Перейти до змісту

Незаконне будівництво (потрібна допомога).

Patrick

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Потрібна допомога чи консультація.

Доброго дня, пару днів назад поруч з моїм будинком у сільській місцевості (Волинська обл. с. Зміїнець) почалось будівництво 9-ти поверхового житлового комплексу.

На скільки мені відомо, згідно "ДБН 360-92" кількість поверхів будинків в сільській місцевості обмежена 4-а поверхами.

Будівництво вже почалося (огородили територію зробили розмітку, та почали копати котлован), хоч, на паспорті об'єкту відсутня інформація про замовника будівництва, а також немає декларації про дозвіл на початок робіт, - тобто ці дії є незаконними. Ми з сусідами попробували з'ясувати дані про замовника, і як нам дали знати - "замовником" є Волинська прокуратура, і натякнули, що ми сунемо носа не в свою справу (ніхто не хоче тягатися з ними).

Порадьте, як можна з цим боротися, до кого звертатися, що писати (чи прокуратура у нас і досі недоторканна і їм можна чинити будь-що) ?

Можливо є журналісти, які б хотіли взятися за це рослідування та висвітлити б даний матеріал у пресі (зможемо надати більш детальну інформацію).

Буду вдячний за будь-яку допомогу.

post-9-0-16158300-1436468821_thumb.jpg

post-9-0-96731500-1436468828_thumb.jpg

post-9-0-04183900-1436468832_thumb.jpg

post-9-0-98462800-1436468834_thumb.jpg

Ігор.

Опубліковано

Можуть по модному зараз сказати що це для учасників АТО. А в результаті може одну чи дві для них виділять а всі інші продадуть. І розпишуть що це вони не для себе а все для народу і проти них ніхто і не піде. Зараз багато де так роблять.

Опубліковано

Будівництв, в тому числі таких от "стрьомних" чимало... Для тих "забудовників" важливе питання - це питання продажу квартир.

Тому варто поширювати правду про ризики для потенційних покупців. Паралельно подавати різні позови, що б будинок було проблематично ввести в експлуатацію.

Опубліковано

Прокуратура сквер на Кривом валу дала добро вирізати і зара там буд маркет добудовують. А замість затишного місця в центрі міста де можна було сховатись від дощика чи спеки довбані лавочки де тільки курять з прокоратури і офісів. Фу мля.. Сашко Білий був правий ... тільки душити і стріляти ту падлу треба, інших варіантів боротись немає.

Опубліковано

Я сусід топік стартера. Тобто ця проблема дуже актуальна і для мене.

Думаю що будемо боротись і поборемо.

Стосовно квартир для учасників АТО - ця мулька не пройде.

Ми тільки ЗА квартири для захисників вітчизни.

Але ж їх можна і надати в 3-поверховому будинку, не обов"язково зводити 9-ти поверхвку, правда ж ?

Будівництв, в тому числі таких от "стрьомних" чимало... Для тих "забудовників" важливе питання - це питання продажу квартир.

Тому варто поширювати правду про ризики для потенційних покупців. Паралельно подавати різні позови, що б будинок було проблематично ввести в експлуатацію.

Слушне зауваження.

Думаю треба просто статті в газети написати і т.д... щоб народ знав правду

Опубліковано

Можливо є журналісти, які б хотіли взятися за це рослідування та висвітлити б даний матеріал у пресі (зможемо надати більш детальну інформацію).

Буду вдячний за будь-яку допомогу.

post-9-0-16158300-1436468821_thumb.jpg

post-9-0-96731500-1436468828_thumb.jpg

post-9-0-04183900-1436468832_thumb.jpg

post-9-0-98462800-1436468834_thumb.jpg

Ігор.

Чоловіче я не журналіст, але деякі справи в цьому бізнесі великому будівельному знаю, в першу чергу це все залежить від політичної системи, чи є вона корумпованою чи ні, ще починаючи з альтіса в луцьку все стало ясно хто заправляє великими буд конторами і хто кому і як возить бабки, зараз цього нічого не змінилося лише корупція загналася в тінь і стала розумнішою і сильнішою. Поперше це все від одвічних проблем; ніщєти українського народу, Тобто навіть патріот пробувши на держ посаді до 5 років то бачить, що якщо буде працювати по закону то буде таким же як і усі в більшості бідним, тому навіть я бачив коли затяті націоналісти хабарниками ставали, Ну це такий екскурс короткий. ) А посуті винні у порушенні не замовники(бо замовник тільки користується можливостями системи) а винні ті хто дає дозволи і закриває очі на закон аби собі краще жити бо теж бідний, тобто той хто творить систему. Я тобі чоловіче можу назвати усіх волинських хабарників хто брав бере, скільки і по яких справах, але це просто пшик а не вагомі слова, бо люди тут не такі дурні як у Києві щоб в кабінетах своїх брати, і доказової бази ненакопаєш, тут після яника уже інші тренди.) За виграні будівельні тендери уже розраховуються опесерадковано так само і за буд майданчики і землю, тобто для сина та дочки того хто допоміг )) у забудовника раптово зяавляється таж сама квартира безкоштовна, чи бізнес невеличкий як якась торгівельна точка так і інше тобто допомога не напряму грошима , а винагородження іншими методами, чи нова автівка з салону родичам чи собі в кредит , а кредит платить ліва фірма забудовника по відмиванню грошей, ще один вид хабаря шикарний ремонт від забудовника тому хто допоміг)) житла у якому живе, ще один варіант відмивання хабаря, фірма забудовник скидує гроші за послуги будівельного характеру якомусь маленькому підприємцю який надає якісь там послуги і цей підприємець уже платить зарплату чи ванагороду тому хто допоміг)), інший варіант, доля в виручці від квартир не більше 7%, бо якщо хабарник просить більше то їм легше йому випадково дати по лобєшніку ніж іти на його умови. Тому і багато забудовників будуються через хабарі і дешеву земельку порушуючи закон, бо тим хто його захищає на нього начхати, тай скажу так особисто, що знаю, що багато зараз волинських харарників і нечесних на руку стали прихильниками коаліції та бпп і так званих "реформ", але насправді народ як біднів так і бідніє ще більше і більша половина населення зараз неможе собі дозволити тих квартир враховуючи курс, а можуть собі дозволити лише ті хто має доллари, але крім олігархів і до них наближених зарплату в долларах українці не отримують і не отримуватимуть, і квартиру собі можуть позволити купити лише роками відкладавши на неї, і не говорячи вже про нормальні нові приватні будинки.

