Перейти до змісту

Маршрутки будуть зупинятись у відведених місцях

ChB

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
А з водою в водопроводах, з лікарнями і з тролейбусами нема чого пов'язувати -- те що ти перерахував державне, і приватні фірми туди (принаймні масово) прийдуть ще не скоро

значит государству можно хоть в гробовозках людй возить, а частники пусть в каретах возят, пока не будет кареты, не дадут разрешение, зашибись.

Не надо утрировать, нормальные маршрутки были, так уже описали, что прям гроб гнилой на колесах. Вполне приличные мерсики и ивеко.

А якщо на мільйон купити автобусів і пустити по місту, то прибутку вони будуть приносити більше, ніж моя фірма, а проблем значно менше. Так що, аби було бажання.

ты забыл, в нашей стране живут настоящим, так-как не знаешь что ждет завтра, поэтому если срок окупаемости больше 5-7 лет, никто в этот биз. деньги вкладывать не будет.

то наші міські "шишки" самі заповнять їх своїми приватними маршрутками, щоб взіти звідти кожну можливу копійку, так що не переживайте

да шишкам пофигу что где и когда, им что прибыльней, то и лучше. А дешевле будет пустить 60-70 людей в одну маршрутку, нежели покупать еще одну, чтоб люди небыли как огурцы в банке.

• Відповідей 398
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано

2 Оушен

Якраз в цьому і є принципова відмінність ринку з альтернативою від ринку з одним продавцем...

В який приймають продавати товар лише при наявності профільного диплому Нижньо-Урюпінскої державної атестаційної комісії...І при цьому встановлюють як мінімальну ціну на АБИ-ЯКИЙ товар, так і платежі цього продавця пожежнику, який приходиться зятем господаря ринку...

Опубліковано
да шишкам пофигу что где и когда, им что прибыльней, то и лучше. А дешевле будет пустить 60-70 людей в одну маршрутку, нежели покупать еще одну, чтоб люди небыли как огурцы в банке.

+1, нет, +5!!! :( :(

Кстати, кто в курсе цен на новые автобусы? Это вам не "гнилые" (как многие тут выразились) мерсики по 5-7 тыщ, далеко не каждый частный перевозчик потянет... :) На то, правда, придумали "дешевые" кредиты, но боюсь, это спасает ситуацию лишь частично...

P.S. Идею с троллейбусами от господина FKCX_half поддержал :) Если ситуация в ближайшее время не изменится, я лично покупаю себе проездной :) ИМХО уж лучше так, чем тратить по 100-150 грн/мес на маршрутки и при этом ждать их по полчаса и ездить "как селедка в бочке"... Хотя, поживем - увидим...

Опубліковано
значит государству можно хоть в гробовозках людй возить, а частники пусть в каретах возят, пока не будет кареты, не дадут разрешение, зашибись.
ну не правий ти. Якби в новому законі було вказано, що на "переобладнаних" бусах пасажирів можуть возити тільки державні підприємства, то да, ситуація виглядала б так як ти написав. А так -- для держави і для приватних перевізників умови однакові. В приватних навіть більше шансів, бо вони зараз багатші, ніж державні :)
Не надо утрировать, нормальные маршрутки были, так уже описали, что прям гроб гнилой на колесах. Вполне приличные мерсики и ивеко.

1. Івеко в нас вже здається давно не їздять

2. Переобладнані буси не відповідають правилам безпеки перевезення пасажирів, поскільки виробником була передбачене лише перевезення вантажів. А ті сидіння, які ставлять в нас "кулібіни" при аварії можуть нанести вкрай важкі травми пасажирам. До того ж відстань між сидіннями в них така, що тільки дитина може там рівно сісти, не прикриваючи вуха колінами або не виставляючи ноги в прохід

3. Двері в громадському транспорті повинні відкриватись/закриватись ТІЛЬКИ водієм, і до того ж мати м'які вставки і систему захисту на випадок попадання в двері голови і інших кінцівок :(

Колись при мені жіночка виходила з мерса, а людина яка вийшла перед нею зі всієї дурі захлопнула двері, коли жіночка рукою взялась за стійку. Получилось так що рука всередині, а пальці ззовні. Я не знаю, чи пальці лишились цілі чи ні, а крику було на всю вулицю. І я думаю що це не поодинокий випадок. А випадків, коли той хто виходить отримував дверима по голові від того хто вже вийшов напевно просто не перелічити. І хто в такому випадку повинен компенсувати постраждалому лікування і інші збитки?.. Водій? А він тут до чого?..

