Перейти до змісту

Маршрутки будуть зупинятись у відведених місцях

ChB

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

З 20 січня «маршрутки» в Луцьку змусять зупинятися лише на зупинках?

«З 20 січня на всіх маршрутах громадського транспорту в Луцьку будуть встановлені таблички для зупинок маршрутних таксі. І ми змусимо водіїв зупиняти «маршрутки» там, де потрібно, а не де їм хочеться». Так відповів міський голова Богдан Шиба на депутатський запит лідера фракції БЮТ у міськраді Юрія Корольчука, що в місті необхідно реально впорядкувати рух громадського транспорту, – повідомив кореспондент «Волинської правди».

«Щодо зупинок маршрутних таксі в місті незабаром буде прийняте спеціальне рішення. Зараз ми ретельно відслідковуємо, де такі зупинки потрібні. До 20 січня ми цю роботу завершимо», – запевнив Богдан Шиба.

Зі слів міського голови, влада має твердий намір змусити «маршрутників» зупинятись у чітко визначених місцях. Цьому сприятиме суттєве зменшення кількості маршрутних таксі у місті, а отже, посилення конкуренції на цьому ринку, а також виведення на маршрути нових мікроавтобусів комунального підприємства «Луцьке підприємство електротранспорту», водії яких прислухатимуться не до вказівок хазяїна-приватника, а до думки представників муніципальної влади.

©

• Відповідей 398
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано
В усьому винні студенти, ппаразіти. :)

Це із-за них на роботу тяжко добиратись(не тільки з 1-го січня, так завжди було).

От якби навчання у ВУЗ було як в тюрмі...:

Закрита територія, ізольованість від суспільства. Відучився - вийшов за ворота спеціалістом, не відучився - там і залишайся.

одні плюси :)

Ну от тільки студентів орбаражати не треба :) , то невинні люди, яких зобов'язали ходити до того вузу за потрібними і не дуже знаннями ;) , та і час приходу на роботу і на пари різний, на 1 пару на 8.30 на другу на 10.00, ну а на роботу або на 8.00, на 9.00 ну і на 10.00 (хоча як кому), так що ми з вами розминаємося в маршрутках та тролейбусах :P , ми не винні, чесно :( , а сам я взагалі після цього "реформування" роботи громадського транспорту ходжу на роботу пішки, підтримую форму :) , ну і в університет зрідка приїду, ну просто щоб показатись, що я є, що хочу здати екзамен чи залік, і то поки дочекаєшся тої 9-ки, то вже краще пішки дійти ;)

Опубліковано

Вже казали про нові Богдани, скажу і я своє Феее про них. Сьогодні ввечері їхав від ЦУМу додому, в сторону Гостинця на 9, катастрофічно не встигав і тут як на зло поламалися двері в маршрутці, самі відкривалися назад, водій взявся їх ремонтувати, а я немаючи часу пересів на іншу маршрутку, знову новий Богдан і забитий по зав'язку :)

Опубліковано

Дайте пару мерсів на підмогу поломаним «Голіафам»! Хоч на декілька днів!

Нові тролейбуси хоч протестили, а тут ... пі-пі-пі ...

9-ки «славою» вже обросли, так от, я позавчора це чудо 45 хвилин чекав, на морозі (може новий рекорд буде)!!!

P.S.: плюси плааааавно перетворюються на мінуси! Ги-ги! :)

• Адміністратори
Опубліковано

хм, а куди ви на тих №9 їздите, що ви в тих Ліпінах забули ?

Опубліковано

9-ка взагалі дуже універсальний маршрут. Покриває велику частину міста. Я іноді на 9-ці на пари їжджу в політех

Опубліковано

Кста, сьогодні мав нагоду проїхатися 2-кою. Чекав недовго і пощастило сісти в майже пусту маршрутку :D До пункту призначення доїхала дуже швидко. Одним словом я був задоволений. А от з дорогою назад не склалося :blush: До зупинку 2-ки не добіг пару метрів, прийшлося сідати на 15-ку. Я і раніше їх уникав, а тепер взагалі більше їздити не буду. Від тролейбуса відрізняється лише ціною проїзду і музичним супроводом в салоні.

Опубліковано

Facktor +1 :)

Вот и еще один человек высказался по поводу контрастов старых и новых автобусов )))

А я что говорил :) К девушке стараюсь по возможности добираться только на "двойке" :) На новые пятнашки даже смотрю с отвращением, не говоря уже о том, чтобы в них ездить... БУУУУУУЭЭЭЭЭЭЭ... :blush::D :D

P.S. Хотя иногда, например поздно вечером, у меня нету выбора... ;):(:)

Опубліковано

Свіжі новини. З проспекту Молоді до КРЗ тепер можна дібратися тільки маршрутом № 12 (десятка і одинадцятка тепер їдуть до університету Україна). Так ось, чекав сьогодні 30 хв. Хоча на гарячій лінії міськради сказали, що на маршруті 10 машин, відповідно і інтервал має бути. Пообіцяли, що будуть розбиратися. І ще - на днях повинен почати ходити новий маршрут № 29 - від Володимирської до КРЗ.

