Terrable Опубліковано 5 Січня, 2008 в 18:01 #26 Опубліковано 5 Січня, 2008 в 18:01 А ПЗС на предоплате есть или нет? Не должно быть судя по сайту, мало ли, мож кто знает?
Гість citizen Опубліковано 6 Січня, 2008 в 10:32 #27 Опубліковано 6 Січня, 2008 в 10:32 Немає ніякої ПЗС
Terrable Опубліковано 17 Січня, 2008 в 12:28 #28 Опубліковано 17 Січня, 2008 в 12:28 Когда уже запуск в Луцке будет, а? Не могу дождаться уже...
Гість citizen Опубліковано 17 Січня, 2008 в 16:05 #29 Опубліковано 17 Січня, 2008 в 16:05 А що вже побудували мережу? Чи 3 БС вистачить на Луцьк?
difoto Опубліковано 17 Січня, 2008 в 16:16 #30 Опубліковано 17 Січня, 2008 в 16:16 пару дней осталось ... ждемс
Terrable Опубліковано 17 Січня, 2008 в 16:24 #31 Опубліковано 17 Січня, 2008 в 16:24 Со след. неделе они планируют запуск?
difoto Опубліковано 17 Січня, 2008 в 16:50 #32 Опубліковано 17 Січня, 2008 в 16:50 при запуске таких сетей, как и в любом более-менее сложном проектене бывает точных сроков.Мне шепнул Andruha_gpz28 по секрету, шо скоро шо-то будет, но он ведь не отвечает за Утел, правда?Ждем и все тут.
Scabiosa Опубліковано 18 Січня, 2008 в 12:28 #34 Опубліковано 18 Січня, 2008 в 12:28 Ждем так ждем. АЛЕ! Цей стандарт звязку не найчистіший екологічно. Частота 2100 більша, ніж 900 чи 1800. Хай потужність "урктелекомівських" БС і відповідного телефону і менша багато, ніж джсм, та більша частота більше впливає на організм людини. Та і для якісного покриття Луцька потрібно в "рази" більше БС, ніж в "чистих" GSM та CDMA операторів. Про останніх можу сказати, що для повного покриття Луцька їм достатньо 2 (ДВІ) БС меншої потужності. Перевага 3G (стандарт WCDMA (!!)) лише в одному - у багатьох людей вже Є телефони із підтримкою 3G Укртелекому, а для Інтертелекому чи Піпл-нет - треба купувати новий телефон, із руім чи без нього.
difoto Опубліковано 18 Січня, 2008 в 13:28 #35 Опубліковано 18 Січня, 2008 в 13:28 2Scabiosaобоснуй плз.все, что я читал до этого противоречит твоим словам. где источник?
Scabiosa Опубліковано 23 Січня, 2008 в 10:16 #36 Опубліковано 23 Січня, 2008 в 10:16 2Scabiosaобоснуй плз.все, что я читал до этого противоречит твоим словам. где источник?Не маю особливо часу, але...http://uk.wikipedia.org/wiki/Global_System..._Communicationshttp://uk.wikipedia.org/wiki/CDMAhttp://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%...%84%D0%BE%D0%BD (бездротові стандарти)А про поглинання електромагнітних хвиль залежно від частоти - є шкільний курс фізики. Ще не можу так зразу пригадати, де читав про потужності БС різних стандартів та їх радіус дії.Аага.. Знайшов, де читав... Тут і тут і тут, і тут, і тут.
