Перейти до змісту

jack74

Рекомендовані повідомлення

Незабаром на сайті Мінприроди запрацює інтерактивна карта сміттєзвалищ

Цитувати

03 липня

Мінприроди активно працює над ідентифікацією всіх сміттєзвалищ чого до цього часу в Україні не було. Про це Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив сьогодні на «Експерсо ТV».

«З’ясулося, що в Украні немає ніякого реєстру сміттєзвалищ: ні легальних, ні нелегальних. Сьогодні важко зрозуміти завантажені вони чи недовантажені», - зазначив Остап Семерак.

Міністр повідомив, що за кілька тижнів завершиться робота по формуванню інтерактивної карти, якою зможе користуватися кожен житель країни.

«Кожен громадянин України зможе сфотографувати будь-яке сміттєзвалище, зареєструватися на інтерактивній карті через мобільний телефон, і ця інформація оперативно потраплятиме на веб-портал Мінприроди.

Остап Семерак переконаний, що це дасть можливість бачити, де зафіксовано сміттєзвалища, мати можливість співставити надану інформацію з кадастровою картою.

«Ми бачитимемо хто є користувачем цієї земельної ділянки, і працювати з ним, щоб він прибрав сміття. Адже є всі законні підстави вимагати від власника чи користувача землі, навести порядок», - зазначив Остап Семерак.

Відео повного інтерв'ю (про інтерактивну карту з 17:03)
Hide  

 

ждем :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Також читав цю новину і чекаю з нетерпінням, бридить свинство людей які загаджують навколишню природу. Відмічу на карті кар'єр в Гаразджі, цікаво що зміниться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 4 тижня потому...

... а поки є таке: Інтерактивний реєстр екологічних проблем України

Цитувати

Інтерактивний реєстр екологічних проблем України - це автоматизована система збирання, накопичення та передачі за належністю інформації про екологічні правопорушення та проблеми регіонального і загальнодержавного рівнів від громадян до органів влади, побудована активістами ГО е-Екологія за моделлю інформаційної взаємодії C2G (громадяни - уряду), в рамках сприяння ІГС впровадженню системи eGoverment в Україні. Функціонування системи забезпечено Меморандумом про співпрацю між ГО е-Екологія та Держекоінспекцією України

Кожен небайдужий громадянин, може самостійно повідомити про вчинення екоправопорушення чи виникнення екологічної проблеми шляхом внесення запису до Реєстру. Внесення записів до Реєстру, оприлюднення їх в мережі інтернет (на інтерактивній мапі України) та підготовка он-лайн звернень або терміновий виклик екоінспектора доступні тільки за умови реєстрації автора у системі myECO (безкоштовно) і передмодерації (для неофіційних учасників).

За більш детальною інформацією щодо роботи Реєстру екологічних проблем України та у випадку виникнення проблем з внесенням записів, звертайтесь до online-приймальні або на гарячу лінію (044) 221 05 10

Координатор проекту: Мороз В.В.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

Запрацювала

Ekomaps.jpg

Відео: 8 вересня 2016 року презентація на засіданні КМУ Інтерактивної карти сміттєзвалищ  
Hide  
Відео: 8 вересня 2016 року прес-конференція Міністра екології та природних ресурсів України О. Семерака  

 

 

Hide  
Цитувати

16 вересня

ЗА ТИЖДЕНЬ НА ЕЛЕКТРОННИЙ СЕРВІС WWW.ECOMAPA.GOV.UA НАДІЙШЛО МАЙЖЕ 200 ЗВЕРНЕНЬ

За сім днів з дня запуску  Міністерством екології та природних ресурсів України  електронного сервісу www.ecomapa.gov.ua надійшло майже 200 звернень від жителів різних  областей України.

З них 20  звернень було отримано через мобільний додаток, який  функціонує на всіх типах мобільних пристроїв.  Така функція досить зручна і доступна для всіх користувачів  мобільного зв’язку.

Найактивнішими  залишаються жителі Київської області. Від них,  за тиждень надійшло 27 повідомлень про місце знаходження сміттєзвалищ. Активно підключилися  до  порятунку  своїх міст від сміття  жителі   Дніпровської, Житомирської та Харківської областей.

Менш активні громадяни проживаючі  у Волинській, Херсонській, Івано-Франківській та Кіровоградській областях.

Варто окремо відзначити,  що  небайдужість до стану навколишнього природнього середовища проявили мешканці Донецької області. Від них  надійшло  3 звернення про місце розташування в їх регіоні сміттєзвалища.

Також звертаємо   увагу громадян, які   вносять свою інформацію про сміттєзвалища на інтерактивну карту www.ecomapa.gov.ua, уважніше вносити дані при реєстрації.  Так як, через  неточно вказані координати, 10 надісланих  звернення було відхилено.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...