, в мене ця земля була. Потім виявилось минулого року, що ця земля чомусь не внесена. Хтось не вніс в кадастр, оце що зараз він є. Але це не моя провина, тому що це не я вносив. А тому на підтвердження цього їм приніс свідоцтво своє і на підставі цього вони внесли тільки в  лютому про те, що маю землю, хоча її маю вже давно у власності відповідно на всі оформлені документи.», – пояснив суддя.

Також Михайло Квятковський розповів, що одна  квартира виділена йому в 90-х роках міською радою безоплатно, а ще одну вони придбали в 2006 році за його та дружини кошти.

«Одна з квартир виділена Луцькою міською радою безоплатно в 1993 році. А потім приватизована на всіх членів сім`ї. Тому вона і моя, і дружини, і двох дітей, бо вони ще малолітні на той час були. Тобто ця безоплатно мені виділена. Одна квартира придбана за кошти нашої сім`ї. Документи, якщо потрібно найближчим часом, я теж можу надати. Дружина тривалий час займалася підприємницькою діяльністю. Відповідні довідки я зараз збираю і зможу надати. Вона мала у своїй власності кілька павільйонів на ринках «Пасаж» і поруч. Однак в 2005 році здоров`я не дозволило займатися цією діяльністю, то весь свій бізнес продала, за який отримала досить велику суму грошей. То ви хочете сказати, що я з дружиною, маючи вже під шістдесят років, стільки років пропрацювавши, навіть не мав змоги що-небудь купити?» – говорить суддя.

Також він додав, що останнім часом дуже багато громадських організацій та активістів цікавиться цим питанням і зазначив, що відкритий до будь-якого спілкування:

«Автомобілі ми теж придбали законно. Крім того, ви маєте розуміти, що коли дружина продала свій бізнес, ми ці кошти не витратили. За кордон ми не їздимо. По ресторанах не ходимо. Не маємо будь-яких дороговартісних речей. Живемо, як всі люди»», – резюмував служитель Феміди.

Hide  

«Бідні» і «багаті» судді Луцького міськрайонного суду (част.2, 8 серпня)

Показати прихований контент  

13. Суддівська сім`я Ющука: квартира та два автомобілі

Суддя Олег Ющук проживає з дружиною.

Сума сукупного доходу за минулий рік – 205 тисяч 844 грн, з яких  193 тисячі 664 грн – заробітна плата. Дохід дружини – 64 тисячі 372 грн, з них зарплата – 63 тисячі 602 грн. Разом суддівська сім`я отримала 270 тисяч 216 грн – приблизно 23 тисячі щомісячно.

Отримав суддя 12 тисяч 180 грн матеріальної допомоги, а його дружина – 2 тисячі 766 грн. Інші види доходів судді – 35 грн.

У власності суддівської сім`ї  квартира площею 39, 8 кв.м.

Має суддя два автомобілі – «Сузукі Ігніс» 2004 року та вантажний фургон «Фіат Добло» 2005 року.

Сузукі Ігніс (сайт авторіа) суддя Ющук

Згідно інформації на сайті «Auto.ria» приблизна ціна – 6-8 тисяч дол.

На рахунках в банку суддя має 6 тисяч 190 грн, добровільне страхування – 19 тисяч 178 грн.

 

14. Сім`я судді Подзірова: дві квартири, житловий будинок та автомобілі

Суддя Андрій Подзіров проживав в місті Брянка Луганської області, де працював суддею  Брянківського міського суду. Його перевели в Луцький міськрайонний суд у зв`язку з проведенням там АТО.

На Волині він проживає з дружиною, сином та донькою.

За 2015 рік  отримав 183 тисячі 420 грн, а члени сім`ї – 49 тисяч 4 грн, тобто разом 232 тисячі 424 грн, що в середньому становить  19 тисяч грн за місяць.

Дарунки дружини з дітьми в 2015 році – 16 тисяч 13 грн, інші види доходів  –  32 тисячі 991 грн.

З власності суддя має житловий будинок площею 64 кв.м, а його дружина  дві квартири – 54, 8 кв.м. та 34 кв.м.

Їздить служитель Феміди, згідно декларації, автівкою «Шевроле Еванда» 2004 року випуску, а також має вантажний автомобіль «Форд Транзіт» 1998 року.

Седан Chevrolet Evanda (Шевроле Еванда) 2004 года.

Згідно інформації на сайті «Auto.ria» приблизна ціна – 6-10 тисяч дол.

 

15. Суддя Крупінська: квартира, будинок і автомобіль

Суддя Світлана Крупінська  в 2015-му  році отримала 218 тисяч 257 грн, з яких зарплата – 203 тисячі 815 грн. Про членів сім`ї в декларації нічого не вказано. Дивіденди – 13 тисяч 842 грн. Дохід від передачі майна в оренду – 600 грн.  Тобто за місяць суддя отримує приблизно  18 тисяч грн.

Має у своїй власності суддя квартиру площею 85, 8 кв.м., житловий будинок площею 43, 2 кв.м. в селі Звози Ківерцівського району Волинської області вартістю 74 тисячі 306 грн, що отримала у спадщину в 2012 році та земельну ділянку площею 2, 4775 га.

В Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно вдалося знайти  оновлену інформацію  про земельну ділянку площею 1, 7021 га, що передала служителька Феміди в оренду з початку 2016 року.

Також за інформацією видання «Четверта влада», в 2009 році вона отримала квартиру площею 46, 1 кв.м.  за зверненням Територіального управління державної судової адміністрації у Волинській області до міської влади. Ту квартиру в 2013-му році вона не декларувала.

Їздить суддя автівкою «Фольксваген Кадді» 2008 року, та  в декларації за 2015 рік марка автомобіля не вказана. Марку автівки вдалося знайти  в декларації за 2014 рік. Придбала автівку суддя в 2013 році.

В банку суддя має вклади обсягом 96 тисяч 3 грн.

 

16. Сім`я судді Сівчука: без майна та автомобілів

Суддя Андрій Сівчук проживає з дружиною та сином.

В 2015 році він отримав 191 тисячу 846 грн, з них 191 тисяча 811 грн – заробітна плата. А дружина з сином отримала 27 тисяч 376 грн, з яких – 27 тисяч 326 грн – заробітна плата, що становить разом 219 тисяч 222 грн – 18 тисяч грн за місяць.

Дохід  від провадження підприємницької діяльності дружини судді – 50 грн, а інші види доходів судді – 35 грн.

В оренді декларанта квартира площею 62, 2 кв.м.

 

17. Суддівська сім`я Покидюків: дві квартири та автомобіль

Суддя В`ячеслав Покидюк проживає з дружиною та двома дітьми.

В минулому році суддя отримав 175 тисяч 311 грн, з яких заробітна плата – 174 тисячі 931 грн. Сім`я отримала 33 тисячі 977 грн, з них зарплата – 1 296 грн. Тобто за минулий рік сім`я заробила 209 тисяч 288 грн – по 17 тисяч грн за місяць.

Дивіденди судді – 154 грн. Інші види доходів судді –  226 грн, а членів сім`ї – 32 тисячі 681 грн.

Суддя має у власності дві квартири – 94, 1 кв.м. та 65, 6 кв.м в Маневичах, придбану в березні 2015 року.

