Tanichka Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 09:58 #1 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 09:58 І сміятися і плакати одночасно хочеться від безсилля та абсурду.Зробили малому прививку від дифтерії (друга ревакцинація), йому 2 роки і майже 3 місяці.Все як зазвичай, приїхали на огляд до педіатра: оглянула, поміряли температуру, провірили дихання, обдивились, обмацали - все супер, протипоказань немає. Пішли в прививочний кабінет, зробили прививочку і відразу поїхали до дому. Через пів години помітила, що дитина почала хандрити, подумала що хоче спати, адже якраз обідня пора. Через 1,5 години прокинувся гарачий! температура 39,5.Дзвоню до медсестри і кажу, що така картина, а вона: "може ви віруску підцепили? не може бути такої реакції на вакцину, наблюдайтесь, збийте температуру". Збила, проте не стала чекати і визвала невідкладну (може вони щось адекватне скажуть). Приїхали, подивились, послухали і знову: "не може бути такої реакції на вакцину, у нього напевно заходить віруска".Ну, ви мене вибачте, я не медик, але при огляді у педіатра він був здоровий (до того теж нічогісінько не було), підцепив віруску в коридорі і через 2 години горить?! Така швидка віруска?!То все ще фігня.Медсестра уже сама злякалась і дзвонить кожну годину питає як дитина і температура і це при тому, що вона впевнена що це не прививка і буть такого не може. Питання, то чому ж так переживає за віруску?Вночі ми не спали, збивали періодично температуру, яка піднімалась більше 39. Вранці педіатрша запропонувала здати розгорнутий аналіз корві, зробили - все в нормі, ніяких відхилень немає. Знову все обдивились: животик, горло, ніс, навіть у вуха заглядали, нажимали на усі ділянки тіла... І тут почалось: "а може у нього така реакція на стрес, може він сильно натужився коли ходив у туалет, може ви йому морозиво давали, а може ви його перегріли....?" У мене був шок і я вже почала істерично сміятися. Запропонували ще здати аналіз сечі, бо може у нього проблема з нирками і вони дають таку температуру. Занесу обов"язково здам. Тільки теж цікаво, якщо проблеми з нирками, а тим більше така, яка може давати температеру таку високу, то чому її не було при першому огляді? Зате визнати чи хоча б частково погодитись що може бути така реакція на вакцину (до речі всі попередні будь які прививки у нас проходили без усіляких ускладнень) - не можуть, в картку записати не хочуть.Я вже не знаю що робити і до кого йти?
maja Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:01 #2 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:01 Яка вакцина? Просто для себе цікаво. Хто виробник?
hyrurg Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:03 #3 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:03 Tempearatura jak reaktiia na Vakzinaziu v takomu vizi ze normalno. II potribno zbivati, ale oboviazkovo vikliuchiti inschi prichini(Nurki, Legeni i t.d.). Ze vi zrobili. Ditina zalischaetsia vdoma pid vaschim kontrolem. zazvichai temperatura znikae tak samo raptovo jak i ziavilas, cherez 2-3 Dni. A likari ne chochut reestruvati reaktiiu na vakzinu iz-za naschoi biurokratii, na zhal.
Tanichka Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:08 Автор #4 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:08 Яка вакцина? Просто для себе цікаво. Хто виробник?нажаль не знаю, а при питанні нічого мені на це не відповілиTempearatura jak reaktiia na Vakzinaziu v takomu vizi ze normalno. II potribno zbivati, ale oboviazkovo vikliuchiti inschi prichini(Nurki, Legeni i t.d.). Ze vi zrobili. Ditina zalischaetsia vdoma pid vaschim kontrolem. zazvichai temperatura znikae tak samo raptovo jak i ziavilas, cherez 2-3 Dni. A likari ne chochut reestruvati reaktiiu na vakzinu iz-za naschoi biurokratii, na zhal.Чи можливо таке, що реакція виникла тільки на цю прививку, а на попередні не було ніякої?
maja Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:08 #5 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:08 A likari ne chochut reestruvati reaktiiu na vakzinu iz-za naschoi biurokratii, na zhal.Шкурне питання: можна дитині робити наступну ревакцинацію? Чи знов буде така реакція? І як потім мамі поводитися? Якщо відмовлятися від прививки - треба причини, інакше проблеми з садочком, школою...
Tanichka Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:10 Автор #6 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:10 A likari ne chochut reestruvati reaktiiu na vakzinu iz-za naschoi biurokratii, na zhal.Шкурне питання: можна дитині робити наступну ревакцинацію? Чи знов буде така реакція? І як потім мамі поводитися? Якщо відмовлятися від прививки - треба причини, інакше проблеми з садочком, школою...От і я про теж. Прошу, напишіть в картці, що це реакція на вакцину. Тому що, друга ревакцинація зазвичай проходить без ускладнень, а третя та четверта часто дає ускладнення. То, якщо у нас така реакція на другу, то що чекати на наступних?
maja Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:10 #7 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:10 Знайома розповідала подібну ситуацію: дві вакцинації без проблем, на третій пішла реакція у вигляді величезної гулі (як кулак) на попі. Лікарі пояснили це зміною фірми-виробника вакцини і рекомендують всі вакцинації робити тою ж вакциною, якою почали.