Опубліковано

Ехал на работу сегодня в "новой синей девятке". Ждал - минуты полторы. Особо тесно не было. Не понравилось только два момента - низкий поручень на центральном входе и "ступенька" в заднюю часть салона автобуса.

:D

Опубліковано

Ты на работу добираешся наверное или в 6, или в 11 часов. С 8 до 10 маршрутка №9 больше напоминает переполненный тролейбус.

Опубліковано
хм, а куди ви на тих №9 їздите, що ви в тих Ліпінах забули ?

Мені в дурдом треба було заїхати. ;)

А окрім 9-ки туди тільки пішкадрала дотопати можна! От і доводиться терпіти такі «чудові» реформи!

Опубліковано
Ты на работу добираешся наверное или в 6, или в 11 часов. С 8 до 10 маршрутка №9 больше напоминает переполненный тролейбус.

В 9:00 или около того, вообще-то...

• Адміністратори
Опубліковано

А я тепер на тролейбсі їздити буду.

Місця купа, стає на зупинках, коштує 50 коп, і не тра бути передастом ;)

Єдиний мінус, холодно. :)

Опубліковано
А я тепер на тролейбсі їздити буду.

От і я тепер так робити буду, бо набридла вже вся ця бадяга!

Як ситуація нормалізується, тоді й пересяду назад на маршрутки!!!

Опубліковано

No comments, как говорится... ;)

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ «СОЮЗУ ПЕРЕВІЗНИКІВ УКРАЇНИ»: «Умови, в яких сьогодні опинилися перевізники усієї України, назвати просто жахливими, буде замало…»

Прем’єр-міністру України

Тимошенко Ю.В.

Міністру транспорту та зв’язку України

Вінському Й.В.

Міністру внутрішніх справ України

Луценку Ю.М.

Всеукраїнська громадська організація «Союз перевізників України» стурбована політикою щодо незабезпечення попереднім Урядом В.Януковича належних умов роботи представникам малого та середнього бізнесу, перш за все в сфері пасажирських перевезень.

Умови, в яких сьогодні опинилися перевізники усієї України, назвати просто жахливими, буде замало.

1. Черговим «сприянням» перевізникам став спільний наказ Міністра транспорту та зв’язку України (М.Рудьковського) та Міністра внутрішніх справ України (В.Цушка) «Про Основні вимоги щодо забезпечення безпеки перевезень при здійсненні нерегулярних пасажирських перевезень та порядок узгодження їх виконання» від 25.05.2007р. за N 450/167 (Далі - Наказ), який зухвало знехтував Конституційними правами ліцензованих перевізників та неабияк сколихнув думку громадськості.

Даним Наказом, встановлені додаткові вимоги до підприємців, які здійснюють нерегулярні пасажирські перевезення (тобто на "замовлення", а не на маршруті), що дестабілізує роботу перевізників та призводить до додаткових, як грошових так і часових витрат, оскільки (незважаючи на наявність в перевізника ліцензії, яка є єдиним документом дозвільного характеру) на кожну поїздку необхідно отримувати узгодження (дозвіл) від ДАІ та Головавтотрансінспекції, яке видається за місцем реєстрації перевізника протягом двох робочих днів.

Наприклад, перевізнику із м.Біла Церква, який отримав замовлення на поїздку в м.Умань, необхідно прибути в м.Київ до тер.управління Головавтотрансінспекції в Київській обл. для отримання узгодження.

Видача узгодження лише на одну поїздку органами ДАІ коштує 97 грн. 00 коп.

Єдиний виняток чиновники зробили для ритуальних перевезень - їх узгоджувати не потрібно.

Навіть людині, яка далека від транспортних проблем стає зрозуміло, що в таких законодавчих рамках Перевізники фізично не можуть отримати узгодження вчасно на виконання лише одного замовлення, яке надійшло за одну добу, а що говорити про можливість узгодження Перевізниками перевезень, замовлення на які надходять за декілька годин до початку перевезень та/або в святкові, вихідні дні.

За відсутність узгодження при здійсненні нерегулярних перевезень до перевізників застосовуються фінансові санкції у розмірі 1 700.00 грн.

Свавілля штрафів зараз перейшло всі допустимі межі. Траплялось, що контролюючі органи відносно одного перевізника складають по два акти на день. В зв’язку з цим, є перевізники до яких за відсутність узгодження застосовано фінансові санкції на загальну суму понад 20 000.00 грн.