Та і просто виходити з маршрутки зігнувшись вдвоє, бо голова не проходить в низькі двері -- ну скільки ж можна?

4. В випадку серйозної аварії більшість переобладнаних мерсів стають "гробіком без вікон без дверей", тому що єдиний "передбачений" аварійний вихід -- задні двері -- частіше всього без спеціального інструменту не відкрити, а в невеликі вікна і люки можуть пролізти далеко не всі. Бокові зсувні двері в переобладнаних бусах заварені і зсередини обшиті. Уявіть пожежу в такому бусі... Багато не треба, одну. І слава Богу, що таких випадків поки не було (принаймні я не чув).

ты забыл, в нашей стране живут настоящим, так-как не знаешь что ждет завтра, поэтому если срок окупаемости больше 5-7 лет, никто в этот биз. деньги вкладывать не будет.
нормальною вважається рентабельність, яка дозволяє окупити вкладені кошти за 2-3 роки, 5-7 це вже багато, особливо на такій сумі як вартість автобуса. До того ж, якщо підходити з цієї точки зроу, то потрібно закопати гроші десь на городі і взагалі нікуди не вкладувати, "бо закони можуть помінятись". Наприклад, вклали люди гроші в магазинчики на базарі. Завтра вийде закон, який забороняє такі магазинчики, або який вкаже, що площа торгової точки повинна бути не менша, наприклад, ніж 50 кв.м. -- і що далі?... Прикладів безліч. Хочеш мати прибуток -- ризикуй, вкладай. Ні -- дай місце іншому. Але наживатись на безвиході людей (в даному випадку пасажирів) неприпустимо.
наші міські "шишки" самі заповнять їх своїми приватними маршрутками, щоб взіти звідти кожну можливу копійку, так що не переживайте

Правило "кількість трупів після аварії повинна відповідати кількості сидячих місць" ніхто не відміняв. І якщо зараз до цього ще ставльяться лояльно в зв'язку з нововведеннями в системі, то через місяць-два за це будуть штрафувати не гірше ніж за посадку/висадку в непризначеному місці. І тоді наші "шишки" швиденько прикинуть, що один автобус на 22 місця і купа незадоволених людей в черзі на зупинці -- це не так вигідно, як два чи три автобуса і щасливі пасажири.

Щоб не звинуватили мене в предвзятості -- скажу, що ніхто з присутніх на форумі не має стільки втрат від заборони переобладнання бусів, як я, точніше наша фірма. Ми займаємось металообробкою і штамповкою. Останній рік ми потратили на підготовку до виготовлення аварійних люків для переобладнаних бусів. В оснастку (штампи і форми) вклали тисячі годин роботи десятків високооплачуваних фахівців, десятки тисяч доларів і тони металу. І якщо зараз остаточно заборонять переобладнувати буси, то ми будемо в дуже великих збитках. І незважаючи на це, я на 100% підтримую заборону перевезення пасажирів на переобладнаних автобусах.

Опубліковано
якщо зараз остаточно заборонять переобладнувати буси, то ми будемо в дуже великих збитках. І незважаючи на це, я на 100% підтримую заборону перевезення пасажирів на переобладнаних автобусах.

+1

Опубліковано

хм

а на мою думку, реалізація як завжди у нас, через ж*пу

була яка проблема?

з непередбачуваною поведінкою маршрутки на дорозі?

