Перейти до змісту

Влаштуватись на державну роботу?

Urden

Рекомендовані повідомлення

Стаття ще 2011 року, але нічого не змінилося, ну лише $ скочив...

http://ua.korrespondent.net/journal/1292111-korrespondent-robota-za-groshi-habarnictvo-pri-prijnyatti-na-derzhavnu-sluzhbu-syagnulo-nechuvanih-rozmi

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для чоловіка держ. служба, як на мене, не найкращий варіант. Хоча є й такі, що роблять не погану кар'єру. Це теж треба вміти, до когось підмазатись, когось пригнути. Багато обмежень, мало креативу. Для жінок - інша ситуація. Якщо у тебе двоє діток, які часто хворіють, коли не має на кого їх скинути, доводиться часто відпрошуватись, ходити на лікарняні, не знаю, який роботодавець у приватній структурі таке витримає. На держ. службі на вас може бурчати начальник, скоса дивитись колеги, але законні лікарняні, вихідні, відпустки у вас точно будуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для чоловіка держ. служба, як на мене, не найкращий варіант. Хоча є й такі, що роблять не погану кар'єру. Це теж треба вміти, до когось підмазатись, когось пригнути. Багато обмежень, мало креативу.

Це так як Ляшко)) пасивний))?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В міській податковій постійна "текучка", вакансії є майже постійно, ЗП мізерна, роботи стопіцот. Да, хабарів ніхто не дає :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В міській податковій постійна "текучка", вакансії є майже постійно, ЗП мізерна, роботи стопіцот. Да, хабарів ніхто не дає :)

Яка з/п?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо в галузі освіти, то в принципі реально. але вірогідність влаштуватись саме в місті менша, ніж, приміром, в район (типу Гірка Полонка, Маяки, Торчин...)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

але з того кодла за пару років тікала бо це срака захоплена камінь-каширськими сепаратистами :)

вони як ракова пухлина множаться всередині структури і захоплюють ключові посади, винищуючи всю культуру і інтелект

так що потрапити без знайомств можна, але треба 100500 разів подумати чи варто... ібо є нереально великі шанси що тобою керуватиме вчорашня колгоспниця з двома купленими дипломами і нав’язливою думкою "я тут каралєва і всі мені далжни пакланятись"

кожен раз коли читаю подібні висери, дивуюсь звідки у окремих жителів маленького провінційного містечка така впевненість у своїй винятковості ...

А взагалі автор цитованого мною поста нагадав мені Рудіка і його маму з фільму "Москва сльозам не вірить" ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Яка з/п?

1218 грн. оклад + надбавки (не обов"язково) в кращому випадку 1500 набіжить. а якщо пропрацюєте 10 років то 10% добавлять за вислугу років.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Яка з/п?

1218 грн. оклад + надбавки (не обов"язково) в кращому випадку 1500 набіжить. а якщо пропрацюєте 10 років то 10% добавлять за вислугу років.

Працюють знайомі в податковій, але мають відповідну освіту, думаю, що туди потрібно спеціальну освіту...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Те ж сумніваюся що в податкову візьмуть з педагогічною освітою ... Наскільки я знаю, до цього там ставляться суворо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Те ж сумніваюся що в податкову візьмуть з педагогічною освітою ...

якщо в податкову з педагогічною освітою - то "без знайомств" не вийде ))). Пройти конкурс в податкову самому реально - але з досвідом роботи (бухгалтер, економіст, юрист).

Зі свого досвіду - влаштуватись на державну роботу без знайомств можна, але дивлячись куди. Я двічі приймала участь в конкурсах без знайомств (по часу майже одночасно вони проходили). Так от, в одному конкурсі я найменшу кількість балів отримала (виходить сама тупенька була), а в іншому - найбільше ). Хоча завдання на конкурсі були майже ідентичні (конституція, закон про державну службу, про корупцію..).

На рахунок того, навіщо потрібна та державна служба?, я особисто зовсім не жалію, що спробувала (було все: і канцтовари за власний рахунок, і тонери, і папір, і проїзд, і скидалися "на подарунки" в Київ і т.д.). Найцінніше що я там отримала - це досвід (який мені зараз дуже допомагає на теперішній роботі).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

але з того кодла за пару років тікала бо це срака захоплена камінь-каширськими сепаратистами :)

вони як ракова пухлина множаться всередині структури і захоплюють ключові посади, винищуючи всю культуру і інтелект

так що потрапити без знайомств можна, але треба 100500 разів подумати чи варто... ібо є нереально великі шанси що тобою керуватиме вчорашня колгоспниця з двома купленими дипломами і нав’язливою думкою "я тут каралєва і всі мені далжни пакланятись"

кожен раз коли читаю подібні висери, дивуюсь звідки у окремих жителів маленького провінційного містечка така впевненість у своїй винятковості ...

А взагалі автор цитованого мною поста нагадав мені Рудіка і його маму з фільму "Москва сльозам не вірить" ...