Більш того, Наказ створив нові можливості для корупційних схем, поборів та незаконних дій чиновників.

2. Останнім «ударом» Уряду В.Януковича, який «поставив на коліна» перевізників стало прийняття постанови КМУ «Про внесення змін до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» від 26.09.2007р. за № 1184 (Далі - Постанова), яка вводить значні обмеження на здійснення пасажирських перевезень. Зокрема, п.32 даної постанови заборонено використання переобладнаних автобусів.

Зазначимо, що на сьогоднішній день в Україні понад 80% пасажирських перевезень здійснюється переобладнаними автобусами.

Це в переважній більшості транспортні засоби відомих західних автомобільних виробників «Мерседес», «Фольксваген», «Івеко», які ні в чому не поступаються транспортним засобам вітчизняного виробництва, а навіть набагато безпечніші та якісніші за них. Так рахують перевізники та самі пасажири, але так не вважають міністерські чиновники, які трьома рядками ганебної постанови в один день заборонили використання ліцензованих, але переобладнаних автобусів.

Починання чиновників навести лад у наданні послуг з перевезення пасажирів, звичайно, похвальні. Все робиться нібито для безпеки пасажирів та для виведення з ринку послуг нелегальних перевізників. Тільки робляться вони якось несистемно і неструктуровано.

Такі нововведення нічим не виправдані та посягають на Конституційні права підприємців.

Мабуть, треба чиновникам навчитися узгоджувати свої рішення із самими перевізниками.Тоді й проблем таких не виникатиме.

Підводячи підсумок вищенаведеному, необхідно відмітити, що норми економічно недоцільного Наказу та Постанови збільшили втручання держави у діяльність підприємців, створили проблеми у сфері господарської діяльності та стали перешкодою в формуванні сприятливого підприємницького середовища, сталих економічних умов роботи перевізників, що не узгоджується з принципами господарювання та програмою нового Уряду «УКРАЇНСЬКИЙ ПРОРИВ: ДЛЯ ЛЮДЕЙ, А НЕ ПОЛІТИКІВ» в епіцентрі якої є всебічний, гармонійний розвиток підприємницького потенціалу нації.

Зазначимо, що саме малий та середній бізнес був і залишається оплотом демократії, відіграє одну з ключових ролей у розвитку приватного сектору та є одним із важливих чинників сталого зростання соціально орієнтованої економіки, створення нових робочих місць, збільшення податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів, тощо.

Сьогодні Союз, як громадська організація, що уповноважена захищати та представляти інтереси її членів в державних органах, повторно, перед новим Урядом ініціює процедуру скасування Наказу та окремих положень Постанови з їх загрозливими нормами для Перевізників, що не узгоджуються з нормами ст.42 Конституції України», Господарським кодексом України, ЗУ «Про автомобільний транспорт», ЗУ «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», тощо.

Перевізники зі всієї України уже давно готові до радикальних дій, а саме одночасно зупинити процес перевезень та їхати автобусами до м.Києва під стіни КМУ, Мінтранзвязку, МВС відстоювати свої законні права та інтереси, але нова влада дала надію перевізникам, що їхні проблеми будуть вирішені не вдаючись до проведення широкомасштабної всеукраїнської акції протесту, яка запланована на кінець січня 2008 р.

Союз та його члени сподіваються, що демократична влада повернеться обличчям до підприємців, створить сприятливі умови для їх роботи, що в свою чергу підвищить авторитет та довіру до влади в суспільстві.

Сьогодні ми дуже розраховуємо на те, що, врешті-решт, будемо почуті Вами.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст. 6, 8, 19, 42 Конституції України, Господарським кодексом України, ЗУ «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», ЗУ «Про автомобільний транспорт», ЗУ «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Союз та його Члени, що підписалися в підтримку даного звернення, -

НАПОЛЕГЛИВО ПРОСИМО:

створити робочу групу для врегулювання існуючого конфлікту до складу якої включити представників ГО «Союз перевізників України», як одну з найчисельніших громадських організацій перевізників України;

скасувати спільний наказ Міністерства транспорту та зв’язку України та Міністерства внутрішніх справ України «Про Основні вимоги щодо забезпечення безпеки перевезень при здійсненні нерегулярних пасажирських перевезень та порядок узгодження їх виконання» від 25.05.2007р. за N 450/167;

скасувати окремі положення «Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2007 р. N 1184, а саме п.32,/ абзаци 2, 3, 4 п.53,/ ч.2 п.56,/ п.48 та п. 58;

З повагою та надією, що переможе здоровий глузд та принцип верховенства права

Президент

ГО «Союз перевізників України»

