Перейти до змісту

Выбор "правильной" стриральной машины

Stealth

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Больше интересует не ценовой диапозон и всякие возможности, а фирма-производитель, так как от продавцов кроме доставки ничего не спросиш. Возникает вопрос по обслуживанию (упаси боже ремонту)

Опубліковано

Буду краток. Итальянский Ariston (с недавних пор Hotpoint-Ariston), фронталка, полноразмерная, в ценовой категории от $500-600 и выше. (IMHO)

Опубліковано
если не ошибаюсь, то Бош в Луцке можно купить только б/у :0150:

с какой радости? я видел прекрасные экземпляры в Сатурне, Троянде, Техно-плюс-Люксе

на польскую сборку внимания вряд ли стоит обращать. ибо это нормальные сертифицированные заводы Bosch

Опубліковано

Канді нормально працюють і збирають тільки в Італіі

ЗІ: на рівненській біля автозаводу є магазин Бош

Опубліковано

Лідер - Miele. Однозначно ! Круто, дорого, супер якісно. http://www.miele.de/de/haushalt/produkte/1141.htm

Далі - ELECTROLUX до складу якого входять також AEG, ZANUSSI, ZANKER, FRIGIDAIRE, WHITE WESTINGHOUSE та ін. Бош, Сіменс теж достойні, але кожна фіма випускає пральні машини від топових (дорогих і мегафункціональних) до бюджетних напівпластмасових і порівняно дешевих. А далі вже всі інші.... арістони, беко, канді, вірпули... там кожну модель потрібно розглядати індивідуально. В кінці списку дешеві самсунги, LG а тоді вже сатурн. ІМХО.

Опубліковано

Пагана ідея - участь у джихадах, але.. я б придивився все-тки дл LG - в тьощі п"ятикілограмова, тихенька. Просто неймовірно тихенька :lol:

"На борту" - сільвер нано + 10років гарантії (на двигун).

Опубліковано

В нас Samsung S821. Вузька, 3 кг. 3,5 роки. Цінова категорія - близько 1500 грн. Один раз рвався привідний ремінь. Зробили на місці через 1-2 дні. Інших проблем не виявлено. Ну, єдине, що скаче по всій ванній кімнаті як викручує - але це всі мабуть скачуть :smile3:

Опубліковано

Бош серед пралок це як Мерседес в автомобілях. Головне щоб дійсно був фірмовий. Але в нього і ціна відповідна. Арістон досить розумний вибір ціна/якість. Головне клас прання А і 1000 обертів.

Опубліковано

ARDO FLS 105L.

1000 об/мин, 5 кг, А класс, фронталка, 33 см глубина. для наших хрущоб - то что доктор прописал.

Опубліковано
Ну, єдине, що скаче по всій ванній кімнаті як викручує - але це всі мабуть скачуть

Igrek, отрегулируйте по уровню - скакать не будет

фронталка и надежность понятия несовместимые.

difoto, эт чего это вдруг?

Лідер - Miele

одного понять не могу - за что?

а вообще, за указанную сумму (500-600 у.е.) возьмется шикарный Bosch и топикстартер просто забудет проблему выбора стиралки лет на ...дцать

Опубліковано

Siemens, Bosch, Zanussi, Whirpool, Electrolux. Три останні просто підходящі ціна/якість: головне щоб була механічна (напів-) -- стійкіша до перепадів напруги і надійніша; вертикальна загрузка -- на барабані стоїть 2 підшипника з обох сторін; сервісний центр в Луцьку(!).

Дві перші марки хороші, але дорожчі.

Beko (турецькі), Samsung, LG -- середня якість і суцільна електроніка.

Candy i Ardo -- барахло!

Свого часу довелось працювати в магазинах побуттехніки і бачив які марки більше вертають і що радять продавці "своїм". Про решта марок нічого сказати не можу.

Опубліковано
фронталка и надежность понятия несовместимые.

difoto, эт чего это вдруг?

ты человек математического склада ума - представь себе модель: цилиндр (перпендикулярно гравитационной составляющей) с одной опорой по одной стороне оси вращения. И такой же цилиндр, с опорой на две точки по обеим сторонам.

ЗЫ есть еще несколько преимуществ, типа останов посреди стирки без слива воды... проч.

Опубліковано

:smile3:

я так и знал.

механизм одностороннего крепежа барабана у фронталки достаточно надежен. Техника никакая не вечна, и ждать пока барабан отвалится - за столько лет и с двух крепежей любая крыша слетит.

Зато у фронталки нет дополнительных швов, которые появляются из-за люка в барабане. а они все-таки для белья не особо нужны :huh:

кстати, у Bosch барабаны литые, а не спаянные из дву половинок. т.е. даже таких швов нет.