Якщо попрацювати з ними пару років (стикався з Любешовцями), то дійсно помічаєш, що вони систематично тягнуть до себе сусідів, троюрідних сестер, однокласників etc. Звісно культурний рівень у відділі тоді падає. Не буду вдаватись в подробиці, але працювати з такими людьми не дуже приємно. Не погодяться з цим, на мою думку, лише ті кого оминула подібна доля, або самі Любешовці/Камінь-Каширці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я мінуснув. Пояснювати нічого не буду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо попрацювати з ними пару років (стикався з Любешовцями), то дійсно помічаєш, що вони систематично тягнуть до себе сусідів, троюрідних сестер, однокласників etc. Звісно культурний рівень у відділі тоді падає.

Не думаю, що це роблять лише любешівці та камінь-каширці. Принаймні мав змогу спостерігати як в одну державну установу "плавно перетікали" горохівчани. Дивно, але чомусь шуму з цього приводу ніхто не піднімав.Ну, можливо промисловий регіон, культура вища :) А загалом дивує ставлення багатьох лучан до поліських районів як до "нищої раси". Не знаю від чого це. Можливо люди відчувають себе чимось обділеними, можливо хтось задів їх відчуття власної значущості і вони прагнуть вимістити свою злість на комусь? Можливо когось з лучан здивую, але для багатьох москвичів уся Волинь, не область, а історичний регіон - поліщуки. Доводилось якось чути фразу спрямовану на адресу уродженки Луцька: "Спроси у нее. Она полищучка. Она знает."

p.s.: не варто повязувати регіон та рівень культури. Стикався з Камінь-каширцями, багато з них залишали приємне враження. До речі освіту дехто з них здобував в доволі серйозних російських вузах ...

На рахунок того, навіщо потрібна та державна служба?, я особисто зовсім не жалію, що спробувала (було все: і канцтовари за власний рахунок, і тонери, і папір, і проїзд, і скидалися "на подарунки" в Київ і т.д.). Найцінніше що я там отримала - це досвід (який мені зараз дуже допомагає на теперішній роботі).

Повністюзгоден. Вважаю, що державна служба - непоганий старт для випускника вузу. Але 2 - 3 роки і досить. Далі варто йти в "самостійне плавання".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

phantom, тому що це не придумка чиясь а досвід людей за останніх скількись там десятиліть. Я теж знаю нормальних спецалістів звідти і у нас працюють навіть, та і друзів маю звідти родом. Але говорилося саме про тих безтолочів які лізуть у владу і держ.службу. Не варто їх путати з іншими.

В приватних конторах їх відсікають переважно і родичів безмозглих так не потягнеш, тому ареал обітанія - саме бюджетні організації.

Реально немає ж такої слави в горохівчан... а в камінь-каширців от є... американці винні ?

P.S.: ваш перехід на особистості все чітко показав, але Vadimm пояснив причину вдало, даж доповнювати не буду.

P.P.S.: насправді то не полішуки такі уроди, просто треба знати історію. В північних районах мало від історичних полішуків то і лишилось після війни радянської влади з УПА.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Vadimm пояснив причину вдало, даж доповнювати не буду.

ok

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

медсестра після навчання 500$-700$ на "швидку" від 700$

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А загалом дивує ставлення багатьох лучан до поліських районів як до "". Не знаю від чого це. Можливо люди відчувають себе чимось обділеними, можливо хтось задів їх відчуття власної значущості і вони прагнуть вимістити свою злість на комусь?

...

p.s.: не варто повязувати регіон та рівень культури. Стикався з Камінь-каширцями, багато з них залишали приємне враження.

Ти з ними "стикався", а я з ними жив, працював, і родичався. І зараз з ними (Камінчуками) дуже тісно знаюся. Не треба перекручувати.

Я писав про Любешівців. І не про те що вони, як ти виразився, "нищої раси", поза роботою вони такі ж приємні люди як і Камінчуки, тут питань нема, але на роботі з ними не дуже приємно.

Я мінуснув. Пояснювати нічого не буду.

Вибач, нічого особистого.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ох,ця борьба рєгіональних кланів...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стаж, та досвід це напевно єдина причина, через яку можна спробувати себе на державній службі, але, і це велике АЛЕ, у 80% випадків ви заробите стаж, досвід роботи у нашій бюрократичній машині, але аж ніяк не фахові професійні навики....

Неодноразово доводилось пояснювати держслужбовцям, і їхні повноваження і як вони мають діяти у тій чи іншій ситуації... їм простіше сказати: "Я не знаю, я не в курсі, йдіть до керівництва.", а керівництво не завжди петрає краще, хоча, на щастя є люди на своїх місцях, що не може не радувати)))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

80% випадків ви заробите стаж, досвід роботи у нашій бюрократичній машині, але аж ніяк не фахові професійні навики....

Якщо не таємниця, у яких держструктурах працювали?

а керівництво не завжди петрає краще, хоча, на щастя є люди на своїх місцях

а ось тут попадання на 100%. Зважаючи на те, що керівні посади у нас часто роздаються за політичну лояльність, трапляються випадки, і не поодинокі, коли керівник організації знає про її роботу менше за підлеглих :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...