Перейти до змісту

Вибір SSD, бюджет - до 800 грн.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Основні критерії - швидкість, надійність (SSD, на відміну від механіки, здихають раптово, без попередження і без надії на відновлення інфи "своїми руками"), SATAIII

Головне - доовга-предовга гарантія :)

Давно задивляюся на це, але обвалу цін на нього ждати довго

64 Гб цілком влаштовує (система з усім "тяжким" софтом влізає, навіть на пару-трійку ігор місце залишається, а наявний HDD піде на "файлопомийку")

PS -2продавці - не соромтесь,пишіть в приват варіанти. Б/в не цікавить.

Опубліковано

SSD, на відміну від механіки, здихають раптово, без попередження і без надії на відновлення інфи "своїми руками"

Скоріше вже міф, який тягнеться з часів древніх 16-32ГБ моделей, у котрих були недосконалі контролери і сирі прошивки, так вони крашились, зазвичай нежданно-негаданно.

До 800 грн я б порадив щось з Silicon Power (V55, S55, V60, S60, S70).

Такий девайс живе в домашньому ноуті, вже майже 2 роки, пробіг близько 13 000 годин, претензій 0.

Якщо ж таки хотіти мегашвидкості та надійності - тоді варто розкошелитись на Samsung 840 120Gb добра оптимальність по ціні\якості\надійності.

Доречі, твердотілий носій продуктивно працює, у гарному симбіозі, з пристойним об"ємом ОЗУ в двоканальному режимі, скажімо 2х4гб 1333 - дуже люкс, а от 2х2гб з такою ж частотою - дещо вже не те, хоча теж шустро :)

Опубліковано

Нуу, на рах. краша я б не був так категоричний. Якщо "дохне" замовний фірмовий котроллер - це імхо біда (в HDD хоч була надія перекинути електроніку з донора (яких знайти більш ніж реально), чи віддати "реаніматорам". З SSD - тільки "облачний" бекап, на жаль( (де не все настроїш, всмислі вічно щось забудеш :))

Опубліковано

В моєму випадку там живе система і трохи софта, всі потрібні\робочі дані висять в гуглдрайві, а файли валяються на традиційному 500гб hdd, навіть при повній відмові ssd - плакати особливо не буде за чим :)

На моїй пам"яті (у знайомих людей) був лише 1 випадок смерті твердотілого носія, причому не дуже давно, коли вони вже стали досить популярними.

Опубліковано

На моїй пам"яті (у знайомих людей) був лише 1 випадок смерті твердотілого носія, причому не дуже давно, коли вони вже стали досить популярними.

Не з моїм "щастям" :)

Дякую за нагадування про бекап на HDD ;)

Опубліковано

Якщо на пальцях - SSD не такий вразливий, як його "старіший колега". Немає рухомих частин, повна стійкість до вібрації, ударів, виробниками виловлені блохи апаратної та програмних частин.

HDD імхо навпакти мруть стабільно і ще дужче, аніж раніше (щільність запису росте, мозги зменшуються, криво реалізовані "грін" технології, зменшення терміну гарантії(!)).

Опубліковано

Ух мажори кляті : - )

В мене - SSD Kingston SSDNow V300 60GB, материнка ASUS P5GC-MX/1333 2007 року (SATA2, AHCI не підтримується , макс. процесор Core2Duo : - )

Система Win XP SP3.

В цілому все працює добре - але щоб сказати що космос - не сказав би. Ну, зрозуміло чого - слабкою ланкою виступає вже сам чипсет материнки і т.п і т.д. Ось вантажиться за 9 секунд приблизно.

Фотошоп грузиться все також доволі повільно (думав, буде швидше).

В ігри не граю, кіно на компі не дивлюсь. Торренти не качаю. 60gb мені норм. Але якщо не реальний спартанець, то буде мало.

Правда дуже велика перевага - пропав хруст hdd (для нічної роботи дуже суттєво. Працювати набагато спокійніше).

HDD імхо навпакти мруть стабільно і ще дужче, аніж раніше

Спокійно собі уявляю, 15-річний HDD який буде без бедів або майже без бедів.

А от ssd і такий вік - питання. Прога ssd life показує мому ще 8 років і це подається як відмінний результат (для hdd старої закалки - курам на сміх такий срок роботи). Не кажучи про те, чи не зменшиться він в 2-3 рази в процесі юзання.

