Перейти до змісту

спекулянти, баришники

IropS

Рекомендовані повідомлення

Доброго усім дня.

Є в Українців натура спекулянта, баришника.

Але останнім часом дуже часто спостерігаю і таке на нашому форумі, особливо я помітив в розділі комп'ютерів і комплектуючих .

Я розумію коли не собі купив,а комусь на замовлення, але ж часто купують, бо ціна дуже хороша і щоб продати тут на форумі чи деінде, але дорожче з наваром хоча трішки дешевше ніж нове.

щоб не створуювати зайвих повідомлень, відповідь на друге в даній темі.

та щоб обідив то я б не сказав. Я розумію життя, хто перший того тапки, але нащо ж спекулювати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 66
  • Створено
  • Остання відповідь

Хто абідєл?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доброго усім дня.

Є в Українців натура спекулянта, баришника.

Але останнім часом дуже часто спостерігаю і таке на нашому форумі, особливо я помітив в розділі комп'ютерів і комплектуючих.

Я розумію коли не собі купив,а комусь на замовлення, але ж часто купують, бо ціна дуже хороша і щоб продати тут на форумі чи деінде, але дорожче з наваром хоча трішки дешевше ніж нове.

Всіх забанити чи можливо посадити???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

шта ? facepalm.gif

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

що за бред, кожен робить, що хоче, яке тобі діло до того, гроші робити ніхто не забороняє. а таким розумним як ти варто ширше відкрити очі та подивитись, навколо усі так працюють тільки об'єми різні (від хліба до квартири)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

IropS, спекулянти залишились в СРСР, зараз то - бізнесмени. Капіталізм, ітіть його :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

але нащо ж спекулювати?

Пропонуєте продавати товари за собівартістю?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

але нащо ж спекулювати?

і з неї ще 5% віддавати на ______ (самі напишіть).
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на форумах простий принций, як продаєш своє, то всі - "чого так дорого", як хочеш купити, кричиш "чого так дорого".

Тому й виходить своє продаєш практично за безцін аби не валялось і хоть щось виручити, а в когось купуєш то за повний прайс.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ТС просто сам не заробив коли комусь купував от і обідився.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Задачка:

Є дві людини.

Одна тямить(це Х) в техніці інша(це К) ні.

Та що тямить, купує вподобану запчастину, за згодою сторін на борді.

Та що не тямить, може, навіть не знає що таке борда.

В того К, виникає бажання купити певні комплектуючі, які Х купив на борді. Вони домовляються. Все ніби добре.

З іншого боку можна всім розказувати про борду - це буде теж правильно.

Але, опИпт не пропЬєш) Часом варто переплатити за спокій душі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

баришник, спекулянт ---

БАРИ́ШНИКзаст. (скупник і перепродувач коней, худоби, а також сільськогосподарської продукції, ремісничих виробів з метою прибутку), ЛІВЕРА́НТзаст.; МЕНДЖУ́Нрозм. (перев. про того, хто перепродує коней); ПРА́СОЛзаст. (той, хто оптом скуповував товар для подальшого перепродажу). - Як же з коровою? - Продав баришникові (А. Шиян); - У старих коней над очима западають ямки. Та хитрі цигани чи різні ліверанти проколюють шкуру і заливають порожнечу парафіном або воском (М. Стельмах); Тут крутилися й чорновусі цигани, горбоносі забарні волохи, татари-воловоди і менджуни на тонконогих бахматах-конях (З. Тулуб); - Колись тут ярмаркові прасоли баранів торгували (О. Гончар).

СПЕКУЛЯ́НТ (той, хто скуповує щось і перепродує для одержання прибутку), ПЕРЕКУ́ПНИК, ПЕРЕКУПЩИКрідше,ПЕРЕПРО́ДУВАЧ, ГЕНДЛЯ́Рзневажл., БАРИ́ШНИКзаст., ПЕРЕ́КУПЕНЬдіал.Ціна на зерно впала, на одяг і взуття підскочила. Не в кооперації. На руках спекулянтів і перекупщиків (В. Кучер); Напровесні Данило почув, що Магазинник по шкуродерних цінах продає хліб, одразу ж скипів ненавистю до гендляра (М. Стельмах).

шта ? facepalm.gif

трохи закрутив речення. Мав на увазі: розумію є люди на форумі, які іншим людям (чи клієнтам) за щось (дякую, послуги, гроші) купують (чи продають) речі - я вважаю це абсолютно нормальним. Але є люди, які на борді скуповлюють для подальшого перепродажу на борді чи деінде цим самим збільшуючи ціну і ажіотаж на товар.

але нащо ж спекулювати?

і з неї ще 5% віддавати на ______ (самі напишіть).

так я ж пишу, що продають не свій чи власника товар, а вже куплене на борді відразу перепродують на борді.

(спеціально для перепродажу).

ТС просто сам не заробив коли комусь купував от і обідився.

такого не було! купував (продавав) лише собі (своє) або друзям (друзів).

на форумах простий принций, як продаєш своє, то всі - "чого так дорого", як хочеш купити, кричиш "чого так дорого".

