Перейти до змісту

Допомога у вирішенні питання з ЖКП

lilechka

Рекомендовані повідомлення

Ситуація наступна: у сусіда на другому поверсі мокра стіна. Проблеми з каналізацією. 3 роки назад ця проблема виникла вперше. У мене (на четвертому поверсі) розбили дирку у ванній (проблема не у мене була). Розбили на 5-му поверсі і тимчасово ліквідували проблему. Місяць тому проблема виникла знову. Розбили у мене дирку знову, щось там залатали. Приходять сьогодні до мене і кажуть, що будуть вибивати дирку знову і замінювати частину труби, так як проблема не була вирішена. Коли я сказала, що третього разу не буде, то почались і образи в мою адресу, і ще багато дурної мови. Склали акт. Сказали, що доб"ються свого через суд

А тепер питання до юристів: як поступити в даній ситуації? Мене обурює ймовірність третьої дирки у ванній, трата свого робочого/особистого часу та хамське відношення працівників ЖКП

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо чесно, то вже після першої дірки я б визвав їх сантехніка та вияснив де треба встановити ревізійне вікно, бо саме так належить робити. труби – штука ненадійна… може в тебе прорвати, а бити будуть в сусіда.

виглядає вікно приблизно так:

XasIB.jpg

а от якщо вже хочуть робити отвір там, де люка нема, то дійсно через суд, та вимагати компенсацію. скоріш за все залишать тебе в спокої та знайдуть iншого сусіда

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пропонували встановити ревізійне вікно за власний рахунок - я відмовилась

Тепер хочуть зробити дірку орієнтовно 50 на 80 см. Подивилась, що нема вікон таких розмірів (тобто вікно проблему не дуже б то вирішило)

Цікавить, яке рішення суду може бути: невже вірвуться в квартиру і виб"ють стіну? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як мені робили ревізійне вікно під час ремонту в туалеті, на шість плиток середьного розміру, всі знайомі (й той що робив) з мене сміялись, наразі я ще ні разу не пожалкував, що зробили таке велике ревізійне вікно, зате сантехніки дивуются й радуются, що не так як в інших - дирка від бублика, яка не несе ніякої користі ні для власників, ні для тих, хто з тим вікном має працювати

ЗІ на базарі продаєтся (замовляєтся) металева коробка як від дверей, (потрібного вам розміру) на яку кріпится на магнітах ввігнута бляха, в ту бляху кладется плитка, такаж як і на стіні в якій та ревізія, треба відкрити, піддів бляшку й відкрив, треба закрити, притулив, магніти тримають, трохи помітно звичайно де вона є, але перспектива розбивання стіни й ремонту мене радує набагато меньше, та й економится корисний простір, бо якщо робити з дверкою, як на фото у Шкодера, ще й нормального розміру, то в невеличкому туалеті не буде де розвернутись, а так , піддів, опустив кришку паралельно стіні на підлогу, роби що хочеш, не заважає, потім поставив на місце й все :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

lilechka, от в мене приблизно так і було коли міняли стояки рiк тому. спочатку я пересрався з усіма сусідами, а потім видзвонив знайомого сантехніка, який гарно розповів де й як робити отвір, а не валити пів-стіни.

яке рішення суду може бути: невже вірвуться в квартиру і виб"ють стіну

через суд можеш компенсувати втрати свого часу, та ремонт стіни. це вже на крайній випадок

MANJAK11, я в себе просто зйомну зробив, бо й так місця мало. але затягується щільно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

MANJAK11, я в себе просто зйомну зробив, бо й так місця мало. але затягується щільно

так і в мене ж така сама, я ж про це й писав, й теж щільно сидить, просто помітно трохи, але то дрібниці

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У моєму випадку прослідковується явна вина та некомпетентність ЖКП. І замість того, щоб визнати свою вину і про щось домовитись, вони наказовим тоном спілкуються та ображають. Спробувала піти на компроміс - я даю зробити дірку, а вони роблять мені косметичний ремонт. У відповідь почула, що вони нічого мені не зобов"язані, а я зобов"язана в зазначений ними день і час бути вдома і дати зробити дірку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

то може є сенс розбудити чоловіка та розповісти йому, що в хаті стіну зламають, а далі він вже якось сам? :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо квартира приватизована, то Ви не зобов'язані навіть участкового без рішення суду чи прокурора впускати в квартиру. А про працівників ЖКП я вже мовчу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну, вставлю своїх 5 копійок.

Якщо проблема такого плану, що її неможливо вирішити інакше, як шляхом пророблення дірки у ванній топікстартера - то рано чи пізно ту проблему треба буде вирішити саме таким чином.

Найгірше, що в цій ситуації можуть зробити винною саме топікстартера, яка не забезпечила ремонту комунікації на "її території". Адже згадки про перші візити сантехніків - це, боюсь, навряд чи десь зафіксовано. ЖКП казатиме в судах, що проблема тільки вилізла, і раніше її ніхто не усував.

Якщо ж проблема не на території топікстартера - то гнати всіх ЖКПівців копняками в сраку.

Якщо ж проблема на території топікстартера, але не з її вини - то допускати до демонтажу частини стіни лише після передачі коштів, які гарантовано покриватимуть витрати на відновлення стіни.

Заодно раджу якось підійти до мене - напишу адвокатського запита в ЖКП, щоб там відразу бачили, що Лілю ніхто не дасть обіжати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

уже не актуально ))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо ж проблема не на території топікстартера - то гнати всіх ЖКПівців копняками в сраку.

Якщо ж проблема на території топікстартера, але не з її вини - то допускати до демонтажу частини стіни лише після передачі коштів, які гарантовано покриватимуть витрати на відновлення стіни.

Вони лише припускають, що проблема може бути у мене. Кажуть, що не екстрасенси

Проблему спричинили жильці 5-го поверху. Після того як вони зробили ремонт у ванній виникла проблема

Кажуть, що гроші вони давати не збираються. Кажуть, що самі за декілька днів залатають дірку

Минулого разу розбили у п"ятницю. Залатали у понеділок після мого 3-го до них дзвінка

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як заставити ЖКП розбити дірку спочатку на 5-му поверсі? Ймовірність що проблема у них більша, чим у мене.

Бити вони там не хочуть. Кажуть, що проблема у мене. Вони це казали і минулого разу. А ще кажуть,що не можуть точно знати де саме проблема

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не впускайте їх в квартиру і все. Без попередньої оплати за пошкодження ремонту. І тоді, якщо вони рахують, що проблема у вашій квартирі, то хай довблять дирку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як заставити ЖКП розбити дірку спочатку на 5-му поверсі? Ймовірність що проблема у них більша, чим у мене.

Бити вони там не хочуть. Кажуть, що проблема у мене. Вони це казали і минулого разу. А ще кажуть,що не можуть точно знати де саме проблема

у нас при будівництві 5-поверхівки ревізійні люки передбачались на 1, 3 і 5 поверхах. Напевно вони десь в проектній документації мають бути. Тому думаю що ЖЕК має право бити дірку там де вона мала б бути. А якщо через діру на 5 поверсі визначать що необхідно робити на 4-му, то тут вже нікуди не дінешся.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...