Так що Ви хотіли сказати ? Яку пораду дати ? Опустити руки, розвісити соплі і залишити все як є ?

Написано дуже багато але я толком так і не зрозумів яке відношення це має до нашої проблеми.

Стосовно бідності і багатства - це не аргументи...

Хто багатший: Ахметов (Абрамович, Коломойський, Пінчук...) чи Далай Лама ? Ото ж бо...

Що буде (і дуже скоро):

1) В першу чергу підуть "під білі рученьки" ті хто давав незаконні дозволи (і здадть "на ура" решту)

2) Незаконні дозволи будуть анульовані

3) Привіт від панів Геращенка та Саквеладзе: вони вже отримали повідомлення ;)

Опубліковано

Потрібна допомога чи консультація.

Доброго дня, пару днів назад поруч з моїм будинком у сільській місцевості (Волинська обл. с. Зміїнець) почалось будівництво 9-ти поверхового житлового комплексу.

На скільки мені відомо, згідно "ДБН 360-92" кількість поверхів будинків в сільській місцевості обмежена 4-а поверхами.

Будівництво вже почалося (огородили територію зробили розмітку, та почали копати котлован), хоч, на паспорті об'єкту відсутня інформація про замовника будівництва, а також немає декларації про дозвіл на початок робіт, - тобто ці дії є незаконними. Ми з сусідами попробували з'ясувати дані про замовника, і як нам дали знати - "замовником" є Волинська прокуратура, і натякнули, що ми сунемо носа не в свою справу (ніхто не хоче тягатися з ними).

Я не знайшов в документі обмеження по вашому критерію (к-сть. поверхів).

Я гадаю звідси взяли (під спойлером)

Витяг з ДБН 360-92

3.19* Площа території, яку відводять під садибну забудову, повинна забезпечити розміщення обсягів будівництва і формування планувальних одиниць у погодженні з планувальною структурою міста і системою громадських центрів. Район садибної забудови може бути сформований окремими житловими чи блокованими будинками з присадибними (приквартирними) ділянками з господарськими будівлями або без них. Забудова цих районів не повинна перевищувати 4-х поверхів. Поверховість забудови, граничні розміри житлових будинків, площа забудови, вимоги до господарських будівель, їх складу, огорожі ділянок, благоустрою території встановлюються місцевими правилами забудови в залежності від розміру ділянок, умов інженерного обладнання, інсоляції будинків та територій, інших нормативних вимог, регіональних традицій.

Тут йдеться про садибну забудову, а не про житловий комплекс.

Моя порада: глибоко вдихніть та видихніть і займайтесь своїми справами далі.

Опубліковано

taurus07, Як тобі мав своє подвірячко, - а тепер воно буде під постійним "наглядом" сусідів, плюс вигляд з вікна на висотку - мене не зовсім тішить

Плюс, є досить великі шанси, що після підключення її до загальних комунікацій (води особливо) - пострадає весь район.

Опубліковано

Можуть по модному зараз сказати що це для учасників АТО

Їм ділянки земельін виділяють. Мають виділяти. А не квартири. Хоча...

Впевнений, що ділянку землі де зводять буинок, швиденько прирівняють до міської території і побудують усе, що заманеться душі.

Колись по телевізору дивилися як у Києві воюють за землю і будівництва - тепер у нас та ж історія. Не вистачає (для повноти ефекту) молодих хлопців спортивної статури, щоб "розібратися" із сусідами.

Ех... вкотре читаю і сам повторюю: "Цю країну врятують масові розстріли!"

Що порадити? писати в Київ. Кому - уже й не знаю... тут кругова порука. Рука руку миє і ворон воронові око не виклює...

Опубліковано

taurus07, Як тобі мав своє подвірячко, - а тепер воно буде під постійним "наглядом" сусідів, плюс вигляд з вікна на висотку - мене не зовсім тішить

Плюс, є досить великі шанси, що після підключення її до загальних комунікацій (води особливо) - пострадає весь район.

і всьо?????

хвилювання про комунікації зрозуміле, але там шо 4-поверхівка на 100 квартир, що 9-поверхівка на 100 квартир, буде те саме.

Опубліковано

Ну я якби теж був би не в захваті якби поряд з моїм подвір"ям побудували висотку, але це ж не привід щоб не розбудовувати місто? Де ті багатоповерхівки будувати, як не по окраїнах міста? в луцьку вже останні сквери вирізають, землі вже не вистачає.

Опубліковано

Всім дякую, зариваю тему, якщо в когось буде слушна порада як це можна зупинити - прохання в приват.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...