Тому й виходить своє продаєш практично за безцін аби не валялось і хоть щось виручити, а в когось купуєш то за повний прайс.

скільки бачив, тут нормально кажуть якщо сильно задираєш ціну. Але якщо нормальну ціна (як за б/у) чи на 10% і більше нижще ніж в перекупників, то перекупники відразу скуплять і продаватимуть і далі по своїх цінах, а люди купуватимуть. Тобто виходить продати по нормальній ціні, але встигнути перед перекупниками купити ні.

Також нормально ставлюсь і розумію, що є люди (і в нас на форумі також), які доставляють б/у зза кордону і за це беруть не здирницькі гроші. Дякую їм за це.

що за бред, кожен робить, що хоче, яке тобі діло до того, гроші робити ніхто не забороняє. а таким розумним як ти варто ширше відкрити очі та подивитись, навколо усі так працюють тільки об'єми різні (від хліба до квартири)

одні перепродують чи доставлють товари, які не зручно (через великі об'єми в постачальників, відстань до заводу доставку і т.д.) купити безпосередньо з перших/других рук, але коли просто на місці перепродують то це занадто.

Це типу спробувати зняти квартиру без посередника... Якщо так буде з хлібом, то ми далеко зайдемо.

ЗІ. підфорум флуду і ІМХО, тому тут написав, хотів почути думки. Нікого образити сильно не хотів, жалітись також, просто думки вголос.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

просто в нас бізнес недолугий, люди клепки немають,

Ви просто далі свого села не виїжджали ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

що я ще раз переконуваввся поки небуде подолано бідність в країні, то люди так і не перестануть наживатися самі на своїх же не відповідаючи ніяким ринковим правилам.

Ринкове правило-це напевно продавати дешевше собівартості?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а те що курс виріс в 2,5 рази то це так ні до чого, ми ж виготовляєм і процесори і память штампуєм і всяку всячину яка до долара немає жодного відношення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

головне правило коли копуєш перевірити чи якісна деталь і тп.

з практики знаю чим дешевше тим білише модна нарватись на повне гівно(aliexpress)

і друге можна і наварити можеш і ненаварити то вже як твоя совість тобі каже,

некожна людина є свиньою яка йоче нажитись на чистому місці

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А як на рахунок закопування лишніх мандаринів у Іспанії, або доплати фермерам в Данії державою грошей, аби не робили лишнього молока ?Чи там не ринкова економіка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А як на рахунок закопування лишніх мандаринів у Іспанії, або доплати фермерам в Данії державою грошей, аби не робили лишнього молока ?Чи там не ринкова економіка.

Що мається на увазі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коли в ринкових країнах урожай чого небудь занадто високий-то його лишню частину знищують, аби не падала ціна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коли в ринкових країнах урожай чого небудь занадто високий-то його лишню частину знищують, аби не падала ціна.

Таким чином держава підтримує фермерів - людей, які вкладають свої сили, працю, гроші та час, щоб виростити врожай і потім його продати, заробивши при цьому певну суму коштів, та сплачують податки і роблять свій внесок в економіку країни. Питання: для чого описане вище порівнювати з баригами, які сьогодні купили зовсім непотрібну їм річ тільки для того, щоб завтра комусь її продати удвічі дорожче? Чи може бариги дуже вже багато вкладають своєї праці в купівлю-продаж, чи вони розвивають економіку країни, сплачують податки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ви шо дурний ??? нічого там не знищують все використовується, виготовляють супутні товари, там нічого не пропадає... Таке враження що ви про економіну нормальних країн дізнаєтеся з новин расєя24

Ніколи не відповім на жодне твоє слово, якщо негайно не вибачишся.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

шановні, основне правило ринку це попитит і пропозиція, все інше другорядне, но в нас нажаль на що нема попиту то не дешевшає, в нас для ринку ці поняття не основні, в нас головне зі всього максимум вижати прибилі не зважаючи ні на які чинники (вживаний товар, не випускається, не обслуговується, потребує ремонту, дороге обслуговування, та інші..) і курс доллара тут на останньому місці.

сенсей, гуру, чєлом бью, навчи як вижати з товару максимум прибутку, якщо на нього немає попиту :sm142: Блін, шо жив то даром (с) :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо в нас їдеш автівкою і бачеш скільки мусору лежить, пластик, двор в лісопосадках стільки що можна цілу зиму весь луцьк опалювати

при чому екологія і енергозбереження, до того, що люди - тупорила худоба, яка звикла гадити під ноги, і сприймає це як норму поведінки.

ми ради не можемо дати з банальним вугіллям, на рівні держави влаштовуються циркові вистави (з закупівлею у ПАР), а тут уповання до вторинної органіки, шредерів і тд...:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спекулянти в нас, я в Чехії ноутбук якому місяць і його продавали (2 роки гарантії + страховка на 3 роки), то його продавали за 50% вартості, а в нас "майже новий" завжди пишуть і продають за 98% вартості, але то через бідність, тут не поспориш.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

БариШніки.....давно я так нє бил блізко к бану..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...