Перейти до змісту

Свічки запалювання для ГБО

Barkas

Рекомендовані повідомлення

Привіт всім.

Які ви свічки використовуєте при встановоеному ГБО. Багато читав про спеціальні свічки. Варто чи ні ???? Якщо варто,то які.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це все повна фігня про газові свічки. Катаюсь 6 років на гбо і завжди були звичайня свічки. Колись по приколи купив типу "газові" різниці не було.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Немає ніякої різниці! Кажу, як спеціаліст СТО! Газові свічки - це банальний розвід на гроші. (подібний до розводу ,,азот у шинах,,) Купіть краще якісні звичайні і буде вам щастя)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 роки з газом.-купляю звичайні свічки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не для реклами Свечи зажигания для ГБО: проблем нет и быть не может

25 февраля 2014

Свечи зажигания для автомобилей на ГБО не так давно были насущной проблемой тех, кто перешел на потребление газа, как более экономичного и экологичного вида топлива. Её суть состояла в том, что обычные свечи, предназначенные для дизельных и бензиновых двигателей, не могли обеспечить нормальную работу системы зажигания, более того, всегда существовал риск поломки катушки зажигания из-за увеличения пробивного напряжения свечи. Да и сами свечи, под стать названию, «сгорали» достаточно быстро из-за коррозии электродов и корпусов. Причина в том, что газо-воздушная смесь сгорает при более высоких температурах, чем в бензиновая и дизельная, плюс к тому газо-воздушная смесь возгорается сложнее.

Конечно, с проблемой старались бороться. Этим занимались специалисты СТО, наладчики газобаллонной аппаратуры. Им приходилось анализировать целый ряд факторов, а также изменять и регулировать межэлектродный зазор. Опытным профессионалам удавалось решить проблему подбора оптимальных свечей для автомобилей своих клиентов. Конечно же, такие работы занимали немало времени и сил, за что клиенту приходилось раскошеливаться. Сложность со свечами для ГБО служила существенным препятствием для многих, кто уже давно подумывал о переходе на газ.

Учитывая растущую популярность ГБО, производители времени даром не теряли, а думали о возможностях решения проблемы. Наконец-то компании NGK Spark Plug Europe удалось разработать специальные свечи зажигания, которые эффективно взаимодействуют со сжиженным и сжатым природным газом (LPG/CNG), и успешно представить их на рынке. В чём принципиальное отличие этой продукции от привычных свечей.

Свечи зажигания NGK для (LPG/CNG) имеют:

1. электроды из благородных металлов;

2. корпуса, защищенные специальным покрытием, предохраняющим их от быстрой коррозии;

3. точно выставленный межэлектродный зазор, благодаря которому они не требуют регулировки.

Появление на рынке специальной продукции для ГБО устранило проблему подбора свечей зажигания, а также упростило их монтаж, ведь без потребности в регулировке их может самостоятельно установить любой автомобилист.

Сегодня NGK представляет новую линейку продукции LPG Laser Line. Свечи зажигания LPG Laser Line могут применяться в 90-97% автомобилей Европы. Индивидуальный подход разработчиков обеспечил создание ассортимента, в котором можно купить свечи для каждого автомобиля. То есть, если Вы решили сократить свои расходы на топливо и думаете о переоборудовании своей машины, о свечах зажигания можете не беспокоиться, проблемы свечей для ГБО больше не существует.

Свечи зажигания LPG Laser Line это:

* Высокоэффективные электроды.

Система каждой свечи зажигания имеет 2 электрода, центральный и боковой, оба с вкраплением драгоценных металлов. В центральном – иридиевый наконечник, в боковом – платиновая напайка.

Производятся они при помощи лазерной сварки. Технология создания электродов запатентована NGK. Она обеспечила свечам долговечность. Важно, что межэлектродный зазор в свечах нового типа не меняется в течение всего периода эксплуатации.

* Точность межэлектродного зазора.

Если в недалёком прошлом межэлектродный зазор подгонялся для каждого автомобиля, то в свечах серии LGP Laser Line это не требуется. Мало того, межэлектродный зазор идеально точно выставляется под индивидуальные потребности каждого автомобиля на заводе.

* Теплоотвод.

В основе бокового наконечника стержень из меди. Благодаря ему осуществляется теплоотвод, регулирующий крайне высокие температуры, естественные для сгорания газа. В новых свечах предусмотрена защита от нагара.

* Защита корпуса.

