jack74 Опубліковано 9 Червня, 2016 в 09:52 #1 Опубліковано 9 Червня, 2016 в 09:52 Запитання поради досвідчених туристів - який рюкзак порадите для дівчинки 14 років для походу. Літрів на 40-60. Вона пластунка, і планує вперше спробувати себе в зборах (таборування в них називається). Порадьте як функціональну складову, наскільки, наприклад, необхідні бічні лямки для прикріплення чого-небудь, чи верхні-нижні (каремат кріпити...), може які ще особливості є, так і виробника, місця дешевших продажів, і т.д. Зрозуміло, що мова йде поки не про самі круті рюкзаки на "100років+1000походів", а про щось в міру поціні/функціональності. Знайшов українські недорогі, але там ніяких додаткових кріплень не бачу (а може вони й не особо треба?... мож то лише прибамбас?...) Ще ось такий побачив на OLXі, але в нього нема нижньої поясної лямки... Ось такий "тактичний" сподобався, лише об'єм не той (всього 30л). Короче, на знаю куди кинутись, так як сам туристичного досвіду (пішого) на маю
MACCEN Опубліковано 9 Червня, 2016 в 11:18 #2 Опубліковано 9 Червня, 2016 в 11:18 1. Рюкзак має бути якісним з поясним підтримуванням 2. Питання дорого відносно, рюкзак купується не на 1 раз. 3. Є фірми різні "Оспрей", "Дойтер", "Терра Інкогніта" (укр. виробник)... Якісний рюкзак буде радувати, та правильно тримати спину (розгружати навантаження). І подумайте що дешевше потім масажі на спину робити, чи купити якісний рюкзак.
lilechka Опубліковано 9 Червня, 2016 в 12:21 #3 Опубліковано 9 Червня, 2016 в 12:21 2 годин тому, jack74 сказано: Знайшов українські недорогі, але там ніяких додаткових кріплень не бачу (а може вони й не особо треба?... мож то лише прибамбас?...) Ще ось такий побачив на OLXі, але в нього нема нижньої поясної лямки... Ось такий "тактичний" сподобався, лише об'єм не той (всього 30л). Якщо хочете дитині зіпсувати бажання ходити і надалі у походи, то оберіть один із цих варіантів Від вибору рюкзака багато чого залежить. Адже доведеться кілька днів з ним йти, ще й нести немалу вагу. Тому до вибору потрібно підійти серйозно Зорієнтую по ціні - більш-менш якісний рюкзак можна купити від 1500-2000 грн Якщо це для вас занадто дорого - позичте у когось або візьміть на прокат
lilechka Опубліковано 9 Червня, 2016 в 12:28 #4 Опубліковано 9 Червня, 2016 в 12:28 Ще щодо літражу... 40 л буде замало для кількаденного походу. Тим більше що дитина йде вперше. З часом кількість речей у поході зводиться до мінімуму, а якісне спорядження легше та займає менше місця Дивіться на рюкзаки мінімум від 50 літрів
romanc Опубліковано 9 Червня, 2016 в 14:51 #5 Опубліковано 9 Червня, 2016 в 14:51 Рюкзак для походівhttp://olx.ua/obyavlenie/ryukzak-dlya-pohodv-IDkvMZs.html Проверьте, чтоб были жесткие вставки в спине. И подгоните размер спинки под рост. Хороший рюкзак, по хорошей цене. Мама ходит с похожим loap. Ну и желательно купить или сшить рейнковер, если его нет в комплекте. Ярких впечатлений туристке
romanc Опубліковано 9 Червня, 2016 в 15:02 #6 Опубліковано 9 Червня, 2016 в 15:02 То, что вы привели в ссылке, как укр рюкзаки - дешевый китай, ни конструкция ни материалы, ни фурнитура не идут в сравнение с нормальными. Мама тоже начинала с таких, но когда появился нормальный, очень ругала себя за мучения с дешевыми. Зайдите в магазины Альпинист, Миклухо-маклай и Анамандрию, будете иметь представление о правильных туристических рюкзаках. Бу можете посмотреть на старом рынке в секондах и на ул. Глушец недалеко от старого рынка есть магазин военной экипировки. Ну и на сайтах олх, тревел , харьков турист, райберт.
