Перейти до змісту

Потрібна порада ! Вбивство чи нещасний випадок?

paksivatova

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Біда сталася з близьким родичем - молодим хлопцем 27 років

Сиротами стали дівчинка 4 місяці та хлопчик 8 років

Батькам та дружині сказали ,що справа не виграшна

Але я думаю що це не так і буду вдячна за підказки

Як це сталося : купило молоде подружжя півбудинку,робили поступово ремонт

Робив брат проводку , електроенергію відключив - лишилося підключити лічильник

Але мав необережність - доторкнутися до газової труби ,а по ній йшов ток - і пішов на той світ

Була незалежна комісія - постановила,що з братової сторони все гуд,а у власників другої половини будинку купа порушень,їм ніби штрафи якісь будуть

Тобто ток йшов від сусідів по газовій трубі

До того ж ,нещодавно газ підключали - врізали від сусіда ,горгаз не зробив заземлення

Адвокат сказав,що справа не виграшна

А виграшна буде лише тоді,коли сусід визнає свою вину

Чи дійсно це так ?

Опубліковано

А вина сусіда в чому? Він спецом, пустив електрику по трубах? Чи він в принципі знав, що вони під напругою? Треба спочатку розбиратись, в чому, з технічної точки зору проблема - проблеми з проводкою, чи проблеми з газовими трубами, хто їх коли здавав у експлутацію, хто і коли дозволив їх передачу в експлуатацію і написав, що все Ок.

П.С.: Стикався з аналогічною ситуацією, але, на щастя, без таких жахливих наслідків. Знайома полізла в душ, по воді з душа почало бити током, заціпеніла у ванній, почали відмовляти легені, поруч у ванні була і дитина, чоловік почувши, що щось не так, прибігши просто шваброб "вибив" дружину з ванни. У швидкій потім ще була зупинка серця... По факту проблеми з проводкою у сусідів, і ніхто ні за що не був притягнутий до відповідальності, можливо, просто, і не сильно хотіли, але про ситуацію точно знали компетентні органи....

Опубліковано

Може кваліфікуватись як ненавмисне чи з необережності вбивство. Хоча кримінал це штука неоднозначна.

Опубліковано

Що треба:

1. Визначати, хто саме вніс зміни до системи, що вона стала пропускати струм.

2. Якщо незаконно, то хто замовник, хто виконавець робіт.

3. Якщо законно, за ланцюгом: проектант (дивитись проект)-замовник (хоча, сумнівно в цьому випадку)-дозвільна установа-виконавець робіт. Де саме, в цьому ланцюгу, було діяння.

4. Яким був умисел: прямий чи непрямий.

5. Кваліфікація злочину. Як на мене, виходячи з того, що Ви описали - це ч.2 ст. 275 КК України:

Стаття 275. Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд

1. Порушення під час розроблення, конструювання, виготовлення чи зберігання промислової продукції правил, що стосуються безпечного її використання, а також порушення під час проектування чи будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов'язана дотримувати таких правил, якщо це створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого, -

караються штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.

2. Те саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, -

карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

І купа різноманітних експертиз.

І наостанок. Раджу, як адвокат (зокрема, по криміналу) - такі питання на форумі не вирішуються. Тим більше, щодо можливих кримінальних справ. Ідіть до адвоката.

Опубліковано

Щодо того - вбивство чи ні. Кваліфікація ч.2 ст.275 охоплює смерть людини, тобто, охоплюється об'єктивною стороною злочину. Не треба кидатись "громкімі словамі". Вбивство - це трохи інша справа в такому випадку.

Опубліковано

Щодо того - вбивство чи ні. Кваліфікація ч.2 ст.275 охоплює смерть людини, тобто, охоплюється об'єктивною стороною злочину. Не треба кидатись "громкімі словамі". Вбивство - це трохи інша справа в такому випадку.

Згоден тим більше з криміналом мати справи майже не доводилось. Але якщо наприклад сусід спецом кинув провода на газову трубу ну мало лі нажрався і думає що ніхто трубу не чіпав. Є умисел.

Опубліковано

Є умисел.

В будь-якому непрямий. Читаємо ст.24 КК України: Непрямим є умисел, якщо особа усвідомлювала суспільне небезпечний характер свого діяння (дії або бездіяльності), передбачала його суспільне небезпечні наслідки і хоча не бажала, але свідомо припускала їх настання.
Опубліковано

Звідкіля напруга по газовій трубі ? Електро-газовий котел у сісідів ?

варіант 1 - сусід крав електроенергію

варіант 2 - у сусіда нанотехнологічний іонний електричний котел

Знайома полізла в душ, по воді з душа почало бити током, заціпеніла у ванній

ванна знайомої не була заземлена, що теж є порушенням

Опубліковано

Що треба:

1. Визначати, хто саме вніс зміни до системи, що вона стала пропускати струм.

2. Якщо незаконно, то хто замовник, хто виконавець робіт.

3. Якщо законно, за ланцюгом: проектант (дивитись проект)-замовник (хоча, сумнівно в цьому випадку)-дозвільна установа-виконавець робіт. Де саме, в цьому ланцюгу, було діяння.

4. Яким був умисел: прямий чи непрямий.

5. Кваліфікація злочину. Як на мене, виходячи з того, що Ви описали - це ч.2 ст. 275 КК України:

Стаття 275. Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд

1. Порушення під час розроблення, конструювання, виготовлення чи зберігання промислової продукції правил, що стосуються безпечного її використання, а також порушення під час проектування чи будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов'язана дотримувати таких правил, якщо це створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого, -

караються штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.

2. Те саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, -

карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

І купа різноманітних експертиз.

І наостанок. Раджу, як адвокат (зокрема, по криміналу) - такі питання на форумі не вирішуються. Тим більше, щодо можливих кримінальних справ. Ідіть до адвоката.

буду вдячна за пораду - хто хороший адвокат в Луцьку і спеціалізується по таким справам

Опубліковано

Кхм. Я навіть не знаю кого Вам порадити. Можу сказати куди НЕ ЙТИ: не йти до адвокатів, які на Б.Хмельницького, де колегія.

На холівар від інших дописувачів типу "а чого, мені допомогли" і т.д. - відповідати не буду. В мене своя думка.

Опубліковано

Кхм. Я навіть не знаю кого Вам порадити. Можу сказати куди НЕ ЙТИ: не йти до адвокатів, які на Б.Хмельницького, де колегія.

Out of curiosity: чому?

Опубліковано

Звідкіля напруга по газовій трубі ? Електро-газовий котел у сісідів ?

варіант 1 - сусід крав електроенергію

Знайома полізла в душ, по воді з душа почало бити током, заціпеніла у ванній

ванна знайомої не була заземлена, що теж є порушенням

Як ви заземлите акрілову ванну ?

Опубліковано

акрилова ванна не повинна битись струмом

струмом билась вода, а не ванна. Фаза на воді, "земля", наприклад, на мокрій стіні, на яку обперлась та знайома.

непідходящий варіянт, так як

доторкнутися до газової труби ,а по ній йшов ток

До ТС - то звідки на газовій трубі опинилась напруга? Є якась інформація? Бо в цьому дійсно вся суть...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...