Repz Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 19:17 #1 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 19:17 Вітаю бордівчани. Долучайтесь до суспільної акції на підтримку екології. 1.Церква закликає не шкодити природі штучними квітами http://dyvensvit.org/news/103240.html 2.Священики закликають людей не прикрашати штучними квітами могили родичів http://tsn.ua/ukrayina/svyascheniki-zaklikayut-lyudey-ne-nesti-shtuchni-kviti-na-mogili-rodichiv-292217.html
MACCEN Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 19:23 #2 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 19:23 Священники це бізнес мени, а де вони раніше були?Чи квіткові лоббі заиаз нормально занесли трохи грошей?
swmarmalade Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 19:36 #4 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 19:36 та ви о*********** перед проводами таку **************** писати!! Модери, дайте бан цій тупій ваті!!!Живі чи не живі квіти на могили наших ненароджених дітей, побратимів по війні, братів по крові, рідних мам, бабусь і дідусів класти або не класти ми вирішуємо самі!!!!!!!!Прикрашаємо згідно біблії, а не чиєїсь ********* думки або усного указу чийогось патріархату!!!!Схаменіться, Волиняка, зроби шось!З ТС не згоден, але ось цей пост нічого крім презирства не викликав.
Гість rl72 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 19:42 #5 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 19:42 Прикрашаємо згідно біблії,там точно написано прикрашати штучними квітами?
Panek Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 19:47 #6 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 19:47 vetalforever,Питання № 1 в яку церкву Ви ходите?Питання № 2 чи маєте Ви якесь відношення до виробництва цих пластикових виробів,яке має місце в с. Великий Омеляник?
Deemon Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 19:49 #7 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 19:49 vetalforever, навіщо стільки емоцій.пропущу момент про культ померлих, який тягнеться з язичництва і присутній досі..., але:одна справа доглядати за могилою, прибирати, полоти від бур"яну, посадити фіалки\чорнобривці\ялівець, просто і акуратно. а зовсім інша регулярно напихати вирвиглазними квітками усіляких модифікацій перетворюючи кладовище на вуду-фестиваль і змагання з най найлюксової могили, звичайно це ж куди простіше, купив-настрамляв-забібісь.тим хто сікс фіт андер, більш ніж однаково, що на поверхні, пам"ять має бути - достойна, а не пьостре шоу-карнавал-в-ріо-де-жанейро
RePlay Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 20:07 #8 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 20:07 А я то думаю, чому екологія у всьому світі страждає. Виявляється, то все через штучні квіти на могилах.А взагалі, я офігіваю з тупості наших людей. Комунальщикам влом вивозити сміття з кладовищ. Але ж в лоб це не скажеш, стадо обуриться. А ось коли це піднести під соусом турботи про екологію та ще й у ЗМІ, то вже інша справа - стадо схаває.Deemon, дурню, яка тобі різниця, як хто прикрашає могили померлих. Не подобається - пройди мимо.
Panek Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 20:18 #9 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 20:18 про яку екологію мова йде ? де ви її шукаете ? на кладовищі ? на могилах куплених за немалі гроші ? і чому я повинен слухати рекомендації церкви що і як мені робити ? фактично мені продали клаптик землі, взяли гроші щоб поховати близьких і тепер розказують як цей клаптик землі має виглядати ... не вплутуйте в свій бізнес екологію, вона немає до цього аж ніякого відношення ...Тобто церква для вас не авторитет? І про який бізнес йде мова?
NoutM Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 20:34 #10 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 20:34 Не знаю... але я задумався. І напевно на проводи придбаю живі квіти своїм предкам. Думаю тим хто там з моєї родини вже це не важливо. Але те, що було для прикраси могилки і вшанування пам'яті стліє природнім процесом, а не буде десь на мусорці чи горіти.
Deemon Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 20:35 #11 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 20:35 dj_design, кому служать? Є самшит, ялівець, декоративні трави, квіти-цибульки, вагон невигабливих варіантів.Живу неродалік кладовища, маю нагоду спостерігати, роками лежить та вигорівша, вимита дощем "краса", а ще літає по дорозі, полях навколо, через якийсь час знову чергова вантажівка повезе усе на звалище і так по кругу...
4erkeZ Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 20:42 #12 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 20:42 Ніколи не подобалися ці смердючі пластикові квітки.Таке враження що в нас не кладовище, а бразильский карнавал, живі квіти набагато естетичніше виглядають.Про екологію все правильно сказано, вони несуть шкоду від початку свого виробництва до процесу їх утилізації.