difoto Опубліковано 23 Січня, 2008 в 12:37 #37 Опубліковано 23 Січня, 2008 в 12:37 Частота 2100 більша, ніж 900 чи 1800вы о чем? Широта несущей в UMTS 5МГЦ, о чем речь? какие 2100 кГц?потужність "урктелекомівських" БС і відповідного телефону і менша багато, ніж джсм, та більша частота більше впливає на організм людини.мощность БС GSM 1800 до 40Вт, мощность передатчиков CDMA в 100-1000 раз меньше. Вопросы?Та і для якісного покриття Луцька потрібно в "рази" більше БС, ніж в "чистих" GSM та CDMA операторів. Про останніх можу сказати, що для повного покриття Луцька їм достатньо 2 (ДВІ) БС меншої потужності. Тут вапсче не понял.... WCDMA есть CDMA, только широкополосный, в то же время продолжает стандарты GSM , поэтому и является наиболее перспективным в Европе. Перевага 3G (стандарт WCDMA (!!)) лише в одному - бла...бла...блаПреимущество Утела кроме нового, более совершенного стандарта, в предоставлении интернета по технологии HSDPA - High-Speed Downlink Packet Access — высокоскоростная пакетная передача данных от базовой станции к мобильному телефону. В теории до 14МБит, на практике реальных 3 МБита.а ваше сообщение не подкреплено никакими значащими фактами.где я не прав?
Scabiosa Опубліковано 24 Січня, 2008 в 13:34 #38 Опубліковано 24 Січня, 2008 в 13:34 2100>1800 чи 1800>2100 ? Вищої частоти ЕМХ краще поглинаються навколишнім середовищем, в т.ч. тілом людини. Через те для безпеки (і екологічної) санітарні норми потужності передавача вищої частоти менші. Але проблема таки неоднозначна, у мобільних телефонів (і не тільки) діє правило "більша частота-менша потужність" і навпаки. хоча ІМХО найекологічніший CDMA-450. Саме CDMA, а не NMT через особливості самого стандарту. Преимущество Утела кроме нового, более совершенного стандарта, в предоставлении интернета по технологии HSDPA - High-Speed Downlink Packet Access — высокоскоростная пакетная передача данных от базовой станции к мобильному телефону. В теории до 14МБит, на практике реальных 3 МБита.а ваше сообщение не подкреплено никакими значащими фактами Я такого не заперечував. Але! для цього має бути дууже непогане покриття або Ви маєте бути близько від БС (в Струмівці, наприклад, не буде такого, а в абонента CDMA Rev A в тій же Струмівці- буде). мощность БС GSM 1800 до 40Вт, мощность передатчиков CDMA в 100-1000 раз меньше. Вопросы? В тому числі WCDMA? Хай буде так. (і так воно є). Крім того, те, як укртелеком розставляє свої антени - критиці не піддається - ЛИШЕ НА СВОЇХ БУДІВЛЯХ. Їх мало. Ваш телефон, який працює в тій мережі, прагне тримати звязок і при віддаленні від БС, збільшуючи потужність власного сигналу. Результат- ви більше опромінюєтесь, ніж від роботи телефона на частоті 900, але недалеко від відповідної БС. Якщо Ви спеціаліст у цій галузі, повідомте народ, скільки БС НЕОБХІДНО Укртелекому, щоб покрити Луцьк на рівні, нехай, Київстару. 3-4 БС, що зараз є, - насмішка над якісним звязком. Інтертелекому для якісного покриття достатньо було дві БС, і Інтернет у них не гірший і не повільніший (номінально!) за укртелекомівський 3G. То є війна стандартів. Європа вибрала один, Азія і Америка - інший, Китай - третій. Японія, до речі, своїх мобільних операторів має переважно CDMA стандарту! Китай вибрав TDMA. І лише залишається жаліти, чому державним регулюванням мобільні оператори не GSM стандарту "обрізані", як тут десь на форумі говорилось, до рівня "радіотелефон в Луцьку великого радіусу дії". Це не стандарт"ріже", а держава наша рідненька, можливості стандарту їх набагато вищі, ніж GSM, Ви ж самі бачите, що 3G європейське теж є CDMA фактично. Думаю, що і більшість людей знають, як отримав Укртелеком ліцензію на третє покоління мобільного звязку. Державний протекціонізм "вилізе боком", як Укртелеком продадуть "комусь". На жаль, ліцензія на CDMA-450 є в не меншого "монстра" МТС, і він "народним" не стане в силу різних причин.
