Перейти до змісту

Чи є смисл робити хороший ремонт у новобудові? Особливості новозведених будинків.

tmt

Рекомендовані повідомлення

В'їжджаючи в нову квартиру щойно побудованого будинку, відразу хочеться братись за ремонт.

Але як відомо процес усадки будь-якого новозведеного будинку є неминучим та природнім. Фундамент вимушений переносити тиск високих стін, і він обов'язково просідатиме.

Зрозуміло що різні типи будинків по різному переносять цей процес, одні більше, другі менше. Але тим не менше цей процес в тій чи іншій мірі у будь якому разі буде присутнім.

Звичайно ідеальний варіант не заселятись відразу а дати будинку "вистоятись" і вже потім приступати до ремонту. Але чекати рік-другий можуть і мають бажання не всі.

Саме тому є декілька запитань до знаючих людей і тих хто це "переживав".

Які є нюанси, ризики, "підводні" камені, якщо відразу розпочинати ремонт в новобудові?

Які матеріали та технології для конкретної частини ремонту (стеля, підлога, стіни) краще використовувати.

Що варто робити, а з чим можливо краще зачекати? Будь якій інформації буду радий.

Наводьте приклади з якими проблемами чи труднощами (якщо вони були) і на протязі якого часу особисто ви стикались чи чули про такі.

Незабувайте по можливості вказувати тип будинку (цегляний, монолітний, панельний), поверх, розміщення квартири (кутова чи ні), фото "нюансів", як боролись і т.д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Підтримую, також планую в травні-червні починати. Де брали?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Немає нічого більш постійного ніж тимчасове.

Я дотримуюсь такого правила, тому роблю "як для себе". Коли знаходжу нові тріщини, засмучуюсь на кілька тижнів, а потім забуваю і живу далі.

Тріщини на стелі, стінах, перемичках вікон з'являються і через 5-8 років після будівництва, все залежить від якості забудови, грунтів, рівномірності заселення будинку, будівництв поруч, метро :)

Я переживаю вже третій ремонт, тріщини є завжди (це все цегляні будинки з бетонним перекриттям.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Підтримую, також планую в травні-червні починати. Де брали?

"Казкова оселя".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Брали на Федорова, так коробка була готова ще на кінець літа 2014. Плануємо шпаклювати стіни і стелю під покраску. На стелю, під шпаклівку, дамо сітку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Брали на Федорова, так коробка була готова ще на кінець літа 2014. Плануємо шпаклювати стіни і стелю під покраску. На стелю, під шпаклівку, дамо сітку.

Будинок цегляний, якщо не помиляюсь? Мені дехто радив підвісну стелю зробити, по крайній мірі на перший час. Мотивували що можливих тріщин не буде видно. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Немає нічого більш постійного ніж тимчасове.

Я дотримуюсь такого правила, тому роблю "як для себе". Коли знаходжу нові тріщини, засмучуюсь на кілька тижнів, а потім забуваю і живу далі.

Тріщини на стелі, стінах, перемичках вікон з'являються і через 5-8 років після будівництва, все залежить від якості забудови, грунтів, рівномірності заселення будинку, будівництв поруч, метро :)

Я переживаю вже третій ремонт, тріщини є завжди (це все цегляні будинки з бетонним перекриттям.

Доречі, а у вашій темі про тріщину в стіні скільки років будинку після здачі? 5-8 років як я зрозумів?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Будинок цегляний, якщо не помиляюсь? Мені дехто радив підвісну стелю зробити, по крайній мірі на перший час. Мотивували що можливих тріщин не буде видно. :)

Дивився по стінам тріщин не видно, це по штукатурці. По стелі, де шви - є. Не планую вкладуватись в великі кошти - все таки новобудова, тому поки зашпаклюємо по сітці. Підвісну стелю не проблема з часом зробити, зараз плівку за день монтують.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доречі, а у вашій темі про тріщину в стіні скільки років будинку після здачі? 5-8 років як я зрозумів?

4-ри, але там інша історія, деякі розумники роблять "ще один поверх", знімаючи плити.

