Перейти до змісту

XPERIA X1: первый Windows-смартфон Sony Ericsson с QWERTY клавиатурой и WVGA экраном

Рекомендовані повідомлення

http://www.3dnews.ru/news/xperia_x1_pervii...i_wvga_ekranom/

апарат по ідеі має бути супер :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо це все правда, і до того ж виробник не підведе з нормальним процесором (бажано PXA270 520MHz плюс апаратний відео акселератор) і хоча б 128 метрів оперативки -- я собі такий обов'язково візьму :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я б теж собі такий взяв би,але нюхом чую ,що ціна буде за штуку баксів ((((( а для мене це закруто на даний час (( та й коли пишуть що у Європі в другій половині 2008 року то в нас скоріше всього зьявится не раніше як в першій половині 2009

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І коштувати він скорше за все буде як половина збитого шпіонського літака.

Хоча цей апарат започаткує еру тихої смерті PDA і розвитку прогресивних смартів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хоча цей апарат започаткує еру тихої смерті PDA і розвитку прогресивних смартів.
Ти років п'ять був заморожений і тебе тільки розморозили? :smile3:

Ера, про яку ти говориш, почалася давно -- з виходом I-Mate JAM (Qtek S100), і згодом продовжилась з виходом ASUS P525, HTC Touch і інших апаратів, які перевели комункатори на WinMobile з розряду екзотики для хакерів і ентузіастів в розряд "для кожного".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну можеш мене вважати суб'єктом який щойно з крео-камери виліз.

Але я впевнений що смартів і звичайних PDA продається десь 50/50 (ІМХО).

У мене наприклад не виникало бажання купувати мобільні комбайни накшталт тих же ASUS P525, HTC Touch. І до останнього моменту переважала конфігурація телефон + окремо КПК.

Хотілось от чось такого як XPERIA X1.

Зручного, ергономічного, компактного.

P.S Це не привід для спору. Це моя персональна думка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хотілось от чось такого як XPERIA X1.

Зручного, ергономічного, компактного.

XPERIA X1 з його 3" дисплеєм на назву "компактний апарат" явно не тягне, так само як металічний корпус не асоціюється з "легкий". А зручне, ергономічне і компактне вже є -- HTC Touch. Його єдиним серйозним недоліком є проц -- TI OMAP850 200MHz. Якби там було щось на зразок Marwell PXA270 або щось з нових Qualcomm, то апарат був би просто супер. Особисто я думаю що HTC все ж випустить апарат схожий на HTC Touch, але з "начинкою" HTC Touch Dual (HTC Touch Slide) плюс SirfStarIII для GPS. Головне щоб WiFi лишили, бо в Touch Dual його немає.

В брата HTC Touch. Класна машинка. Особливо після того як я поставив туди клавіатуру PocketPCM Keyboard (з набором а-ля iPod). Але мені його потужності не вистачає.

Основним плюсом XPERIA X1 буде дисплей. Ну і будемо надіятись що механізм слайдера і якість клавіатури будуть на висоті. Було б добре якби в камеру оптичний зум всунули, благо мініатюрні модулі з оптичним трансфокатором вже є.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але я впевнений що смартів і звичайних PDA продається десь 50/50 (ІМХО).
Може і так, але не забувай що ті 50% комунікатори ВІДВОЮВАЛИ в КПК буквально за два-три роки. Так що ще за два-три роки КПК може зникнути як вид, або продаватись тільки в вигляді корпоративних рішень -- для агентів Coca Cola :0003:
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:0003: загрузив. ;)

Пішов вчити матчасть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Основним плюсом XPERIA X1 буде дисплей.

З 65К кольорів всього-то ?

Ну і будемо надіятись що механізм слайдера і якість клавіатури будуть на висоті.

Основна (не QWERTY) клавіатура, ІМХО, на вигляд, не зовсім зручна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а ти от скажи чесно, поклавши руку на серце -- ти в змозі розрізнити більше кольорів? :)

ІМХО всі ці "16 мільйонів кольорів" це всього-навсього маркетинговий хід.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а ти от скажи чесно, поклавши руку на серце -- ти в змозі розрізнити більше кольорів? :mdr:

А ти хіба ні ? Для експерименту попереключай їх у себе на компі у властивостях екрану і подивись на фотографію з портретом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а ти от скажи чесно, поклавши руку на серце -- ти в змозі розрізнити більше кольорів? :mdr:

Ну не скажи... Я на своем Asus часто замечаю неплавные переходы цвета, особенно при просмотре изображений (от просмотрщика это не зависит - проверял разными программами). Даже на видео замечал несколько раз! При том, что на экранах 262К цветов и больше все ОК.

В общем, заметно-то оно заметно, но для меня не критично. :D Хотя если выпустят в массовое производство устройства с такими сенсорными экранами, я буду только рад :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так і я про те кажу, що кишеньковий девайс явно не буде використовуватись для перевірки правильної калібровки кольорів на обкладинці журналу перед виводом на друк тиражем 100 тис екземплярів :(

ІМХО 65К цілком достатньо, якщо немає більше. А от різниці між 262 тис. і 16 млн кольорів особисто я на око не бачу. Є тут люди які бачать?

Тим більше, що якість відображення і видима кількість кольорів залежить не тільки від фізичної кількості кольорів, а і від калібрування дисплея, від заводських установок яскравості і контрасту. Тобто тут не вгадаєш, і іноді "правильний" дисплей з 65 тис кольорів буде показувати більш якісну картинку з більш плавними переходами, ніж деякі з 262 тис кольорів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ІМХО 65К цілком достатньо, якщо немає більше. А от різниці між 262 тис. і 16 млн кольорів особисто я на око не бачу. Є тут люди які бачать?