В Державному реєстрі речових прав не нерухоме майно вдалося знайти квартиру в Рівному, придбану в 2006 році. Їздить автівкою «Опель Астра»  2011 року, придбаною в 2015 році.

Универсал Opel Astra J (Опель Астра Дж) 2011 года.

Згідно інформації на сайті «Auto.ria» приблизна ціна – 7-10 тисяч дол.

В декларації за 2014 рік суддя користувався «AудіA6» 1996 року випуску. Сума коштів на рахунках в банку декларанта – 1025 грн.

В`ячеслав Покидюк розповів ВАРу, що був призначений суддею в жовтні 2013-го року. До того часу працював в прокуратурах – Рожищанській, Ковельській, Луцькій та обласній.

Він розказав про джерела походження квартири та автомобіля. «Одна із квартир в Маневичах, належить мені, батькам і сестрі. Тобто перебуває у спільній сумісній власності. І за місцем проживання моїм є квартира в Луцьку. Вона мені не належить, але я проживаю в цій квартирі з 2000 року. Це квартира, на яку я проводжу оформлення спадщини», – пояснив суддя.

Щодо автівки, то суддя зазначив, що автомобіль на нього незареєстрований і належить сім`ї. Орієнтовна ціна автомобіля до 10 тисяч дол. Дружина В`чеслава Покидюка працює у виконавчій службі. Наразі перебуває у декретній відпустці.

 

18. Сім` я судді Інни Плахтій: квартира та автомобіль

Суддя Інна Плахтій проживає з донькою.  За 2015 рік сума сукупного доходу судді – 195 тисяч  137 грн, з яких 191 тисяча 69 грн – заробітна плата, 2 тисячі 968 грн – дохід від викладацької діяльності в Національній школі суддів України. Інші види доходів судді – 1100 грн,  а дочки – 14 тисяч 456 грн. Разом за минулий рік суддівська сім`я отримала 209 тисяч 593 грн, тобто приблизно 17 тисяч грн за місяць.

Відвідувала в минулому році суддя Плахтій і Національний інститут суддів в Канаді, де їй відшкодували витрати обсягом 11 тисяч 928 грн.

До слова, в публікації про суддів Волинського окружного адмінсуду ми  писали про суддівську сім`ю  Плахтіїв. Сестра Інни Плахтій працює в адміністративному суді, а її батько більше 30-ти років пропрацював в суддівській сфері.

У власності судді квартира площею 48, 7 кв.м. та автомобіль«Сузукі Вітара»  2005 року.

Сузукі Вітара

Згідно інформації на сайті «Auto.ria» приблизна ціна – 9-15 тисяч дол.

На добровільне страхування  витратила суддя 14 тисяч 145 грн.

 

19.Сім`я судді Черняка: авто, квартира і гараж

Суддя Владислав Черняк має дружину та сина.

В 2015 році отримав 157 тисяч  774 грн, а члени сім`ї – 42 тисячі 38 грн, шо разом становить 199 тисяч 812 грн – приблизно 17 тисяч грн за місяць.

З майна у власності судді квартира в Луцьку площею 70, 8 кв.м., гараж площею 19, 8 кв.м., а також автомобіль «Рено Дастер» 2013 року випуску, який згідно інформації на сайті «Auto.ria» вартує 9 – 13 тисяч дол.

В декларації про майно дружини нічого не вказано.

Добровільне страхування судді Черняка – 8 тисяч 634 грн. Погашення основної суми позики – 18 тисяч 752 грн, погашення суми процентів за позикою – 24 тисячі 351 грн.

 

20. Сім`я судді Алли Борнос: автомобіль, квартира і будинок

Суддя Алла Борнос проживає з донькою. В 2015 році заробила 191 тисячу 411 грн. Всі ці кошти і є зарплатнею судді. Тобто в середньому Алла Борнос отримує щомісяця приблизно 16 тисяч грн. Про додаткові джерела доходів інформації немає.

У власності судді є квартира площею 41, 2 кв.м. та житловий будинок площею 11 кв.м.

Їздить суддя автівкою «Фольксваген Пассат» 2011 року випуску, ціна якої за інформацією сайту «Аuto.ria» 13-20 тисяч дол.

Фольксваген Пассат

Фольксваген Пассат судді

Також в Державному  реєстрі речових прав на нерухоме майно на ім` Алли Борносвдалося знайти земельну ділянку в селі Крупа, що поблизу Луцька площею  0, 09 га, надана судді Підгаєцькою сільрадою  (село Крупа належить до тієї сільради) у власність в березні 2016 року.

До слова, в квітні  2014-го року її обрали заступницею голови Луцького міськрайонного суду. А в період Майдану  она розглядала справу проти луцьких євромайданівців. Зокрема, проти екс-мера Луцька Богдана Шиби. Тоді йому загрожував домашній арешт.

 

21. «Бідна» сім`я суддів Ковтуненко-Смокович

Суддя Віталій Ковтуненко не вказав в декларації нічого про членів сім`ї. Однак в попередній публікації про суддів Волинського окружного адміністративного суду ми писали про те, що він проживає з суддею Вірою Смокович.

В 2015 році суддя заробив 192 тисячі 618 грн, з яких заробітна плата – 180 тисяч 436 грн і  12 тисяч 180 грн матеріальної допомоги, тобто в середньому суддівська сім`я заробила 16 тисяч грн за місяць.

Ймовірно, що суддя проживає в «анексованому» будинку та у своїй декларації нічого про нього не вказує.

Але є інформація про  автомобілі – «Лендвінд» 2008 року, який він придбав в 2015-му році та  автомобільний причіп – 500 СТАРКОНЬ 2013 року.

На утримання майна він витратив 24 тисячі 500 грн. Також 36 тисяч грн – погашення основної суми кредиту.

 

22. Сім`я судді Артиш: багато землі і дві квартири

Суддя Ярослав Артиш проживає з дружиною та двома синами в Луцьку.

За 2015 рік суддя заробив 182 тисячі 883 грн, з яких заробітна плата – 182 тисячі 867 грн. А сім`я отримала 11 тисяч 499 грн.  Ця сума зазначається у інших видах доходів. 16 грн – теж інші види доходів судді. Разом суддівська сім` за минулий рік отримала 194 тисячі 382 грн, що становить приблизно по 16 тисяч грн за місяць.

З майна суддя Артиш володіє частиною  квартири  площею  14, 24 кв.м  в Луцьку . А от у власності сім`ї три земельні ділянки площами – 1728, 2500 та 863 кв.м, а також  одна третя квартири площею 15, 530 кв.м..

У власності судді автомобілів немає, а от його сім`я має автівку «Tойота Корола» 2011 року.

Суддя також має фінансові зобов`язання в банку обсягом 30 тисяч 300 грн, 124 грн – погашення суми процентів за позикою, а сім`я – 9 тисяч 675 грн.

 

23. Сім`я судді Ясельського: три земельні ділянки і автомобіль

Суддя Ігор Ясельський проживає з дружиною. За 2015 рік заробив 174 тисячі 168 грн, з яких 173 тисячі 925 грн – заробітна плата, 243 грн – інші види доходів.  Дружина не заробила нічого. Тобто в середньому за місяць суддівська сім` живе на зарплату приблизно  15 тисяч грн.

