Перейти до змісту

Досвід проживання в будинку з газоблоку

Ejken

Рекомендовані повідомлення

Стою перед дилемою, чи варто утепляти коробку з газобетону Д400 товщиною 375 мм.

Цікавить досвід проживання(зимування) в неутепленому мінватою(пінопластом) будинку з газобетону у нашій місцевості.

Поділіться враженнями,

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

підтримую, цікавий реальний досвід

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ejken, утеплювати варто, але тільки мінватою. Бо піноблок + пінопласт=грибок.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На рахунок цієї теми вже написано багато, ось для прикладу (Практический опыт жизни в неутепленном доме из газобетона) http://www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=2061&highlight=%EE%E4%ED%EE%FD%F2%E0%E6%ED%FB%E9+%E4%EE%EC

а ось що пише виробник газоблоків, я думаю що у вас швидше за все саме цей виробник (міф 11) http://www.aeroc.ua/...nobeton/pravda2

Так що вибір за вами, але якщо все-таки надумали додатково утеплятись то краще це зробити в наступному році, на мою думку змерзнути ви не змерзнете, а ось в сезонний ажіотаж на роботу по утепленні і на матеріал, в копієчку попадете.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо збираєтесь жити, краще до зими утеплити (пінопласт, мінвата), газ обійдеться дорожче))), та й вам конфортніше буде.

у мене стіна - піноблок (білорусь) 30 см + 5 см пінопласт. хоча першу зиму (2007р) зимували без пінопласту

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо збираєтесь жити, краще до зими утеплити (пінопласт, мінвата), газ обійдеться дорожче))), та й вам конфортніше буде.

у мене стіна - піноблок (білорусь) 30 см + 5 см пінопласт. хоча першу зиму (2007р) зимували без пінопласту

Вище писали: "Бо піноблок + пінопласт=грибок". Виходить, що пінопласт шкодить газобетону.

Яка у вас ситуація з цим за 7 років експлуатації?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а ось що пише виробник газоблоків, я думаю що у вас швидше за все саме цей виробник (міф 11) http://www.aeroc.ua/...nobeton/pravda2

Виробник приводить наші ДБН. По утепленню я б радив дивитись на Європу. У них норма утеплення 20 см стіни та 30 см дах. Тому, що опалення це дорого.

По темі - Обов’язково утеплюватись. Піноблоки, газоблоки пористі матеріали. Буде замерзати вода - лід почне їх руйнувати. Утеплитесь - змістите точку промерзання назовні, відповідно несуча стіна буде довше служити. Раджу обов’язково також утеплити фундамент.

Вище писали: "Бо піноблок + пінопласт=грибок". Виходить, що пінопласт шкодить газобетону.

Мінвата паропроникна, пінопласт ні. Піноблок пористий відповідно там буде накопичуватись волога, пінопласт буде заважати її виведеню, мінвата ні.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перший рік як побудувались, жили в неутепленому будинку, 2011-2012, зима була яра, до -30. То, поки горів котел, було тепло, переставав горіти, зразу йшов холодок від стін. Було навіть таке, що одна стіна(з північної сторони) при морозі мокріла, з внутрішньої сторони. Але нічого, перезимували, ще й з немовлям в хаті, підтримували темп. 22-23С. після пінопласту - зміни разючі, тепло так не втікає, а літом блок не так нагрівається (бо до того був ташкент в будинку, коли за вікном до 40 гнало). Фундамент ми ще не утеплили - ото канєчьно мінус великий, холод іде з підлоги, але є тепла підлога під плиткою, рятує. Я ото тепер чоловікові за ту вашу точку роси тороцяю, і про мінвату, а він собі біля виска пальцьом крутить, каже я шо придурок, ліпити на хату мінвату, в Польщі, каже, всі так будують, з пінопластом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Придбавши такий теплий будівельний матеріал, як газо(піно)бетонні блоки , щоб зберегти та захистити його теплоізоляційні та паропроникні «дихаючі» властивості, Вам необхідно правильно вибрати матеріали для фасадних робіт.