romanc Опубліковано 9 Червня, 2016 в 15:07 #7 Опубліковано 9 Червня, 2016 в 15:07 Как вариант, спросите прокат рюкзака в туристических магазинах.
jack74 Опубліковано 9 Червня, 2016 в 16:03 Автор #8 Опубліковано 9 Червня, 2016 в 16:03 Ну, дорогі, якісні, не на один рік і т.д. - це все зрозуміло і без форуму, але зара мова йде не про життя "туризм навіки", і не про багатоденні переходи (там би я не сумнівався)... Мова йде про одиничний (принаймні поки) випадок, і рюкзак використається два рази - для донести речі до табору (1-2км, а може й того менше) і потім в кінці таборування теж саме в зворотньому порядку. В принципі, я думав і над варіантом прокату, але поки не знаю де... Ось щось знайшов, але не бачу там ні фоток рюкзаків, ні хоча б опису... Ніхто не користався їхніми послугами?
romanc Опубліковано 9 Червня, 2016 в 17:08 #9 Опубліковано 9 Червня, 2016 в 17:08 Указанные спортивные магазины предоставляют услуги проката инвентаря, цены чуть разные, как и инвентарь. Правда, если, как вы говорите, чтоб донести вещи до лагеря от автобуса, а потом обратно, то чем обычная сумка для переноски вещей не устраивает? Тогда и смысла нет оплачивать кучу денй аренды. А вот если придется носить вещи больше 4 часов в день, то ребенок наследущий день может лежать со спиной, и удовольствия от похода не будет. Фишка нормального рюка, в том, что система распределяет вес, большая часть идет на таз, а плечевые лямки только придерживают. Ну и вопрос, что нести, если только одежду и косметичку, то одно, а если еду, одежду и снарягу, то другое.
lilechka Опубліковано 10 Червня, 2016 в 06:27 #10 Опубліковано 10 Червня, 2016 в 06:27 13 годин тому, romanc сказано: чем обычная сумка для переноски вещей не устраивает? бачила у горах людей чемоданами на колесиках :))
jack74 Опубліковано 10 Червня, 2016 в 07:25 Автор #11 Опубліковано 10 Червня, 2016 в 07:25 57 хвилин тому, lilechka сказано: бачила у горах людей чемоданами на колесиках :))
lilechka Опубліковано 10 Червня, 2016 в 07:36 #12 Опубліковано 10 Червня, 2016 в 07:36 чемодан на колесах і рюкзак з колесами то різні речі До речі, в одному з туристичних магазинів міста бачила подібний рюкзак відомого бренду Із мінусів вага та ціна - більше 10К грн
Demeter Опубліковано 10 Червня, 2016 в 12:07 #13 Опубліковано 10 Червня, 2016 в 12:07 і я напишу. в першому пості @jack74 говорить про "рюкзак для походу" в пізніших про якийсь рюкзак для 1-2 км "донести речі". то вже трохи різні поняття. моя порада: не купуйте лайна - візьміть якийсь "більш-менш" рюкзак на прокат. раптом дитині сподобається і вона захоче займатись туризмом чи ходити в походи.
Rockbesst Опубліковано 2 Липня, 2016 в 06:18 #14 Опубліковано 2 Липня, 2016 в 06:18 Якщо дитина вже "вляпалась" в Пласт - то це не буде одиничний похід, і походи далі стануть довші і складніші. Тому я б радив зекономити і взяти зразу нормальний якісний рюкзак, а не купляти щоразу новий під конкретні умови конкретного походу. Якщо треба дешевші - можна подивитись військові б/у на ОЛХ чи на Старому ринку, наприклад Берген британський, ціна порядка 650грн., але для дитини завеликий, 90л, але це лише приклад. Військове НАТОвське спорядження мало чим програє туристичному по зручності, а по надійності - ще краще.
