Перейти до змісту

Маршрутки будуть зупинятись у відведених місцях

ChB

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В нас в Луцьку хватає народу які не привикли до порядку!!!

До порядку ще ой як далеко.

Цікаво, який чудак (на букву "м") додумався зробити зупинку для маршруток за 15 м від тролейбусної зупинки по Молоді (навпроти літака) ?! ;) Два рази сьогодні їхав і два рази спинялись спочатку на маршрутній зупинці і на тролейбусній через 15 метрів. cranky.gif

• Відповідей 398
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Опубліковано

Влада зробила переворот у транспортному порядку!!

Але не в тому порядку!!!

Мені здається, з початку потрібно було намалювати розмітку на дорогах, щоб люди бачили де є зупинки!!!!!, а тої що колись була нанесена, вже давно не видно!)

А потім Робити "правило"!!

Опубліковано

Розташування окремих зупинок спеціально для маршруток викликає здивування. Про пр. Молоді вже писали. На Київському майдані така сама ситуація. Якщо їхати з центру в напрямку Рівненської, то спочатку зупинка біля "Вопак", потім на самій Київській, де зараз забор стоїть, і ще одна вже біля отого облізлого шістнадцятиповерхового будинку. Щось їх там забагато.

Також неприємно вразила швидкість пересування маршруток. Мало того, що їх не вистачає, так ще й їздять повільніше, ніж раніше. З роботи додому їхав 17а. Вище третьої передачі ніразу не піднявся. Між зупинками розвивав швидкість тридцять кілометрів на годину (сидів збоку - бачив). Навіть до 40 км/год не доходило. Їхав біля восьмої вечора. Машин мало, освітлення дороги непогане.

Хіба їм не вигідно зробити більше рейсів? Перевезти додатково пасажирів? Кількість машин на маршруті не збільшують та ще й їздять повільніше.

Опубліковано
Хіба їм не вигідно зробити більше рейсів? Перевезти додатково пасажирів? Кількість машин на маршруті не збільшують та ще й їздять повільніше.

Вечером у них вже напевне останні рейси, так що вони не спішать нікуди!!!

)

Опубліковано
Вечером у них вже напевне останні рейси, так що вони не спішать нікуди!!!

)

Навіщо кудись поспішати якщо конкурентів немає і за гривнею ганятися непотрібно, бо вона всерівно дістанеться йому. ;)

Вчора і сьогодні пробував проїхатися 15-ю, та не тут то було, прочекав хвилин 15 нічого не було взагалі, а ні брешу, за той час проїхали дві 16-и, які завезли б мене назад під будинок :) Прочекавши хвилин 15 сів в першу попавшу маршрутку і поїхав, потім трохи пройшовся і все чудово.

Раніше вибирав яка порожніша, тепер сідаю в найбільш підходящу :)

Опубліковано
З роботи додому їхав 17а. Вище третьої передачі ніразу не піднявся. Між зупинками розвивав швидкість тридцять кілометрів на годину (сидів збоку - бачив). Навіть до 40 км/год не доходило.

тут как раз все ясно: автобусы новые - должны пройти обкатку.

Опубліковано
Хіба їм не вигідно зробити більше рейсів?

У них сейчас жёсткий график, они его и придерживаются. Водитель в "2-ке" жаловался: "Дали мне 45 минут на маршрут, а я его быстрее, чем за 35 проезжаю. А тусоваться на конечной запрещают..."

Цікаво, який чудак (на букву "м") додумався зробити зупинку для маршруток за 15 м від тролейбусної зупинки по Молоді (навпроти літака) ?!

А мне удобно: вышел из дома - и сразу остановка ;)

Опубліковано

Їздять помаліше бо в них тепер є графік, де розписано о котрій годині і де він має бути. Проїде швидше, то буде стояти в черзі на кінцевій,що заборонено, а нам доведеться довше чекати наступну маршрутку

Опубліковано

Меня вот интересует вопрос. А как быть с маршрутами такими как 31 и т.п.? Т.е. одна остановка - центр, дальше идёт - ул. Шевченка (возле прибор.завода).