так це невиконання правил ДР, і вирішувати її треба відповідно

забагато мартшруток розвелось?

а чому їх забагато? не тому, часом, що крім них зараз нормально доїхати нічим?

тема трелейбусів не розглядається, до 20 хв чекати трелейбус можеть тільки пенсіонери - у них часу багато

значить треба було почати з введення нормальних рейсових (чи як вони там правильно називаються) автобусів, які в якійсь період вимерли як мамонти, з нормальним графіком поїздок

і я не згоден з концепцією таких маршруток

маршрутка, що їздить від зупинки до зупинки, - це не маршрутка, це рейсовий автобус, значить його треба відповідно називати і брати

відповідну плату

а маршрутки мають зупинятись за вимогою, тому вони мають бути меньшими, бо коли богдан робить маневр щоб підібрати чергового пасажира - це пи* на колесиках, він реально закриває півдороги

а раз маршрутки мають бути меньшими, то і ціна відповідно вища (як в тролейбусах/автобусах)

і тоді б в людей був реальний вибір

грести на зупинку і чекати автобус/тролейбус який мав би приїхати за 10-15хв, а не за 30

або зловити маршрутку

повторюсь:

поточна реалізація громадського транспорту - велике лайно.

едіт

забув...

на автобуси треба було б виділи гроші з міського бюджету

так міською владою заявлений префіцит (надлишок) міського бюджету

от би і використали в мирних цілях...

Опубліковано
Наприклад, вклали люди гроші в магазинчики на базарі. Завтра вийде закон, який забороняє такі магазинчики, або який вкаже, що площа торгової точки повинна бути не менша, наприклад, ніж 50 кв.м. -- і що далі?...

уже вложили, уже прогорели. Пример: старый базар, часть базара продали хз кому, люди разумеется покупали черепашки за пару тысяч долларов, после "темной" сделки, те кто выкупил кусок базара поставли условие, или покупай место поновой (около 5-7k $) или забирай свой контейнер и вали куда хош. А что дальше, что-что, люди начали продавать свои места, разумеется за бесценок.

Прикладів безліч. Хочеш мати прибуток -- ризикуй, вкладай. Ні -- дай місце іншому.

с такими законами бизнес будет в *опе. Есть конечно финансовые риски, как и везде, но эти случаи к ним не относятся. Скорее произвол властей.

Але наживатись на безвиході людей (в даному випадку пасажирів) неприпустимо.

что сейчас успешно и делают

Івеко в нас вже здається давно не їздять

до нового года катался, занесли в красную книгу...

то через місяць-два за це будуть штрафувати не гірше ніж за посадку/висадку в непризначеному місці

штрафовать кого, даже не кого, а КОГО. Ты сам то в это веришь?

І незважаючи на це, я на 100% підтримую заборону перевезення пасажирів на переобладнаних автобусах.

у тя машина есть :), а у большинства нету\в ближайшее время не придвидится\без надобности\не могут себе позволить\ слишком дорогое содержание\и т.д. В общем "сытый голодного не разумеет"

о потрібно закопати гроші десь на городі і взагалі нікуди не вкладувати

да у нас пока и этого сделать толком нельзя, инфляция понимаешь ли

маршрутка, що їздить від зупинки до зупинки, - це не маршрутка

эт точно, маршрутки уничтожили как "клас", остается только такси, только ценообразование их пока не известно.

Опубліковано
І незважаючи на це, я на 100% підтримую заборону перевезення пасажирів на переобладнаних автобусах.
у тя машина есть :) , а у большинства нету\в ближайшее время не придвидится\без надобности\не могут себе позволить\ слишком дорогое содержание\и т.д. В общем "сытый голодного не разумеет"
Ти читати вмієш? За гроші, вкладені в запуск виробництва люків для переобладнання бусів я б ще кілька таких машин як в мене купив. Або автобус, щоб на маршрут пустити, або магазинчик на ринку :ok:. А так -- гроші на вітер. Окрім того, враховуючи кількість автобусів, які переобладнувались на Україні і те, що люки в нас були тільки привозні з Турції і Польщі, заробіток на люках планувався такий, що вистачило б не на одну нову BMW -- і жінці, і дітям... так що давайте, народ, добивайтесь повернення переобладнаних мерсів на дороги нашої бідної України, я вам дякую скажу :)