difoto Опубліковано 24 Січня, 2008 в 18:34 #39 Опубліковано 24 Січня, 2008 в 18:34 экологию я опускаю... ни ты ни я не знаем истинного существования (или отсутствия) вреда от того или иного радиоинтерфейса (я вот сижу перед роутером, который вещает на частоте вообще 2400!!! и ничего ) Второе: если телеком ставит БС только на своих станциях, значит им видней, вам так не кажется? Якщо Ви спеціаліст у цій галузі, повідомте народ, скільки БС НЕОБХІДНО Укртелекому, щоб покрити Луцьк на рівні, нехай, Київстару. 3-4 БС, що зараз є, - насмішка над якісним звязком. ответ: НИСКОЛЬКО , потому что UMTS- проприетарный GSM/GPRS/EDGE стандарт и существует роуминг с Билайном. Фактически это означает, что в случае отсутствия (прошу заметить: не плохого сигнала, а его отсутствия, ибо WCDMA подразумевает дальность работы сервиса равным физическому радиусу охвата БС . WCDMA либо есть, либо нет, "плохого" сигнала нет по технологии. Хотя дальность, по моим данным, около 5 км.) Інтертелекому для якісного покриття достатньо було дві БС, і Інтернет у них не гірший і не повільніший (номінально!) за укртелекомівський 3G. номинально cdma2000 1xEVDO - 2,4MBit/s vs HSDPA 14,4MBit/s , но это , естественно, только теория, хотя наглядность очевидна Ви ж самі бачите, що 3G європейське теж є CDMA фактично позвольте... Европа - это как раз "Утеловский" UMTS. вот наглядная эволюция поколений. У каждого стандарта есть свои достоинства и недостатки. А то что Утел, он же Укртелеком - проприетарное госпредприятие (пока!) - так вы пасматгите на цены ОГО на интегнет, эта же шага!
Scabiosa Опубліковано 26 Січня, 2008 в 14:11 #40 Опубліковано 26 Січня, 2008 в 14:11 если телеком ставит БС только на своих станциях, значит им видней, вам так не кажется?Мені здається, що це економія Плюшкіна, а то і на споживачах. Розміщувати на своїх будівлях - дешево (бессплатно!), але треба розміщувати, щоб покрити місто без "дір". На початку ери мобільного звязку в Росії теж була така компанія, що лише на телекомівських будівляв "вишки" ставила... Нема вже її, збанкрутувала навіть при тих скажених цінах на звязок.экологию я опускаю... ни ты ни я не знаем истинного существования (или отсутствия) вреда от того или иного радиоинтерфейсаЄ здоровий глузд і знання із фізики, і ще раз повторю про своє ІМХО із цього питання.ответ: НИСКОЛЬКО , потому что UMTS- проприетарный GSM/GPRS/EDGE стандарт и существует роуминг с Билайном.В роумінгу Білайна про фантастичний інет можна забути (його нема просто), і про відеозвязок і інші "прибамбаси" 3G.Нехай радіус діїї Укртелекомівської БС 5 км. Але в стандарті ЦДМА є така річ як "дихання соти" - при збільшенні навантаження на неї (розмови, інет) її радіус покриття падає . Скажіть, для Луцька 3-4 антени вистачить? НІ! Не менше 10-20. (У "монстрів", за моїми субєктивними даними, стільки і є, і це у стандарті GSM-900\1800). Поки в Луцьку в Укртелекома буде до 100-200 користувачів, то звичайно, все буде ОК, але потім - гірше, як в Лайфа увечері...позвольте... Европа - это как раз "Утеловский" UMTS.Так. Це реакція стандартизаторів GSM на якісний прорив стандарту СDMA і їх прагнення виправити ситуацію із передачею даних в GSM. Перше, що зробили, "прикрутили" GPRS (швидкості того Інету самі знаєте), потім придумали EDGE (здається, чотириканальний GPRS при відсутності навантаження). ВСЕ! Необхідний інший принцип радіоінтерфейсу. І зявилось UMTS...Так що побачимо, як рухатиметься Укртелеком.. Роботи в нього не просто багато, а ДУЖЕ БАГАТО. В першу чергу, в маркетинговому відділі. А там - "совок". Із всіма наслідками... Ждем.... І очікуєм на дешевий і якісний звязок та інтернет...
difoto Опубліковано 26 Січня, 2008 в 15:17 #41 Опубліковано 26 Січня, 2008 в 15:17 на ОГО сейчас очередь до апреля так что вы там говорили про маркетинг?