Опубліковано

Значить, графік скадено безтолково. В старих мерседесах майже в кожного на панелі був годинник у вигляді пейджера. Воді самі контролювали як кому їхати. Хіба погано?

Якщо дійсно маршрут проїзджається менше ніж за 35 хвилин, то навіщо давати 45 хвилин на рейс? Краще хай замість восьми рейсів проїде дев'ять. В підсумку люди швидше доїдуть і менше стоятимуть на зупинках.

І що то за "обкаточний режим" такий 30 км/год на третій передачі? Пару разів буле моменти, коли двигун давився надто низькими обертами. Там хоч і дезелі, але доволі форсовані. Крутяться вони непогано. Для мотора шкідливі не лише надмірні навантаження, високі оберти... Надто низькі також користі не приносять, коли вже аж шарпання відчувається.

Опубліковано

2AcidBurn

На таких участках (вдали от основных улиц) действует или будет действовать правило "на вимогу", очевидно. Потому что делать остановку в не особо жилой зоне ради одого-двух пассажиров вряд ли захотят.

Опубліковано
Краще хай замість восьми рейсів проїде дев'ять. В підсумку люди швидше доїдуть і менше стоятимуть на зупинках.

В такому випадку рентабельність одного рейсу буде меншою. І взагалі там де є влада чи гроші про людей взагалі не думають :D

Опубліковано

ну тепер і я свою думку скажу , цьому новведенню показую велику ( смайл:велика червона дупа) , аргументую ще раз,вже колись писав в якійсь темі, розберемо по словах, МАРШРУТНЕ ТАКСІ : МАРШРУТНЕ- іздить по заданному маршруту, ТАКСІ - зупиняєтся скрізь де дозволено правилами вуличного руху, то шо це зараз таке ? це не маршрутки,це тепер місські автобуси трохи зменшені в розмірах, і нафіга вони тепер треба ? За що я тепер маю платит у два рази більше ? За те щоб трястися у тому гробовозі по імені *Богдан* ? Ще коли моя дружина вагітна була,ми СПЕЦІАЛЬНО пропускали *Богдани* щоб сісти в мерс і доїхати більш менш комфортно і щоб дружина не родила прямо в маршрутці (це по поводу зняття мерсів) Ще в радянські часи були маршрутки *Рафіки* які коштували 20 копійок і зупинялися там де хочеш а не на зупинках, я знав за що плачу , що обовьязково буду їхати сидячи у більш комфортабельному транспорті ніж *Ліаз* і сяду та вийду там де мені потрібно, до нового року теж так було, а тепер нафіга мені маршрутки поясніть мені ? щоб покращити становище в тролейбусному і автобусному автопарках треба не маршрутки душити як тільки можна а випускати в рейси більше тролейбусів і автобусів. За що ви радієте що маршрутки зупинятимутся тепер тільки на зупинках ? За те що ставали де непопадя і правила нарушали ? То вам не здаєтся що це схоже на те що ніби дитині що пхає все до рота руки пообрубували замість того щоб слідкувати за дитиною, це я до того що потрібно слідкувати і штрафувати водіїв за порушення правил а не забороняти їм зупинятися по потребі. Ви вважаєте що повільно їздили маршрутки тому що часто зупинялися ? То їздіть на тролейбусах ,вони швидко їздять і зупиняются тільки на зупинках. Скажіть хто небуть з ораторів, хто з вас на маршрутках їздив весь час тільки від зупинки до зупинки і не зупиняв маршрутку десь по серед дороги щоб сісти чи вийти ? Повторюсь ще раз, особисто мені тепер маршрутками їздити не рентабельно ,тому що вони втратили своє пряме призначення.

І я більш ніж впевнений,все що робится в даний час з маршрутками ,це робится не задля благополуччя громадян ,а лише тому ,що хтось намірив свою волохату лапу на цей бізнес, для цього заставляють купувати *Богдани* і для цього ж зменшили суттєво кількіст маршруток.