Demeter Опубліковано 2 Липня, 2016 в 06:35 #15 Опубліковано 2 Липня, 2016 в 06:35 7 хвилин тому, Rockbesst сказано: Військове НАТОвське спорядження мало чим програє туристичному по зручності, а по надійності - ще краще. Категорично не погоджуюсь. Особливо по-першому пункту. Можливо військове спорядження й надійне в якійсь мірі і для якихось цілей (правда тижневі походи рідко ставлять за ціль при розробці військових рюкзаків - це швидше мішок для переноски вантажів, а не річ що повинна забезпечувати комфорт в тому ж таки поході). Чи комфорт - фігня, спина доці - потерпить, економія - понад усе? Знаю, бо ходив і з військовими (тими ж НАТО), і з радянськими (Єрмак), зараз ходжу з нормальним туристичним (тобто розробленим спеціально для походів) рюкзаком Osprey. Тому можу думати що знаю про що кажу.
Rockbesst Опубліковано 2 Липня, 2016 в 06:56 #16 Опубліковано 2 Липня, 2016 в 06:56 12 минуты назад, Demeter сказал: Категорично не погоджуюсь. Особливо по-першому пункту. Можливо військове спорядження й надійне в якійсь мірі і для якихось цілей (правда тижневі походи рідко ставлять за ціль при розробці військових рюкзаків - це швидше мішок для переноски вантажів, а не річ що повинна забезпечувати комфорт в тому ж таки поході). Чи комфорт - фігня, спина доці - потерпить, економія - понад усе? Знаю, бо ходив і з військовими (тими ж НАТО), і з радянськими (Єрмак), зараз ходжу з нормальним туристичним (тобто розробленим спеціально для походів) рюкзаком Osprey. Тому можу думати що знаю про що кажу. В мене британський Берген. По надійності скажу, шо в поході рюкзак нормально тримає карпатські дощі без рейнкавера. Не всякий туристичний рюкзак водостійкий, інакше на хіба тоді рейнкавер=) Я не знаю з чим ходили Ви (Єрмак - то явно не те, теж в дитинстві доводилось тягати=)), але Берген (не інженерний, а похідний) - це не просто мішок, це дійсно похідний наплічник, призначений для транспортування речей в рейдах, тому в плані комфорту теж достойний уваги=) Про радянські рюкзаки взагалі мова не йде, з ними за два дні ходу мабуть хребет в порошок зітреться=), мова саме про НАТОвські більш-менш сучасні, хоча б 2000-х років. Тут єдиний нюанс - менше 80-літрових я їх не бачив)
jack74 Опубліковано 3 Липня, 2016 в 13:23 Автор #17 Опубліковано 3 Липня, 2016 в 13:23 On 02.07.2016 at 09:18, Rockbesst сказано: Якщо дитина вже "вляпалась" в Пласт - то це не буде одиничний похід, і походи далі стануть довші і складніші. я вже вище пояснював, що це не похід, а таборування - на автобусах їх везуть майже на саме місце стоянки - до сусіднього села, звідки вони трішки (для годиться) йдуть пішки на місце табору, а там вже два тижні на місці на власному забезпеченні. Тобто рюкзак тут, в основному, для зберігання речей (ну не з пакетами ж вони мали їхати), так би мовити для атмосфери походності та відірваності від цивілізації. Вона вже там (дозволили взяти шкільний рюкзак), тому суто це нагальне питання вже відпало, але я не проти і надалі читати поради і аргументи стосовно справжнього рюкзака, бо бажання є