1. Чим НЕ МОЖНА захищати зовнішні стіни з газо(піно)бетонних блоків?

При захисті зовнішнього боку стін будівлі до уваги потрібно взяти те, що обробка газо(піно)бетонних блоків не повинна перешкоджати дифузії (виведенню назовні) водяної пари. На це прямо вказує п.1.2. ДБН В.2.6 – 31:2006 «Теплова ізоляція будівель».

Газобетон добре пропускає пару та повітря (коефіціент паропроникності в залежності від щільності в межах від 0,170 до 0,230 мг/м·ч·Па) тому, якщо захисний матеріал перешкоджатиме виведенню вологи, це може викликати її накопичення в газо(піно)бетоні на межі між кладкою та облицювальним матеріалом, що приведе до руйнівних процесів та погіршенню теплоізоляційних властивостей.

Висновок! Саме тому не допускається облаштування зовнішніх стін з газо(піно)бетону пінополістирольними плитами!

Це прямі рекомендації виробників газо(піно)бетону! Посилання можу надати

2. Як та чим захистити зовнішні стіни з газо(піно)бетонних блоків?

Для зовнішньої обробки та захисту газобетонних блоків виробники рекомендують:

1. Будь-який навісний вентильований фасад з облицюванням декоративними панелями, сайдингом, вагонкою.

2. Облицювання лицьовою цеглиною з обов’язковм вентильованим зазором між цеглиною і кладкою 30-40мм.

3. Штукатурку, яка по своїм властивостям підходить до газобетону, з подальшим нанесенням декоративно-захистного шару типу «короїд» або «баранчик». Вибирати Вам!
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Паропроникність пінопласту всього в 2-4 рази менше ніж пінобетону. Це рівноцінно додатковій товщині з тогож пінобетону - 10-20 см. А якщо робити мінватою то треба робити вентильований фасад - сайдинг, вагонка і т.п. Інакше зовнішній клей із сіткою з'їсть паропроникність мінвати і вона перетвориться в губку з водою.

P.S. Пінопласту лишилось мало. Як завжди для форумчан - знижки. тел. 050-713-9999. Багато хто вже купив. Я думаю якістю задоволені.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пропонуємо для фасадних робіт теплу штукатурку ТЕПЛОВЕР

Ці штукатурки виготовлені на основі природніх мінералів – вермікуліту та перліту, тому основні переваги цих матеріалів:

·
теплоізоляційність
(коефіцієнт теплоізоляції 0,065 Вт/м.С);

·
паропроникність
(не нижче 0,150 мг/м·ч·Па);

·
протипожежність
(клас горючості НГ – негорючі);

·
монолітність
(відсутні «містки холоду»);

·
екологічність, антисептичність
(цвіль та грибки не приживаються);

·
довговічність
(зберігають свої властивості протягом всього періоду експлуатації, що гарантовано окупає витрати завдякі економії на енергоресурсах);

·
морозостійкість
(не менше 75 циклів).
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Паропроникність пінопласту всього в 2-4 рази менше ніж пінобетону. Це рівноцінно додатковій товщині з тогож пінобетону - 10-20 см. А якщо робити мінватою то треба робити вентильований фасад - сайдинг, вагонка і т.п. Інакше зовнішній клей із сіткою з'їсть паропроникність мінвати і вона перетвориться в губку з водою.

P.S. Пінопласту лишилось мало. Як завжди для форумчан - знижки. тел. 050-713-9999. Багато хто вже купив. Я думаю якістю задоволені.

А я особисто не рекомендував би пінопласт, краще вже дешева мінеральна вата, або використовувати блок 20*40*60 см. Основні переваги пінопласту це тільки ціна і тепло, але всі інші характеристики не сумістні для проживання людей( виділення стиролу та іншої хімії).

При будівництві з газобетону багато людей роблять помилки через те що стараються економити на стіновому матеріалі, наприклад для житлового будинку товщини блоку 30 см мало, а на нежитлові приміщення достатньо. А нас люди думають і реально таке питають, а чи можна зробити товщину стіни в будинку 20 см і обклеїти зверху 10-кою пінопластом - звичайно що ні ( хоча повірте, дехто робить). І в результаті отримуємо термос з тонкими стінками, бо пінопласт міцності майже немає :-) .