А армування сіткою "під шпатлівуку" великим тріщинам не зарадить. А як прогрунтуєте готову штукатурку, ахнете, там стільки мікротіщин!..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нашому будинку 10 років. Коли робили стелі, чоловік десь почув про скловолокно і запропонували майстрам поклеїти його під шпатлівку. Про нього тоді ще мало хто знав. Зараз тріщин нема, а в сусідів жах. А взагалі дорогий ремонт в новобудовах робити не раджу, от нас, наприклад, ще до заселення 3 рази топили так, що вода зі стелі капала. По стінах - під шпалерами павутини тріщин не видно, а ось в сусідів зверху шпатлівка-покраска, то зараз ремонт роблять знову.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Закупіться грунтовкою для початку, бо її треба буде багато.

Займіться витягуванням стін для початку, без шпакльовкавок.

далі варто подумати за хорошу стяжку 3-5 см.

а тоді можна починати з ванни та кухні.

Ну і в останню чергу потолками. Так як більші недоліки будуть відображатись саме там.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дивився по стінам тріщин не видно, це по штукатурці. По стелі, де шви - є. Не планую вкладуватись в великі кошти - все таки новобудова, тому поки зашпаклюємо по сітці. Підвісну стелю не проблема з часом зробити, зараз плівку за день монтують.

можу запропонувати вам варіаня стосовно швів. заробити шви пінкою, і натягнути натяжну сатінову стелю, получиться як ідеально пошпакльована і пофарбована стеля, переваги в тому що вона на даний момент дешевша в порівнянні з аналогами і з нею небуде проблем на найблищі 50-100 років.

на форумі є такий користувач ігарьок він вже багатьом бордівцям монтував стелі за лояльними цінами, і я рекомендую також

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щоб не плодити теми, маю ще два запитання.

1. Хто стикався чи що чув про "коркову" підлогу. Планую в дитячу таку покласти. Судячи по відгукам непогана річ. Доречі в Луцьку щось її не бачив, можливо погано шукав?

2. Яку "теплу" підлогу краще зробити при наявності автономного опалення. Водяне чи електричне? Які переваги і недоліки в кожного зі свого досвіду чи думок?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знімаю квартиру в новобудові. Будинку 6 років. Останній поверх. Сусід ще не вселився, тому, щоб нічого не запріло в квартиті, відкрив всі вікна на мікровентиляцію, ну і, відповідно, стіна від нього почала чорніти від грибка. Плюс дах протікає, волога зверху, тому також почало в кутках від стелі чорніти. Знімав штукатурку, прогрівав, обробляв антисептиком - допомагає на сезон. Поки сусід не проведе в себе дезінфекцію, толку не буде.

3 роки тому тріщин не було, зараз їх багато, особливо на стелі.

Тільки рік, як заселився сусід знизу. Тепер на опалення трохи менше іде...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знімаю квартиру в новобудові. Будинку 6 років. Останній поверх. Сусід ще не вселився, тому, щоб нічого не запріло в квартиті, відкрив всі вікна на мікровентиляцію, ну і, відповідно, стіна від нього почала чорніти від грибка. Плюс дах протікає, волога зверху, тому також почало в кутках від стелі чорніти. Знімав штукатурку, прогрівав, обробляв антисептиком - допомагає на сезон. Поки сусід не проведе в себе дезінфекцію, толку не буде.

3 роки тому тріщин не було, зараз їх багато, особливо на стелі.

Тільки рік, як заселився сусід знизу. Тепер на опалення трохи менше іде...

Відкриті на мікровентиляцію вікна не могли стати причиною "почорніння". Якраз навпаки - стіни чорніють від ВІДСУТНОСТІ вентиляції.

Погана вентиляція, промерзання стін, плюс дах протікає - тому вологість в квартирі підвищена, від цього і пліснява чорна на стінах.

Потрібно перевіряти вентиляцію в квартирі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це само собою. Але не забувайте про точку роси, яка змістилась ближче до середини квартири, тому і стіни зі всіх сторін постійно холодні, прогріти проблематично, конденсат за штукатуркою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Жив 3 роки у Коста Браво через рік як його здали в експлутацію. Стіна в одній кімнаті на 5 поверсі(сусід жалівся за місяць до того, що в нього штукатурка відвалилась) відвалилась і в мене точно під його обвалом. Напевно будинок монолітний -по трохи всідався на фундаменті. Я не рекомендував би робити дорогий ремонт в перші роки. Поживете побачите де косяки. А вколотити відразу кучу бабла, а потім дивитись на стіни що штукатурку скидають якось не весело.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

