Перейти до змісту

Що за прикол з квитками на потяг?

aroma

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Якийсь прикол.

Нам потрібно купити квитки на київ на кінець місяця. Десь півтори неділі назад в касі нам сказали шо квитки продають але тільки купейні, інші (хороші) будуть продавати пізніше.

Сьогодні на касі кажуть, шо продають тільки бокові верхні, інші будуть продавати пізніше, слідкуйте в інтернеті і т.п.

Я шось не розумію, це завжди так було і я шось пропустив в цьому житті? Чи це якесь чергове ноу-хау від залізничників чи влади?

Опубліковано

Простіше скажу, хочеш купити нижні\верхні місця 01-36 , за добу появляються , це у\з розробили стратегію як заповнювати вагони, продати бокові а тоді нормальні.

Опубліковано

Останнім часом квитки в ж/д касі тяжко купити (принаймні в мене так було). Купую постійно або в Приватбанку або через інтернет.

Опубліковано

де саме дешевше в неті купити? бо на приваті там нормальну сумму накидує

Опубліковано

на Київ поїзд в будь-який день їде повністю заповнений, Чекати останнього дня я б не резикувала, хоча якщо це перевірено що за добу виставляють то можна спробувати

http://booking.uz.gov.ua/ru/

Опубліковано

В касу не варто звертатися.

Слідкуйте на сайті Укрзалізниці та паралельно на сайті Привата.

Як альтернатива Луцьк-Експрес:

http://lutskexpres.ub.ua/about-company/

Опубліковано

да там така фішка зара, тіпа дають на продажу спочатку вагонів 7, потім коли 95% місць купляють додають +1 вагон і т.д.

перевіряй кожен день орієнтовно в 12-13 год на сайті уз або привата, а потім вже їдь на вокзал купувати (шоб без комісій)

п.с. продавати починають з центру потяга, тобто якшо зараз бокові є наприклад в 6 і 12 вагоні то далі піде 13 14 15 16 і т.д. і так само 5 4 3 2 1

тепер виходить в останні дні легше придбати ніж заздалегідь)

Опубліковано

Комісія приблизно 40 грн

При чому на приваті дешевше на пару грн ніж в укрзалізниці. Чудеса якісь.

Опубліковано

Комісія приблизно 40 грн

На які напрямки такі комісії?

Завжди купував через http://booking.uz.gov.ua/, один раз у касі - вийшло ніби на 4-5 гривень дорожче аніж через інет - комісія приблизно 7 грн, але не платиться станційний збір, здається. Виходить плюс/мінус одне й те саме (але з огляду на маршрутку, час, черги - все одно мені вигідніше на сайті).

Опубліковано

Постійно купую через укразалізницю. Там і легше вибрати і дешевше квитки обходяться ніж заявлені початкові ціни. Парадокс, але коли вже переходиш до оплати - ціна знижується

Опубліковано

купляв через приват, комісія була 6 грн, білет був на київ.

так що один фіг що маршруткою прокататись

Опубліковано

Комісія приблизно 40 грн

Та ну яких 40, максимум 8 грн. була.

Опубліковано

я б так не сказав - мені 2 квитка Луцьк-Київ обходиться як один маршруткою

Опубліковано

я б так не сказав - мені 2 квитка Луцьк-Київ обходиться як один маршруткою

малось на увазі, паршрутне таксі)) а не луцьк експрес)

Опубліковано

з мене Приват взяв 8.78грн. за квиток до Києва. Так, це дорожче, ніж маршруткою 2х3= 6грн.

але на дорогу я не витрачав годину часу (+/-), і не витрачав ще невідомо скільки на стояння в черзі на вокзалі біля каси. мій час явно дорожчий за "економію" 2.78грн. плю тут на борді писали, що були прецеденти, коли в касі "притримували" квитки - відмовлялись продавати, поки не тицьнули наявність вільних місць на екрані ноутбука (але ж не всі ходять з ноутом в залізничну касу).

якщо я загублю (чи вкрадуть) квиток - проданий в касі, попри те, що він не іменний, не компенсується, і дублікат не видається. куплений квиток через інтернет - приходить мені на пошту, він іменний, і роздрукувати я його можу стільки разів, скільки треба - на будь-якому принтері (пишуть в рекламі, що можна ще й через термінали самообслуговування роздрукувати, але цього поки не пробував).