У власності судді три земельні ділянки – 2400, 1193 та 787 кв.м. та дачний будинок площею 105 кв.м..

Суддя має автомобіль «БМВ 523» 2006 року.

Седан BMW 523 (БМВ 523) 2006 года.

Згідно інформації на сайті «Auto.ria» приблизна ціна – 13-15 тисяч дол.

Також він сплачує позику – 62 тисячі 657 грн (погашення основної суми позики) та 1379 грн – погашення процентів за позикою.

До слова, в декларації 2014-го року нічого не вказано про членів сім`ї. А от в декларації за 2013 рік є інформація про батька і матір. Очевидно, тоді він проживав з ними.

Батько і мати судді, які зазначені як члени сім’ї, заробили в 2013-му році 537 тисяч 481 гривню і мають земельну ділянку, дві квартири, дачний будинок, гараж та автомобіль «Мерседес Бенц X164» 2011 року випуску.

 

24. Суддівська сім`я Калькових: квартира, земельна ділянка і автомобіль

Суддя Олеся Калькова проживає з чоловіком.

В минулому році отримала 160 тисяч 373 гривні, що становлять суддівську заробітну плату. Чоловік за 2015 рік не заробив нічого.Тобто за минулий рік сім`я за місяць отримує 13 тисяч грн.

Володіє Олеся Калькова квартирою площею 65, 9 кв.м. , а її чоловік земельною ділянкою площею 0, 0946 кв.м. та їздить автівкою «БМВ  530D» 1999 року.

 

Післямова

Ми звернулися до суддів з проханням прокоментувати джерела походження свого майна, однак додзвонитися до більшості не вдалося.

З тих з ким вдалося поговорити – заступник голови суду Роман Кихтюк та суддя Анатолій Пахолюк перебувають у відпустці, а суддя Людмила Присяжнюк погодилась поспілкуватись з журналістами під час зустрічі у п`ятницю, 5 серпня.

Ми відкриті до коментарів та спілкування і днями опублікуємо продовження статті про доходи та майно суддів Луцького міськрайонного суду.

Аріна КРАПКА

Hide  

На чому їздять і де живуть волинські судді (11 липня)

Показати прихований контент  

У декого з суддів Волинського окружного адмінсуду є два автомобілі, земельні ділянки або будинки в «царських селах» поблизу Луцька. А, в декого навпаки. Крім зарплати обсягом близько 200 тисяч за рік, немає нічого. Однак це не означає, що нічого не зареєстровано на  їхніх чоловіків, дружин чи батьків.

Ми намагалися розпитати суддів про їхні статки та майно. Після тижневих роздумів майже всі відмовилися. Керівник апарату Волинського окружного адміністративного суду Ольга Тарасюк пояснила: «Судді не виявили бажання спілкуватися з журналістами та розповідати про те, що в них записано в деклараціях».

Свої доходи погодився прокоментувати лише голова суду Олександр Лозовський. Але про це пізніше.

Отож, пропонуємо вам ознайомитися з доходами та майном суддів Волинського окружного адмінсуду та їхніх сімей.

Найбагатша сім`я Ксензюків: «бідни

 

й» чоловік, заможна дружина

Суддя Андрій Ксензюк проживає з дружиною і двома синами. Загальна сума сукупного доходу за 2015 р – 203 тисячі 672 грн. Доходи дружини в кілька разів перевищують доходи чоловіка – 826  тисяч 721 грн, з яких майже весь дохід від провадження підприємницької діяльності – 814 тисяч 550 грн. Інші види доходів декларанта – 224 грн, членів сім`ї – 12 тисяч 150 грн. Разом дохід сім`ї за 2015 рік –  приблизно 1 мільйон 030 тисяч 39  грн, тобто в середньому щомісяця Ксензюки отримували по 85 тисяч грн за місяць.

Все майно теж у власності дружини. Це також і підтверджує Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

У власності дружини Олени Ксензюк є земельна ділянка  в Луцькому  районі,  в  селі Зміїнець (1503 кв.м.). У Ківерцівському вона володіє квартирою ( 70, 9 кв.м).  Також задеклароване нерухоме майно в місті Луцьку – площею 69, 9 кв.м. Очевидно, йдеться про офісне приміщення по вулиці Винниченка, зареєстроване в 2012-му році.

За цією ж адресою вдалося знайти ще один об`єкт нерухомості, зареєстрований на ім`я тієї ж Олени Ксензюк в 2014 році, однак в декларації про нього нічого не вказано. Йдеться про магазин загальною площею 71, 5 кв.м, (житлова площа – 54, 4 кв.м.).

На публічній кадастровій карті відображено, що будинок в Луцькому районі ще будується.

Недобудований будинок Ксензюків в селі Зміїнець Луцького району (фото – карта гугл)

Недобудований будинок Ксензюків в селі Зміїнець Луцького району (фото – карта гугл)

У власності сім`ї два автомобілі – «Nissan Tеana» 2007 року та  «Chewrolete Cartiva» 2008 року.

 

«Nissan Tеana» 2007  року  з сайту «RST» , (приблизна ціна – 300 – 400 тисяч грн)

«Nissan Tеana» 2007  року  з сайту «RST» , (приблизна ціна – 300 – 400 тисяч грн)

 

Суддівська сім` я Плахтіїв: дві квартири, багато землі і скромне авто

Сім`я судді Наталії Плахтій займає друге місце у рейтингу “найбагатших” суддів адмінсуду.  В декларації йдеться про доходи Наталії Плахтій та її батьків. Цікаво, що її батько працював в суддівській системі 35 років, а рідна сестра, Інна Плахтій наразі є суддею Луцького міськрайонного суду.

Загальна сума сукупного доходу за 2015 р – 223 тисячі 684 грн, з яких заробітна плата – 213 тисяч 2 грн, а  сума від викладацької діяльності – 459 грн. Загальна сума доходів батька і матері – 372 тисячі 297 грн.

Разом дохід суддівської сім`ї становить близько 661 тисячу грн, тобто по 55 тисяч грн щомісяця.

Дивіденди – 10 тисяч 216 грн в Наталії Плахтій і 28 тисяч 830 грн – батьків. Певну суму становлять страхові виплати батьків Наталії. Це 55 тисяч 121 грн. В інших видах доходів батьків йдеться про 288 тисяч 346 грн.

З нерухомого майна суддя має земельну ділянку в Луцьку (760 кв.м) і квартиру ( загальна площа – 61, 8 кв.м, житлова – 35, 7 кв.м.).  З 2005 року вона оформила іпотеку  на квартиру, яку має сплатити до 2017 року.

Її батьки володіють трьома земельними ділянками: в Луцьку   (464 кв.м.), в Луцькому районі (1843 кв.м), Ківерцівському районі (1012 кв.м). Є незавершене будівництво в Луцькому районі в селі Забороль і квартира в Луцьку площею 48, 6 кв.м.

У власності Наталії Плахтій задекларований автомобіль ВАЗ 21061 1985 року випуску. На рахунках в банку – 53 тисячі 273 грн, а у власності членів сім`ї декларанта – 132 тисячі 38 грн. У відомостях про фінансові зобов’язання йдеться про добровільне страхування – 1 тисяча 740 грн та 399 грн. А також про погашення основної суми позики – 69 тисяч 784 грн та 38 тисяч 321 грн. Погашення суми процентів за позикою – 19 тисяч 816 та відповідно 606 грн.

