Перейти до змісту

Який газовий котел обрати на заміну старому?

jack74

Рекомендовані повідомлення

Стоїть питання заміни старого "совдепівського" котла на щось сучасніше, економічніше... Але по мінімальних капіталовкладеннях. Тобто суперВісманиВайланти відпадають. Потрібно щось типу Красилівського "Атона" ("ATON") чи Красилівського "Вулкана" ("KORDI")... ATON=KORDI ???

А чи може Житомирського "Житомира" ("Атем")? А може Рівненський "Данко"...? Короче, потрібно щось недороге, але й не повне г..но.

Система без насоса, тобто природня циркуляція. Димохід. Опалювальна площа десь 75кв.м.

Запитання, в принципі, стоїть не так "який кращий", а "який 100% г..но" і якого точно не варто брати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Атон+циркуляційний насос.

Колонка присутня?

Якщо маєш якісь пільги чи оформляєш субсидії, а колонки немає то на пару приблизно 9 кубів з приписаної людини буде менша норма. Вихід купуєш двохконтурний котел, користуватись ним не обов'язково основне зареєструвати по ціні було чуть дорожче.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

колонка є, окрема. Пільг та субсидій нема. Насоса ставити не планую, не бачу сенсу.

А чому Атон?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

колонка є, окрема. Пільг та субсидій нема. Насоса ставити не планую, не бачу сенсу.

А чому Атон?

В мене такий стоїть :) вже більше 7 років нарікань не було. Простий як двері. автоматика sit не вимахується. і пейзаж на кухні не портить. ККД приблизно у всіх однаковий.

Якщо дадуть якісь серйозні знижки на Данко чи Атем можна брати і їх проблем з ними як правило не буває. а от насос реально пришвидшує розгон тепла по хаті правда трохи жужить. Якщо батареї чавунні і хочеш економити бери насос. Та і в любому магазині те ж саме скажуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Данко-8 С не интересует?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а от насос реально пришвидшує розгон тепла по хаті правда трохи жужить. Якщо батареї чавунні і хочеш економити бери насос.

розгон - так, а от економії від насоса немає, це фантазії.

victor64, вісімка трішки заслабенька

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

При нинішній ціні на газ подумайте можливо про твердопаливний...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та думав, звичайно, але те заготовляння-рубання-підкидання-прочищання-ітд нівелює і відштовхує. Альтернатива газу - це тема інших тем :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 місяця потому...

Після закінчення опалювального сезону планую поміняти газовий котел. Зараз використовується (вже більше 20 років) КСТГ-12 з автоматикою АБГ-20, опалювальна площа 88 м.кв. Стара система опалення: чавунні радіатори, труби подачі і зворотні діаметром від 50 до 20 мм, розширювальний бачок десь на 20 літрів. Переробляти опалювальну систему не планую, лише поставити новий газовий котел, можливо, з циркуляційним насосом.

Порадили ось такий котел TermoBar KS-GV-12.5DS

http://m.ua/desc/termobar-ks-gv-12-5ds/

Кажуть, що барівськи котли надійні (італійська автоматика eurosit) і довговічні.

Ще питання: заміну котла мають робити працівники Волиньгазу? Якщо буде поміняний котел (місце встановлення не міняється), чи потрібно переробляти планіровку?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наскільки я здогадуюсь, по правилам Волиньгазу вони:

1. мають дати дозвіл на твою заяву про заміну котла і внесення змін в техдокументацію;

2. зробити проект заміни котла (по твоїй заяві і за твої, звичайно, гроші);

3. провести підключення (контроль підключення) котла до газової магістралі (і до комина, якщо димоходний). Паралельно з цим вони перевірять, чи ти витримав всі вимоги (об'єми повітря, притяжна вентиляція, нежитлове приміщення, і т.ін.)