А зараз в жінки моєї машини немає. І я далеко не завжди маю час її возити, і вона з дітьми їздить маршрутками. В мами моєї немає машини, і в багатьох інших близьких мені людей. Це по-перше. А по-друге якби мені час і робота дозволяли, то я б з превеликим задоволенням з машини пересів на маршрутки і економив би з півтори тисячі гривень на місяць на одному тільки бензині, не рахуючи вартості обслуговування і вартості самої машини. Ну і крім того економив би біля 350 грн на рік на цивільній страховці і кучу нервів, які кожен день тратяться в дорозі, не в останню чергу завдяки маршрутчикам.

да у нас пока и этого сделать толком нельзя, инфляция понимаешь ли
так вона скрізь, інфляція, не тільки в нас. І в нас ще не найбільша. Ну але ж і в банк на депозит покласти -- це ж ризиковано! :)
эт точно, маршрутки уничтожили как "клас", остается только такси, только ценообразование их пока не известно.
Щоб маршрутне таксі було маршрутним таксі, воно повинно бути за розмірами не більше, ніж радянські РАФи, або нинішні Peugeot Partner і йому подібні, на 6-8 пасажирів, а не величезні двохкаткові буси на 15-20 пасажирів. Інакше це не таксі. І проїзд має бути мінімум 3-5 грн з пасажира, хоча я припускаю знижку до 1.5-2 грн для пенсіонерів, інвалідів і т.д. А в кого час дешевший, той і на автобусі/тролейбусі може проїхати. Кількість таких маршрутних таксі була б невеликою в зв'язку з вартісю проїзду. А приймаючи до уваги малий розмір і малу кількість, серйозного впливу на міський трафік вони не зробили б. Це був би "елітний" маршрутний транспорт, для тих в кого час дорогий. А основний пасажиропотік розрулювався б великими автобусами і тролейбусами. Крім всього іншого це допомогло б зробити прибутковим електротранспорт, на якому стали б їздити не тільки пільговики. Бо зараз він тримається на чесному слові тільки за рахунок державних дотацій. Крім того, я вважаю що обов'язково потрібно при оплаті проїзду видавати білет пасажиру. Білети повинні бути підзвітні, і з кожного білета має зніматись податок, а не так як зараз -- повна анархія. А ще краще -- обов'язкова оплата пластиковими картками. Тим більше що зараз картки немає тільки в лінивого. Зайшов -- провів карткою в терміналі, отримав білет і пройшов в салон. На виході показав білет. Ніякої возні з оплатою, здачею і т.д. Цивілізовано і просто. Думаю і банки були б зацікавлені в розвитку такої системи, щоб зменшити готівковий обіг. І державі було б простіше контролювати оподаткування. Одні плюси, чесне слово :)

А на немаршрутних таксі в обов'язковому порядку потрібно ввести лічильники, з обов'язковою видачею чека пасажиру і можливістю розрахуватись карткою. І щоб податок з прибутку платився в фонд ремонту доріг. А то заробляють таксіти непогано, дороги також нищать нормально, а прибутки приховують, податки не платять.

