Перейти до змісту

Збираємо комп'ютер.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 16.06.2026 в 15:51, Unknown сказав:

AsRock b75 pro3  (HDMI, DVI , USB 3.0, 4dim )

І5-3470 

Озу 8+8  (+ще два вільні слоти)

Корпус + бж

ну порявняно з 775 відчутна різниця буде точно)

Опубліковано (змінено)
В 16.06.2026 в 15:51, Unknown сказав:

Які такі переваги має вінда 11 проти 10-ї? Я давненько перестав слідкувати за тими всіми оновленнями..

В основному візуал і ще дещо по дрібницям, по типу нового провідника.

Це якщо говорити про те що видно, що можна "помацяти руками")

Змінено користувачем Litovets
Опубліковано
В 16.06.2026 в 19:47, Unknown сказав:

Маю ще питання, не по залізу , а по софту більше: 

якщо зараз стоїть 10-ка на SSD 250 на вищезгаданому пізньому 775 сокеті, то чи можна її без нової інсталяції мігрувати наприклад на 1155 сокет без зайвих ускладнень і з подальшою нормальною роботою?

Чи то геть поганий шлях,і краще витратити час на нове налаштування системи ?

з високою долею вірогідності 10ка має запуститись на новішій платформі, але то не точно. може і крашнутись.

а чи буде все коректно працювати - тут вже не берусь прогнозувати, треба тестити)

Опубліковано
В 16.06.2026 в 22:20, Litovets сказав:

ну порявняно з 775 відчутна різниця буде точно)

Ну то ясно, бо по процесору там майже у 2 рази швидше в однопотоці, і  майже в 4 рази в багатопотоці. А ще ж оперативки буде 16 замість 6, + ще SSD буде підключений до SATA3 замість SATA2. 

Тому віддача буде неозброєним оком помітна.

А от чи є сенс за додаткові відсотків 30, від продуктивності пропонованого 1155, доплатити ще стільки ж , чи навіть трохи більше (при цьому маючи той же об'єм оперативки), то в даній ситуації велике питання. Пропонували системник на і5-7500 (16 гіг оперативки, без диска)  за майже 7к.  Додатковим бонусом крім трохи вищої продуктивності бачу тільки наявність м.2, але то слабка втіха. Тому схиляюсь до системи на ДДР3 (8+8 якої обходиться трохи менше тисячі грн.)

Опубліковано
В 16.06.2026 в 22:21, Litovets сказав:

основному візуал і ще дещо по дрібницям, по типу нового провідника.

Майже не користувався провідником багато років (тотал командної мені його замінював), а останні років 7 і віндою мало користуюсь, то 10-ку і 11-ку і не знаю  :)

То еіні цей їх візуал до одного місця :)

Опубліковано
В 11.06.2026 в 15:58, case_l сказав:

цікаво що граєш

Нову ДІаблу Ресуректед. 

Дум 2016 + хочу інші частини купити. 

Опубліковано

Вчора знайомий продав мені комплект. На мою думку цікавий, хоч і старий. 

Мамка Гігабайт на х79 чипсеті, сокет 2011. 

Проц і7-7930К (6/12)

і оперативки насипав 32Гб (8х4гб)

Без охлада. 

Подібні комплекти в Україні стартують від 100 у.о. (без озу, або з гіршим процом).

Якщо що - то пересилка в Україну 10Є. 

можу переслати :)

Опубліковано (змінено)

Прокоментуйте як саму збірку так і ціни. Немає тут відверто підозрілих цін? Бо не всі продавці на ОЛХ з цим товаром внушають довіру

image.png.6304300fd09f1e6478ea6e10e0114e45.png

Змінено користувачем nickel
Опубліковано (змінено)
В 20.06.2026 в 23:09, nickel сказав:

Прокоментуйте як саму збірку так і ціни. Немає тут відверто підозрілих цін? Бо не всі продавці на ОЛХ з цим товаром внушають довіру

image.png.6304300fd09f1e6478ea6e10e0114e45.png

Деталі нові чи бу?

ну і сходу - ддр5 память в такій збірці це недоречна трата грошей, фішка 1700 в тому і є шо можна зібрати на значно дешевшій ддр4.

ддр5 на частоті 6000 в іграх дає максимум 15% приросту продуктивності порівняно з ддр4 3200, а найчастіше взагалі 5-10%

якщо ддр5 на менших частотах - ріниця з ддр4 3200 практично зникає і це на потужніших ЦПУ ніж 12400

порівняй ціни на ддр5 і ддр4 і вирішуй чи воно тобі тра) я про ддр5 

особисто я собі зібрав на ддр4 + і7 12700 

краще вже купити потужніший ЦПУ чи більше диска за цю різницю в ціні на ОЗУ

Опубліковано
В 21.06.2026 в 23:01, Litovets сказав:

Деталі нові чи бу?

ну і сходу - ддр5 память в такій збірці це недоречна трата грошей, фішка 1700 в тому і є шо можна зібрати на значно дешевшій ддр4.