Чому я ще проти пінопласту, оскільки блок має власну мікровентиляцію, що дає хороший мікроклімат в будинку, а ви хочете закрити все пінопластом, а який явно не дихає (хіба починає дихати в умілих руках продавців пінопласту :-) ). Також цього року чув трошки скарг, що люди після утеплення пінопластом , відчували неприємний запах хімії в будинку, а саме відчутно з сонячної сторони, пінопласт при нагріванні виділяє шкідливі пари . Кожен думаю знає, що пінопласт це хімія ще та, але дешева, тому й клеять.

Люди що продають пінопласт вже так розрекламували те утеплення, що ніби кожен будинок треба утепляти, а це не так. На мою думку утепляти доцільно тільки старі будівлі, які будувались раніше з того що було,а теплових характеристик не вистачає, і то мінватою бажано.

Вже давно нормальні компанії будівельні зробили підрахунки, що просто побудувати житловий будинок з товщиною 37 -40 см, повністю достатньо без застосування додаткового утеплення, і саме головне виходить дешевше, ніж брати блок 20*30*60 см і додатково утепляти, навіть пінопластом. А декор можна робити просто по газоблоку, і це краще, бо для будь-якої декоративної штукатурки потрібна хороша і міцна основа, якою пінопласт точно не є. Хоча шабашники ще рекомендують блок 20*30*60, з подальшим утепленням і заробляють додатково гроші.

Проживання, зимівлю в будинку з газоблоків треба розглядати індивідуально, або вказуючи в повідомленнях товщину стіни і додаткові умови які можуть суттєво впливати.

І вже від цих, вище описаних умов, в сторону яких Ви зробите свій вибір - буде залежати комфортність проживання в Вашому будинку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ще було б цікаво ціну взнати.

Lovetstiney, утеплюватись обов’язково - енергоносії будуть тільки дорожчати. Плюс робіть, хто будується, приточно витяжну вентиляцію. Зможете з часом поставити рекуператор.

Ось в Україні будували: http://ecotown.com.ua/news/YAk-buduvaly-pershyy-v-Ukrayini-pasyvnyy-budynok/ . Зверніть увагу як підігрівають в землі вхідне повітря.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ще було б цікаво ціну взнати.

Lovetstiney, утеплюватись обов’язково - енергоносії будуть тільки дорожчати. Плюс робіть, хто будується, приточно витяжну вентиляцію. Зможете з часом поставити рекуператор.

Ось в Україні будували: http://ecotown.com.u...syvnyy-budynok/ . Зверніть увагу як підігрівають в землі вхідне повітря.

Про енергоносії все правильно звичайно, но все треба робити без фанатизму і з розумом.

Поясню, газоблоку середньої марки Д 500 при товщині 30 см зовнішньої стіни мало для того щоб будинок був теплим і енергоощадним ( але достатньо для не житлових приміщень), но будинок з блоку товщиною стіни 40 см - утеплення не потребує, бо сам блок вже з самого початку ( при даній товщині ) має хороші теплові характеристики і утеплення не потребує.

Тобто по простому як приклад скажу, якщо Ви взимку ходите в теплій курточці, то багато кофтин не треба ( і так тепло ), а якщо в тонкій і холоднішій курточці, то бажано одягнути під неї кофтину щоб було так само тепло.

А всі думають що неважливо яку ти робиш товщину стіни будинку - все-одно потрібно утепляти. А це далеко не так .

Ще хотів би навести приклад стосовно марки блоку, на яку не всі звертають увагу ( а в основному на колір ), газоблок в виробничих умовах можна зробити хоч рожевим )))), а саме марка блоку задає відповідні теплові характеристики будинку та міцності.

Весь газобетон та піноблоки відносяться до однієї групи, а саме - ніздруваті бетони, бо в середині в них пори, і саме від марки залежить кількість тих пустот.