остановить фронталку можно тоже без слива воды. поскольку уровень воды идет чуток ниже люка почти во всех режимах стирки. :)

не заливает там илюминатор водой, не заливает :)

Опубліковано
Лідер - Miele

А че тут понимать, лидер он и в Африке лидер, тем более в Германии. Как Nokia по мобилам, как EIZO по мониторам и т.д. :0095:

И почему-то совершенно незаслужено забыли про GORENJE. А этот словенский концерн - один из ведущих производителей бытовухи в Европе.

Опубліковано

Ого! ;)

Поради дають лише чоловіки. :) А перемо все ж таки ми. :)

В мене пральна машинка АRDO вже їй років мабуть 10. Вона ремонтувалась, але і ремонт її недорогий. Більшість дорогих машинок і в обслуговувані недешеві. І взагалі чим менше наворотів, тим машинка надійніша. Всякі екрани, таймери, куча електроніки це звичайно класно, але з нашими перепадами напруги і водою вона часто виходить з ладу. Zanussi, Ariston - хвалять ті, хто багато перуть. Zanussi - в мами 3 роки, вона нею задоволена. А взагалі, то як повезе. Може і недорога машинка працювати довго і справно, а може і супердорога на другий день зламатись.

Опубліковано
Лідер - Miele

А че тут понимать, лидер он и в Африке лидер, тем более в Германии. Как Nokia по мобилам, как EIZO по мониторам и т.д. :)

И почему-то совершенно незаслужено забыли про GORENJE. А этот словенский концерн - один из ведущих производителей бытовухи в Европе.

Согласен. Но я тоже не совсем понимаю - за что такие деньги? :) Да прикол в том, что если, допустим, стиралка Miele в среднем способна прослужить 20 лет, а Bosch - 10, но стоит при этом вдвое дешевле, лучше купить 2 Боша! :) Почему? Да просто потому что через 10 лет стиралки, думаю, по всей логике будут намного технологически совершеннее, и с какой мне стати держать тогда рабочую Miele, если вокруг будет столько отличных стиралок с намнооооого улучшенной технологией? (согласитесь, за 10 лет очень многое может усовершенствоваться в технологиях, может даже стиральные машины перестанут быть такими, какими мы их знаем сейчас...) IMHO через 10 лет лучше купить абсолютно новую, сверхсовременную Bosch (бренд - это к примеру), чем продолжать пользоваться вроде и напонтованной и надежной, но морально (да и внешне) устаревшей Miele. :(

Помню, как первый раз включил свой Ariston - подумал - какой космос! :) по сравнению с теми машинками, что выпускались лет 10 назад... :) Сперва казалась сложной, но привык уже. Обалденно нравится огромный люк :ok2::) (может видели прикольную рекламу, где в машинке плавают "живые" носки, рубашки, лифчики и пр. :))

Да, и еще насчет Miele. Вот уже несколько лет выписываю Корреспондент, и рекламируемые там товары/услуги, в основном на второй, предпоследней и последней страницах (то есть самые дорогие рекламные места) явно рассчитаны на людей состоятельных. Как-то несколько недель подряд на второй странице рекламировалась и Miele. Я понимаю - люди, которые могут позволить себе и рекламируемый там же Lexus RX 350, и BMW 7 series, с легкостью могут себе позволить эту Miele (стоимостью от 1.000 евро за самую простую модель) и если не понравится/устареет (с их довольно капризной точки зрения), поменять на новую. Но для людей среднего уровня достатка (по украинским меркам), думаю, будет все же намного разумнее покупать более "народные" модели, благо среди них есть немало достойных...

Опубліковано

Я особисто купив до дому GORENJE, мав перед тим совдеповську ВЯТКУ16 (пропрацювала рівно 16 років, можна ще полагодити, але не було бажання тим займатись). Перед тим як купував нову, перечитав купу всього в інеті на рахунок різних брендів та відгуків про них. Тому свіій вибір зупинив на GORENJE, користуюсь нею вже 2 роки і дуже задоволений, тихо працює, багато різних програм та наворотів (приємно здивувала українська мова в інтерфейсі). Купив з фронтальною загрузкою, хоча чув що це не добре ітд, бо підшипники вилітають і ще там щось, попередня теж була фронтальна і нічого з нею не трапилось. Для тих хто проти такого вибору, можу заптитати, ви часто бачите щоб на дорогах в машини відвалювалось колесо (воно ж кріпиться теж в одному місці)? Не можу сказати нічого поганого про цього виробника і оцінюю свій вибір на 5+ за 5-бальною системою.