Сім`я судді Андрусенко: багатий чоловік, автомобілі та квартира

Суддя Оксана Андрусенко проживає з чоловіком та сином.

В декларації  судді за 2015 рік вказана  загальна сума її доходу – 196 тисяч 824 грн,  сім`ї – 265 тисяч 664  грн, серед яких заробітна плата та інші виплати, винагороди – 109 тисяч 352 грн та  сім`ї – 254 тисяч 371 грн.

Разом за 2015 рік сім`я отримала майже 463 тисячі, тобто в середньому  по 38 тисяч грн. за місяць.

Задекларувала суддя Андрусенко квартиру в місті Луцьку, однак не вказала її площу. Цікаво, що в декларації за 2014 рік взагалі немає інформації про нерухоме майно. Однак в  декларації 2013 року задекларована квартира (11, 5 кв.м). Немає інформації про нерухоме майно, що перебуває у власності сім`ї декларанта. Суддя має автомобіль – «Volkswagen Passat» 2011 року випуску, придбаний у 2014 році.

До цього часу вона користувалася автівкою «Chevrolet Lacetti» 2007 року випуску, про що йдеться в її декларації за 2013 р.

У власності  сім`ї є ще одна автівка – «Skoda Octavia» 2008 року випуску. Сума коштів на рахунках у банках декларанта – 60 тисяч 682 грн, членів сім`ї – 103 тисячі 729 грн, погашення основної суми позики декларанта – 38 тисяч 464 грн, погашення основної суми позики  чоловіка – 6 тисяч 815 грн.

«Volkswagen Passat» 2011 року з сайту - obzorauto.com.ua. Приблизна ціна – 19 тисяч доларів  США.

«Volkswagen Passat» 2011 року з сайту – obzorauto.com.ua. Приблизна ціна – 19 тисяч доларів  США.

 

Сім` я судді Дмитрука: будинок в «царському» селі під Луцьком, земля в Шацькому районі і автомобіль

Суддя Валентин Дмитрук  проживає з дружиною та сином. Загальна сума сукупного доходу за 2015 рік – 233 тисячі 971 грн, дружини – 162 тисячі 700 грн. З них заробітна плата Дмитрука – 202 тисячі 218 грн, дружини – 1 тисяча 200 грн.  Дохід від провадження підприємницької діяльності дружини – 75 тисяч 600 грн, інші види доходів членів – 10 тисяч 320 грн.

Тобто разом за 2015 рік сім`я судді отримала майже 397 тисяч грн, тобто близько 33 тисячі грн за місяць.

Дивіденди декларанта – 31 тисяча 753 грн , дружини – 25 тисяч 580 грн. Страхові виплати, відшкодування сім`ї – 50 тисяч грн.

Вражає і кількість майна суддівської сім`ї. У власності Дмитрука – дві земельні ділянки в Луцькому районі площею 1200 кв.м. та 1150 кв.м, одна земельна ділянка в Шацькому районі в Пульмо площею 350 кв.м, а також житловий будинок в Луцькому районі в селі Тарасове – 288, 7 кв.м та частка садового (дачного) будинку (46, 35 кв.м.). У власності дружини та сина  – житловий будинок в Луцькому районі (155, 1 кв.м) і квартира в Луцьку (95, 7 кв.м).

121212

(За інформацією Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, ділянку в селі Тарасове він отримав в 2010 році. А в Шацькому районі в 2014-му році)

Автомобіль у власності членів сім`ї – «Nissan Qashqai» 2008 року випуску. Сума коштів на рахунках у банках декларанта – 137 тисяч 872 грн, дружини – 638 грн. Також вказана сума 4 тисячі  грн. – розмір внесків до статутного капіталу підприємства .

Фото з сайту – «auto.ria», приблизна ціна – 11-13 тис. дол

Фото з сайту – «auto.ria», приблизна ціна – 11-13 тис. дол

Судівська сімя Денисюків: майно в Ковелі, біля Луцька та автомобіль

Суддя Руслан Денисюк проживає в місті Ковелі з дружиною та двома синами. У 2015 році він отримав 212 тисяч 322 грн, а його дружина – 175 тисяч 467 грн. Разом за 2015 рік сім`я судді отримала майже 390 тисяч грн, що в середньому за місяць – 32 тисячі грн.

Сім`я Денисюків має земельні ділянки в селі Небіжка поблизу Луцька площею 0, 123 га  та в місті Ковелі площею 0, 1 га, яку отримали за 67 тисяч 150 грн., а також квартиру в Ковелі в користуванні площею – 101,9 кв.м, де, ймовірно, вони і проживають.

Також сім`я їздить автівкою «Nіssan TIDA» 2007 року.

  Фото автомобіль з сайту «auto.ria». Приблизна ціна – 170-300 тисяч грн.

Фото автомобіль з сайту «auto.ria». Приблизна ціна – 170-300 тисяч грн.

 

Суддівська сім`я з Горохова: багато землі і дві автівки

Суддя Володимир Ковальчук одружений, виховує двох синів. За 2015 рік суддя заробив 251 тисячу 536 грн, з яких заробітна плата – 249 тисяч 566 грн,  а  сім`я – 78 тисяч 384 грн , з яких заробітна плата – 62 тисячі 441 грн. Дохід від передачі в оренду майна декларанта – 1 тисяча 970 грн, інші види доходів членів сім`ї – 15 тисяч 943 грн. Тобто разом дохід за 2015 рік становить  майже 330 тисяч грн, що майже по 27 тисяч грн за місяць.

У власності декларанта є земельна ділянка в Горохівському районі площею 21 896 кв.м.. та квартира в Горохові плошею  59, 3 кв.м.  А у власності членів сім`ї земельна ділянка площею 1200 кв.м. в Горохівському районі.

У власності Ковальчука автомобіль – «Dacia Iogan» 2007 року, а його сім`ї –  китайський автомобіль «Chana Benni» 2008 року.

Фото «Dacia Iogan 2007 року» біля адмінсуду (ймовірно, це автомобіль судді Ковальчука)

Фото «Dacia Iogan 2007 року» біля адмінсуду (ймовірно, це автомобіль судді Ковальчука)

 

Сім`я голови суду Лозовського: квартира, будинок в Липлянах, дві земельні ділянки і автомобіль

Голова суду Олександр Лозовський суддею працює з 2008 року. Головою став у 2014-му. З 2001 року займався адвокатською діяльністю. Одружений. Має доньку. Дружина Ірина Лозовська – директорка Волинського обласного ліцею при обласній раді.

Згідно декларації, у 2015-му році, суддя  заробив 202 тисячі 790 грн, а його дружина –  117 тисяч 223 грн.

Приблизно сім`я Лозовських за рік заробила 320 тисяч грн, тобто  щомісячний приблизний  дохід – 25 тисяч гривень.