lilechka Опубліковано 3 Липня, 2016 в 13:55 #18 Опубліковано 3 Липня, 2016 в 13:55 On 02.07.2016 at 09:56, Rockbesst сказано: В мене британський Берген а вага як? Я розумію що накачані чоловіки можуть дозволити собі носити натовські рюкзаки, брезентові намети, натовські спальники (маю знайомого, який переконаний, що його 6 кг спальник бест оф зе бест) та ще багато інший потрібних і не зовсім потрібних у поході речей Але радості від того буде набагато, я певна Отож, декілька слів про вагу... Для нетренованої людини максимальна вага рюкзака у поході складає 25 % від маси тіла. Для тренованої - до 33 % Для дітей та підлітків - максимум 15 %. Це пов"язано з тих що кістково-м"язева система ще не сформована і перенесення великої ваги може завдати шкоди хребту дитини On 02.07.2016 at 09:56, Rockbesst сказано: в поході рюкзак нормально тримає карпатські дощі без рейнкавера. Не всякий туристичний рюкзак водостійкий, інакше на хіба тоді рейнкавер=) Туристичні рюкзаки мають жорстку спинку, поясний ремінь та інші необхідні прибамбаси - що самі по собі нелегкі. Щоб зменшити вагу рюкзака використовують легкі тканини. Так, багато з них промокають. Тому й використовують рейнкавери - чохли на рюкзак вагою 100-200 грам. Не розумію що в цьому поганого Є рюкзаки, які мають водонепроникне просочення. Є й рюкзаки які не промокають, але ціна їх... Вага нормального туристичного рюкзака об"ємом 60 л близько 2 кг Є й значно легші рюкзаки, але легкоходство це вже інша тема... Та й треба вважати, що чим менша вага спорядження, тим воно дорожче
lilechka Опубліковано 3 Липня, 2016 в 13:59 #19 Опубліковано 3 Липня, 2016 в 13:59 Щось в цьому є Цитувати Собрали девочку в поход. А по деньгам как замуж выдали…
lilechka Опубліковано 3 Липня, 2016 в 14:19 #20 Опубліковано 3 Липня, 2016 в 14:19 Невеличкий На жаль, багато людей надто легковажно ставляться до гір Так, у місті треба гарно виглядати і обов"язково мати фірмові джинси, кросівки, сукню, телефон і т.п. А у гори можна піти і у старих кедах, одязі, який зносився і виглядає неестетично у місті тощо. У гори ж на кілька днів всього. Згодиться будь що А гори це завжди небезпека. Навіть якщо 5 разів у поході все було гаразд. На 6-й раз може раптово початись гроза, ви можете заблукати чи трапитись якесь ЧП І тоді від вірно вибраного спорядження залежить не лише здоров"я, але й життя У горах, коли ти наодинці з природою, всі рівні, гроші нічого не вирішують Важлива лише фізична, психологічна підготовка та оптимально підібране спорядження
Rockbesst Опубліковано 4 Липня, 2016 в 06:23 #21 Опубліковано 4 Липня, 2016 в 06:23 16 часов назад, lilechka сказал: Туристичні рюкзаки мають жорстку спинку, поясний ремінь та інші необхідні прибамбаси - що самі по собі нелегкі. Ну, про шкоду хребту вже писали вище, тому такі конструкційні особливості - не прибамбас, а необхідність. Все-таки якщо тягнути на горбу 20кг - то краще щоб на рюкзаку були і правильний каркас, і поясний ремінь=) Щодо ваги Бергена - точно не скажу, зараз влом його розпаковувати щоб зважити, але вага самого рюкзака в принципі не є проблемою. Сама рама з дюралюмінію доволі легка. Матеріал самого рюкзака 1000D кордура, дійсно трохи важча за тканину для туристичних рюкзаків, але при цьому можна не паритись що рюкзак промокне в дощ, плюс по витривалості цій тканині мабуть немає рівних. І сама фішка цих рюкзаків - б/у Берген коштує в середньому 700грн. Знайдіть мені достойний туристичний рюкзак на 100 літрів за таку ж ціну - тоді можна буде про щось говорити=) 16 часов назад, lilechka сказал: легкоходство це вже інша тема... Тут не поспориш) Не бачив легкоходів зі 100-літровими рюкзаками 16 часов назад, lilechka сказал: його 6 кг спальник бест оф зе бест це якийсь 4-місний спальник? Чи для умов крайньої півночі?)))
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.