Опубліковано

Навіть якщо ssd відбігає гарантійний термін в 3 роки, це дуже класно, приємна швидкодія, немає тупняків і тд.

А за той час баланс гб\долар стане приємнішим, осучасняться технології, і можна буде проапгрейдитись.

Старі вінти - це треш і хлам, гудущі, тупі носії, готові двинути копита в будь-який найбільш неочікуваний момент.

Опубліковано

Навіть якщо ssd відбігає гарантійний термін в 3 роки, це дуже класно, приємна швидкодія, немає тупняків і тд.

А за той час баланс гб\долар стане приємнішим, осучасняться технології, і можна буде проапгрейдитись.

Старі вінти - це треш і хлам, гудущі, тупі носії, готові двинути копита в будь-який найбільш неочікуваний момент.

споживацька економіка) нащо робити якісно і на довго якщо через рік чи пару викинеш як застарілий)

користуюсь crucial m4 64gb ніяких наріканнь) правда місця під програми малувато) вільно 5-10 гб

чим кінгстони погані? в ноуті у мене 120 працював чудово.

Опубліковано

кінгстони - пристойні, блін я ж пишу з AIO де йон сидить),

ще трохи юзав Crucial V4 128gb - не дуже сподобався, суб"єктивно програє вищеописаним маркам...

Опубліковано

а в мене здох патріот на 60 гіг. Кидало вінду в синю смерть, а в один прекрасний момент перестав визначатися системою.

Опубліковано

Що застаріла технологія - згідний. Алеж SmartMonitor завчасно попередить про майбутній краш купою способів, аби вмів читати... А відпрацьоваа десятиліттями "тепла лампова" дубова, але надійна електроніка заспокоює душу :)

Опубліковано

64 Гб цілком влаштовує (система з усім "тяжким" софтом влізає, навіть на пару-трійку ігор місце залишається, а наявний HDD піде на "файлопомийку")

На SSD варто залишати хоча б 30% від повної ємності вільними. Використання SSD "під зав'язку" може знизити продуктивність.

http://www.outsidethebox.ms/14484/

Тому краще брати 120 Gb. Наприклад, http://hard.rozetka....249371/#tab=all

Користуюсь таким пів року. Задоволений. Після HDD швидкодія виросла в рази.

Опубліковано

Дякую за пораду, але якось примудряюся тримати систему (W7 64) на диску в 30 Гб. Крім того там живуть Corel, Office, Finereader, Dreamweaver, 4 браузери (активно юзаємі), всякий дизайнерський і SEO-шний софт, купа мессенджерів з розпухшими history і ще до купи всього :)

Нічо спеціально не роблю (якби робив - звільнив би ще 30%), просто ніколи не давлю "instal all", ставлю тільки потрібні компоненти і не захламляю систему через install-uninstall непотрібного vaporware (а якщо інколи і роблю це, то "підчищаю хвости"). Ще TEMP-и чистяться регулярно.

post-78-0-92996000-1410101927_thumb.png

Опубліковано

дивно. віндовс гіг 10 + файл підкачки(в залежності від ОП. в мене 8гб) це не той що ставить юзер. а той що система робить сама.не знаю як цей взагалі вимкнути. 3дмакс+автокад+збраш+ фотошоп+лайтрум= ще 10гб. і того вже виходить 28гб. не рахуючи інших програм типу корела мозіли скайпа драйверів і тд

хз як ти так компактно влаштувався))

Опубліковано

Оффтоп - не хотів ставити Office 2010 на ssd, і не зря. Ця срань скачала Service Pack 2 (офісний) розміром 369mb!

Практично як для самої вінди, якщо не більший.

Опубліковано

Поки дивлюся на SSD SSD Silicon Power V70 60GB 2.5" SATAIII MLC.

Про Кінгстони SSDNow бачив на жаль непоодинокі відгуки, що система "замерзала" секунд на 20 "без пояснення причин".

Опубліковано

скажу так "вмерти" можу будь-який вінт, і в будь-який момент, все залежить на скільки цінна вам інформація, чим цінніше, тии більше копій і так далі.

На рахунок як дехто тут писав, що вінти "старі" гудять, і так далі, і це все треш, треба викидати, то з таким відношенням таке відучуття що своїх жінок теж поміняють, коли вони зістаряться :)

Є зараз такі "старічки" що працюють досі, і немає ніяких нарікань, про що не скажеш про "новеньких" :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...