Має сім`я і кілька земельних ділянок та автомобіль. У власності судді – земельна ділянка в Ківерцівському районі площею 1013 кв. м ( 10 соток),  квартира в Луцьку площею 59, 2 кв.м (частка з неї – 14, 8 кв.м.) . Дружина  має  теж земельну ділянку в Ківерцівському районі площею 2765 кв.м.  та  житловий будинок площею 292, 7 кв.м. Там і проживає сім`я Лозовських.   А також у спільній власності мають авто – Cuzuki Grandvitara 2008 року. Олександр Лозовський користується також службовою автівкою – «Huyndaі Sonata».

Сума коштів на рахунках в банках в Лозовського – 400. Добровільне страхування – 240, погашення основної суми позики – 72 тисячі 122 грн, і 1094 грн – добровільне страхування членів сім`ї.

Варто додати, що в  декларації за 2012 рік суддя вказав 3 земельні ділянки. Однієї із них (площею 5 соток) уже немає в документі за 2013 рік. Також у 2012 році Олександр Лозовський мав автомобіль «Toyota Camry» 2003 року випуску, а члени його сім’ї – ще й «Daewoo Lanos».

Фото службовий автомобіль «Huyndaі Sonata»

Фото «Cuzuki Grandvitara» 2008 приблизно виглядає так (сайт - avtomarket.ru )

Фото «Cuzuki Grandvitara» 2008 приблизно виглядає так (сайт – avtomarket.ru )

Голова суду розповідає, яким чином придбав автомобіль та  отримав земельні ділянки.

«Будинок, в якому ми живемо, будували з допомогою наших батьків. Це будинок моєї дружини. Формально це територія Жидичинської сільради, село Липляни. Але вулиця Селищна навпроти – це вже територія Луцька. Вишків», – каже про будинок суддя.

Фото будинок Лозовських в Липлянах

Фото будинок Лозовських в Липлянах

Квартира, що вказана в декларації, належить його батькам. Він має лише частку. А походження ще однієї ділянки в Ківерцівському районі  пояснює так:

«Я написав заяву в Жидичинську сільську раду. І отримав десять соток в Ківерцівському районі, в Кульчині», – стверджує Лозовський.

Автомобіль «Suzuki Grandvitara» придбали у вересні 2008 року,  за місяць до того, як Лозовський став суддею:

«Я знав,  що потім виникатимуть  питання, де я взяв гроші на автомобіль. Тому автівку придбав у вересні, а в жовтні став суддею. На  той час його ціна коливалась в межах – 140-150 тисяч гривень».

За його словами, за місяць «чистими»  отримує 14-15 тисяч грн. За посаду голови суду доплачується 10 % від заробітної плати. Надбавки до зарплати залежать також від стажу роботи та віку відповідно. Дружина Ірина натомість отримує 5-6тисяч грн.

Голова суду запевняє, що у Волинському окружному судді немає так званих одіозних суддів. Та й, мовляв, справи у них переважно такі, що не викликають резонансу.

Щоправда, згадує про справи екс-поліцейських, які поновлювалися на посадах і переконує, що реакція громадськості на це абсолютно нормальна та очікувана. І за його словами, в Україні будь-яка система, в тому числі і суддівська, зараз змінюється.

Сім`я заступника голови суду: дорогий «Hummer», земля і будинок в Зміїнці

Заступник голови суду Віктор Мачульський проживає з дружиною і донькою в селі Зміїнець, недалеко від Луцька. Загальна сума сукупного доходу за 2015 р – 239 тисяч 520 грн. Дружина  судді заробила 57 тисяч 397 грн.  Тобто разом Мачульські заробили за 2015 рік майже 300 тисяч грн,  що теж в середньому становить близько 25 тисяч грн за місяць.

У власності сім`ї є  земельна ділянка (25 соток) і будинок в  Луцькому районі площею  200 кв.м. Також  автомобіль «Hummer» H 3 2008 року випуску.

В декларації за 2013 рік також був вказаний автомобіль «Mitsubishi XL» 2008 року випуску, на якому, очевидно, їздили дружина з донькою.

Сума коштів на рахунках в банку та інших рахунках – 550 грн. Погашення основної суми позики –  68 тисяч 567 грн, процентів – 2259 грн.

Будинок і земельна ділянка Мачульських, с. Зміїнець

Будинок і земельна ділянка Мачульських, с. Зміїнець

Фото автомобіль Hummer H 3 2008 року випуску ( Приблизна ціна на сайті «авторіа» 22 - 30 тисяч  дол. США)

Фото автомобіль Hummer H 3 2008 року випуску ( Приблизна ціна на сайті «авторіа» 22 – 30 тисяч  дол. США)

 

Екс-голова суду Александрова: дві квартири в Луцьку

Суддя Марія Александрова, екс-голова суду, проживає в Луцьку. Про членів сім`ї в цьогорічній, як і в минулорічній  декларації, інформації немає. За 2015 рік Александрова отримала 265 тисяч 542 грн доходу, що в середньому  – 22 тисячі гривень за місяць.

Важливо зауважити, що за 2014 рік  доходи судді була  майже удвічі більшими – 451 тисяча 367 грн, з яких  273 тисячі 730 грн – заробітна плата, винагороди. Дохід від відчуження нерухомого майна – 75 тисяч 978 грн. В інших видах доходів йдеться про 101 тисячу 199 грн та 460 грн – дивіденди.

В декларації за 2015 рік вказано  про суму 362 тисяч 810 грн. Це сума іпотечного кредиту.  З   нерухомого майна задекларовані дві  квартири в Луцьку – 48, 9 та 102, 2 кв .м).   Другу квартиру Марія Александрова отримала за іпотекою в 2014-му році за 725 тисяч 620 грн. Всю суму має сплатити до 2009 року. Всіх інших відомостей про нерухоме майно декларанта та членів її сім`ї немає. Є фінансові зобов’язання, а саме погашення основної суми позики у розмірах – 72 тисячі 564 грн, 21 тисяча 159 грн та відповідно погашення суми процентів за позикою – 48 тисяч 267 грн та  4 тисячі 455 грн.

 

Багатоповерхівка, вул. Ковельська, 47 А, житловий комплекс «Небосхіл»  

Багатоповерхівка, вул. Ковельська, 47 А, житловий комплекс «Небосхіл»

Сім`я судді Волдінера: старенький автомобіль і квартира

Фелікс Волдінер проживає разом з  дружиною та трьома дітьми. Загальна сума сукупного доходу за 2015 рік – 167 тисяч 458 грн, членів сім`ї – 69 тисяч 988 грн, що разом становить 237 тисяч грн, тобто майже по 20 тисяч грн. за місяць.

У власності суддівської сім`ї –   житловий будинок площею 39, 6 кв. м, (частка – 50 %), а також квартира в оренді – 59, 8 кв. м..

Сім` також має доволі раритетний автомобіль – «Форд Скорпіо» 1987 року.

У відомостях про фінансові зобов’язання вказано про погашення основної суми позики – 6 тисяч 023 грн, погашення суми процентів – 2 тисячі 636 грн, фінансові зобов’язання членів сім`ї декларанта – погашення основної суми позики – 22 тисячі 470 грн, суми процентів за позикою – 2 тисячі 470 грн.