Специальное покрытие из особого сплава предохраняет корпус от процессов коррозии, неизбежных при предельно высоких температурах, которые даёт газ. Разработка уникального состава и технологии покрытия принадлежит компании NGK и считается сегодня единственной в мире.

* Защита катушки зажигания.

При работе на газу в процессе зажигания напряжение обычной автомобильной свечи может возрасти до 7000 В. Довольно часто катушки зажигания не выдерживают такого испытания и выходят из строя. Центральный электрод с иридиевым наконечником решил эту проблему. В LPG Laser Line напряжение зажигания минимальное, но благодаря особой форме пламя распространяется оптимально.

В линейке LPG Laser Line 8 свечей, которые созданы для того, чтобы полностью ликвидировать проблему свечей зажигания при переходе на газовое топливо любого автомобиля.   

Купить свечи зажигания иридевые, LPG, платиновые можно в нашем интернет-магазине ad-oil.com.ua.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

что обычные свечи, предназначенные для дизельных и бензиновых двигателей, не могли обеспечить нормальную работу системы зажигания, более того, всегда существовал риск поломки катушки зажигания из-за увеличения пробивного напряжения свечи.

Дочитавши до цього місця, далі читав уже подіагоналі.

Маркетинг наше фсє.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я теж юзаю звичайні свічки запалювання.Але перейшовши на газ (4 покоління) я перепробував багато свічок. На бензині їде супер,а на газу з'являюится різні недоліки,на одних голосніше працює двигун, на других- з'являються ривки , і тд. От і хотів взнати вашу думку може хтось їздив . Просто по книжці в мене свічки ідуть з зазором 1.1 мм , а для газу то забагато...( я так думаю)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Barkas.

Швидше у Вас не в зазорі проблема.

У Вас або проблема з газом (гавно) або ГБО не відрегульовано, або запалювання не виставлене.

Свічки і свічний проміжок до цього відношення має опосередковане.

Свічний проміжок визначається тим яка система в авто КСЗ чи БСЗ і наявність іскри залежить лише від справності цієї системи.

І при умові справності запалювання і робочих свічок газ буде запалюватись, тим паче що газ легше підпалити, бо в циліндри вже надходить газоподібна суміш на відміну від нафти, котру ще потрібно розпилити.

А щодо свічок, то їх і так рекомендують міняти раз в сезон.

Так що ще раз повторюсь - маркетинг наше фсє.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тим паче що газ легше підпалити, бо в циліндри вже надходить газоподібна суміш на відміну від нафти, котру ще потрібно розпилити.

А у Вас в циліндрах нафтовий розпилятор живе? Де купили? Самому треба - 4шт)

Форсунки в камеру подають пилоподібну суміш бензину і повітря, не кажіть дурниць.

І ще - газову суміш не легше підпалити, швидше, навпаки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:) Я так само можу сказати і про те що Ви написали.

Форсунки в камеру подають пилоподібну суміш бензину і повітря, не кажіть дурниць.

У вас бензин в твердому стані? Карб чи інжектор його в пил перетворює?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Їжджу на газі зі звичайними свічками... Свічки це розхідний матеріал. Тому міняю їх разом з мастилом і фільтрами...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Їжджу на газі зі звичайними свічками... Свічки це розхідний матеріал. Тому міняю їх разом з мастилом і фільтрами...

Мастило міняється через 10-15 тис. км. Нормальні свічки ходять до 60 тис. без проблем.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але не на газу....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але не на газу....

А як газ псує свічки?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Температура горіння газу вища ніж бензину і підпалити газ важче.....напевно тому свічки менше ходять)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Температура горіння газу вища ніж бензину і підпалити газ важче

Гаразд, якщо зациклились на тому що газ настільки важко підпалити, то хай буде так.

Тоді  питання , як же  на ньому іздять, залишається загадкою.

Певно батарейку додатково чіпляють.

Хоча насправді при справній системі запалювання проблем бути не повинно.

Просто на газу вилазять в першу чергу проблеми з запалюванням котрі ще не помітні на бензині, але в любому випадку дали б про себе знати пізніш.

А от те що температура горіння вище це не так. Просто потрібно врахувати що газ горить повільніше.

Якщо цікаво.

Свою на газ ще не переводив (мало накручую) але питанням цікавився не лише в тих хто поставив, але і нет почитав про косяки які можуть бути.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:) Я так само можу сказати і про те що Ви написали.

У вас бензин в твердому стані? Карб чи інжектор його в пил перетворює?

Розбираємося, певно я десь неправий.