ддр5 на частоті 6000 в іграх дає максимум 15% приросту продуктивності порівняно з ддр4 3200, а найчастіше взагалі 5-10%

якщо ддр5 на менших частотах - ріниця з ддр4 3200 практично зникає і це на потужніших ЦПУ ніж 12400

порівняй ціни на ддр5 і ддр4 і вирішуй чи воно тобі тра) я про ддр5 

особисто я собі собі зібрав на ддр4 + і7 12700 

краще вже купити потужніший ЦПУ чи більше диска за цю різницю в ціні на ОЗУ

З самого початку я так і планував на ддр4, але попала на очі ця мамка на ддр5, встановлювалася на пк, але магазин дає 2 роки офіційної гарантії. Аналогічні на ддр4 з віфі коштують дорожче, різниця в ціні була якраз такою, що перекривала різницю в ціні оперативки. 8000 за 32гб ддр4 і 9800 за 32 ддр5. Але оперативку і відяху вже продали, і у інших продавців 32гб оперативки ддр5 коштують від 15000 грн. Тобто вже дійсно не так цікаво, як було вчора.

Я більше переживав за відеокарту, занадто приваблива пропозиція була на олх. По опису карта нова, 3 роки гарантії, а по ціні дешевше ніж бу. Але і її вже немає. Тому збірка вже неактуальна, а питання і далі не закрите

Опубліковано (змінено)
В 21.06.2026 в 23:39, nickel сказав:

З самого початку я так і планував на ддр4, але попала на очі ця мамка на ддр5, встановлювалася на пк, але магазин дає 2 роки офіційної гарантії. Аналогічні на ддр4 з віфі коштують дорожче, різниця в ціні була якраз такою, що перекривала різницю в ціні оперативки. 8000 за 32гб ддр4 і 9800 за 32 ддр5. Але оперативку і відяху вже продали, і у інших продавців 32гб оперативки ддр5 коштують від 15000 грн. Тобто вже дійсно не так цікаво, як було вчора.

Я більше переживав за відеокарту, занадто приваблива пропозиція була на олх. По опису карта нова, 3 роки гарантії, а по ціні дешевше ніж бу. Але і її вже немає. Тому збірка вже неактуальна, а питання і далі не закрите

Нічого дивного, на олхі часом проскакують цікаві по ціні пропозиції, певно хтось хоче швидко продати кармплектуючі після апгрейду. Сам так недавно зробив - комплект на 1200 який я тут згадував продався по цікавій ціні в той же день))

А якісь перекупи-зборщики ну дуже швидко реагують на вкусноту) за ними не встигнеш)

До речі тут на борді якийсь чувак продає 4070 супер за абсолютно неадекватні 29 чи 28к

і якшо погодиться на цілком відповідну ціну в 23-24к то варіант непоганий, такої карти ще вистачить і вистачить.

Опубліковано
В 22.06.2026 в 00:26, Litovets сказав:

Нічого дивного, на олхі часом проскакують цікаві по ціні пропозиції, певно хтось хоче швидко продати кармплектуючі після апгрейду. Сам так недавно зробив - комплект на 1200 який я тут згадував продався по цікавій ціні в той же день))

А якісь перекупи-зборщики ну дуже швидко реагують на вкусноту) за ними не встигнеш)

Воно часом цікаве, а часом можна на бабки попасти, відяху ж на відділенні не перевіриш. Оперативка була цікава, по опису зрозуміло, що не кидок, а от відяха викликала великі сумніви і продавець на повідомлення не відповідав.

Перекупам легше, вони в темі, а я останній раз комп купляв на 775 сокеті і він був останнім як зараз 1851. Мені треба гуглити на сумісність, порівнювати ціни з магазинними і т.д. 

Опубліковано

В Німеччині б.в. ПК такої конфігурації вартує 850Є.  На 150Є дешевше, ніж в Україні новий. 

WWW.KLEINANZEIGEN.DE

Ich verkaufe meinen Gaming PC Der PC ist in sehr gutem Zustand und läuft super smooth Ideal für...,Gaming PC | RTX 4060 Ti 8GB | 32GB...

або такий

WWW.KLEINANZEIGEN.DE

Verkaufe meinen PC mit folgenden Komponenten: Intel i5 12400f 6 Kerne - 2,5 GHz Basistakt 4,4 GHz...,Amd Radeon Rx6800, i5 12400f...

Опубліковано
В 23.06.2026 в 00:08, Zheny@ сказав:

В Німеччині б.в. ПК такої конфігурації вартує 850Є.  На 150Є дешевше, ніж в Україні новий.

Як думаєш, чого так? Це ж не адекватно за б.у. стільки просити. Чи він цього набагато дорожче новим купував, ніж в Україні можна було б ?, але навіть це не виправдання, бо потрібно відштовхуватись від сучасної ціни нового такого, або подібного по продуктивності.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...