hyrurg Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:20 #8 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:20 Чи можливо таке, що реакція виникла тільки на цю прививку, а на попередні не було ніякої?mozhlivo
maja Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:21 #9 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:21 нажаль не знаю, а при питанні нічого мені на це не відповілитаку інформацію вони змушені надати, крім того ви підписували згоду на вакцинацію і там мали б вказати вакцину, І ще запис про вакцинацію має бути в катрі щеплень і в карточці.Добре, що ви викликали швидку. Значить є запис в катрочці про температуру. тобто якщо в карточці не написано (а вони й не напишуть) про причину-наслідок, то там має бути написано приблизно так:дата. проведено щеплення ....дата. звернулися зі скаргами на ...Коли постане питання про наступну вакцинацію і якщо ви вирішите її не робити - з тою карточкою звертаєтеся до педіатра щоб він направив вас на комісію, яка можливо дасть вам відстрочку чи відвід від прививки. Тоді проблем з садочком бути не повинно. Але знову ж таки переповненість садочків і вони видумують різні причини щоб не взяти...Словом, теоретично можна спробувати чогось добитися, на практиці - як повезе. (То моя думка, я не маю відповідної освіти і досвіду, просто цікавилася питанням)
hyrurg Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:24 #10 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:24 A likari ne chochut reestruvati reaktiiu na vakzinu iz-za naschoi biurokratii, na zhal.Шкурне питання: можна дитині робити наступну ревакцинацію? Чи знов буде така реакція? І як потім мамі поводитися? Якщо відмовлятися від прививки - треба причини, інакше проблеми з садочком, школою...1. Revakzinaziiu robiti mozhna(ditina mae buti zdorova), ne fakt scho bude taka sama reaktia2. likari pid chas vakzinatii zavzhdi poperedzhaiut pro mozhlivij pidjom temperaturi
Oli Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:26 #11 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:26 Tanichka,хто лікар?
Tanichka Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:26 Автор #12 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:26 нажаль не знаю, а при питанні нічого мені на це не відповілитаку інформацію вони змушені надати, крім того ви підписували згоду на вакцинацію і там мали б вказати вакцину, І ще запис про вакцинацію має бути в катрі щеплень і в карточці.У картці тільки серія, виробник не вказаний, а у згоді взагалі ніяких даних про вакцину немає. Вони за мною більш як півроку "ходили" зробити цю вакцину, а як відчувала що не треба, але тут постало питання про садочок і я здалася.
hyrurg Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:27 #13 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:27 Коли постане питання про наступну вакцинацію і якщо ви вирішите її не робити - з тою карточкою звертаєтеся до педіатра щоб він направив вас на комісію, яка можливо дасть вам відстрочку чи відвід від прививки. Тоді проблем з садочком бути не повинно. Але знову ж таки переповненість садочків і вони видумують різні причини щоб не взяти...Словом, теоретично можна спробувати чогось добитися, на практиці - як повезе. (То моя думка, я не маю відповідної освіти і досвіду, просто цікавилася питанням)Vidmovliatisa massovo vid vakzinatii proti diphterii ne radiv bi, z ogliadu na periodichni spalachi ziei Hvorobi v Ukraini, ze duzhe nebezpechna Infektia.
Tanichka Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:28 Автор #14 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:28 2. likari pid chas vakzinatii zavzhdi poperedzhaiut pro mozhlivij pidjom temperaturiТак, вони попереджають про температуру, але не більше 37,5
Tanichka Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:34 Автор #15 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:34 Tanichka,хто лікар?не знаю чи доречно тут писати прізвища. 1-ша полікланіка в центрі
paksivatova Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:40 #16 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:40 Автор,я не знаю чи маю право давати вам поради ,але дуже раджу купити книгу Комаровського "Здоровье ребенка и здравый смысл его родственников"Ви тоді б знали,що після прививки 30 хвилин треба погуляти біля поліклініки . Бо якщо має бути ускладнення - то зазвичай воно виявляється в цей часТакож перед прививкою не треба сидіти в черзі ,де поряд можуть бути хворі . Наприклад,мама в черзі,тато з дитиною гуляють на вуиці і приходять по дзвінкуТакож ви не маєте права залишити медичну установу,поки вам не повідомлять яку вакцину вкололиІ ще таких нюансів мореМи сьогодні плануємо робити прививку . Я дізнаюся які вакцини є,які відгукиНатомість замість безкоштовної в поліклініці заплатимо 700 грн в приватній установіБо це того вартуєА вам бажаю знайти гарного спеціаліста,що допоможе!
