terror Опубліковано 1 Березня, 2015 в 23:30 Поділитися #1 Опубліковано 1 Березня, 2015 в 23:30 Усім привіт. В мене виникла проблемка. Має робитись ремонт в коридорі, але перед ним треба провести в стіні телефонну лінію, яка буде іти в адсл-сплітер таким чином, щоб все було гарненько і без лишніх проводків. Задумка така: лінія від щитка заходить в квартиру ховається в стіні і йде до коробки, з якої торчить телефонний кабель від адсл-модема із кімнати. В цю коробку треба засунути внутрішній сплітер, щоб розділити лінію на телефон і модем, от тільки проблема в тому, що, боюсь, таких сплітерів немає, в інеті я не знайшов таких, тому дуже прошу, хто знає де може все таки можна придбати такий сплітер, або хто шарить, як таке зробити, допоможіть, за реальну допомогу - реальна благодарность Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
CompService Опубліковано 1 Березня, 2015 в 23:40 Поділитися #2 Опубліковано 1 Березня, 2015 в 23:40 Сплiттер потрiбен _телефонному_апарату_, а не модему. Всерединi сплiттера вiд тел.мережi до модема йдуть прямi проводки.Т.е. сплiттер можна встановити бiля самого телефонного апарата.В мене десь валявся сплiттер ~4,5см х 3см х 2см, якщо треба - подарую. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
terror Опубліковано 2 Березня, 2015 в 02:51 Автор Поділитися #3 Опубліковано 2 Березня, 2015 в 02:51 В мене десь валявся сплiттер ~4,5см х 3см х 2см, якщо треба - подарую. Ви про цю коробочку? Дякую, але в мене вже є такий зараз, валяється на підлозі з купою "шнурочків", а хотілось би якось компактно весь той клубочок заховати в стіну. Сплiттер потрiбен _телефонному_апарату_, а не модему. Всерединi сплiттера вiд тел.мережi до модема йдуть прямi проводки. Та я в курсі, з теорією більш-менш знайомий, там просто фільтр частотний на телефонну лінію іде, щоб шуму не було та інших перешкод. ОТ якби переробити якось таку звичайну розетку, щоб був вхід і вихід з внутрішньої сторони і ще один вихід через фільтр на зовнішню, але то мабуть буде забагато мороки, та й паяльника я в руках ніколи не тримав Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
n_a_p Опубліковано 2 Березня, 2015 в 05:38 Поділитися #4 Опубліковано 2 Березня, 2015 в 05:38 так постав подвійну телефонну розетку, а сплітер в щитку за квартирою. звичайно якщо заведено в квартиру чотирьохжильним кабелем лінію. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
terror Опубліковано 2 Березня, 2015 в 07:02 Автор Поділитися #5 Опубліковано 2 Березня, 2015 в 07:02 так постав подвійну телефонну розетку, а сплітер в щитку за квартирою. звичайно якщо заведено в квартиру чотирьохжильним кабелем лінію.хмм.. а це ідея, завести лінію в квартиру не проблема, в будь-якому випадку, лінію збирався нову прокладати від щитка, віту пару, наприклад, прокласти, це не проблема, проблема в іншому - як з'єднати кабель від сплітера з кабелем, який торчить з коробки, адже він уже замурований: якшо просто скрутити, то про нормальний інет можна забути, в такому випадку, потрібно шукати прохідну розетку, якшо така існує, або шукати інші способи з'єднання Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
CompService Опубліковано 2 Березня, 2015 в 07:25 Поділитися #6 Опубліковано 2 Березня, 2015 в 07:25 лінію збирався нову прокладати від щитка, віту пару,Запросити телекомiвця з паяльником i прямими руками, накинути зверху 50грн, щоб все гарно зробив.В того ж телекомiвця купити хороший мiдний дрiт - зараз переважна бiльшiсть "вiтоi пари" - алюмiнiй, покритий зверху тонюсiнькiм шаром мiдi. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Lisovic Опубліковано 2 Березня, 2015 в 07:33 Поділитися #7 Опубліковано 2 Березня, 2015 в 07:33 А розібрати спілтер і начинку акуратно запихнуть в коробку в стіні не варіант? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
terror Опубліковано 2 Березня, 2015 в 07:57 Автор Поділитися #8 Опубліковано 2 Березня, 2015 в 07:57 лінію збирався нову прокладати від щитка, віту пару,Запросити телекомiвця з паяльником i прямими руками, накинути зверху 50грн, щоб все гарно зробив.В того ж телекомiвця купити хороший мiдний дрiт - зараз переважна бiльшiсть "вiтоi пари" - алюмiнiй, покритий зверху тонюсiнькiм шаром мiдi.у Вас часом телефона до того телекомівця немає чи просто позвонити 0 800 ***** ?А розібрати спілтер і начинку акуратно запихнуть в коробку в стіні не варіант?звісно, варіант, але ж якшо розбирати, то треба перепаювати, а я в руках паяльника ще не тримав, а механічно просто накрутити, то толку не буде Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
terror Опубліковано 2 Березня, 2015 в 17:24 Автор Поділитися #9 Опубліковано 2 Березня, 2015 в 17:24 Дякую всім за допомогу. Знайшов 20 метрів вітої пари 5 категорії із старої локалки (перевірив - чиста мідь), прокладу від щитка до коробки в гофрі і замурую в стіну, а сплітер - в щиток, а на коробку поставлю подвійну розетку Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.