Перейти до змісту

Реєстрація газових плит і "поверхонь"


AID

Рекомендовані повідомлення

Прочитав новину - що наш Волиньгаз подобрішав і готовий безплатно "прийняти в експлуатацію самовільно встановлене газове обладнання".

"«Волиньгаз» пропонує волинянам до кінця листопада 2015 року безкоштовно узаконити газову колонку, котел чи плиту"

новина

Розумію, що газовий котел і колонка - то серйозні прилади і потребують спеціалістів монтажників і провірки газовиками, а от газові плити коли попали в цей перелік?

Коли стали вимагати реєструвати газові плити? Хтось до вас приходив і питав модель і документи на встановлену плиту? особливо якщо їй 10-20 років (в багатьох такі стоять).

Чи правомірне вимагання документів на підключення плити газовиками, якщо прийдуть "провірити вент. канал"?

Чи ця затія - окозамилювання для встановлення лічильників:

"Також споживачам, які використовують природний газ для приготування їжі та підігріву води буде безкоштовно встановлено газовий лічильник."

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

диявол криється як завжди в деталях - пакет документів потрібно збирати з усіма дозволами, обслуговуваннями і обстеженнями - за це треба платити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Читайте "ПРАВИЛА безпеки систем газопостачання", ЗАТВЕРДЖЕНі Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, від 15.05.2015 № 285, Зареєстровано в Міністерстві юстиції України від 08 червня 2015 р., за № 674/27119, опубліковані 07.07.2015.

Звідти:

газове обладнання громадських, адміністративних та житлових будинків - газові прилади і пристрої, апарати та агрегати (повної заводської готовності), які використовують газ як паливо для приготування їжі, гарячого водопостачання та опалення;
5.5. Заміна газового обладнання виконується за заявою власника (орендаря (наймача)) до газорозподільного підприємства суб’єктом господарювання, який має дозвіл на виконання зазначених робіт, виданий центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.

Заміна обладнання оформлюється ескізом у разі заміни газового обладнання без зміни функціонального призначення, потужності та системи димовідведення. В інших випадках - з оформленням виконавчо-технічної документації.

Відключення газу перед заміною газового обладнання здійснюється газорозподільним підприємством за заявою власника (балансоутримувача та/або орендаря (наймача)). Пуск газу після заміни газового обладнання проводиться газорозподільним підприємством за зверненням власника (балансоутримувача та/або орендаря (наймача)) після проведення інструктажу із безпечної його експлуатації.

Документи щодо заміни газового обладнання передаються до архіву газорозподільного підприємства.

5.9. Проектна документація на монтаж додаткових газових плит та побутових лічильників газу, переустановлення газових плит у межах приміщення, в якому вони встановлені, лабораторних пальників, які не вимагають відведення продуктів згорання в димоходи, може бути представлена ескізом, складеним суб’єктом господарювання, що здійснює обслуговування. Ескіз затверджується керівником обслуговуючого підприємства.

Щодо безкоштовних лічильників - то це урядова програма ще з часів Януковича. Я "радий", що Ви про неї взнали тільки зараз.

Чи правомірне вимагання документів на підключення плити газовиками, якщо прийдуть "провірити вент. канал"?

Газовики не перевіряють вентканали. Газовики вимагають акт перевірки. Його дає багато організацій в Луцьку, в т.ч. і я. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щодо безкоштовних лічильників - то це урядова програма ще з часів Януковича. Я "радий", що Ви про неї взнали тільки зараз.

про неї давно відомо, як і те, що після зменшення норм споживання газу в кілька разів ставити лічильник стало не вигідно.

в т.ч. й коли установка безплатна, а фактичне використання газу перевищує встановлені норми на 1 людину.

"Якщо у помешканні замінений газовий прилад і наявні усі документина нього, то споживач може просто надати до ПАТ «Волиньгаз» цей пакет документів..."

про які документи йде мова: чек, гарантійний талон, сертифікати? а якщо газова плита б/у без документів чи завезена, наприклад, в Польщі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

про які документи йде мова: чек, гарантійний талон, сертифікати?

Газовики наголошують: перелік необхідних документів та консультації з приводу перевірки та оформлення самовільно встановленого обладнання можна отримати за телефоном Єдиного вікна ПАТ «Волиньгаз» (0332) 77-69-08 або на безкоштовний зі стаціонарних телефонів – 0-800-501-406.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...