Перейти до змісту

Хтось займався вже монтажем теплих стін?

nicolay

Рекомендовані повідомлення

Хтось займався вже монтажем водяних теплих стін? а саме цікавить розводка і установка коллектора (гребінки) головне питання чи має бути колектор вище встановлений  відносно теплої стіни щоб вигнати повітря? 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для чого вище? Принцип такий як з підлогою - виганяється повітря водою під тиском.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

a в чому перевага теплих стін, у порівнянні з теплою підлогою?

можливо помиляюсь, але як мінімум, це недоцільно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

теплі стіни мають бути з теплою підлогою разом, просто тоді вже не потрібно радіаторів опелення. Перевага в тому що швидше прогрівають кімнату, і менше на 15%-30% треба дров в котел або любого іншого виду палива чим отоплюється будинок, плюс комфортна температура в приміщенні буде 18- 20 град. а не 24град. як від радіаторів опалення, це для мене дуже важливо щоб не було пересушеного повітря.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А при теплій підлозі потрібно ще і радіатори опалення?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 годин тому, nicolay сказано:

теплі стіни мають бути з теплою підлогою разом, просто тоді вже не потрібно радіаторів опелення. Перевага в тому що швидше прогрівають кімнату, і менше на 15%-30% треба дров в котел або любого іншого виду палива чим отоплюється будинок, плюс комфортна температура в приміщенні буде 18- 20 град. а не 24град. як від радіаторів опалення, це для мене дуже важливо щоб не було пересушеного повітря.

ТП спокійно "витягне" нагрів всієї кімнати, без радіаторів. А швидкість нагріву - потрібний тільки для дачних будиночків: приїхали - посиділи - поїхали.

Та й енергії (дров) потрібно витратити стільки, скільки будинок має енерговитрат. Тут фізика, закон збереження енергії.

А щоб температура не була 24" - то можна обійтись і без ТС - якщо котел ТТ - поставити меншої потужності. (якщо по налаштування, уже вперлись у мінімум)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в моєму випадку все трохи не так на кухні ТП не вистачить бо її буде приблизно 3- 4 кв.м і там же вхід з вулиці і з кухні сходи на 2 поверх. тут мені здається мало ТП. додатково хочу зробити ТС в області підйому по сходах. Відносно 2 поверха там 2 ліжка стінка, шафа під ним не роблю ТП, підлоги буде десь 5-6кв.м. на  20кв.м . жилої площі. Котел хочу купити твердопаливний але  комбінований з електротеном.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

13 хвилин тому, nicolay сказано:

в моєму випадку все трохи не так на кухні ТП не вистачить бо її буде приблизно 3- 4 кв.м і там же вхід з вулиці і з кухні сходи на 2 поверх. тут мені здається мало ТП. додатково хочу зробити ТС в області підйому по сходах. Відносно 2 поверха там 2 ліжка стінка, шафа під ним не роблю ТП, підлоги буде десь 5-6кв.м. на  20кв.м . жилої площі. Котел хочу купити твердопаливний але  комбінований з електротеном.

Практики, як такої, я не мав, у мене ТП тільки в санвузлі*, але мені здається, якщо пустити теплішу (гарячу) воду там, де площа мала - то буде норм. Підлога буде комфортна (не встигне нагрітись), і буде віддавати більше тепла в кімнату. Все збалансується.  Якщо Будинок утеплений - половина площі підлоги, точно обігріє кімнату. 

Та ще не відомо, чи не буде тріскати штукатурка, від перепадів темп.

Добре було би почути тих, хто живе кільки років з ТС - а  то тільки теорія і балачки.

* заг. площа 4м", підлога 2м", одна стіна майже не утеплена, північна, досить комфортно, 20".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...