Бідний суддя з Маневич: без автомобілів та землі

Суддя Сергій Костюкевич проживає з дружиною а двома доньками.  Загальна сума сукупного доходу за 2016 р. – 225 тисяч 780 грн, тобто сума заробітної плати за рік. Про доходи членів сім`ї інформації немає.  Тобто близько 18 тисяч грн за місяць.. У власності декларант з сім`єю має будинок  у Волинській області в смт. Маневичі площею 52, 2 кв. м.   Інформації про автомобілі, інше нерухоме майно, землю, не вказано.

 

Суддя «київський»: автомобіль, квартири в Луцьку та Києві

Суддя Юрій Сорока проживає з дружиною , сином та донькою. Загальна сума сукупного доходу за 2015 р – 175 тисяч115 грн, членів сім`ї – 23 тисячі 680 грн. З них заробітна плата Юрія Сороки – 174 тисячі 795 грн, членів сім`ї – 23 тисячі 680 грн. Інші види доходів декларанта – 320 грн. Сума доходів за 2015 рік сім`ї Сороки – 198 тисяч 795 грн, що в середньому по 17 тисяч грн щомісяця.

З майна має квартири в Луцьку та Києві – відповідно 110, 6 кв.м. та частка 13, 6 кв.м (частка від загальної площі 54, 4 кв.м.).

Цікаво, що в деклараціях минулих років  квартиру в Києві він не вказував.

Також задекларований автомобіль «Chevrolet Niva» 232300 2010 року випуску.

Сім`я судді Димарчук: дві квартири і автомобіль

Суддя Тетяна Димарчук проживає з чоловіком та трьома дітьми. Загальна сума сукупного доходу за рік – 194 тисячі 678 грн., чоловіка –  25 тисяч 170 грн.  Тобто разом сім`я Димарчуків за 2015 рік заробила майже 210 тисяч грн – по 18 тисяч грн. за місяць.

В інших видах доходів вказано про 17 тисяч 820 грн та 833 гривні  від передачі в оренду майна.

Сім` має у своїй власності дві  квартири в місті Луцьку площею – 11, 05 кв.м, і 9, 58 кв.м (частки), а також автомобіль – «Шкода Октавія» 2007 року.

Найбідніша суддя з квартирою

Суддя Жанна Каленюк за 2015 рік заробила 173 тисячі 114 грн, з яких 173 тисячі 77 грн – заробітна плата. В декларації немає інформації про членів сім`ї. Тобто в середньому суддя за місяць отримувала по 14 тисяч. Також в  інших видах доходів вказано суму 37 грн.

Має квартиру в Луцьку площею 62, 5 кв.м.

Суддя Валюх: три земельні ділянки і два житлових будинки

Декларація судді Валюха також є однією з найскромніших.

Суддя Віктор Валюх проживає разом з матір`ю.  За 2015 рік він заробив  191 тисячу 256 грн, доходи членів сім`ї, а саме матері, про яку йдеться в деклараціях і минулих років – 13 тисяч 372 грн.

Разом сім`я за минулий рік заробила майже 205 тисяч грн, тобто по 17 тисяч грн щомісяця.

У відомостях про нерухоме майно вказано про земельні ділянки, а також будинок  в Луцьку. Загальна площа земельної ділянки в Луцьку – 1168 кв.м., в тому числі 168 кв.м. – оренда. Житловий будинок в Луцьку площею – 57, 4 кв. м.

У власності матері теж є земельна ділянка – 600 кв.м  і житловий будинок –  45, 25 кв.м.

Суддя Смокович: приховане майно та доходи сім`ї

Суддя Віра Смокович у своїй декларації за 2015 рік не вказала про членів сім`ї, зокрема про свого чоловіка – суддю Луцького міськрайонного суду Віталія Ковтуненка та свою матір – Віру Смокович.

Цікаво, що про їх родинні зв`язки неодноразово повідомляли волинські ЗМІ.

Згідно декларації за 2015 рік суддя отримала 186 тисяч 266 грн, з них заробітна плата  – 186 тисяч 217 грн. В інших видів доходів вказано 49. Жодних відомостей про нерухоме майно, автомобілі, земельні ділянки немає. Тобто, якщо вірити лише цим  даним,  в середньому Віра Смокович отримувала по 16 тисяч грн за місяць і жила « в повітрі». Натомість в декларації її чоловіка – Віталія Ковтуненка є більше інформації.

Зокрема, там йдеться про дохід за 2015 рік – 192 тисячі 618 грн, серед якого в основному заробітна плата і  12 тисяч 180 грн матеріальної допомоги. Про нерухоме майно у жодній з декларацій відомостей нема. Але є інформація про  автомобілі – «LANDWIND» 2008 року, який він придбав в 2015-му році та  автомобільний причіп – 500 СТАРКОНЬ 2013 року.

Ковтуненко підвозить свою дружину Віру Смокович на роботу на автівці «LANDWIND». Приблизна ціна авто на сайті «аuto.ria»  – 11 – 15 тисяч доларів

Ковтуненко підвозить свою дружину Віру Смокович на роботу на автівці «LANDWIND». Приблизна ціна авто на сайті «аuto.ria»  – 11 – 15 тисяч доларів

Ми будемо продовжувати серію публікацій про майно і доходи волинських суддів. Якщо у когось із суддів, згаданих у публікації, з`явилося бажання прокоментувати свої статки, ми відкриті до спілкування.

Аріна КРАПКА

Hide
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Луцького суддю Андрія Сівчука вдруге ловлять на порушенні правил дорожнього руху

Цитувати

02/09/2016

 

Суддю Луцького міськрайонного суду уже вдруге піймали на порушенні правил дорожнього руху. Цього разу й за підозрою у стані алкогольного сп’яніння.

Суддя Андрій Сівчук поїхав на червоне світло на залізничному переїзді, що змусило луцьких патрульних поліцейських зупинити його. Патрульні почули різкий запах алкоголю від служителя Феміди, який був за кермом, і запропонували пройти тест на апараті Drager. Той відмовився проходити його, а також їхати у Обласний наркодиспансер. Правоохоронці пояснили йому, що дві відмови згідно Закону означає автоматичне визнання стану сп’яніння. Суддя погодився з цим і казав складати, хоч і зазначав: «А в чому порушення?». На нього було складено протоколи за статтями 122 та 130 КУпАП.

Андрій Сівчук не вперше притягатиметься до адмінвідповідальності. Згідно сайту «Судова влада» на нього уже було складено три адмінматеріали: дві постанови та один протокол.

14233128_1127097090731061_4456468333134531234_n14237489_1127097097397727_316691182574153668_n

З власних джерел, нам вдалося дізнатися, що слуга Феміди тоді порушив правила дорожнього руху й зупинився надто близько біля пішохідного переходу, а також не мав страхового полісу на авто, за що на нього склали дві постанови. Також під час затримання, Сівчук намагався втекти й не зупинявся на вимогу патрульних, через що на нього був складений ще один протокол та вилучено посвідчення водія.

Одну з постанов він оскаржуватиме уже в середу, 7 вересня о 17:10. Рішення щодо притягнення чи не притягнення особи до відповідальності прийматиме рішення колега Сівчука і ледь не сусід по кабінетах, відомий суддя із майданівських часів, Віталій Ковтуненко.

Додамо, що це вже друге порушення прави дорожнього руху Сівчука за останній місяць.