Опубліковано
А по-друге якби мені час і робота дозволяли

во, в этом вся соль, особо не почувствовал чтоб быстрее доезжал, но дискофморт, и длительное ожидание отражается прилично. Теперь вместо часа (обычно столько я трачу чтоб добраться с дома в юнвер отметиться и назад) приходится тратить около полтора-два, в жуткой давке, перед этим стоя на морозе ((

Опубліковано

так ти зрозумій, що ти тратиш більше часу на зупинці, але менше в дорозі, практично одне і те ж. Ну нехай навіть на 10 хвилин довше. На загальній картині дня це в тебе практично не позначиться. Зате наскільки менше загружені дороги і (головне) наскільки менше аварійно-небезпечних ситуацій! Я вже не один раз наводив приклади ситуацій в яких сам опинявся або свідком яких був, коли маршрутчики, наприклад, вирулювали від бровки не дивлячись в дзеркало. А скільки пробок вони створювали своїми зупинками через кожних 5 метрів! А скільки ситуацій було, коли маршрутчики вдавали з себе Шумахерів, намагаючись обігнати іншого щоб підхопити "лишню гривню", бо їздили порожні, на всіх пасажирів не вистачало! Та і екологічна ситуація зміниться: по-перше набагато менше двигунів (маршруток), по-друге двигуни нові і мають меншу кількість шкідливих викидів, а по-третє набагато менше зупинок, а як відомо найбільше викидів відбувається під час рушання і набору швидкості. Та і для самих маршрутчиків це набагато зручніше. По-перше, коли маршрутний транспортний засіб рушає з обладнаного для зупинки місця, він має перевагу і його зобов'язані пропустити інші учасники руху. По-друге, тепер є час подивитись на дорогу, а не видивлятись на тротуарі гривню. По-третє економія пального (та і ресурс двигуна, КПП, гальмівних колодок і т.д. більший) зарахунок зменшення кількості зупинок. По-четверте тепер вони не їздять напівпорожні, що також економічно вигідно :)

Як би там не було, в зменшенні кількості маршруток і забороні підбирати і висаджувати пасажирів в непризначених місцях плюсів однозначно більше, ніж мінусів, і вцілому рішення правильне, яке добавить порядку на дорогах і полегшить життя тисячам водіїв. Варто лише його чуть-чуть довести до пуття "обработать напильником". Не спорю -- кількість автобусів напевно потрібно збільшити, але ж не до такої кількості як була!

Опубліковано

надо на установках установить таблицы с расписанием графика движения, и соответственно продумать интервал движения в разное время суток...

да и убрать слово"такси", а называть просто - автобус с маршрутом таким-то...

а я сегодня заказал себе в автосалоне машину... :) , так что скоро "адним пасажирам" меньше будет...

Опубліковано

Звичайно новий режим руху маршруток є досить незвичним для більшості луцьких пасажирів. Та впевнений через якихось 2-3 тижні всі звикнуть, навіть найбільші консерватори. Посприяє цьому й збільшення к-сті машин і зупинок, які будуть розроблятися за побажаннями мешканців міста. Але для цього треба не соромитись, дзвонити і напрягати міськвиконком.

А на даний момент можу висловити свою власну думку так:

" - " Як мінімум до весни тре буде по довго чекати, ну а там, як все буде добре, має "поповненя" прибути :) . Також до негативу, як наслідок можна віднести наповненість салону( комфортно сидіти буде важко ).

" + " Радує одне, тепер піднімати ціни на проїзд вони немають ніякого морального і економічно обгрунтованого юридичного права. А про підняття вже говорили, особливо після Львова та інших незадоволених перевізників з обл. українських центрів.

Виходу в нас і так немає, їздити всеодно прийдеться, а з часом все звикнеться ;)

Опубліковано

Я десять лет отходил в школу, по полчаса дороги через сапалаевку :)

И маму встречал с автобуса, когда Соборности(Малиновского) только строилось... и в дворец пионеров ждал ПАЗик, и проездной имел...и все из моего поколения помнят "Рафики" и троллейбусы , в которые влезали только настоящие джедаи.... было время... да...

2 Oushen иди ты на х.... в Сибирь , к примеру....

перечитал твои посты .... согласен, что ум на Земле редеет рядами ;)

скучно тут у вас..

