nicolay Опубліковано 18 Лютого, 2016 в 19:56 #1 Опубліковано 18 Лютого, 2016 в 19:56 Хтось займався вже монтажем водяних теплих стін? а саме цікавить розводка і установка коллектора (гребінки) головне питання чи має бути колектор вище встановлений відносно теплої стіни щоб вигнати повітря?
Coding Опубліковано 18 Лютого, 2016 в 20:55 #2 Опубліковано 18 Лютого, 2016 в 20:55 Для чого вище? Принцип такий як з підлогою - виганяється повітря водою під тиском.
Vitaliy L Опубліковано 19 Лютого, 2016 в 14:59 #3 Опубліковано 19 Лютого, 2016 в 14:59 http://stroytechnology.net/zroby-sams/6291-tepli-stiny.html
dragger Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 06:55 #4 Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 06:55 a в чому перевага теплих стін, у порівнянні з теплою підлогою? можливо помиляюсь, але як мінімум, це недоцільно.
nicolay Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 15:00 Автор #5 Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 15:00 теплі стіни мають бути з теплою підлогою разом, просто тоді вже не потрібно радіаторів опелення. Перевага в тому що швидше прогрівають кімнату, і менше на 15%-30% треба дров в котел або любого іншого виду палива чим отоплюється будинок, плюс комфортна температура в приміщенні буде 18- 20 град. а не 24град. як від радіаторів опалення, це для мене дуже важливо щоб не було пересушеного повітря.
S30 Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 15:03 #6 Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 15:03 А при теплій підлозі потрібно ще і радіатори опалення?
flashmax Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 18:53 #7 Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 18:53 3 годин тому, nicolay сказано: теплі стіни мають бути з теплою підлогою разом, просто тоді вже не потрібно радіаторів опелення. Перевага в тому що швидше прогрівають кімнату, і менше на 15%-30% треба дров в котел або любого іншого виду палива чим отоплюється будинок, плюс комфортна температура в приміщенні буде 18- 20 град. а не 24град. як від радіаторів опалення, це для мене дуже важливо щоб не було пересушеного повітря. ТП спокійно "витягне" нагрів всієї кімнати, без радіаторів. А швидкість нагріву - потрібний тільки для дачних будиночків: приїхали - посиділи - поїхали. Та й енергії (дров) потрібно витратити стільки, скільки будинок має енерговитрат. Тут фізика, закон збереження енергії. А щоб температура не була 24" - то можна обійтись і без ТС - якщо котел ТТ - поставити меншої потужності. (якщо по налаштування, уже вперлись у мінімум)
nicolay Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 19:44 Автор #8 Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 19:44 в моєму випадку все трохи не так на кухні ТП не вистачить бо її буде приблизно 3- 4 кв.м і там же вхід з вулиці і з кухні сходи на 2 поверх. тут мені здається мало ТП. додатково хочу зробити ТС в області підйому по сходах. Відносно 2 поверха там 2 ліжка стінка, шафа під ним не роблю ТП, підлоги буде десь 5-6кв.м. на 20кв.м . жилої площі. Котел хочу купити твердопаливний але комбінований з електротеном.
flashmax Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 20:09 #9 Опубліковано 20 Лютого, 2016 в 20:09 13 хвилин тому, nicolay сказано: в моєму випадку все трохи не так на кухні ТП не вистачить бо її буде приблизно 3- 4 кв.м і там же вхід з вулиці і з кухні сходи на 2 поверх. тут мені здається мало ТП. додатково хочу зробити ТС в області підйому по сходах. Відносно 2 поверха там 2 ліжка стінка, шафа під ним не роблю ТП, підлоги буде десь 5-6кв.м. на 20кв.м . жилої площі. Котел хочу купити твердопаливний але комбінований з електротеном. Практики, як такої, я не мав, у мене ТП тільки в санвузлі*, але мені здається, якщо пустити теплішу (гарячу) воду там, де площа мала - то буде норм. Підлога буде комфортна (не встигне нагрітись), і буде віддавати більше тепла в кімнату. Все збалансується. Якщо Будинок утеплений - половина площі підлоги, точно обігріє кімнату. Та ще не відомо, чи не буде тріскати штукатурка, від перепадів темп. Добре було би почути тих, хто живе кільки років з ТС - а то тільки теорія і балачки. * заг. площа 4м", підлога 2м", одна стіна майже не утеплена, північна, досить комфортно, 20".
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.