Перейти до змісту

Теплові відображувачі під батарею

seolutsk

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня.

Чи є сенс у встановленні теплових відображувачів під батарею? Хто ставив, які зміни? Та які найкраще купляти? Почитав, що можуть давати грибок, чи правда це? Хто взагалі ставив?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну тут на око не виміряєш, потрібні спецдатчики, дослідження, статистика і т.д і т.п. фігня.

Я розумію, що все, що нас відділяє від вулиці, варте уваги і той додатковий шар фольги 0,075мм на ізолоні в 5мм дає якийсь малий, хоч 0,0000001% ефект, то він вартий, щоб його встановили.

Про грибки чую вперше, це явище може виникнути хіба що у вологих приміщеннях в часи міжсезоння, коли батареї ще не гріють.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Реально відчутно, тепло сильніше "б'є" саме в кімнату після поклейки фольгоізолу,тепло ніби спрямованим потоком йде, так зараз роблять у 2 лікарні та поліклініці,сам складав кошторис, і в деяких громадських приміщеннях. Думаю сам поклеїти в дома.

Суть не стільки в зайвому обігріві стіни, як у спрямуванні тепла потоком саме в кімнату.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене стоїть, але що воно "б"є" не відчуваю ;) Гріє мене більше те, що вого є :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всім дякую. Завтра поїду придбаю. По темпиратурі до і після можу відписати додатково, якщо потрібно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я свого часу ставив але маленькі - на розмір батарей. Малувато буде. Думаю наклеїти на всю нішу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пару тижні назад бачив "теплові фото" онкодиспансера. Найчервоніші ділянки стін - під підвіконниками.

Далі думаю не потрібно розказувати.

В мене перша зима з поклеєним за батареями фольгоізолом (5мм піноізолу).

Я свого часу ставив але маленькі - на розмір батарей. Малувато буде. Думаю наклеїти на всю нішу.

по порадах достатньо 10см більше периметра батареї.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всім дякую. Завтра поїду придбаю. По темпиратурі до і після можу відписати додатково, якщо потрібно.

Буду вдячна, бо теж недавно думали над цим варіантом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пару тижні назад бачив "теплові фото" онкодиспансера. Найчервоніші ділянки стін - під підвіконниками.

Далі думаю не потрібно розказувати.

В мене перша зима з поклеєним за батареями фольгоізолом (5мм піноізолу).

по порадах достатньо 10см більше периметра батареї.

У мене ніші видовбані в стіні під батареї. Було б доцільно всі ніші заклеїти по периметру. Тепло б гарантовано попадало в квартиру.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Буду вдячна, бо теж недавно думали над цим варіантом.

Були куплені самі дорожчі відображувачі в НЛ (не реклама) по 65 грн за метр. Темпиратура піднялась в порівнянні з вчорашнім днем в цей самий час майже на градус. Знаю, що смисл в них є тоді, коли дуже добре опалення працює, але якось так.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як мені здається,варіант з встановленням (поклейкою) теплових відображувачів під батарею - це вже коли тепло є, але його мало... і питання в тому як більш-менш перезимувати, на "градус-два" воно може і підніме температуру,але, чи не доцільніше буде кілька ребер на батареї добавити (в слідуючому році)?

P.S.Я не вкурсі,можливо, вже навіть щоб добавити "ребра" в батареях треба дозвіл десь брати...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як мені здається,варіант з встановленням (поклейкою) теплових відображувачів під батарею - це вже коли тепло є, але його мало... і питання в тому як більш-менш перезимувати, на "градус-два" воно може і підніме температуру,але, чи не доцільніше буде кілька ребер на батареї добавити (в слідуючому році)?

P.S.Я не вкурсі,можливо, вже навіть щоб добавити "ребра" в батареях треба дозвіл десь брати...

Перед капітальним ремонтом хотів доставити додаткові ребра, але були певні проблеми. Які - вже не пам'ятаю. Тому утеплились мінватою ззовні + короїд-барашком нанесли + ото відображувачі, які в кінцевому вигляді потянули на 250 грн всього тільки. Це дешевше, чім зрізати труби і портити ремонт :) Ну в цій ситуації це краще. Да і подивився, в Луцьку і в лікарнях і в дитячих садочках почали ставити відображувачі, так що думаю, що правильно зробив :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...