Перейти до змісту

Температура на ваших і3/і5 (ноут)

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Яка має бути оптимальна температура на процах інтел і3 / і5 на ноутах? Наприклад, за умови вкл браузера, скайп на віндовсі 8 чи 10?

Просто в мене за такої умови на і5-2430м 52-56 градусів...

І чи хтось міняв в ноуті охолодження на більш потужне, тобто не рідне з ноута? ділимося, будь ласка, своїми даними.

Опубліковано

i5. Серф 10 вкладок нету плюс фільм онлайн - скаче 49-52. Юзаю практично "на коленке".

Якогось милого ссд показав 100 град. Дивився spessy piriform і aida64 - результат однаковий.

Опубліковано
7 часов назад, Nazwin9 сказал:

52-56 градусів...

це нормальна температура

7 часов назад, Nazwin9 сказал:

І чи хтось міняв в ноуті охолодження на більш потужне, тобто не рідне з ноута

як ти це собі уявляєш? заглянь в середину ноутбука, що туди може влізти крім штатного? чисти регулярно міняй термопасту, юзай на столі а не на дивані/ліжку і буде тобі щастя, крім того ці проци оптимізовані і мають в собі функцію авторозгону у твому випадку з 2.4Ггц. до 3.0Ггц, що дає змогу зменшувати тепловиділення при малих навантаженнях і відповідно заощаджувати ресурс батареї

Опубліковано

Не хотів би створювати нову тему, можливо хтось підкаже тут...

OCCT в стаціонарному ПК показує температуру ядер 30-40 градусів, а CPUTIN більше 80. Це як розуміти?

temp.jpg

Опубліковано
1 час назад, vic4ever сказал:

Не хотів би створювати нову тему, можливо хтось підкаже тут...

OCCT в стаціонарному ПК показує температуру ядер 30-40 градусів, а CPUTIN більше 80. Це як розуміти?

temp.jpg

глюк программи, подивіться ще на декількох программах, аїдою як мінімум, попробуйте рукою корпус ноутбука в місці де розташоване охолодження, 80-градусів буде явно замітно, та  і ноутбук довго не поробить, уйде в захист як мінімум

Опубліковано
2 годин тому, vic4ever сказано:

все просто - cPUTIN - він завжди не правду каже / показує :)

після навантаження - ребут (ресет) і дивитися температуру в БІОС-і. там більше правильна. Так швидко на 10-20-більше градусів за 10-15 секунд не охолоне.

Більшість прог показують не вірно. Найточніше - іч-термометр.

Опубліковано
10 годин тому, Nazwin9 сказано:

Яка має бути оптимальна температура на процах інтел і3 / і5 на ноутах? Наприклад, за умови вкл браузера, скайп на віндовсі 8 чи 10?

лажа.

- браузер. Серфити по нету і читати статті, то одне.  А гратися іграшки / перегляд Ютуб 1080р - взагалі інше.

- система в простої - то просто система в простої. Якщо нічого у фоні не грузить (віруси / програми ) то і температура і частота буде на мінімумі. (Сучасні процесори скидають / додають частоту, в залежності від навантаження).

температура явно зависока для такого процесора. Рекомендується замінити термопасту на якісну дорогу.

А також вдосконалити СО. Або обзавестися охолоджуючою підставкою.

Якщо мало допоможе, то є варіант - що процик трошки таки "підгорів", або материнка видає не вірні вольтажі. Тестувати на завідома робочому ноуті.

Опубліковано

зрозумів! А тепер порадьте, будь ласка, хороший сервісний цент, де б все вище описане мені зробили й перевірили... Маю на увазі замінили термопасту на якусь хорошу й якісну, перевірили материнку на правильність вольтажу, перевірили процесор чи не "підгорівший", почистили загалом весь ноутбук від пилу і зазирнули в вентилятор, який охолоджує (я не знаю чи таке робиться в таких, але по можливості змазали)... Отже, хто знає хороший сервісний центр. Щоб там дійсно все. що я скажу зробили й перевірили, а не тільки для галочки?

Опубліковано

"ПК Доктор" - (Суворова) Степана Бандери 20. (гугл в поміч ;) )

"ProffService" - 1-й поверх приміщення автошколи ТСОУ (ДОСААФ-у) - вхід зі сторони стадіону.

І там і там бордівчани, з якими маю справу регулярно.

Опубліковано

а скільки така процедура буде коштувати хоч приблизно? Маю на увазі все те, що я вище описав... чистка + деяка діагностика заліза?

Опубліковано

помітив, що вкл турбо буст... дивіться скріни

на одному скріні там майже 3000 частота, а на іншому 800... мені здається воно дуже різко стрибає. Що порадите, офф турбо буст чи хай лишиться? і що по скрінах можете сказати?

02.jpg

01.jpg

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...