Scabiosa Опубліковано 27 Січня, 2008 в 15:04 #42 Опубліковано 27 Січня, 2008 в 15:04 на ОГО сейчас очередь до апреля так что вы там говорили про маркетинг? Скільки часу він існує? І коли отримав популярність? Можливості щодо ціни же в них були і раніше! (якщо не помиляюсь, то в надрах укртелекому про Інтернет заговорили десь так із 2000 -го року). Будь така можливість в приватної компанії, то скільки би часу прийлося чекати? Явно менше двох років. Та і конкуренція, знаєте, сприяє... Окрім всього іншого, Ви, мабуть, знаєте, що при підключенні до ОГО телефон стаціонарний (в кого його ще нема) ставлять за ДУУЖЕ приємною ціною в місті. А що народу ще потрібно? Ви говорите про чергу до квітня. Будь Ви директор такої компанії - Ви б чергу таку робили? НІ і ще раз НІ! Це ж Ваші живі гроші! Так що"совок".. Окрім того, таки про їхній мобільний звязок говоримо. Ось вже люди пишуть пропроблеми із запуском..
difoto Опубліковано 27 Січня, 2008 в 15:34 #43 Опубліковано 27 Січня, 2008 в 15:34 так ... я не понял. мсье пьяны? "..а пагаварить"?
TreNeR Опубліковано 27 Січня, 2008 в 18:24 #44 Опубліковано 27 Січня, 2008 в 18:24 ... Окрім всього іншого, Ви, мабуть, знаєте, що при підключенні до ОГО телефон стаціонарний (в кого його ще нема) ставлять за ДУУЖЕ приємною ціною в місті. А що народу ще потрібно? Факты есть? Думаю врядли
Terrable Опубліковано 27 Січня, 2008 в 20:33 #45 Опубліковано 27 Січня, 2008 в 20:33 Ребята, мож давайте все-таки про Утел поговорим? Какая-то инфа есть по поводу запуска? Я слышал что у них там проблемы какие-то с запуском и запуск будет х.з. когда...
Scabiosa Опубліковано 28 Січня, 2008 в 10:04 #46 Опубліковано 28 Січня, 2008 в 10:04 Ребята, мож давайте все-таки про Утел поговорим? Какая-то инфа есть по поводу запуска? Я слышал что у них там проблемы какие-то с запуском и запуск будет х.з. когда...На жаль, не маю інфи такої.. Але мої припущення, на жаль, справджуються.. Так що коли буде в Луцьку - невідомо, але чекайте...
Terrable Опубліковано 28 Січня, 2008 в 16:43 #47 Опубліковано 28 Січня, 2008 в 16:43 Да а что делать? Опять ждём :-)))
Terrable Опубліковано 3 Лютого, 2008 в 19:59 #48 Опубліковано 3 Лютого, 2008 в 19:59 Поступила свежая информация про Утел. Через неделю или 2 будут проходить замеры 10! вышек (это кроме тех 3 что уже есть) на соответствие нормам излучения итд... по идее они уже стоят.. вот..
Terrable Опубліковано 7 Лютого, 2008 в 20:47 #49 Опубліковано 7 Лютого, 2008 в 20:47 Еще информация, правда эта не подтверждённая: уже можно купить стартовый Утела в отделении укртелекома на перемоги 2. Кто может подтвердить информацию? Я сегодня и завтра на работе с утра до вечера, сам забежал бы и проверил, дак времени нет....
Witiok Опубліковано 7 Лютого, 2008 в 21:00 #50 Опубліковано 7 Лютого, 2008 в 21:00 Як не забуду, то якось завтра загляну
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.