Robinwood Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 20:43 #14 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 20:43 про яку екологію мова йде ? де ви її шукаете ? на кладовищі ? на могилах куплених за немалі гроші ? і чому я повинен слухати рекомендації церкви що і як мені робити ? фактично мені продали клаптик землі, взяли гроші щоб поховати близьких і тепер розказують як цей клаптик землі має виглядати ... не вплутуйте в свій бізнес екологію, вона немає до цього аж ніякого відношення ...Тобто церква для вас не авторитет? І про який бізнес йде мова?це тільки ви не бачите очевидного ? штучні квіти "служать" довше .. вони не вигідні з точки зору продажу .. живі - постійний дохід ... скажете не так ? і на рахунок "авторитету" .. саме так, в цьому питанню - ні .. я не за штучні квіти, але не потрібно мені нав'язувати рекомендації прикриваючись екологією .. є набагто більше місць, де слово "екологія" має більше значення ...Довше?? да шо ви гаварітє.. Вицвітають на сонці, дощі та вітрі.. Кожного року люди їх змінюють і в результаті перед Пасхою виростає величезна купа сміття... Я, особисто, проти штучної феєрії-карнавалу на могилах. Ті яскраві квіточки аж ніяк не підходять і посилу позитивного не несуть. краще взагалі нічого не чіпляти і не розпихувати по усіх кутках дроти з різнокольоровими песлюстками.!просто прийти і прибрати бур"ян та посадити живі квіти чи вічнозелені насадження - варіант
vetalforever Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 20:48 #15 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 20:48 ok. DEl. нафіг взагалі це було в цій спільноті писати! вкотре ще більше розчаровуюсь в борді
TARAS96 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 20:51 #16 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 20:51 Працюю на кладовищі, і справді на деяких могилах занадто багато натикано штучними квітами.Якщо вже немає змоги часто приходити і прибирати могилу, то найкращий варіант, на мою думку, це покласти надгробку без будь-яких квітів. Земля не буде розбризгуватися по всьому пам'ятнику.
Deemon Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 20:51 #17 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 20:51 dj_design, стой-пагаді, я що десь казав про оберемки живих квітів? Ніби мова була про окультурення рослинками, які тра посадити\посіяти, ага? А ось таки пластмасу і продавали по кругу, доки не почали мітити фарбою. І до чого тут продали\непродали, тобі ж ніхто не двигає тему, як влаштовувати побут в квартирі, а кладовище - публічне місце, і загальна тенденція людей, які з року в рік повторюють цей пластиковий масовий ритуал - невтішна, починають боротися, поки методом заклику до здорового глузду і ясного розуму, і це вельми добре.
swmarmalade Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 20:53 #18 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 20:53 Працюю на кладовищі,Заінтригував ... Якщо не таємниця - ким?
4erkeZ Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 21:01 #19 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 21:01 ... не вплутуйте в свій бізнес екологію, вона немає до цього аж ніякого відношення ...Помиляєтесь, екологія в даному випадку має дуже велике відношення.Матеріали з яких виготовляються штучні квіти це в основному полівінінхлорид, в результаті згоряння в атмосферу виділяються хлоровмісні сполуки, які є дуже токсичними.
Deemon Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 21:11 #20 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 21:11 Я знаю де треба робити бізнес, от піндосам явно не вистачає могильних прикрас кислотно-ядерних відтінків. І фіни не шарять в пласмасі Італьяшки, теж, не в темі
Panek Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 21:32 #21 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 21:32 місто Аугсбург (Німеччина)
Shkoder Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 21:47 #22 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 21:47 завжди надаю перевагу живим квітам, але я проти того, щоб церква чи її служки рекомендували мені, що й де робити на моїй землі.чим менше церква буде лізти в світське життя з своїми рекомендаціями, тим краще.атрибутика, яка по суті не має нічого спільного з вшануванням померлихсаме так, цитуючи ту "брошурку", можна сказати про всю церковну атрибутику. пластмасову та не дуже.
westboiuu Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 22:13 #23 Опубліковано 14 Квітня, 2015 в 22:13 ага будут они мне указывать что куда втыкать-приноситья приезжая на могилкикроме своих умерших родствеников еще облагораживаю забытые могилки рядоми все пластмасовое (не страшные цветы) что хотел выкинуть со своих могилок переношу им (предворительно прополов и убрав землю)
Dream Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 05:37 #24 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 05:37 Я їжджу майже щороку за 300км звідси на могили моїх прапра... і мені поф на те що комусь не подобаються штучні квіти. Якщо нема змоги хоч пару разів на рік навідуватись, то краще штучні.
MACCEN Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 05:52 #25 Опубліковано 15 Квітня, 2015 в 05:52 Рекомендую всім батюшкам, які їздять на авто, пересісти в негайно на велосипеди!!!Тому що ви наражаєте всіх на екологічну небезпеку!!!Амінь!
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.