після паски починаю ремонт на федорова, (будував Ваймант), оскільки вже не перша квартира в новобудові, то перед початком ремонту, даю будинку роки 2, щоб осів, стелю роблю завжди з гібсокартону, а після закінчення ремонту завжди страхую ремонт в ПЗУ)) шоб есль шо...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Жив 3 роки у Коста Браво через рік як його здали в експлутацію. Стіна в одній кімнаті на 5 поверсі(сусід жалівся за місяць до того, що в нього штукатурка відвалилась) відвалилась і в мене точно під його обвалом. Напевно будинок монолітний -по трохи всідався на фундаменті. Я не рекомендував би робити дорогий ремонт в перші роки. Поживете побачите де косяки. А вколотити відразу кучу бабла, а потім дивитись на стіни що штукатурку скидають якось не весело.

Вже зрозумів, що сходу "венеціанку" не потрібно робити. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

після паски починаю ремонт на федорова, (будував Ваймант), оскільки вже не перша квартира в новобудові, то перед початком ремонту, даю будинку роки 2, щоб осів, стелю роблю завжди з гібсокартону, а після закінчення ремонту завжди страхую ремонт в ПЗУ)) шоб есль шо...

Читав що навпаки, стелю з гіпсокартону у новозведеному будинку краще відразу не робити. Із-за "гуляння" будинку плити гіпсокартону можуть перекоситись, лопнути і "потянути" за собою шпаклівку.

Хоча якщо грамотні майстри - то дають зазори, плюс якісь "проставки" ставлять що нівелюють "рух". Точніше і научними словами сказати не можу, просто по пам'яті згадую що читав в інеті.

А на рахунок страхування це правильно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щоб на стелях не було видно тріщин, затягуйте натяжними стелями.

Але я, особисто, недолюблюю в пластику жити, тому частково гіпсокартон, частково шпатлівка під сітку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Також на Федорова на стелю зашпаклювали сітку та підготували під фарбування. І так залишили, то через місяць-два знайшов тріщини по шву панелей. Сітку давали на всю площу стелі, а не по швах. Після появи тріщин наклеїли скловолокно (на клей для скловолокна), та зашпаклювали мультіфінішом 3 рази. Поки що тріщин не знайшов (1 рік). Так що моя думка - сітка не допоможе з тріщинами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

борони боже робити стелю з гіпсокартону якщо не живеш на останньому поверсі. це піпец. а якщо над вами проживають діти - то взагалі попвний піпец. барабан ще той.

у самого гіпсокартон, але зверху лише голуби (ті ще серуни). та довелось майже тиждень ночувати у щойнопоремонтованій кімнаті. на другий день був готовий вбити того дятла, що тинявся вночі по квартирі над.

хоча ІМХО. може існує якась толкова шумоізоляція

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щоб на стелях не було видно тріщин, затягуйте натяжними стелями.

Але я, особисто, недолюблюю в пластику жити, тому частково гіпсокартон, частково шпатлівка під сітку.

скажіть будь-ласка шар гіпсокатону шар грунтовки шар 3 шари шпатлівки знов грунтовка ну і нарешті фарба яким чином воно краще дихає чим натяжна стеля? до того ж екологічно чиста томущо бельгійська виготовляється з харчового пвх, коли в той час шпатлівка фарба і грунтовка це хімія якою ви дихаєте. ця вся інформація є в інтернеті

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

от не можу зрозуміти вивернуту логіку рекламщиків. яким чином "дихає" матеріал. і, вибачте на слові, нахєра йому "дихати"? шоб повітря поступало в глибину стіни?

повітря - окислення - ентропія - пил. чи не так?

виходить матеріал який довше не руйнується - самий екологічно чистий. тобто герметичний (той який захищає інший матеріал, але й, відповідно не дає себе руйнувати) - значить кращий. і хоч грунтівка воня :), та коли вступить в реакцію з шпаклівкою і перетвориться на такий пилонепроникний шар - то нехай.

як на мене: вибір матерілу з чого буде стеля не настільки важливий з точки зору екології, як вибір того чим він буде захищений. тобто фінішний шар. чи то фарба, чи то клей під шпалери, чи інше.

а на рахунок інформації з інтернетів, то там багато чого понаписують.

не матюкайте, будь ласка. просто зараз йде ремонт і постійно доводиться чути про супер-шпатлівки, мега-грунтівки і інше. а насправді той ж гіпс і клей тілько в "красівіньких каробочках" )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...