Перейти до змісту

Сухі борщові заправки для бійців . Потрібна допомога!


ODZER

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Наш бордівчанин купує сушарку, я буду сушити.

якщо ще не купив, то краще брати виду ветерок 5-6 решіток http://hotline.ua/bt...-fruktov/21347/

вони є на базарі, попросити для ато, може щось скинуть.

лише з 15 числа зможу приступити до сушки сам (батьки мають ветерок 5 чи 6 решіток, вроді 6), буде і капуста,

можливо, скооперуємось, тобто тиждень у вас 2 сушарки, тиждень в мене, але поки це тільки плани.

може заберу сушку раніше, але до 15 сушити не зможу, то впринципі можна перший тиждень у вас, але треба було напрацювати технологію самому, а потім вже на 2 сушки працювати.

  • Відповідей 108
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Пансьтво,що порадите,те й придбаємо.В моделях сушарок розберемося,гуртом.Головне знайти НЕБАЙДУЖИХ.ИМХО,десяток толкових людей,вистачить.

Опубліковано

на скільки я зрозуміла, то людина вже замовила сушарку, бо мені відписався, що в понеділок вона буде вже

Візьмуся за сушку капусти. Спробую, принаймні, що з того вийде. Бо процес доволі довгий, сушарка одна. Поруч символічна тертка Крим2004. Поїхали.

post-6229-0-32162100-1417808438_thumb.jp

відпишіться потім по результатам. Якщо хтось допоможе з овочами, то сушитиму те, що дадуть в першу чергу. Якщо бажаючих не виявиться, то теж планувала почати з капусти. Тому буду вдячна, якщо поділитесь досвідом)))

Опубліковано

цибуля , часник і трохи капусти є на складі Самооборони в Жидичині.

на наступному тижні якусь кількість перевеземо на штаб на пр.Перемоги.Одразу про це повідомлю

Опубліковано

Дівчата, а часник як краще сушити? Цілими зубчиками чи порізати на пластівці?

там вище я писав рецепти. зубчик різати на 3-4 частини

Опубліковано

ми колись сушили (в духовці правда) то порізаний на кілечка був крихкий, бо тонкий ставав

треба спробувати і так і так

Опубліковано

Я з Любомля. Маю трохи капусти, квасолю, буряк, моркву. Можу необхідне посушити на 2-3 сушки і передати через знайомих.

Опубліковано

ми колись сушили (в духовці правда) то порізаний на кілечка був крихкий, бо тонкий ставав

треба спробувати і так і так

справа в тому, що в духовці висока температура і корисні речовини руйнються. А в сушарці зазвичай температура 50 градусів, сушить за рахунок обдування теплим феном.

Чув відгуки, що висушені в духовці овочі при варці розлазяться - не знаю, наскільки це відповідає дійсності

Опубліковано

Доречі, про часник, як хто не в курсі:

вдома своїм показав, були в шоці....

а ще як згадаю себе малим коли заставляли чистити той часник...

що на данний момент ще потрібно?

п.с. з сушарок як не жаль краще рос."Ветерок" було 2 zelmerи дуже довго сушити прходиться

Опубліковано

Розповім про досвід маневицьких волонтерів.

Починали з двох сушарок на дому, зараз використовують п"ять сушарок.

Зібрались всього лиш декілька людей з колективу і роблять борщові набори. Зробили декілька десятків 10-літрових наборів.

На одній сушарці за тиждень насушили МІШОК (!!!) сушеної капусти.

Що говорити, якби таку роботу робили на дому 100 сушарок...

Ось фото їхнього борщового набору ( вже поїхали для бійців)

post-6657-0-87514800-1418204822_thumb.jp post-6657-0-48838200-1418204841_thumb.jp post-6657-0-57408200-1418204860_thumb.jp post-6657-0-98403500-1418204803_thumb.jp post-6657-0-65586100-1418204881_thumb.jp post-6657-0-38446500-1418204902_thumb.jp

Опубліковано

difoto, і бачила ж це відео колись, і думала ще пару днів тому, що треба буде спробувати, а як дійшло до діла, то забула і сиділа ковирялась довго:-)

І ще - все ж часник варто різати тоншими слайсами (тільки не впоперек зубчиками, а вздовж, щоб не пролітало крізь сита). Бо я порізала на четвертинки, то довго сохне, зараза:-)

Опубліковано

Щоб за тиждень насушити мішок капусти потрібно або дуже потужну сушарку, або цілодобово її не виключати....

.Не завжди і не в кожного є така можливість.

Насушила трохи капусти і цибулі. Є трішки сушеної зелені (укроп, петрушка).

Опубліковано

Дякуємо всім, хто прийняв участь! Нам потроху несуть сушені овочі , а це вже обнадіює.

Але хочу зауважити - не несіть НЕДОСУШЕНІ овочі ! Використовувати їх не можна, бо вони загниють або покриються цвіллю і весь пакет буде зіпсований. Або прийдеться їх повторно досушувати - а це знову час та клопіт.

Критерій готовності - коли ви стискаєте в долоні - овочі мають хрустіти і бути навіть трохи крихкими. Це стосується і капусти ,і часнику, і цибулі.

Також нагадаю про відсоткове відношення. Не хотілося б, щоб у нас було багато часнику, цибулі і невелика кількість капусти - адже це затормозить процес складання наборів.

Якщо у вас є можливість - сушіть у такому відсотковому співвідношенні (щоб у нас не було надлишку одного продукту та недостачі іншого) :

- цибуля 25%

- капуста 65%

-часник 6%

( тобто зі 500 г сушених овочей приблизно має бути 100-125 г цибулі, 325-350 г капусти та 30 г часнику).

Можна також сушити зелень, перець-паприку, коріння селери(сельдерей) та петрушки,варений горошок та варену квасолю.

Опубліковано

Сьогодні познайомився з волонтерами з Колок. На декількох сушарках за порівнянно короткий термін склали більше сотні борщових наборів на 10 л. Один набор на 10 л - це 20-25 порцій борщу, тобто вони зробили 2000-2500 порцій

Опубліковано

То получається, що зараз треба найбільше сушити капусти. Бо я сушу поки тільки часник і цибулю, які мені принесли. Коротше, треба йти за капустою:-)

Опубліковано

назріло питання - в чому вам сушені овочі заносити? можна позсипати в пакети?

так, просто засипайте в пакети. Але не змішуйте різні компоненти

Опубліковано

milana, Не знаю чи допоможе, бо сама того досвіду не мала, сушаркою не користувалась, але думаю може можна марлю покласти в один шар на дека для сушки, щоб часник не провалювався. Це у тому разі, якщо температура дозволяє, щоб марля не загорілась.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...