Опубліковано

з мене Приват взяв 8.78грн. за квиток до Києва. Так, це дорожче, ніж маршруткою 2х3= 6грн.

але на дорогу я не витрачав годину часу (+/-), і не витрачав ще невідомо скільки на стояння в черзі на вокзалі біля каси. мій час явно дорожчий за "економію" 2.78грн. плю тут на борді писали, що були прецеденти, коли в касі "притримували" квитки - відмовлялись продавати, поки не тицьнули наявність вільних місць на екрані ноутбука (але ж не всі ходять з ноутом в залізничну касу).

якщо я загублю (чи вкрадуть) квиток - проданий в касі, попри те, що він не іменний, не компенсується, і дублікат не видається. куплений квиток через інтернет - приходить мені на пошту, він іменний, і роздрукувати я його можу стільки разів, скільки треба - на будь-якому принтері (пишуть в рекламі, що можна ще й через термінали самообслуговування роздрукувати, але цього поки не пробував).

добавлю ще, що повертати через інтернет легше і гроші швидше повертаються на картку, ні коли здаєш квиток у касу.

Опубліковано

Ще пару днів назад, квиток в неті в укрзалізниці на київ коштував 136 грн, в касі 90 з чимось.

Зара дивлюсь, вже квиток 108 грн.

Можливо там діють якісь ціни так само як і квитки. Спочатку боковушкі дорожче, а потім нормальні дешевше. ))))

Опубліковано

Ще пару днів назад, квиток в неті в укрзалізниці на київ коштував 136 грн, в касі 90 з чимось.

Зара дивлюсь, вже квиток 108 грн.

Можливо там діють якісь ціни так само як і квитки. Спочатку боковушкі дорожче, а потім нормальні дешевше. ))))

Саша, ціна залежить від типу вагону, плацкарт є двох типів, а також від дня тижня, тому не переймайся невеличким перепадом ціни

Опубліковано

я не переймаюсь, просто вперше з цим стикнувся, раніше було простіше: прийшов - купив

а зара.... хоча можливо, треба привикнути

дякую всім, шо пролили світло на цю темінь )))

Опубліковано

Парадокс, але коли вже переходиш до оплати - ціна знижується

Колись знижувалась, якщо відняти постіль (при чому не відразу знижувалась, а дійсно в кінці, коли до оплати переходиш). Зараз не знаю.

Опубліковано

Теж стикалася з цим. На офіційному сайті Укрзалізниці в розділі резервування/придбання проїздних документів, коли обираєте квиток, стоїть * з урахуванням всіх послуг. Можливо, враховують вартість бронювання, якщо ви спочатку забронюєте квиток, а потім будете його викупляти. Коли ж купуєте відразу - цю суму віднімають. На придбання постелі є окрема "галочка", не треба постіль - зніміть її, бо автоматично пропонують всім.

А ще існує коефіцієнт зміни вартості квитків залежно від днів тижня: понеділок, четвер, субота — базовий тариф, без змін; вівторок і середа — знижка 10%; п'ятниця і неділя — квиток коштує дорожче на 10%.

Крім того, виявляється є коефіцієнт зміни цін на залізничні квитки залежно від календарних періодів:

Ціна квитка залежить і від пори року — якщо звернути увагу на цей показник, можна суттєво зменшити витрати. За допомогою таблиці, визначіть коефіцієнт і помножте його на вартість квитка — ви отримаєте реальну ціну квитка в цей період.

Дякую автору теми, що спонукав саму розібратися, що й до чого :)

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Підніму.

Щойно купив квитки через сайт УЗ, заплатив 135грн, через Приват24 виходить 155. А чомусь думав що через Приват дешевше буде :)

Опубліковано

Підніму.

Щойно купив квитки через сайт УЗ, заплатив 135грн, через Приват24 виходить 155. А чомусь думав що через Приват дешевше буде :)

смішний - невже ти думаєш, що Приват упустить можливість на тобі заробити? )))

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...