Сам монтаж котла, в принципі, може робити будь-хто, але газовики можуть захтіти "акт виконаних робіт" від тої фірми, що робила, і затребувати сертифікат тієї фірми на такі роботи. Тобто, монтаж повинна виконувати фірма, котра має сертифікат на такі роботи... (робити може будь-хто, а папери потрібно буде мати від потрібної фірми ;))

Звичайно, можу помилятись, сам ще цього не проходив.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

53 минуты назад, jack74 сказал:

Наскільки я здогадуюсь, по правилам Волиньгазу вони:

1. мають дати дозвіл на твою заяву про заміну котла і внесення змін в техдокументацію;

2. зробити проект заміни котла (по твоїй заяві і за твої, звичайно, гроші);

3. провести підключення (контроль підключення) котла до газової магістралі (і до комина, якщо димоходний). Паралельно з цим вони перевірять, чи ти витримав всі вимоги (об'єми повітря, притяжна вентиляція, нежитлове приміщення, і т.ін.)

Сам монтаж котла, в принципі, може робити будь-хто, але газовики можуть захтіти "акт виконаних робіт" від тої фірми, що робила, і затребувати сертифікат тієї фірми на такі роботи. Тобто, монтаж повинна виконувати фірма, котра має сертифікат на такі роботи... (робити може будь-хто, а папери потрібно буде мати від потрібної фірми ;))

Звичайно, можу помилятись, сам ще цього не проходив.

Дякую за пояснення. Свого котла ще не встиг поміняти?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ні, поки... як завжди - "зненацька прийшла зима" :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

11 годин тому, jack74 сказано:

ні, поки... як завжди - "зненацька прийшла зима" :)

Який саме вибрали котел?Також поміняти хочу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та ніякий поки...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

Я собі взяв двухконтурного Vailant 280 б/в 5 років тому за ціною яка тоді =вартості вітчизняних нових. Роботою котла задоволений. Поки що проблем з ним ніяких не було. Не треба ніяких колонок, бойдерів, додаткових насосів встановлювати. Опалювальна площа в мене 130 квадратів. В самий холодний зимовий місяць котел споживає 250-300 кубів газу. Так, будинок утеплений.

Мій дядько користується таким же вже років з 10, тільки в нього модель котла трішки старіша і потужність котла трохи менша. Він опалює двокімнатну квартиру, то вкладається в 100-150 кубів в зимові місяці. Котли всі брали в Рожищах.

0501555969 Юрій Юрійович

Якщо вам цікаво, наберіть його, думаю інформації отримаєте більше від нього.

Він котли ті продає і обслуговує, і папери необхідні для газового видає. Багато моїх знайомих брали в нього котли і всі задоволені.

Це не реклама, це просто мій відгук.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вже майже визначився з газовим котлом. Ще поки відкрите питання, який вибирати одноконторний чи двохконтурний. Більше схиляюся до двохконторного з відкритою камерою згорання:   TermoBar KS-GV-12.5DS  http://m.ua/desc/termobar-ks-gv-12-5ds/

або одноконторний            

Також цікавить з практичної сторони краще відкрита камера згорання чи закрита?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а який комин? якщо старий не гільзований, то тільки турбо (закрита камера) з коаксіальним димоходом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Комин старий, негільзований. Планую поштукатурити його ззовні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

17 хвилин тому, n_a_p сказано:

а який комин? якщо старий не гільзований, то тільки турбо (закрита камера) з коаксіальним димоходом.

не зрозумів твого причинно-наслідкового ланцюга... До чого тут гільзований чи не гільзований і турбо? Турбо ставиться там, де нема взагалі димохода, а димоходи гільзують, щоб менше руйнувались з-за низької температури продуктів згоряння сучасних котлів

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

постивив котел  димоходний. через 2 роки почав сипатися комин. після того як поштукатурили і обшили, в хаті з"явилися затьоки на комині. зараз стоїть вже декілька років турбо. просто якби тоді сказали що комин буде рушитися, то відразу ставив би з закритою камерою згорання. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про те я й кажу. В сучасних котлах КПД набагато вищі, ніж в старих, дим в трубу йде холодний, комин не прогріває, в комині створюється дуже агресивне середовище, яке його інтенсивно руйнує. Тому старі комини для нових котлів або гільзують, або добре утеплюють. Хоча гільзування, звичайно, краще. ...але й дорожче.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...