Опубліковано

Ничего, привыкнем...был в Луганске, там так и есть...и за проезд там платят при ВЫХОДЕ с маршрутки....Но зимой не очень удобно, если до остановки идти метров 300, и холодный ветер...получается "Ветер в харю, а я шпарю"...Сегодня вышел от друга, по привычке останавливал маршрутку около него. Ниодна не стала...А ветер, ночь (11 часов ночи) , и маршруток и так мало...пришлось от Премьера до 4 школы чухать, думал закоцубну пока дойду....

Опубліковано
и троллейбусы , в которые влезали только настоящие джедаи.... было время... да...
а я колись навіть один раз прокатався ззаду на драбинці від зупинки до зупинки, коли друзі по гуртку влізли в тролейбус, а я -- ні... ох і страшно ж було! Не так що впаду, як що якийсь дядя по вухах надає ;)
Опубліковано

Кстаті! Ішов я сьогодні біля Слона, дивлюсь, 16-ка стоїть, там де раніш 31 мала кінцеву. Думаю ладно, може маршрут змінили.Йду далі по Конякіна. Аж тут ше одне диво! 2-ка їде, і саме головне з повним салоном(значить на маршруті). Шо ж це сталося , маршрути змінили??

Може хтось знає їх нові напрямки руху і де подівалися 31 ??

Опубліковано

Реально не зупиняються! Махаю рукою, а він мені показує пальцьом "на зупинку". Луцьк стає європейським містом? =) =) =)

Опубліковано
Я десять лет отходил в школу, по полчаса дороги через сапалаевку :(

И маму встречал с автобуса, когда Соборности(Малиновского) только строилось... и в дворец пионеров ждал ПАЗик, и проездной имел...и все из моего поколения помнят "Рафики" и троллейбусы , в которые влезали только настоящие джедаи.... было время... да...

нууу вспомнил блин, в школе я тоже бегал, прыгал, везде пешком ходил от динамо чуть ли не к самолету, изредка на троллейбусе ездил

в Сибирь , к примеру....

ну если ток в противоположное полушарие, дык, так не против, отдохну, а Сибирь фтопку

что ум на Земле редеет рядами ;)

да чего уж так сразу, "редеет", не редеет а переезжает, все западней и западней, за бугор все рвутся

скучно тут у вас..

вот раньше было весело, комфортно, свободно в мерсиках, сядешь себе, какую книжку, журнальчик полистаешь, а ща... забрали у нас комфорт весь, вернули бы хоть по 2-3грн, я только за ;)

Ди, а ты случайно не из этих будешь... шоферов?

В данной ситуации выигрывают только шоферы, и те кто живет на оживленных улицах, а люди которые живут там, где нет троллейбусов, и ходит только 1-2 маршрута - реально потерпают :)

Опубліковано

Час назад приехал от девушки (на 15-ке).

Я все думал - чем они мне так сильно отличаются от мерсиков и даже тех же богданов?... Нет, конечно, и вместительность салона другая, и механизм открывания дверей, и сиденья, направленные друг на друга (это вообще жуть, но не буду продолжать, дабы меня не обвинили в излишней эмоциональности). Главное - у него ДИНАМИКА РАЗГОНА совсем другая! ;) Вы обратите внимание, как меееееееееедленно они набирают скорость :)

Кстати, за те 2 дня, которые проездил с 1 числа, могу сказать пока вот что. НИФИГА не быстрее. Время засекал сегодня 2 раза. На секундомере. Маршрут, по которому ездил по самым скромным меркам раз 500, так что знаю точно, сколько по времени уходит, чтобы доехать от одной остановки к другой. Вернее, занимаЛО по времени :( На прежних Богданах было - 12 минут, 14 максимум (поздним вечером я мог спокойно и за 9-10 минут доехать, рекорд - 7). Сегодня - 15 минут 30 секунд (да, блин, я педантичен! ;)) И это при том, что посадка-высадка ТОЛЬКО на остановках!

Выводы пока делать не стану, поезжу еще неделю-другую, позасекаю время, там будет видно...