Хай спочатку потрібну кількість автобусів ( тролейбусів) на маршрути випустять,а тоді вже маршрутки душать

Опубліковано
Скажіть хто небуть з ораторів, хто з вас на маршрутках їздив весь час тільки від зупинки до зупинки і не зупиняв маршрутку десь по серед дороги щоб сісти чи вийти ?

З 10-ти поїздок максимум два рази я просив зупинитися в невідведеному для цього місці :)

І мене як і багатьох з тих хто тут висловлювався дуже напрягає коли стають через кожні 50-100 м. Особливо багато таких зупинок на відрізку Там Там - Гостинець. Менше 5-ти разів на цьому відрізку маршрутка там рідко зупинялася :D

Опубліковано

2MANJAK11

Уф, выпусти пар :)

Я старался садиться и выходить на остановках. Правильный, наверное :D

В ПДД написано такое: "Водителю РАЗРЕШАЕТСЯ останавливаться на пешеходном переходе и перед ним, перед поворотом/перекрёстком, резко менять полосу движения с экстренным торможением, отъезжать с остановки, пересчитывая деньги, переругиваясь с пассажирами и ни в коем случае не обращать внимание на ситуацию на дороге", правильно? :)

Ребёнок вырастает и начинает понимать, что можно делать, а что - нельзя. Водители же только деградировали все эти годы и за гривну могли сбить кого-то на переходе или подрезать едущего слева от них. ГАИ сильно контролировало маршрутки? Да, пару раз пытались навести порядок... Помогло? Водители пытались придерживаться правил? Тогда какого милого они останавливались даже на ж/д-мосту? Заботились о пассажирах, опаздывавших на поезд? Сервис, наверное, развивали - а тут такой облом вышел... :)

"Мерсы" - лучшие микроавтобусы в мире! С удобными сиденьями (особенно для беременных), вежливыми некурящими водителями-лакеями и "резиновым" салоном! Кстати, про "РАФики" - крыша у них была низкая, что не способствовало стоянию в проходе, только поэтому можно было "ехать сидя в более комфортабельном транспорте". "Комфортабельным" там было только переднее место, рядом с водителем ;)

Что по поводу "выпустить больше троллейбусов/автобусов" - подумай логически, сейчас государство не особо спонсирует - и за какие деньги их купить, если те, что ездят, абсолютно не рентабельны?

Ты ясно изложил мысль - маршрутки для тебя теперь потеряли смысл. Что ж, пользуйся электротранспортом, помогай его развивать ;)

Опубліковано
І мене як і багатьох з тих хто тут висловлювався дуже напрягає коли стають через кожні 50-100 м. Особливо багато таких зупинок на відрізку Там Там - Гостинець. Менше 5-ти разів на цьому відрізку маршрутка там рідко зупинялася :D

+++

"Там-Там" - стоп на светофоре - стоп на втором светофоре - "Спортивна" - "Біля першого будинку/Зупинка" - стоп на светофоре - "Біля Княжого двору" - стоп на светофоре - "На зупинці/Аверс" - "Гостинець" - стоп на светофоре - "За поворотом"- "Перед зупинкой" - "За зупинкой" - "Тканини" - "Перед переходом" - "Зупинка"

И это без учёта реакции водителя на хаотично голосующие по дороге тела.

Я пешком доходил дворами до нужной точки за то же время :)

Опубліковано

то хай зроблять 1000 долларів штраф за зупинку на пішоходному переході і назавтра НІ ОДНА МАРШРУТКА там не зупинится, на рахунок мерсів , то краще в мерсі чим в цьому гробовозі, а через пів року рік це взагалі буде купа металолому на колесах, і що не кажи на мерсі краще їхати вагітній ніж на богдані, може в кого дружини по іншому вагітні чим моя була,то їм і богдани за щастя, рафіки я навів як приклад добре відпрацьованої схеми ,яка існувала ще за радянських часів,це до того що зупинки не на зупинці виникли не в *Лихих 90х* а дуже давно і нормальна практика.

А електротранспорт як був нерентабельним так і буде,тому що там їздять 30% зайців і 60% пільговиків,і лише 10% платять то де ж та рентабельність візьмется ?