Бензин в рідкому стані.

Горить суміш повітря з бензином. Бензин в камеру впорскує паливна форсунка, у вигляді "туману".

Газ (4-те покоління) так же само впорскується форсунками (газовими), хоч і без такого тиску.

Один і той самий Х, тому що підпалюватися воно всеодно буде під час іншого такту поршня, в максимальному стисненні суміші.

Температура запалювання газу вища, за бензин. Приблизно на 180-220 градусів. Тобто іскру треба трохи "жирнішу", інтенсивнішу. Але моя особиста думка - для цього достатньо трішки збільшити відстань між електродами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не збільшити,а зменшити зазор!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

fedot, ти вирішив поржать над словом "розпилення" в моєму повідомленні, а зараз повторюєш теж саме, що я говорив раніш. Лише чуть іншими словами.

Але є одне але. Ти пропустив один момент.

Горить не "туман" котрий "впорскує" форсунка, а пари бензину.

Отой туман і робиться, щоб попавши в горшок під дією температури перейти в газоподібну форму і згоріти.

А задача що карба , що форсунки зробити суміш такою, щоб вона чим швидше перейшла в газоподібний стан.

Інакше те паливо, котре не згоріло піде в вихлопну.

В ГБО цей етап відсутній. Газ вже подається в "газоподібному стані". Тавтологія, але думаю так зрозуміліше. 

Тому тут простіше. Тому і двигун працює на газу рівніше. Це добре спостерігається на карбових двигунах.

А підпал газу відбувається штатно. І нічого там мудрувати не потрібно. При умові що система запалювання справна.

Стосовно  іскрового проміжку.  Так, чим більший проміжок тим "жирніша" іскра, але за рахунок накопиченої енергії в котушці. Але котушка має свої межі і робити більший проміжок не є гуд для неї, бо рано чи пізно вона цього може не витримати. Крім того. Свічки працюютиь під тиском. Це я про те що зробивши більший проміжок і отримавши візуально офігенну іскру при атмосферному тиску, в котлі при 10-13 атм вона може банально не проскочити. Куди піде енергія накопичена в котушці?

Як висновок краще взяти якісні свічки, ну і бути впевненим в справності системи запалення.

Стосовно свічок ніби то для газу. Як на мене, то якщо вже свічка розрахована на роботу в агресивному бензиновому середовищі і залишків від згорання бензину, то вона чудово справиться і з газом.

Більш, я вважаю, тут нема про що говорити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

S30, та не особливо я і ржать вирішував, хіба трохи грубувата манера спілкування - то вже прошу вибачити, є таке трохи, не ображайся.

Принциповий момент 

тим паче що газ легше підпалити, бо в циліндри вженадходить газоподібна суміш на відміну від нафти, котру ще потрібно розпилити. 

з чого я "поліз" в полеміку стосується саме "полегшення" запалювання газу. Тобто, оскільки газ надходить (з твоєї ж цитати) в камеру вже "газом", то його легше підпалювати? Ну от як це? Бензинова форсунка дає бензин в камеру, свчка аж обкакується, але не може підпалити бензин, поки він не перейде в газоподібний стан? Принцип дії ДВЗ для цих двох видів палива однаковий - поршень вверху (подаєм бензин/газ)-поршень вниз (всмоктується повітря, суміш змішується)-поршень вверх (суміш стискається і спрацьовує свічка)...

І ще. Не погоджуюся з 

Отой туман і робиться, щоб попавши в горшок під дією температури перейти в газоподібну форму

За такою логікою, по-простому, "на холодну" машина взагалі не повинна заводитися, бо нема температури.

По свічках - абсолютно погоджуюсь, катушка може і не витримати. Тому т.зв. газові свічки і роблять з тоненькими електродами - катушці легше подати іскру, маючи менший опір на них. Відповідно, при одній і тій же потужності на різних свічках різна іскра. От і вся, на мою осбисту думку, різниця по свічках. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нахолодну машина заведеться бо:

1. Пари бензину будуть хоть трохи а присутні і при кімнатній температурі, а тут ще й розпилена суміш.

2. Ти знову не врахував, що при підвищенні тиску в котлах (ВМТ) температура суміші зросте і значно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Гарно серете в темі панове))))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну, раз вважаєш що серемо, то звиняй.

Щасливо залишатися.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Замовлено свічки бріск сільвер газові для мого мотору,ціна дешевша ніж звичайні боші....

Про результат напишу згодом...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...