Опубліковано

стоїть Bosch, фронталка, 5кг. 2 роки працює. 1,5 з дитиною (щоденне прання). Ніяких нарікань, не скаче, не рветься...

Опубліковано
Поради дають лише чоловіки. :( А перемо все ж таки ми. :)

мы свое время мы подарили маме машинку. у нее была развалюха, после стирки которой она просто валилась с ног от усталости.

купили новый автомат, подключили, я поехал на работу.

звонит мама и говорит:

- никакого облегчения мне с новой машинкой...

я тихонько ухожу в ступор

мама продолжает:

- раньше стирала и умучивалась к чертям, а сейчас в новую белье положила и все-равно вокруг нее хожу, прислушиваюсь, подсматриваю, что она там делает :ok2:

это я к тому, что почти любая новая машинка будет просто огромным облегчением в хозяйстве.

кстати, о том, что стирают женщины: не согласен. стирает уже машинка.

а кто ее запустил - роли особой не играет :)

Опубліковано

На рахунок вибору пральної машинки мабуть кожен може говорити довго і прославляти того чи іншого виробника. Особисто в мене стоїть Бо

ш вертикалка з 2003 року лютого місяця. При купівлі даного агрегата довго сидів в

неті, читав відгуки. Бажання було придбати фронталку, але зважаючи на свій кочів

ницький спосіб життя та обмеженість в просторі на зйомних квартирах, змушений був

вибирати серед вертикалок.

На що звертав увагу при купівлі.

1. Характеристики.

а) Клас прання - (ефективність прання)

б) Клас віджиму - (ефективність віджиму в відповідності до параметрів залишкової вологості)

в) Клас енергозбереження - (економічність у відповідності з параметрами вживаної електроенергії та води)

2. Поверенення гарантійних машин в сервісний центр на ремонт.

На поради продавців в магазинах не звертав уваги - вони продають те, що є в наявності. 

На що звертав увагу після 1 та 2 пункту - з чого виготовлений бак машинки. Раніше він виготовлявся з нержавійки, але мабу

ть що для виробників це було дороге задоволення. Почали виготовляти емальовані, п

ластикові, оцинковані ну і як дороге задоволення - нержавійка. Ні, брешу, ще почали виготовляти баки (здається Електролюковська технологія) металічні але прорезинені, чи покриті пластмасою з внутрішньої сторони.

Емаль, цинк відпав відразу. Цвяхи, скрепки, купа всякого металізованого сміття легко може пошкодити захисний слой і вивликати корозію металу, відповідно вивести з ладу машинку раніше, ніж вийде з ладу механічна частина. Пластик мав плюс - краще зберігається температура води, відповідно економія електроенергії, але мінус - при виходу з ладу підшипника може барабан може непогано роздовбати бак. Нержавійка також відпала автоматом в зв'язку з відсутністю даних моделей машин на ринку на той час.

Ну були правда тоді в Каскаді машинки AEG, але коштували вони порядка в 2, 2,5 рази дорожче, ніж Бошка. Та й сервісного авторизованого на той час в Україні не було.

Крім того, слід звертати увагу на наші перепади напруги та вибирати модель якомога менше "комп'ютеризовану". В свій час була німецька Б/ушка, то там взагалі стояв програматор "годинникового" плану. Тікав собі та й тікав. Вимкнули світло, став. Ввімнули, далі пішов. Вона мабуть ще й досі пере. Не знаю.

Отже, при виборі зупинився на двої вертикалках різних виробників - Арістон, Бош. Арістон такий собі прикольний по дизайну, сенсорні клавіші, дисплей. Ну а Бошка, як завжди, пр

оста як двері, нічого лишнього. Коли запитав у знайомого хозяїна магазина, що кра

ще - відповідь була: що краще не скажу, оскільки дома стоїть 1 машинка, і немає сере

д чого порівнювати, але накрутку на Арістон роблю більшу по причині частого повер

нення в ремонт по гарантії. А на Бош відповідно мінімальну, але продав і забув.

Купив Бош.

Не жалію, хоча десь через тиждень після покупки побачив HOOVER, ААА клас, 1500 обертів на віджимі, дизайн супер, купа лямпочок, фронталка, але барабан розміщений не паралельно землі, а під кутом. Спочатку пожалів, що купив Бош, але зараз не шкодую.

Опубліковано

ZANUSSI пере близько трьох років - тьфу тьфу жодних претензій, хоча на високих обертах віджима трусить її непадецкі

Опубліковано
хоча на високих обертах віджима трусить її непадецкі

повторюсь: это лечится выравниванием машинки. уровень на машинку, 10 минут покрутил ноги - и все гут.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...