Oli Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:44 #17 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:44 не знаю чи доречно тут писати прізвища. 1-ша полікланіка в центрія думав на Чорновола..."Здоровье ребенка и здравый смысл его родственников"непоганно буде також купити цю книгу для лікаря.
romzes Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:48 #18 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:48 З народженням першої доньки написав відмову від усіх вакцинацій ще у пологовому будинку.Сам маю медичну освіту.Мама моя, яка теж медик була не в захваті. І регулярно коли мова заходила за прививки все докоряла що ми даремно не прививали малу. А також в її колективі на роботі колеги медики із здивуванням відносились до того як це так що вона не наполягла на вакцинації внучки.Потім в нас родилася друга донька. І знову написав відмову.А мама все частіше згадувала про доцільність вакцинації і про майбутні проблеми з садочком і т.д. Але батьки ми і як рішили так і буде.Дітки слава Богу ростуть здоровими, ніяких простуд за зиму і т.д. Старшій влітку буде 2 роки, а меншій на днях було пів року.Мама і далі би "капала на мозгі" якби одна з її бувших колег не розповіла їй як похоронила внучку від прививки...Тепер тема закрита.А моє відношення до вакцинації сформувалося на багатьох документальних фільмах на цю тематику, які я переглянув. В інтернеті подібної інформації, фактів і статистичних даних достатньо. Кому цікаво - шукайте.Як буде з садочком і так далі час покаже... А поки я ніразу не шкодую що відмовились від вакцинації.
Oli Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:51 #19 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:51 Сам маю медичну освіту.моє відношення до вакцинації сформувалося на багатьох документальних фільмахтрохи не в тему.
romaxa11 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:51 #20 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:51 Це у вас перша дитина Тетяна?
MACCEN Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:55 #21 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:55 Медицина це багато трільйонний бізнес, тому на таких країнах як наша ставлять експерименти, бо в нас простіше занести пару чемоданів грошей, і пропихнуть будь-які ліки, та будь-які вакцини.Адекватна медсестра одразу б сказала везіть дитину до нас, будем дивитись, а так, чуть що будуть казати що батьки щось не так робили, морозива дали, а не кажуть... і купа відмазок...Ще й знаючи як в нас вчать зокрема в ківерцівському мед коледжи де все за хабарі, та й влаштуватись медсестрою треба купу бабла занести кому нада, то й не дивно що вона "дупля" не ріже що може бути з дитиною не так.
Irina_G Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:58 #22 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 10:58 Tanichka, не знаю, чи заспокою вас, чи навпаки, але в мого старшого сина на кожну прививку була така реакція, як у вас, до 5 років. Зараз, ттт, такого немає. І до речі, нас лікар теж кожного разу запевняла, що це реакція не на вакцину.
alexvvv Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 11:03 #23 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 11:03 Tanichka, не знаю, чи заспокою вас, чи навпаки, але в мого старшого сина на кожну прививку була така реакція, як у вас, до 5 років. Зараз, ттт, такого немає. І до речі, нас лікар теж кожного разу запевняла, що це реакція не на вакцину.Добре, що з дитиною зараз все гаразд, бо у моєї племінниці після прививки у 3-ри місяці почались проблеми з центральною нервовою системою, мало не стала інвалідом і зараз не все гаразд. Більше прививок не робили. Для садочка записи про прививки купили.
romaxa11 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 11:04 #24 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 11:04 Чого питаю, бо сам на першу дитину не вникав в проблему, слухав поради хорошого педіатра і кололи все підряд. Отримали з здоровою дитиною проблему і почали вже вникати. Питання перше: що може радити лікар з провінційного міста, який не знає навіть виробника вакцини, не те що технології її виготовлення і сертифікатів безпеки, які б гарантували безпеку для здоровя немовлят. Цей же лікар не в курсі всіх тендерно-корупційних перепитій в МОЗ в Києві по яких та вакцина опинилася на території України і в тому ж Луцьку. Згідно тендерних закупівель 100% виграшу - це ціна. Якість другим планом. Отже МОЗу важливо знайти найдешевшого виробника і можливістю відкату - все. Що буде далі з вакциною і чи взагалі вона має допоміжні властивості МОЗ не гребе. МОЗ довів необхідність вакцинації, отримав мільярди, купив з відкатом щось тіпа вакцини. В кращому випадку це може бути просто якийсь нейтральний розчин, в гіршому важкі хвороби в діточок. Тепер я ще раз запитую: що може рекомендувати лікар, педіатр, який в тій всій системі взагалі є крайня ланка - нічого не контролює, нінащо не впливає і жодної відповідальності не несе? В цьому всьому замуті можна гарантувати тільки одне: це багатомільярдні витрати грошей платників податків по всьому світу.
alexvvv Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 11:06 #25 Опубліковано 22 Квітня, 2015 в 11:06 Медицина це багато трільйонний бізнес, тому на таких країнах як наша ставлять експерименти, бо в нас простіше занести пару чемоданів грошей, і пропихнуть будь-які ліки, та будь-які вакцини.Адекватна медсестра одразу б сказала везіть дитину до нас, будем дивитись, а так, чуть що будуть казати що батьки щось не так робили, морозива дали, а не кажуть... і купа відмазок...Ще й знаючи як в нас вчать зокрема в ківерцівському мед коледжи де все за хабарі, та й влаштуватись медсестрою треба купу бабла занести кому нада, то й не дивно що вона "дупля" не ріже що може бути з дитиною не так.медицина то ще і статистична наука, для кожної вакцина є визначена кількість летальних випадків.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.