Перейти до змісту

Янукович&Інфляція

b0rg

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Наивысшая инфляция за последние семь лет!

(Эпитафия в след ушедшему правительству В.Януковича)

По данным Госкомстата Украины по итогам ноября 2007 г. годовая инфляция в Украине достигла 14.2% (!)

А ведь это наивысшая инфляция за последние 7 лет!

Доработались "чудо-макроэкономисты" от ПР. Приплыли...

Для любителей статистики приведу таблицу:

e0122-datas.gif

Учитывая данные статистики, а также "комфортную", имени Януковича-Бойко, вновь повышенную цену на газ (179,5 $/тыс.кубов) для Украины – первые месяцы для правительства Ю.Тимошенко будут весьма непростыми. Наследство тяжелейшее.

И это – главный вызов, на который нужно найти ответ правительству БЮТ-НУНС!

Успехов новому правительству и всем нам. Будем вместе!

- Блог Арсена Авакова

Обговоримо?

Опубліковано
ИМХО. инфляция больше из-за привязки к хлипкому доллару, чем от персон при власти...

та ну. долар слабкий для усіх а не для України. і як це інфляція може не залежати від монетарно-економічний дій уряду??? тільки від них дорогеньких і залежить

Опубліковано

А хіба не ті, хто біля керма влади, визначаються до чого прив'язуватися?

Як не крути, факт лишається фактом. Інфляція вже становить 14,2%. До кінця року може бути всі 15%.

В 2005 з'явилася надія, що життя піде на краще. От і деяке зменшення інфляці. За час правління Януковича вона ж постійно зростає. По-моєму, станок знову запустили. В обіг викинули додаткові кошти. Зменшенню інфляції це аж ніяк не сприяє :-(

Новому уряду дійсно прийдеться працювати в дуже складних умовах. І на кожному кроці їм будуть пхати палки в колеса. Провали нинішньої влати дадуться знати через які пів року, а списуватимуть все на Тимошенко.

Опубліковано

да по-моему как раз НБУ и смог привязать гривню к доллару, потому как инфляция позволяет. Хотя я не банкир.

Но Юле с командой сейчас придется туго, через год посмотрим.

Вроде какстарый начальник ушел, оставив после себя полуразрушенный туалет, а новый - шо хош делай, но народу нажен "гарный клюб"! Не буде клюбу - будут приземленный бабки опять причитать, какой хороший Янык, а при коммунизме - то ваще лафа была!

Опубліковано
ИМХО. инфляция больше из-за привязки к хлипкому доллару, чем от персон при власти...

Наскільки я знаю прив"язка в нас бифференційована до доллара і євро. Вот тут є приблизне співвідношення. Інфляція цього року викликана більше неправильним державним регулюванням економіки, підштовхнута вливанням грошей за рахунок збільшення пенсій і соціальних пільг (тобто непродуктивних витрат, на відміну від збільшення маси виплаченої з/п за рахунок збільшення об"ємів виробництва). До-речі якщо глянути тенденцію, то не така вже й велика різниця, з попередніми періодами, так що це все просто пояснити політичними факторами. Ну іщо не подумали, що я Янека захищаю то я більше притримуюсь думки німецьких експертів (десь було на Українській правді), про те що реальна інфляція вже далеко перегнала офіційні показники Держкомстату. До-речі статистика це таке дишло яке можна повернути в будь-яку сторону, думаю показники всі можна сміло множити на 2.

Опубліковано

Всі енергоносії прив'язані до Росії.

І пани із ПР на чолі із Рінатом Ахмєтавим - будуть кричати що то Юля винна - бо із росією не дружить..

Типу - ти не давай юлі газу по такій ціні - а потім я вернуся і ти мені дасиш а я тобі відкатом ...

ось і вся політика..

І ще, мені здається - треба буде чекати вбивства політика.. скоро..

Опубліковано
можно ждать очередного взрыва инфляции, если Юля выдаст за 2 года вклады СССР, как пообещала.

Можна чекати, що всі бабусі-дідусі побіжать на базари і почнуть змітати все їстивне з прилавків - вот вам і інфляція і дефіцит (два в одному). Дуже чітко видно що зростання цін на основні продукти харчування прямо пов"язане з зростанням пенсій і мінімалки. Хоча в нормальній економіці цього бути не повинно. Причина - зростання доходів носить точковий, не підтверджений розміром ВВП характер (монетаристів пам"ятаєте?).

А щодо цін на енергоносії, то це не тільки політичні фактори, а й звичайні ринкові, тобто, звичайне подорожчання зумовлене бажанням отримати прибутки (у випадку з Україною мова про надприбутки не йде, в європі ціна за 1000 кубів для населення коливається на рівні 500-700 євро, а для підприємств ще дорожче). Москалі теж ж люди, і заробити теж хочуть:(

Опубліковано

Хе. Народ шо ви тут гадаєте. Янукович сказав в інтервю, що буде туго і він нам не завидує - знач так і буде. Яник не пацан за базар "отвєчає"

Опубліковано

ТО Vanus - він не "пацан" - він підліток з рогаткою, який навіть говорити толком невміє!!! :) А ціни на газ нафту і т.д - ростуть на світовому ринку..... а Україна така ж держава як і всі інші ;) Щодо інфляції - згадайте передвиборчі казки Яника (урод - ІМХО) про те, як при ньому нам стало добре жити, і при його "соплічниках"...... а тепер все г**** починає випливати назовні :( Але всі там вони хороші - жаль що тільки для самих себе

Опубліковано
чесно... не понял, шо ты сказал :) слова понял, но мысли не увидел..

To Difoto: думок тут небуло - лише факти та емоції.... :(

......наобіцяли просто нам в передвиборчих рекламах і т.д. і т.п золотих гір, а наданий момент знову все повернулось на "круги своя" :)

І як би в цій ситуації новій прем"єрші небуло важко, надіюсь хоча б їй вдасться щось змінити накраще, в неї ніби хороша хватка ..... але поживемо - побачимо! :o

Опубліковано

Треба переходити на альтернативні джерела енергії, засоби пересування. Або толкать в Росію якусь фігню тіпа мяса заробляти на цьому купу денег і палити газ.

Опубліковано
Треба переходити на альтернативні джерела енергії, засоби пересування. Або толкать в Росію якусь фігню тіпа мяса заробляти на цьому купу денег і палити газ.

Так толкали ж мясо. Рік тому, якщо не помиляюсь, Росія забороняла ввіз українського мяса, посилаючись на висновки якоїсь там експертизи.

Опубліковано

Для цього потрібна чітко розроблена державна програма.Є маса розробок альтернативних джерел,розробок для економії споживання.Але все ложать під сукно.Є закордонні розробки,але спробуйте завезти з Голандії вітряка,таким митом і платежами обложать,що він як золотий обійдеться.

Перехід з колективного на індивідуальне опалення заборонили.

А толкать в Росію скоро не буде чого.Заїдь в село,там вже навіть буряк і картоплю садити не хочуть-не вигідно.

Так що кричати,що Росія чмошна всі мастаки,а самі й пальцем для себе не поворухнемо.

Опубліковано
Треба чекати. Час все розставить на свої місця.

Щось мені де дуже подобається як він "розставляє". Щойно прийшов з супермаркета обалдівший і злий: ціни ростуть по днях.

Блін, треба інтенсивніше працювати, а то ніякої зарплати не вистачить, щоб угнатись за цінами. :smile3:

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...