14225608_1118182928263145_4323076687914003786_n

Цікаво також, що працівник судової системи Сівчук не володіє жодним авто. Згідно його декларації про доходи за 2014 та 2015 роки, все, що задекларував суддя, – квартира загальною площею 62 квадратних метри і то в оренді. Жодного іншого майна ні він, ні його сім’я не мають.

З власних джерел ми дізналися, що авто, на якому Сівчук був пійманий патрульними, зареєстроване на громадянина України Сорокіна Віктора Федоровича. Наразі даних про цю особу невідомо.

Декларація  

Знімок екрана 2016-09-02 о 17.35.25 Знімок екрана 2016-09-02 о 17.35.56 Знімок екрана 2016-09-02 о 17.36.17

Знімок екрана 2016-09-02 о 20.28.00 Знімок екрана 2016-09-02 о 20.28.10 Знімок екрана 2016-09-02 о 20.28.20

Hide  

 

 

Може хто не звернув увагу, то підкреслю - оскарження одніє з його справ буде вирішувати Ковтуненко. "Саупадєніє?! - нєдумаю" Рука руку?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 тижня потому...

Голову волинського окружного адмінсуду Олександра Лозовського, якого впіймали п’яним за кермом, виправдали

Цитувати

20.09.2016

20160920152525.jpg

Олександр Лозовський. Фото із konkurent.in.ua

Голову Волинського окружного адміністративного суду Олександра Лозовського не каратимуть за водіння автомобіля без документів та з підозрою на алкогольне сп`яніння. 

Про це йдеться в постанові Ківерцівського районного суду від 14 вересня. 

Нагадаємо, 3 вересня у Луцьку патрульні поліцейські зупинили автомобіль «Merсedes» класу Е 2014 року випуску, за кермом якого перебував суддя Олександр Лозовський. Причиною зупинки стало те, що водій розмовляв по телефону за кермом. Суддя не пред’явив для перевірки належних документів. Згодом виявилося, що він має ще й ознаки алкогольного сп’яніння, що й підтвердив пристрій «Drager». Пізніше з`ясувалося, що суддя їхав ще й не своїм авто: транспортний засіб нібито зареєстрований на пенсіонера із села Липляни на Волині. 

Разом з тим, в постанові суду йдеться, що суддя в письмових поясненнях називає автомобіль «Merсedes» своїм. Хоча в його деклараціях про майно і доходи за останні роки такого автомобіля не вказано. Крім того, суддя в постанові виявився ще й «тимчасово непрацюючим».

Голова волинського суду, якого спіймали п`яним за кермом, їздить на «Мерседесі» пенсіонера  

Проте цікаво, що керував слуга Феміди не своїм авто. Їхав він на авто марки «Merсedes» класу Е 2014 року випуску, ціна якого на найпопулярнішому сайті із продажу авто «Avto.ria» сягає 35 тисяч доларів.

З власних джерел журналісти дізналися, що авто зареєстроване на жителя села ЛипляниТарасюка Миколу Івановича. Також стало відомо, що ця особа є пенсіонером. Журналісти спробували відвідати власника авто та дізнатися, чому на ньому їздить голова суду. Мешканці села підтвердили, що Микола Тарасюк мешкає у Липлянах, проте його самого зустріти не вдалося.

Цікаво, що згідно декларації про доходи за 2014 та 2015 роки Олександр Лозовський не володіє жодним автомобілем. Лише члени його сім’ї мають автотранспорт марки «Suzuki».

Відео: Громадське.Волинь

Hide  

«Адвокатом до суду подано письмові пояснення Олександра Лозовського, згідно яких, останній зазначає, що 03.09.2016 року рухався на власному автомобілі по вул. Набережна в м. Луцьку та був зупинений працівниками поліції. На вимогу предявити документи, пояснив, що забув їх дома. Після чого, він разом із працівниками поліції поїхали до нього додому за місцем проживання, де взяв документи та пред`явив їх поліцейському», – йдеться в постанові суду. 

«Повернувшись на вул. Набережна в м. Луцьк, працівники поліції повідомили, що в них виникла підозра, що він перебуває в стані алкогольного спяніння та запропонували пройти тест на визначення стану алкогольного спяніння, на що погодився, оскільки алкогольних напоїв не вживав. Працівники поліції повідомили, що в них відсутній прилад для визначення стану алкогольного спяніння, а тому викликали інший екіпаж. Коли приїхали поліцейські зупинилися за декілька метрів від мого автомобіля та підійшли з прибором із вставленою трубкою. Коли він дихнув в прибор, працівники оголосили йому, що він перебуває в стані алкогольного спяніння, оскільки прилад показав 1.21 проміле. Він заперечив, і тому не підписав протокол», – йдеться в постанові Ківерцівського районного суду. 

Зрештою, після складання протоколу, суддя нібито звернувся до Волинського обласного наркологічного диспансеру та пройшов медичний огляд для визначення стану алкогольного спяніння. Результат показав, що він «тверезий».

«На підтвердження вищевикладеного до пояснень долучив консультативний висновок спеціаліста №3390 від 03.09.2016 року», – зазначається в документі.

Зрештою, суддя Ківерцівського районного суду Ольга Пономарьова повважала, що поліцейські вчинили неправильно, не відправивши водія на медичне обстеження щодо стану сп`яніння після отримання результатів алкотесту на пристрої «Drager». 

«Згідно квитанції алкотесту, проведеного 03.09.2016 року о 10 год. 26 хв., в організмі водія виявлено 1.21 проміле алкоголю. Як вбачається з консультативного висновку спеціаліста, виданого Волинським обласним наркологічним диспансером того ж дня станом на 11 год. 50 хв. 03.09.2016 року водій - тверезий. Крім того, як вбачається з повідомлення наркодиспансеру від 14.09.2016 року, водій дійсно 03.09.2016 року проходив медичний огляд з метою виявлення стану алкогольного спяніння у Волинському обласному наркологічному диспансері», - зазначається у постанові суду.

«Враховуючи те, що Олександр Лозовський заперечував щодо результату алкотеста, а в порушення вимог діючої інструкції працівники поліції не запропонували останньому пройти медичне обстеження на стан сп`яніння, а також беручи до уваги повідомлення Волинського обласного наркологічного диспансеру та консультативний висновок спеціаліста цієї установи, де зазначено, що водій 03.09.2016 року об 11 годині 50 хвилин був тверезий, приходжу до висновку, що в діях Олександра Лозовського відсутній склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 ч. 1 КУпАП», – зрештою постановила суддя та закрила провадження у справі.

Цікаво, що це вже не перший випадок коли поліція не може довести у суді складену ними постанову про порушення Правил дорожнього руху. Напередодні патрульні уже програли суди голові Апеляційного суду Волинської області Петру Філюку, голові Господарського суду Рівненської області Вадиму Торчинюку, судді Луцького міськрайонного суду Андрію Подзірову.

 

 

Цитувати

Патрульна поліція вважає дії інспекторів виправданими у справі про адмінправопорушення щодо працівника суду

14 вересня суддя Ківерцівського районного суду Волинської області винесла постанову, якою закрито провадження у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП (керування в стані алкогольного сп’яніння) щодо працівника місцевого суду.
Інформація про це розміщена у місцевих ЗМІ.

