Перейти до змісту

Якою прогою відформатувати вінт з вінди?

sobiratel

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

На SSD стоїть WIN7 X64. На іншому - ХР. Якою прогою чи утилітою відформатувати той вінт, де стоїть ХР?

Опубліковано

Після Акроніса, перестала запускатись система. Поп"ю чаю. Потім попробую щось інше. Дякую.

Опубліковано
:0161: Та я ж трошки розбираюсь... Просто він(той, що треба форматнути) з прапорцем:) Хай но я зніму той прапорець,- тоді має получитись.
Опубліковано
  В 03.09.2015 в 21:49, sobiratel сказав:
Після Акроніса, перестала запускатись система. Поп"ю чаю. Потім попробую щось інше. Дякую.

Якщо на тому вінті де стоїть сімка, нема розділу в 100Мб(чи 350, як яка вінда), то бутовські файли сімки були на тому вінті де ХР, вот тобі і не грузиться. ПРосто коли ставив сімку неправильно зробив при виборі роздулу.

Опубліковано

Вихід- переставляти вінду? І чи може це бути причиною повільної роботи SSD? І коли я хочу щось зробити з іншим ХР-шним вінтом, то мені кажуть, що там система, хоча я його вже форматнув. Вінду ставив не я:)

Опубліковано

Хотів зробити образ системного SSD, щоб не "паритись" і переставити вінду так, як ви тут радили. Не можу образ створити або заархівувати..

Опубліковано

Так блін, мені форматнути хватило б вікна шо зпропонував дімон,

Так коли ставили 7 куди загружчик став?

Ясно десь став, значить:

1) прапорець значить що розділ активний, тобто з нього грузитися тра,

2) шоб відновити 7 тре взяти диск з установщиком, загрузитись із нього і взяти відновлення(непамятаю як правильно)

прога вам сама скаже шо найшла 7 і запропонує все поправити(в кращому випадку)

В гіршому ви неволодієте cmd і накатаєте 7 наново,

І взагалі краще таке давати робити спеціалісту а то я сам кран починю, електрику зроблю, тут і до вінди добрались, а в результати виходить в тридорого і тра відновлювати важливу інфу

ПЕРШ НІЖ РОБИТИ ТРЕ ЧИТАТИ ІНСТРУКЦІЮ І ІНТЕРНЕТ

Опубліковано

Якщо не хочеться ставити і налаштовувати заново вінду і переставляти весь софт, можна спробувати поставити паралельно "тимчасову" вінду в дуал-бут, щоб вона при установці створила загрузочний розділ.

SSD підключити до якогось робочого компа з робочою віндою, тоді в тому віконечку, яке Deemon вказав, зменшити розділ з твоєю віндою гігабайт на 30. Тоді SSD поставити в свій комп і встановити "тимчасову" вінду 7, в процесі встановлення створити розділ в тих нерозмічених 30 гігабайтах і обрати його як шлях для встановлення.

Вінда створить окрім розділа під вінду ще прихований бут-розділ.

Після установки вінди загрузитись вже в твою рідну вінду (буде доступно меню завантаження однієї або іншої системи), знову зайти в те віконечко, яке показав Deemon, там видалити той тимчасовий 30-гіговий розділ і розтягнути твій основний розділ на те місце, що звільнилось.

Ну так, чисто ТЕОРЕТИЧНО це може спрацювати, але гарантій ніяких, треба пробувати :)

Опубліковано

Забагато порад як на одну людину ;)

Все і неперепробуєш, якщо ще треба і існуючий розширити то певно краще акроніксом з флешечки загрузитись

Опубліковано

7-ка стояла на окремому 320-гіговому вінті. Потіи на SSD поставив таку ж сімку. Поки ставив проги - працював на простому. Коли поставив, почав працювати тільки з SSD і щоб збільшити місце- хотів видалити вінду на 320-ці. Видалив і пересталась запускатись 7-ка на SSD. От при спробі архівувати видає помилку. І форматований 320 вінт має позначку активний. А мій SSD не мав. Я зробив його активним. Але з 320 більше нічого не можу зробити. Набратись терпіння і переставляти всі проги напевно, треба. Тільки казали, що вінду на SSD треба якось по особливому ставити і відформатувати особливими утилітами, щоб він видавав заявлену швидкість, а не так, як в мене - меншу. І вінда загружається за 35-39 с, що напевно забагато, як для SSD.

Опубліковано

"С ума сойти" скільки зайвих непотрібних операцій. Для чого було ставити паралельно дві однакові системи? Я б вимкнув би хард і з нуля встановив би систему на SSD, а потім, коли все вдало стало переніс би потрібні файли з харда і тоді б уже переформатанув би його.

Ладно, що зроблено-те зроблено

Щоб SSD швидко працював в біосі треба йому включити AHCI. І треба,щоби материнка підтримувала NSQ та TRIM.

Щоб зробив би зараз в такій ситуації я. Однозначно перевстановив на SSD вінду з нуля. Якщо інфа на харді цінна то відновив би її, якщо ні, то зробив би низькорівневе форматування його, наприклад прогою LowLevelFormat і стандартними інструментами вінди (як писалося тут) розбив би і фідформатував в NTFS.