добавлю , ті водії з мерсів не на богдани пересядуть нє ? і пити кінуть раптово і вічливими стануть ? Чи богдани така Богоугодна машина що докорінно змінює життя людини ?

Опубліковано

можна зробити ще краще,хай відтепер маршрутки зупиняются через зупинку,а ще краще через дві ? представляєте як ви швидко добиратись будете ? правда напевне швидкість маршруток буде за 100 перевалювати (якщо водій некультурний він знайде як ізвратитись) ,але це ж фігня в порівнянні з великою жовтневою революцією,правда ? :D

Опубліковано

Я, конечно, в своих высказываниях в этой теме надеялся обойтись без эмоций... Но, похоже, без эмоций тут не получится...

1) О "скорости" новых 15-к я уже упоминал. Не упущу возможности написать еще пару слов... Сегодня приехал от девушки на 15-ке (с Киевской на 33-й через ЦУМ) за 19 минут (!!!) Это при том, что на прежних "богданах" доезжал в вечернее время (после 23) за 10-11!!!

2) Вот все говорят о графике... Вы этот график в глаза видели? Мне очень бы хотелось его увидеть. Ибо позавчера я сел на маршрутку в 23:30, а сегодня же, надеясь на "график", вышел на остановку в 23:25 и прождал до 23:39. Где логика? Какой это нах график???!!! :D

3) Кажется, господин Plum говорил о том, что старые маршрутки были страх какие неудобные в плане перевозки пассажиров, в частности, из-за неудобного расположения сидений... Интересно, неужто и вправду добавилось удобства - выходит я такой тупой и недалекий, что этого не заметил... В новых "богданах" (или как их там) сиденья расположены друг напротив друга, а особая прелесть - перспектива ехать "задом наперед"... Кроме того, места для ног в таком случае вообще мизер!!! Мне лично пришлось внимательно следить, чтобы мои ноги не проехались по ногам тетки, сидящей напротив - все же я человек вежливый. А если бы у меня был пакет? Или сумка с базара? Куда ее поставить тогда??? На колени? А если она грязная?... С прошлыми "богданами" я даже сравнивать не буду - места в них было все равно что в мерсе против запорожца. Но даже в маленьких мерсиках можно было вполне комфортно расположиться! И ноги мне при моем вполне среднем росте 176 всегда было где поставить!

Если кто-то опять скажет - не нравится - вали пешком - отвечу - так и сделаю. Либо куплю байк. Но дело-то в том, что на дворе ЗИМА. МОРОЗ. И даже если я буду валить через Космодемянскую, я дойду пешком за 25 минут. Подчеркиваю - в мороз и в темноте. И район там "веселый", так что ходить там одному поздним вечером и ночью и без того нежелательно. Если кратко - я повторю одну мысль, которую уже высказывали здесь многие. Издавая так называемую "постанову", власти заботились только о себе и о своем кармане, но уж никак не об удобстве жителей города. Они не оставили последним выбора. Это еще раз подтверждает, какая замечательная в нашем Гондурасе "демократия"...

Опубліковано

Це називається Експрес-Маршрутне таксі :D

Тут саме погане не те, що змінилися правила, а що не стало конкуренції...

Опубліковано
Что по поводу "выпустить больше троллейбусов/автобусов" - подумай логически, сейчас государство не особо спонсирует - и за какие деньги их купить, если те, что ездят, абсолютно не рентабельны?

Ты ясно изложил мысль - маршрутки для тебя теперь потеряли смысл. Что ж, пользуйся электротранспортом, помогай его развивать :D

Накой було ламати стару систему яка лише трохі хромала щоб замінити на нову яка навіть на костилях ходить не може так як грошей на костилі не хватає ?

Не нравиться безпека руху ? Це проблема ДАІ і правил а не маршруток. Я щось ніколи не бачив даішника який стоїть там де потрібно а не там де срубить бабло мона.

