Перейти до змісту

Проблема з кулером на ноутбуці

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

це все для спеца по ремонту і більше стосується самої материнки, а ТС-у особо не згодится,

Ви хочете сказати, що менi не варто озвучувати iнформацiю, що десь в 75% виходять з ладу мости AMD, 5% - мости Intel i ще 20% iншi причини (залили, пилюка, китайський БЖ, перегрiли в лiжку або на сонцi)?

Що Wistron lдешеве г-но, Quanta бiльше половини ноутiв, Inventec робить непоганi ноути для всiх?

Чому клiент не мае знати, що Sony Toshiba hp Acer Lenovo Dell PaccardBell Fujitsu MSI Medion i купа iнших ноутiв роблять Quanta Inventec Wistron?

Asus, Apple i Samsung мають власне виробництво, iншi тупо замовляють у OEM.

Опубліковано

Ноут лається на зарядку, ймовірно пошкоджена, або не рідна, або 65Вт при потрібній у 90.

Ще в Dell'iв є цікавий бзік з версіями вінди\роботою кулера. Приклад на востро 3350, на 7 ок, 8 - жужить нон-стоп, на 8,1 знов все ок...

Ноут одного разу лайнувся на зарядку, а не постійно. Більше цього повідомлення не з'являлось, хоча я й натиснув F1, а не F3. На рахунок не рідної зарядки версія не актуальна, так як зарядка одна і та ж, до того, ж тільки-що мені принесли ще один новенький Dell з магазину і я вставив свою зарядку в нього і нічого не звичного не відбулось. Крім того, при роботі ноутбука від батареї, проблема з кулером така ж, без будь-яких змін.

Щодо бзіку Dell'iв, то можу сказати, що дата інсталяції ОС - 14/12/14 (рівно два місяці тому - як я чітко вгадав в описі у стартовому пості :_08: ).

Опубліковано

Одину ймовiрну причину вiдкинули: зарядка працюе, як треба.

Наступним кроком я б поставив би iнший вiнчестер, встановив би "чисту" ОС з драйверами, i поганяв би пiд тестами.

Якщо симптоми задишаться - попрощався б з 100-150грн i занiс би в сервiс, почистити пензликом, пропилососити, замiнити термопасту i термопрокладки.

Опубліковано

Ноут одного разу лайнувся на зарядку, а не постійно. Більше цього повідомлення не з'являлось, хоча я й натиснув F1, а не F3. На рахунок не рідної зарядки версія не актуальна, так як зарядка одна і та ж, до того, ж тільки-що мені принесли ще один новенький Dell з магазину і я вставив свою зарядку в нього і нічого не звичного не відбулось. Крім того, при роботі ноутбука від батареї, проблема з кулером така ж, без будь-яких змін.

якщо батарея заряджаєтья і це було один раз, то значить в адаптері перебитий третій пін і зараз він "контачить", тому проблем немає

Опубліковано

.. ну раз такі всі спеціалісти, то і треба собі сервісний центр відкривати...

якщо хоча б раз видало в біосі помилку про зарядку - гріши на зарядку, шукай іншу оригінальну (хоча б для тесту) по таким же амперажам..якщо нажав хоча б раз пропустити помилку - більше вона не висвітить.. Чистка необхідна, хоча б для профілактики..після чистки дивись за параметрами температур. Надалі до спеціалістів !

• 11 місяців потому...
Опубліковано

І так, для кого цікаво, розкажу як все вирішилось. Причому вирішилось тільки два дні тому.

Нагадаю, що проблему описано в першому пості теми. Хоча вже пройшов майже рік.

Ще тоді, в лютому, я оновив версію BIOS`а, переінсталював ОС, прочистив систему (степінь забруднення можете оцінити на вкладених фото) з заміною термопасти (не сказав би, що вона була висохнутою) і нічого в роботі кулера не змінилось.

Відніс в ремонт, де після тижня мені сказали, що з самим вентилятором все нормально і треба щось випаювати з системної плати й шукати таким чином проблему, хоча сам ноутбук майстер не розбирав. Я не захотів, щоб щось випаювали і продовжив далі користуватись ноутбуком. Хоча, це вже було складно робити, так як, ноутбук достатньо не охолоджувався і доводилось ноутбук вимикати й чекати, коли спаде температура. 

Проте, доволі швидко, знайшов (здавалось, що тимчасовий) вихід - просто перемкнув систему на дискретну відеокарту. Так як сам радіатор охолодження має дві трубки, то швидкість нагрівання ноутбука різко зменшилась і вже була можливість звично працювати, якщо не грати в ігри. Через деякий час вентилятор зовсім перестав працювати.

Через декілька місяців, без будь-яких маніпуляцій, він знову почав крутитись. Так тривало приблизно місяць і після цього більше я його не чув. І ось тепер, коли в мене з'явилось достатньо вільного часу й бажання, я знову взявся за його ремонт. Причиною стало відео, на яке натрапив - Як перевірити чи працює вентилятор на ноутбуці за допомогою USB-кабелю

Тим самим і виявив, що в рух кулер не приводиться при під'єднанні до стороннього джерела струму. Після цього купив новий кулер і тепер ноутбук з працюючим кулером.

Як бачимо, все виявилось занадто банально і просто. Добавлю, що помилка з невідповідним живленням ще раз нагадалась, але вона як, я зрозумів, була викликана тим, що трішки висунувся кабель блоку живлення з роз'єму

IMG_20150301_113131.jpgIMG_20150301_112826.thumb.jpg.daab4b5536

IMG_20150301_112940.jpg

IMG_20150301_114945.jpg

IMG_20150301_114938.jpg

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...