Перейти до змісту

Березовий сік


Dream

Рекомендовані повідомлення

Так. Маю 18л березового соку і треба його срооооочьно закатати в банки. Хто з борди як це робить? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На 3л соку, менше ніж 1\3 ч.л. лимонної кислоти, 3-4 ст.л. цукру (залежно від того наскільки солодким ти його хочеш отримати)

Сік на вогонь. Закипів - кидаю інгредієнти, закипіло, розчинилось - в банку і закатую. Все.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

15 хвилин тому, Oksana04 сказано:

3-4 ст.л. цукру (залежно від того наскільки солодким ти його хочеш отримати)

є думка про 200-250г цукру на 3літри. Шо скажеш? )

Мені головне шоб не зірвало банку на полиці, а смак то таке )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спеціально переважила свої ложки. 100грам.

Консервантом виступає не цукор, а кислота.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можна ще добавити на банку 1-2 півсантиметрових кружальця апельсина (кип"ятити разом з соком).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щойно, ChB сказано:

Можна ще добавити на банку 1-2 півсантиметрових кружальця апельсина (кип"ятити разом з соком).

Можна і замість кислоти давати лимон, але в мене рецепт для лінивих)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Крім кислоти і цукру, в сік добавляємо шипшину або барбарис (ягоди) або скибочки апельсинів або скибочки лимонів. В минулому році добавляли ще м"яту, мелісу і "смоктунці" (дюшес і м"ятні).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я вас як інженєр прошу - пишіте скільки чого на 3 літри соку додаєте. :D Як вам наравицця - мене цікавить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наприклад:
"того року насипала 25 штук барбарисок на 3 літри. І я вам скажу - така гадость/вкуснятіна получілась" :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Теща закатує і виходить божественний сік з кружальцями апельсина або лимона. І одне й друге смачне. Точний рецепт постараюся завтра взнати. Єдине що цього року плануємо робити без шкірки, бо мені здається, що вона дає трішки не цитрусовий присмак.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

40 хвилин тому, Yarchik сказано:

Теща закатує і виходить божественний сік з кружальцями апельсина або лимона.

Я колись закривав окремо і з лимоном, і з апельсином. З лимоном нормально вийшло, а з апельсином майже всі банки стрельнули. Думаю мало в апельсині кислоти для консервування, певно треба додавати ще й лимонну кислоту

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

49 хвилин тому, Yarchik сказано:

Єдине що цього року плануємо робити без шкірки, бо мені здається, що вона дає трішки не цитрусовий присмак.

бачив сьодні відео і цьоця на ньому наголошувала що в апельсинах-лимонах, що кидаються в банку немає бути кісточок. Може тому нецитрусовий присмак?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 часа назад, Dream сказал:

Я вас як інженєр прошу - пишіте скільки чого на 3 літри соку додаєте. :D Як вам наравицця - мене цікавить.

Напишу як інженер інженеру:P

На 7 літрів соку (на повних дві 3-х літрових банки) потрібно:

- 1 ч.ложку  лимонної кислоти,

- 250 гр цукру,

- 4 дольки лимона або апельсина

- 8 штук шипшини.

Довести до кипіння і наливати повні банки, щоб не було зовсім повітря або мінімум повітря. Шипшину додаємо постійно, а замість цитрусових в кожну 3-х літрову банку давали 18-20 ягід барбарису або 1 ст. ложку трави меліси або м"яти або 5 шт. цукерок-смоктунців.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тільки в інженера 2х3= 7:D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, Kiolan сказано:

Тільки в інженера 2х3= 7:D

А на практиці Ви пробували наповнити по вінця трьохлітрову банку? Скільки вміщається? Так отож.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Точно не заміряв, але 3.5 л не ввійде.       Вместимость полная — 3200 ± 50 мл  http://dic.academic.ru/dic.nsf/ruwiki/240810

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 5 тижнів потому...

Робив з березового соку квас (добавляв сушку та ізюм). Один бутль був цілком нормальний, а інший став як кисіль. Кілька років підряд робив квас із березового соку, таке вперше вийшло. 

Від чого таке сталося? щоб в майбутньому не наступати на граблі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

13 годин тому, Rubak сказано:

Від чого таке сталося?

десь були бактерії, нє? Банка погано помита/простеріалізована, чи на сушці/ізюмі десь цвіль була... імхо, бо цього року так сам і не закрутив сік. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...