Опубліковано
ну тепер і я свою думку скажу , цьому новведенню показую велику ( смайл:велика червона дупа) , аргументую ще раз,вже колись писав в якійсь темі, розберемо по словах, МАРШРУТНЕ ТАКСІ : МАРШРУТНЕ- іздить по заданному маршруту, ТАКСІ - зупиняєтся скрізь де дозволено правилами вуличного руху, то шо це зараз таке ? це не маршрутки,це тепер місські автобуси трохи зменшені в розмірах, і нафіга вони тепер треба ? За що я тепер маю платит у два рази більше ? За те щоб трястися у тому гробовозі по імені *Богдан* ? Ще коли моя дружина вагітна була,ми СПЕЦІАЛЬНО пропускали *Богдани* щоб сісти в мерс і доїхати більш менш комфортно і щоб дружина не родила прямо в маршрутці (це по поводу зняття мерсів) Ще в радянські часи були маршрутки *Рафіки* які коштували 20 копійок і зупинялися там де хочеш а не на зупинках, я знав за що плачу , що обовьязково буду їхати сидячи у більш комфортабельному транспорті ніж *Ліаз* і сяду та вийду там де мені потрібно, до нового року теж так було, а тепер нафіга мені маршрутки поясніть мені ? щоб покращити становище в тролейбусному і автобусному автопарках треба не маршрутки душити як тільки можна а випускати в рейси більше тролейбусів і автобусів. За що ви радієте що маршрутки зупинятимутся тепер тільки на зупинках ? За те що ставали де непопадя і правила нарушали ? То вам не здаєтся що це схоже на те що ніби дитині що пхає все до рота руки пообрубували замість того щоб слідкувати за дитиною, це я до того що потрібно слідкувати і штрафувати водіїв за порушення правил а не забороняти їм зупинятися по потребі. Ви вважаєте що повільно їздили маршрутки тому що часто зупинялися ? То їздіть на тролейбусах ,вони швидко їздять і зупиняются тільки на зупинках. Скажіть хто небуть з ораторів, хто з вас на маршрутках їздив весь час тільки від зупинки до зупинки і не зупиняв маршрутку десь по серед дороги щоб сісти чи вийти ? Повторюсь ще раз, особисто мені тепер маршрутками їздити не рентабельно ,тому що вони втратили своє пряме призначення.

І я більш ніж впевнений,все що робится в даний час з маршрутками ,це робится не задля благополуччя громадян ,а лише тому ,що хтось намірив свою волохату лапу на цей бізнес, для цього заставляють купувати *Богдани* і для цього ж зменшили суттєво кількіст маршруток.

Хай спочатку потрібну кількість автобусів ( тролейбусів) на маршрути випустять,а тоді вже маршрутки душать

Майже завжди просив зупинитися вдія на зупинці. Якщо ж і просив водія зупинитись не на зупинці, то по крайній мірі в межах ПДР: не НА світлофорі, не НА переході, не НА перехресті

На рахунок нововведень:

- Зупинки у спеціально відведених для цього місцях: нічого крім плюсів :D

- Заборона переобладнаних мерсів: поспішили, як завжди. Варто було робити так як кілька років тому зробили з 15 маршрутом: не пустили на нього мерсів коли була можливість замінити їх богданами. Напевно варто було почергово переводити окремі маршрути на богдани, коли б для цього існувала відповідна кількість машин, спроможна справитись з пасажиропотоком даного маршруту. Наприклад для початку на 9 маршрут пускати тільки богданів, а мерсікам дати ще трохи пожити. Місяці через 2-3, якщо з"являтсься ще машини,- ще якийсь маршрут повністю замінити богданами. Таким чином весь задум можна було б реалізувати майже безболісно і для приватних перевізників і для пасажирів.

Опубліковано

до речі про *йти пішком* можна примінити і до тих,хто так радуєтся за відміну зупинок на на зупинках (каламбур получився))), а на мене то як каже народна мудрість *краще погано їхати чим добре йти*

Опубліковано

я побачу які плюси зьявлятся у форумчан,коли їм прийдется їхати у район львівської, МКС,дубенської, бажано вночі і в сильний дощ

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...