Опубліковано

Дивні люди, постійно намагаються знайти проблему на свою п'яту точку.

Поставити вінду на ssd і всі необхідні програми - кілька годин, але бажання клонувати засмічену вінду привело до тривалого сексу над компом. Невже лінь перемагає розум?

Опубліковано
  В 05.09.2015 в 07:14, madkot сказав:

Дивні люди, постійно намагаються знайти проблему на свою п'яту точку.

Поставити вінду на ssd і всі необхідні програми - кілька годин, але бажання клонувати засмічену вінду привело до тривалого сексу над компом. Невже лінь перемагає розум?

Секс я люблю, особливо, коли після нього добавляється досвіду:). Ставив вінду з флешки не я, не знав, що треба інші харди відключити. Щоб знести вінду на іншому вінті і ставити на SSD, часу не було. Проблеми виявив вже після роботи, я про швидкість. Хоча, в загальному прогрес є. GTA V стоїть на іншому вінді. На максимальних підторможувала, коли переніс ярлик на SSD і почав запускати з нього - тормози зникли. Відео і музичні проги, які вимагають багато ресурсів швидше працюють. Але прийдеться переставляти, бо задіяний якимсь чином вінт D. Переставляння прог займе не пару годин, а день-два. Багато мультимедійних. Але дякую небайдужим.

P.S. Не думаю, що ви з дитячого садка все знали про SSD :). " ..И опыт, сын ошибок трудных". :)

Опубліковано
  В 05.09.2015 в 07:41, sobiratel сказав:

P.S. Не думаю, що ви з дитячого садка все знали про SSD :). " ..И опыт, сын ошибок трудных". :)

Так то воно так. Але краще прочитати про "граблі" інших (благо є безмежний інет), ніж наступати на них самому ("на чужих ошибках учатся")

Опубліковано
  В 05.09.2015 в 07:41, sobiratel сказав:

Секс я люблю, особливо, коли після нього добавляється досвіду:). Ставив вінду з флешки не я, не знав, що треба інші харди відключити. Щоб знести вінду на іншому вінті і ставити на SSD, часу не було. Проблеми виявив вже після роботи, я про швидкість. Хоча, в загальному прогрес є. GTA V стоїть на іншому вінді. На максимальних підторможувала, коли переніс ярлик на SSD і почав запускати з нього - тормози зникли. Відео і музичні проги, які вимагають багато ресурсів швидше працюють. Але прийдеться переставляти, бо задіяний якимсь чином вінт D. Переставляння прог займе не пару годин, а день-два. Багато мультимедійних. Але дякую небайдужим.

Друже, коли я ходив у садочок, тоді і ПК не було взагалі, тобто були, але розмірами з кімнату, або мінімум величезний холодильник і лише кілька штук на місто. Секс кажеш любиш )) та ми всі любимо, коли він приносить заловоення, але поки що комп трахає тебе, а не ти його.

Длсвід штука класна, але у вас - сучасної молоді є те, що у нас не було - гугл і не користуватись цим це є більш зло ніж отримувати ось такий досвід.

Опубліковано

Дякую, за словосполучення "сучасної молоді" :))) Недавно святкував 50-річчя:) Вмію: "перешивати" БІОС, ставити вінду (з2002 року, тоді ще 95), на 775 СОКЕТ ставити ксеони з перехідниками, збирати компи з нуля і багааато іншого, я вже не кажу про відеокліпи і фанери:) От з SSD стикнувся вперше і ставив мені комп"ютерщик вінду з флешки. Якби сам,- може й гугли в би:)

Опубліковано

Любите танцювати гопака за своїм комп'ютером?)

Все простіше робиться.

Перше що потрібно зробити коли підключаєте ссд - це поставити його у сата порт 1, щоб він був перший у ланцюгу завантаження вінтів.

Друге що треба зробити - це в біосі поставити загрузочним саме один ссд, а не всі вінти які підключено до ПК.

Якщо зробите ці два кроки, у вас на з'являться проблеми при завантажені коли відключите чи відформатуєте будь-який другорядний вінт.

Опубліковано

По останній пораді- як в біосі поставити загрузочним лише ССД?

А може інші 2 харди просто від"єднати на час установки вінди 7?

Опубліковано
  В 06.09.2015 в 19:12, sobiratel сказав:

По останній пораді- як в біосі поставити загрузочним лише ССД?

А може інші 2 харди просто від"єднати на час установки вінди 7?

Як в одному з фільмів, терзают меня смутные сомненья, з ваших слів Вмію: "перешивати" БІОС, ставити вінду (з2002 року, тоді ще 95), і не в змозі виставити пріорітет загрузки...? :0144:

Опубліковано

Щось доказувати не буду. Вмію не тільки те, що написав. Протсо, иені здається образ 7 чи глючний, чи не підходить до мого заліза. Я про те, що "зніс" і 7 і ХР. Щоб хоч якось зайти в нет,- поставив ХР поки що. Щодо БІОСу - там трошки не так пояснили, або я неправильно зрозумів. Багато всякої інфи. Скоріше всього- вінда 7 стала на ССД криво. І від того швидкість менша від заявленої. Попробую інший загрузочний взяти. Дякую за консультації.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...