P.S. Наверное, надо покупать с весны байк и вспоминать приобретенные в детстве навыки велоезды :) Хотя и машина планируется, но вряд ли я на ней по городу каждый день ездить буду - дорогое удовольствие, учитывая расходы на бензин и амортизацию, не настолько я богат...

Опубліковано

розумієш, Chill, тепер маршрутчикам нема куди спішити -- конкурентів практично не лишилось ;)

Ще один плюс -- добавиться безпека руху :)

А нарахунок динаміки розгону. Я вже розказував, як моя глибоко вагітна дружина зайшла в маршрутку (да-да, мерс), а маршрутчик не дочекавшись поки вона сяде чи принаймні за щось візьметься так рванув з місця, що вона пролетіла по проходу через увесь салон, і тільки чудом не впала, а десь в кінці салону схопилась за сидіння... От вам і динаміка, от вам і "гонки" маршрутчиків.

До речі, оригінальні пасажирські буси від переобладнаних часто відрізняються коробками передач -- в "пасажирів" передачі більш довгі і бус розганяється більш м'яко, без ривків.

Опубліковано

Не знаю як з самими маршутками, мені навіть подобається трохі що ввели богдани, але через те що вони будуть їздити лише по зупинках втрачається сама суть маршруткі. Я краще буду ходити пішком або піду всетаки здам на права, авто давно стоїть просто зручніше було раніше на маршрутці ніж шукать де паркуватись ітд, чим доречі навпаки збільшу затори, шкідливі викиди і небезпеку на вулицях міста ;)

Опубліковано
А ще краще -- обов'язкова оплата пластиковими картками. Тим більше що зараз картки немає тільки в лінивого.

Я наприклад принципово не хочу мати картки. Не хочу залежати від якогось банку, щей платити йому відсотки за те що забираю свої ж гроші з рахунку.

Опубліковано

Вернемся непосредственно к маршруткам.

Я постоянно езжу на работу на 9-ке, сегодня разговаривал с водителем и он сказал что на сегодняшний день ездит всего 6 автобусов, каторые ходят с графиком в 13 минут розрыва, из них 3-и сегодня не завелось и соответсвенно график стал - 36 минут разрыв между автобусами. Просто кошмар.

По дороге наблюдал следующую картину. Так как появился кондуктор все передают деньги только ему, но.., народ в такой давке понял что платить вовсе и не обязательбно. Вдруг откуда не возьмись появился контролер и начал требовать от людей талончики, тут наш народ и озверел, контролера чуть с полом не уровняли. После небольшой революции в автобусе, все дружно начали передавать деньги за проезд, тут бедный кондуктор и растерялся.., одним талончик не дал, другим здачу не додал.., и тут снова начался бунт и опять контролера чуть с полом не сровняли. Революция в автобусе набирала оборот. Все нормально, но.., вдруг на ходу стали открываться двери, произвольно. Тут все маты и прочие приятные слова пошли в адрес водителя, про контролера все забыли. (Я ехал спереди, по этому было хорошо видно все действия водителя). Во избежание проблем он просто зажимал кнопку пальцем и держал, вроде как все хорошо пока сама по себе живет только одна дверь. Но вдруг на повороте, водитель нечаянно отпускает кнопку и двери вновь открываются... Слава, Богу, обошлось без жертв. Не успев отъехать от остановки, начало клинить вторую дверь, она тоже стала жить своей жизнью. Водитель стиснув зубы стал просто зажимать уже две кнопки.. Но это еще не все.., начала глючить супер автоматическая КПП, сама по себе начала включаться нейтральная. И плюс ко всему люди начали требовать чтоб обьявляли остановки. И водитель мужественно крутил баранку, поддерживая ее коленкой, держал одной рукой кнопки, второй рацию и спокойным тоном обьявлял остановки. Ну.., дальше я вышел и уже незнаю как розвивались события. Все это действо я наблюдал на участке от ТАМ-ТАМ-а до Пластмассового завода.

Заметте, что все проблемы с автобусом начались после нескольких дней эксплуатации.., что ж будет дальше?!?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...