Перейти до змісту

Запитання до монтажників опалення - що це під котлом?

jack74

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня монтажникам систем опалення та систем гарячого водопостачання :)

Підкажіть, що це за деталі (вузли, арматура) встановлені під котлом? Крани-некрани, регятор тиску комбінований з краном...?

post-8369-0-59233700-1439532658_thumb.jp

post-8369-0-70199200-1439532662_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я ітішнік, але штука зліва схожа на зворотній клапан.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зворотній клапан трішки нижче (по фото)...

Це, виявляється, зі стандартної вайлантовської арматури, що йде в комплекті з котлом. Це все ж крани... Тільки от чим їх повертати? Це котел колеги, він викруткою пробував - злизуються грані прорізу на тому крані... Та й сильно він не пробував, бо був не впевнений, що то крани... Я от дивлюсь на фото, здається там всередині отвір під шестигранник зроблений... Може треба спеціальна ключ-викрутка, типу шестигранник з лопастями...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чим ті крани не вгодили? Навіщо їх крутити? Якщо котел справно працює, то, можливо, не варто йому заважати? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зліва це кран, під викрутку, справа зливний кран

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чим ті крани не вгодили? Навіщо їх крутити?

Дійсно, і навіщо крани крутити?... Чи ще простіше - навіщо ті крани взагалі?! ;) Певно, раз стало таке питання, значить є потреба їх крутити, нє? ;)

Потрібно перекрити воду, а як ти можеш побачити на фото, нормальний людський кран встановлений тільки на виході на контур опалення. А ці не піддалися викрутці, тому колега й засумнівався, чи крани це взагалі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не крутяться, бо закисли - в системі не підготовлена вода. Та й викрутка потрібна з широкою лопаткою.

ці крани потрібні для обслуговування котла і системи опалення (лівий і правий для перекриття системи, правий для зливу води\рідини з котла.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

vaz75, В тебе таке? Чи ти таким займаєшся? Під шестигранник грані там зроблені, чи то мені тільки ввижається?

9aN2Oh82sRY.jpg

(схожий кран зі спускним штуцером)

в системі не підготовлена вода

як вона може бути підготовлена, якщо це вода водопроводу, і йде в кран на кухню? :) То в систему опалення, в батареї можна підготувати, а тут... яку подають :)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не спеціаліст, але в мене таке було (Вайлант). Щоб не закисали, треба періодично їх відкривати\закривати (профілактика).

Я крутив викруткою, але як видно з фото, то там і під 6-ти граний ключ є отвір.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так от і я так дивлюся... Короче, питання, в принципі, можна вважати вирішеним, будем пробувати крути. Не буде піддаватись, забацаєм спец-ключ-викрутку :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

vaz75, як вона може бути підготовлена, якщо це вода водопроводу, і йде в кран на кухню? :) То в систему опалення, в батареї можна підготувати, а тут... яку подають :)

Повір, може. В ідеалі закачують дистильовану воду. Можуть і спеціальний антифриз, але то "забаганки" для багатих (це зайве).

Як мінімум запітка опалення води повинна (як і для гарячої води проходити через як мінімум фільтр грубої очистки, і бажано через фільтр-інгібітор (або магнітний).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ааа, ну так то коли ти собі сам воду качаєш :) з своєї скважини, через установки очистки-підготовки :) А тут - звичайний центральний водопровід. Ставити спец-системи заради аби крани не закисали занадто дорого :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ставити спец-системи заради аби крани не закисали занадто дорого :)

а ще заради теплообмінника?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо порівняти ціну теплообмінника (як запчастини, і то ще невідомо, чи полетить і коли) і системи корегування води (плюс ПОСТІЙНІ розхідники до неї), то сенсу все-одно нема

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо порівняти ціну теплообмінника (як запчастини, і то ще невідомо, чи полетить і коли) і системи корегування води (плюс ПОСТІЙНІ розхідники до неї), то сенсу все-одно нема

Ну не знаю. В мене на квартиру стоїть фільтр грубої очистки, а перед бойлером і пралкою - інгібіторний. Хоч, сфоткаю, які вони за 2 місяці.

А як часто ти зливаєш з котла воду? Думаю, ні разу. Тому якщо приїдуть специ і раз заповнять систему дистильованою водою то не дуже вже й дорого і накладно (система то закрита).

В дахових котельнях ціла система підготовки води стоїть на сольових розчинах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

vaz75, ти неуважно читаєш. Повторюю, це не контур опалення, де залив і вода там крутиться, а контур проточної води, з водопроводу в кран на кухні і в ванну.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...