Є ! :( Тому, якщо б вибір був між екранами у 65 тис., 262 тис. і 16 млн. я б вибрав той, де більше кольорів. Звичайно, різниця між 262 тис. і 16 млн. не така помітна, як між 65 тис. і 262 тис.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я вибирав би той, в якого більш правильна заводська калібровка яскравості і контрасту :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прочитав тут обзорчик комунікаторів на Winmobile, і звернув увагу на таку детальку: "Напомним, что поддержка всего 65 тыс. цветов вызвана ограничениями операционной системы, а не прихотью производителей." А це значить, що всі кишенькові девайси на WinMobile мають 65К кольорів. І незважаючи на це, картинка на багатьох з них виглядає просто шикарно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 4 тижня потому...

Коммуникатор Sony Ericsson XPERIA X1 уже успел понравиться многим людям, и некоторые из них жаждут увидеть этот аппарат в продаже, но появилась информация, что в текущем году этого не произойдет.

Из недр компании Sony Ericsson в Интернет просочился документ, в котором проставлены даты релизов продуктов компании. Напротив XPERIA X1 стоит дата релиза 10.02.2009. Сообщается, что коммуникатор не может поступить в продажу, так как разработчик его операционной системы, компания Microsoft, не успевает выпустить новую версию ОС. Выпускать же на рынок недоделанный продукт, шведско-японский альянс не может себе позволить, так как среди своих клиентов имеет достаточное количество недовольных пользователей смартфона P990, который появился в продаже с сырой версией UIQ3.

Сейчас сложно сказать, насколько правдоподобна эта информация. С одной стороны, Windows Mobile 6.1 установлена на многих анонсированных устройствах других производителей, и никто из них не сообщал о задержках начала продаж. Однако, если вспомнить о слухах, которые утверждали, что Sony Ericsson XPERIA X1 будет работать под управлением Windows Mobile 6.5, то вполне возможно, что компания Microsoft не успевает ее доработать

Источник: Мабила

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://www.3dnews.ru/news/xperia_x1_pervii...i_wvga_ekranom/

апарат по ідеі має бути супер :)

А чому забули про Toshiba_G900

Операційна система: Windows Mobile 6 Professional

Процесор: Intel XScale PXA272 512 МГц

Пам'ять: 128 МБ RAM й 128 МБ ROM

Карти пам'яті: miniSD

Стандарти зв'язку: GSM 900/1800/1900/ UMTS 3G

Дисплей: TFT, 480х800 пікселів, сенсорний

Камера: 2 мегапікселі — основна, 0,3 — додаткова

Комунікації: USB 1.1, Bluetooth 1.2, Wi-Fi 802.11 b/g

Акумулятор: літій-іонний, 1320 мАг, 3,7 В

Розміри: 119х61х22 мм

Вага: 198 г

Він є вільно у продажу по ціні ~600$

Детально тут http://media.mabila.ua/ua/reviews/communic...w/toshiba_g900/

post-606-1205476809.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

alex1973, уже щупал в магазине. аппарат, как говорится, никакой. для такого разрешения очень мелкая диагональ - нифига не видно. сам аппарат громоздкий из-за толщины. клавиатура практически неюзабельная (мелкие тугие "бугорки")

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

alex1973, уже щупал в магазине. аппарат, как говорится, никакой. для такого разрешения очень мелкая диагональ - нифига не видно. сам аппарат громоздкий из-за толщины. клавиатура практически неюзабельная (мелкие тугие "бугорки")

А вот мой товарищ уже купил такую игрушку для мобильного форекса.

Жду его рецензии. На первый взгляд вроде ничего, если только не писать

много текста.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 9 місяців потому...

Корпуса коммуникаторов Sony Ericsson XPERIA X1 трескаются

30.12.2008 08:35

Если вы в ближайшем будущем собираетесь стать владельцем коммуникатора Sony Ericsson XPERIA X1, то вам следует учесть, что некоторые обладатели этого аппарата жалуются на появление трещин в корпусе.

48877o.jpg

Наиболее часто трещины возникают возле отделения для стилуса и аккумуляторного отсека. Также поступают жалобы от пользователей, у которых с корпуса облазит краска. Количество жалоб в данный момент еще не достигло такого уровня, чтобы отзывать все партию коммуникаторов XPERIA X1, но компания Sony Ericsson уже сделала заявление о том, что будет менять треснувшие корпуса по гарантии.

Интересно, не из-за этих ли трещин шведско-японский альянс отказался от сотрудничества с компанией НТС?

Источник: Мабила

Автор: Денис Болдырев

©

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Если вы в ближайшем будущем собираетесь стать владельцем коммуникатора Sony Ericsson XPERIA X1, то вам следует учесть, что некоторые обладатели этого аппарата жалуются на появление трещин в корпусе.

Нічого дивного нема. СоніЕріксон відмовилися від співпраці з компанією, яка виготовляла апарати (здається, НТС), і шукають іншого партнера. Думаю, це не просто так.

А ще мене прикро вразила продуктивність апарата, особливо при програванні відео. Якщо старі КПК з екраном 320х240 витягують практично будь-яке (крім ХДТВ) відео - то нові 640х480 з ним справляються проблемніше. А апарети з екранами 800х480 взагалі гальмують.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...