Б. Ляшук

P.S. Ах да, забыл добавить. Святаш - г@ндон! :smile3: И авто с нового года ЕЩЕ БОЛЬШЕ дорожать начали - некоторые марки уже подорожали на 5-10%, а я как раз в этом году машину брать собирался... Бл@, да когда ж я наконец в этой гребаной стране машину себе смогу нормальную взять???!!!... :(

P.P.S. Знаете, почем у пендосов новая Camry 2008 модельного года в базовой комплектации? Кто не знает, будет сильно удивлен - порядка $18500! Посмотреть можно здесь. В Украине - $36 штук с гаком... (хотя это пока только моя розовая мечта, но недолго бы она оставалась таковой, будь у нас цена как в USA...)

P.P.P.S. Это не совсем офтоп, это крик души относительно того, как давят налогами официальных автоимпортеров, продвигая при этом свои собственные чудеса автопрома... (в том числе и новые автобусы) :(

Опубліковано
b7938524b7f258ca0f5be6cea2b79917_full.jpg

хехеех таке чудо ... ні навіть 2-ва! Я бачив у Володими-Волинському. Виглядає досить кумедно як на мене. Але що не зробиш заради заробітку :) Мені цікаво як зареєстрували такий транспортний засіб у МРєО??? мабуть без "підмазу" не обійшлось. Тай сісти чоловіку який має росту до 2-ух метрів досить тяжко, ноги не влазять... бо відстані між кріслами дуже маленькі, вони розраховані для дітей... або для карликів :huh:

Опубліковано

Бабло править світом. І у випадку з маршрутками саме так. Неф гнать на чинофніків, у нас зарплата децл, халяфкі 0, работаєш за ідею. А керіфництво = фірма, кум, брат, сват. Чувакі з транспотрного відділу парятся, щоб нормуль було....але.....бабло...схема яка. Нова ідея, нові тачкі, тачкі в кредіт, не фсі конкурс проходять, тачкі кудато дівать нада і т.д.

Да ваще, чекаю весни і я на велічек і мені поф.. прафда німа де ставить :)

Опубліковано

Сьогодні перший раз у Новому році добирався на роботу на маршрутці. До того у години пік пощастило не їздити.

Мені не дуже сподобалось, хоча пролізти у шпарину в 10 вдалося.

А спершу на зупинці подумав, що до місця призначення вчасно дістануться тільки найкращі - багатолюдно дуже було.

Ну і далі по маршруту це все нагадувало Резідент Евіл якийсь ( ще б усі : "Ииииииии" говорили було б взагалі ідентично) :)

Опубліковано

Читаю тему з першого топіка, але якось не вмішувався. Мабуть просто не пощастило мені ще образитись на маршрутчиків бо мало користуюсь цим видом транспорту. Але вчорашній випадок в моєму добиранні в гості до батьків мене просто добив. Іхав від фуршету на Відродження з своєю сім'єю і чекав 12-ку, бо іншу маршрутку по цьому маршруту незнаю. Була обідня пора і я прочекав маршрутку ну точно не менше 30-ти хвилин. Коли нарешті під'їхала маршрутка вона навіть не зупинилась на зупинці, хоча її зупиняли, а зупинилась метрів за 30-ть далі щоб висадити пасажирів. Коли люди ломанулись вперід цей урод тупо закрив перед ними двері і поїхав ???? ХТО за це свинство повинен відповідати? Завтра починаю працювати і подивлюсь на ситуацію очима водія котрим повинно стати краще. Якщо навіть стане краще їздити по дорогам міста то все рівно стало гірше бо в нас ще не Київ і їздити терпимо, а людей реально їздить в маршрутках більше.

Опубліковано

Вставлю свои 5 копеек:

-со стороны водителя - особо разницы не почувствовал, пробки меньше не стали, а эти м...удилы-водилы длинных богданов с киевскими номерами просто задолбали. Шо малдаване едут 20 км/час себе по середине дороги - не слева - не справа не обьехать.

-со стороны пасажира - езжу правда не много, но каждый день в гараж и обратно - кто разрабатывал схему остановок - покажите его фотографию - в одном месте 3 остановки на 100 метров, в другом - 1-1,5 км нет. Это ж как их планировали - по месту жительства дружбанов разработчиков? Считаю что в даной ситуации проще и дешевле ездить на тролейбусах - нет такой давки как в трупавозах (подругому эти картонные т/с назвать язык не поворачивается).

-со стороны обывателя - кто то (и даже всем понятно кто) на этом крупно наживается, по крайней мере по городу уже поползли слухи за сумму "бабла в конверте", которые нужно выложить за то, чтобы поставить труповоз на маршрут.

ИМХО

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...