Наприклад марка д 500 ( найоптимальніше на мою думку співвідношення )

50% це структура блоку - дають міцність, а 50% - це пори, які дають хороші теплові характеристики даному продукту.

Ну а вибір робить кожен сам ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Lovetstiney, який термін служби газоблоків, скільки циклів? І який термін служби буде із зовнішнім утепленням?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Lovetstiney, який термін служби газоблоків, скільки циклів? І який термін служби буде із зовнішнім утепленням?

Газоблоки можуть експлуатуватись в будинку більше як 100 років. Багато чинників залежить від забудовника ( якість проведених робіт починаючи від фундаменту і до кладки ), який в свою чергу і дає гарантію на кладку стіни з газоблоку і термін її експлуатації. В основному на цеглу та газоблок дають початковий термін експлуатації 20 років, а далі після проходження даного терміну і перевірки приміщення - цей термін продовжується ще на 20 років і т.д..

Якщо Ви в питанні мали наувазі чи простоїть будинок утеплений пінопластом довше за будинок в якому зовнішня стіна безпосередньо по блоку оброблена декоративною штукатуркою, то відповідь буде - звичайно ні, бо пінопласт чи навіть мінеральна вата чинників які забезпечують міцність будівлі - не несуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Lovetstiney, на цеглу виробники дають гарантію в циклах, читав дають 50-60 циклів. Скільки циклів дають на газоблоки?

Лід псує всі будматеріали, якщо газоблок не буде промерзати повинен служити довше. Чи ні?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Lovetstiney, на цеглу виробники дають гарантію в циклах, читав дають 50-60 циклів. Скільки циклів дають на газоблоки?

Лід псує всі будматеріали, якщо газоблок не буде промерзати повинен служити довше. Чи ні?

Ось ці цикли які дають виробники цегли - це цикли морозостійкості тобто до довговічності матеріалу вони відношення мають саме небезпосереднє. Газоблок в своєму складі має цемент і тому з кожним роком маючи властивості камня - міцніє. Гарантію на стіну, а відповідно й на будинок дає забудовник враховуючи всі аспекти проведеного будівництва.

Стосовно промерзання я особисто проти утеплення , а особливо пінопластом. Якщо взяти сам газоблок , він має мікровентиляцію, тобто стіни дихають і відповідно ніяких проблем з виведенням вологи яка в будь-якому варіанті виводиться на зовні не виникає. Кращий варіант - це товстіша стіна без додаткового утеплення та ріноманітного нашарування.

Тепер розглянемо варіант коли обклеємо газоблок пінопластом, в такому разі точка роси буде зміщена, і впринципі вона буде там де виходить волога з газоблока ( зовнішня стіна ), а зупиниться перед пінопластом який завдяки своїй провідності майже нічого не пропускає, тобто точка роси вийде саме там і буде замерзати при великих морозах руйнуючи сам блок а не зберігаючи його. Ще чому я не рекомендую пінопласт, будинок ми будуємо як мінімум на років 50, а пінопласт навіть як утеплювач немає такого терміну експулуатації. Якщо вже й утепляти - то краще мінеральною ватою.

Звичайної декоративної штукатурки достатньо для захисту стіни з газоблоку від зовнішніх чинників таких як дощ , сніг і т.д. і наносити її відповідно потрібно на міцну основу ( тобто сам газоблок ), а не на пінопласт який міцності немає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Lovetstiney,

Якщо Ви в питанні мали наувазі чи простоїть будинок утеплений пінопластом

про пінопласт я нічого не писав.
Газоблок в своєму складі має цемент і тому з кожним роком маючи властивості камня - міцніє
але якщо точка промерзання буде в газоблоці? А газоблок пористий - волога там буде. Відповідно буде його руйнування. Так що я гадаю, що утеплятись потрібно - крім енергозбереження стіни прослужать довше. Так чи ні?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для повноти картини доповню - товщина блоку в нас 25(клався на ребро), пінопласту 5. Крім того одна стіна є з цегли, там пінопласт 10.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...