Нагадаємо, що 3 вересня патрульні зупинили автомобіль Мерседес на вулиці Набережній. Водій не пред’явив для перевірки належних документів, за що на нього винесли постанову за ст.126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред'явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії).

Також у патрульних виникла підозра, що чоловік перебуває в стані сп’яніння. Йому спочатку запропонували проїхати в наркодиспансер, однак водій погодився пройти перевірку на пристрої Драгер на місці. Результат показав 1, 21 проміле алкоголю в крові.
Тож на нього ще склали протокол за ст.130 КУпАП.

Як йдеться в постанові суду, станом на 10 год.26 хв. результат алкотесту показав 1, 21 проміле алкоголю. Однак в консультативному висновку спеціаліста обласного наркологчного диспансера станом на 11 год.50 хв. йдеться, що водій – тверезий.

Чому водій, пройшовши тест на драгері в присутності двох свідків, поїхав потім ще в наркодиспансер, - для нас залишиться загадкою.
Також загадкою для нас залишиться і те, чому суд не витребував ні відео з нагрудних камер патрульних, ні показань свідків, а також не залучив до розгляду справи як свідків самих інспекторів патрульної поліції Луцька.

Ми вважаємо, що дії патрульних поліцейських були законними і виправданими. У нас була достатня доказова база щодо скоєного правопорушення, яка, проте, не була взята до розгляду.

Також інформуємо, що штраф за правопорушення, згідно зі ст.126 КУпАП, даний водій оплатив 6 вересня у розмірі 425 гривень.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 минут назад, jack74 сказал:

Цікаво, що це вже не перший випадок коли поліція не може довести у суді складену ними постанову про порушення Правил дорожнього руху. Напередодні патрульні уже програли суди голові Апеляційного суду Волинської області Петру Філюку, голові Господарського суду Рівненської області Вадиму Торчинюку, судді Луцького міськрайонного суду Андрію Подзірову.

 

То вже не цікаво, це вже традиційно...

Сівчук наверно так само довідку з нарко принесе )

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 місяця потому...

Ще один ображений лютою несправедливість

Луцький суддя Ясельський оскаржує постанову патрульних

Цитувати

У Рожищенському районному суді слухається справа за позовом судді Луцького міськрайонного суду Ігоря Ясельського про скасування постанови патрульної поліції Луцька.

У липні 2016 на автодорозі Луцьк-Цумань інспектор патрульної поліції Луцька Анатолій Баняс зупинив ВМW, що рухалося крайньою лівою смугою. Він запитав водія про причину порушення ПДР. Той апелював до значної ямковості на цій ділянці дороги. Патрульний попросив пред’явити документи: посвідчення водія, реєстраційний документ на авто і поліс страхування. Останнього водій так і не надав. Відтак Баняс пояснив порушнику його права і виніс постанову про вчинення адмінправопорушення. Однак, згодом суддя Луцького міськрайонного суду Ясельський, а саме він був за кермом, подав заяву до суду.

Під час судового засідання представник позивача стверджував, що його довіритель їхав по лівій смузі, бо саме мав намір повернути на АЗС, а договір страхування у нього був укладений на момент зупинки, але Ясельський ще не встиг його забрати. Таким чином позивач вважає, що патрульний не з’ясувавши всіх причин та обставин такої поведінки виніс постанову неправомірно.

Представник відповідача, юрист Департаменту патрульної поліції Луцька Марія Кондюк заперечила аргументи викладені у позовній заяві і на доказ своїх слів клопотала долучити до матеріалів справи відеозапис з натільної камери. Його переглянули на судовому засіданні. На відео чітко зафіксовано, як патрульний кілька разів перепитує: «Чому нема страхового поліса? Його нема взагалі чи забули вдома?»
Після перегляду відео адвокат позивача попросив про перерву у судовому засіданні, оскільки вже закінчився робочий день.

Головуючий суддя Іван Сіліч оголосив перерву до 12 грудня.

Відео: "Без страховки і по лівій смузі. Суддя Ясельський оскаржує постанову патрульних" 

 

Hide  

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 місяця потому...

Суддя Сівчук оскаржує своє п’яте адмінпорушення і забороняє журналістам бути на судовому засіданні

Цитувати
Відео  
Hide  

Суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Сівчук оскаржує притягнення його до адмінвідповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Про це стало відомо на судовому засіданні в Апеляційному суді Волинської області у понеділок, 6 лютого.

На перше засідання суддя Сівчук не з’явився. Його адвокат Олег Антонюк пояснив відсутність скаржника перебуванням у відпустці. На друге засідання Сівчук прийшов, але забороняв журналістам не тільки фіксацію інформації, а й присутність на судовому засіданні. Мотивував таку позицію тим, що всі ЗМІ пишуть не об’єктивно і викривлюють інформацію.

Проте, оскільки вимога Сівчука порушувала права журналістів, головуючий у справі суддя Віктор Гапончук дозволив відеозйомку процесу за виключенням самого Сівчука.

На судовому засіданні позивач відмовився давати будь-які пояснення щодо суті справи до допиту свідків. Те ж саме вчинив і його адвокат. Тому Андрій Сівчук вимагав допитати у першу чергу ряд очевидців події, але не всіх. Суддя Гапончук же клопотав про допит  усіх свідків, вказаних у адмінматеріалах і виніс таку ж постанову.

Нагадаємо, що у ніч з 1 на 2 вересня 2016 року суддя Андрій Сівчук був пійманий патрульними поліцейськими на порушенні правил дорожнього руху. Він перетнув залізничний переїзд на забороняюче червоне світло. Після зупинки авта правоохоронці почули запах алкоголю від водія. Але Сівчук будь-які алкотести проходити відмовився.

Тому, на нього був складений адмінпротокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Опісля Локачинський районний суд визнав Сівчука винним, хоч сам порушник жодного разу на судове засідання так і не з’явився. І саме з цим рішенням Сівчук не погоджується.

Додамо, що суддя Андрій Сівчук раніше був пійманий патрульними поліцейськими на порушеннях правил дорожнього руху. Під час оскарження ним порушень, суд переглядав відео, на якому Сівчук втікав від патрульних та говорив, що ніде не працює. Врешті усі протоколи та постанови, складені на нього, тоді суди скасували.

Окрім цього Андрій Сівчук є кандидатом у судді Верховного суду України, який навесні буде повністю сформований. Нещодавно Вища кваліфікаційна комісія суддів України допустила його до складання тестів.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Собака собаку не кусає.А якщо вкусить, то не сильно.Це при тому при всьому, що в порівнянні з минулими роками ,поліція зараз безпричинно ,майже не зупиняє.Всі ці вєршитєлі судєб чєловєческих , відчували себе царьками і богами.Це була їхня звичка, відпрацьована роками - мекнути 300 а то й більше коньячку і їхати по справах.А бодун- це взагалі нормальний їх стан.Парадокс.Є відео - фотофіксація ,є свідки, ну не треба бути наркологом, видно що вони сильно ,сильно заліпляні .Морда червона, мова невнятна, погляд не чіткий.А взагалі не чоловіки .Ні синьолобі судді, ні їх відмазуни.Порушив ,попався - будь чоловіком проплати штраф і слідкуй за вживанням алкоголю. Дочекаються і добухаються,  що винесуть на вилах і викинуть в Сапалаївку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...