Перейти до змісту

Хочу спробувати Linux... Яку?

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

короче, "охолов" я тоді, то часу не було,то натхнення, то не до того... Ну але от нарешті поставив на нетбук Лінуху, Linux Mint 18.2 Sonya з середовищем робочого столу KDE. Ну, що сказати... Нетбук став живішим, ніж на ВіндіХР, але все-одно гальманутий... Може є сенс спробувати трішки старішу Лінуху? 17-ту, напр, чи ще ранішу?

• Відповідей 66
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
  В 22.11.2017 в 19:10, jack74 сказав:

короче, "охолов" я тоді, то часу не було,то натхнення, то не до того... Ну але от нарешті поставив на нетбук Лінуху, Linux Mint 18.2 Sonya з середовищем робочого столу KDE. Ну, що сказати... Нетбук став живішим, ніж на ВіндіХР, але все-одно гальманутий... Може є сенс спробувати трішки старішу Лінуху? 17-ту, напр, чи ще ранішу?

Показати  

https://xubuntu.org/ не хочеш спробувати?

Опубліковано

не надто розбираюся в Лінуксах але з ОС знайомитися варто було б ну більш-менш нормальному залізі

а то спортиш все враження від нового

Опубліковано
  В 22.11.2017 в 19:59, sergkots сказав:

Показати  

або lubuntu, таж бунта що і xubuntu,  тільки з іншим робочим столом (DE). У мене на Р4 2,6 з 756мб опери живе

Цитувати

Lubuntu (вимовляється: «лубунту») — видозмінена версія Linux-дистрибутиву Ubuntu.

Метою проекту Lubuntu є створення полегшеного й енергоефективного дистрибутиву з малим споживанням ресурсів. Як менеджер робочого стола використовується LXDE[1][2][3]. Стільниця LXDE використовує віконний менеджер Openbox, невимогливий до системних ресурсів. Він цілком підходить для нетбуків, портативних пристроїв та старих персональних комп'ютерів. Схожу мету мав проект Xubuntu.

Показати  

Опубліковано
  В 22.11.2017 в 19:59, sergkots сказав:

Показати  

він менш вимогливий до заліза? Чи чим аргументується порада?

В 22.11.2017 в 20:11, Zevs_Isver сказав:

не надто розбираюся в Лінуксах але з ОС знайомитися варто було б ну більш-менш нормальному залізі

а то спортиш все враження від нового

Показати  

ну я якби не за враженнями прийшов :) та й залізо купувати під "знайомство" з новою ОС, то вже якось збочення :)

Мені потрібно під моє "залізо" знайти ОС, щоб тим залізом ще покористуватись.

Опубліковано
  В 22.11.2017 в 20:40, jack74 сказав:

він менш вимогливий до заліза? Чи чим аргументується порада?

Показати  

Так, значно шустріший як і цей:

В 22.11.2017 в 20:38, rl72 сказав:

або lubuntu, таж бунта тільки з іншим робочим столом (DE). У мене на Р4 2,6 з 756мб опери живе

Показати  

Це з власного досвіду - ці два варіанта будуть значно швидшими за вінду.

Опубліковано
  В 22.11.2017 в 20:51, sergkots сказав:

Так, значно шустріший як і цей:

Це з власного досвіду - ці два варіанта будуть значно швидшими за вінду.

Показати  

Мені просто останній більш юзерфрендлі, з власного досвіду)

Опубліковано
  В 22.11.2017 в 21:08, case_l сказав:

В мене хр швидше працює за це. 

Показати  

Можливо. Проти ХР потрібно виставляти лінукс тих же років. Я на нього перейшов якраз із ХР - то працювало значно швидше. Версії вже не пам'ятаю.

Опубліковано
  В 22.11.2017 в 21:49, sergkots сказав:

Можливо. Проти ХР потрібно виставляти лінукс тих же років. Я на нього перейшов якраз із ХР - то працювало значно швидше. Версії вже не пам'ятаю.

Показати  

В нас модно ставити на слабенькі компи антивіруси, тоді лінукс швидшим виходить

Опубліковано
  В 22.11.2017 в 20:38, rl72 сказав:

або lubuntu, таж бунта що і xubuntu,  тільки з іншим робочим столом (DE). У мене на Р4 2,6 з 756мб опери живе

Показати  

поставив поки цю Лубунту... Перше, що коробить - нема індикатора увімкненої мови клавіатури (не знаходжу, де його увімкнути) і не знаходжу де додати ще мову... Я просто не знаходжу, чи це треба щось додаткове навішувати (типу якогось аплету, чи віджету, чи як там воно тут називається...)?

Опубліковано
  В 25.11.2017 в 13:08, jack74 сказав:

поставив поки цю Лубунту...

Показати  

Спробуй тут пошукати, а краще постав Ubuntu 16.04, багато інформації по Лінуксу я беру з compizomania

Опубліковано

поставив поки цю Лубунту... Перше, що коробить - нема індикатора увімкненої мови клавіатури (не знаходжу, де його увімкнути) і не знаходжу де додати ще мову... Я просто не знаходжу, чи це треба щось додаткове навішувати (типу якогось аплету, чи віджету, чи як там воно тут називається...)?

Показати  

Теж довго шукав спочатку. Робив так як тут:

В 25.11.2017 в 13:19, sasha2008lk сказав:

Спробуй тут пошукати

Показати  

Для слабкого заліза це не рекомендую:

В 25.11.2017 в 13:19, sasha2008lk сказав:

краще постав Ubuntu 16.04

Показати  

Опубліковано
  В 25.11.2017 в 15:19, sergkots сказав:

Для слабкого заліза це не рекомендую:

Показати  

В мене на пеньку 4 (1,4 ГГц), 1 гб DDR2, інтегроване відео, працює не гірше ХР, в інтернеті подивитись щось - достатньо, правда відео тупить безбожно (ютуб і т.п.)

Можна спробувати 14.04 чи 12.04 або Zorin

Опубліковано

Показати  

ПКМ на панелі, Додати/видали компоненти панелі,

lub.jpg

• 1 рік потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...